vzdy nad tym rozmyslam, ked to nesem volakomu na stol prve dni ked si niekto pytal marmeladu tak ja ze "strawberry, black currant, apricot?" a oni na mna kukali ako na debila a pomaly, ako dementovi mi zopakovali "marmelade", cize potom som pochopila, ze marmelade je len jedno a to pomarancove s takymi kuskami duziny, cize usudzujem ze to bude rozdiel
@kittyboo No prakticky, co ja viem, tak dzem je nieco, co je robene z hocijake ovocia jedneho druhu, pripadne robene na jablkovom zaklade s hlavnou chutovou zlozkou iného ovocia normalny riedkohusty dzem.
marmelada je to take tvrde, kupuje sa to v takých plastovych kelimkoch, vacsinou to je jahodove, alebo ake.
Lekvar je cisto zo sliviek, originalne by mal byt vareny v kotliku na ohni. Potom dostane charakteristicku priudenu pachut a vonu.
dzem je povarene ovocie, zahustene niecim alebo sa len voda necha odparit
marmelada rozvarene ovocie bez kuskov ovocia
lekvar je varene ovocie, ktore sa dlho vari, kym sa nezredukuje
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
marmelada je to take tvrde, kupuje sa to v takých plastovych kelimkoch, vacsinou to je jahodove, alebo ake.
Lekvar je cisto zo sliviek, originalne by mal byt vareny v kotliku na ohni. Potom dostane charakteristicku priudenu pachut a vonu.
Marmalade is a citrus spread made from the peel and pulp of the fruit.
opat raz mam pravdu 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)
marmelada rozvarene ovocie bez kuskov ovocia
lekvar je varene ovocie, ktore sa dlho vari, kym sa nezredukuje