Keby som miesto Doty hral Lolko, tak by som nevedel po rusky, ale ovládal by som poľštinu.
Poľština sa mi tiež veľmi páči, tiež majú veľmi dobré nadávky, podobne ako Rusi.
Mám jednu staršiu knihu Poľština pre samoukov, raz by som sa jej určite chcel venovať.
@sponkabob
tak áno, ja sa teraz učím ale písanie radšej vynechávam, aj ked už chápem čo kedy a ako prečitať, ale keby mi niekto dal niečo napísať bol by problém
viem povedať "dámy a páni, pozývame vás na veľkú westernovú show, ktorá začína o 15:00 v našom amfiteátri", lebo to som počúvala každý deň keď ešte fungoval pri tatralandii western.
ani neviem ako mam hlasovat, ziadna moznost mi nesedi zijem v oblasti, kde sa rozprava po goralsky a aj ked to nie je cista polstina, ma to velmi vela spolocneho, cize ano, rozumiem po polsky
Najprv som si myslela, že poliakom nie je skoro vôbec rozumieť, ale keby sme mali pár poľských programov v tv tak to je pre nás ako čeština
Teda nechápala som z toho ako som rozumela tým trom poľkám čo nás brali z talianska, alebo tomu poliakovi čo nás viezol z spredviedne
Proste len pomaličky artikulovať a 90% vecí rozumiete.
poliakom rozumet, alebo da sa dorozumet, maju par slov co teda nerozumiem, ale da sa to... jedna polka tu bola na erazme na nasej skole a za polroka rozprava po slovensky normalne cize ono je to dost pribuzne... ale strasne mam rad ten jazyk
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Poľština sa mi tiež veľmi páči, tiež majú veľmi dobré nadávky, podobne ako Rusi.
Mám jednu staršiu knihu Poľština pre samoukov, raz by som sa jej určite chcel venovať.
inak tieto základy by som odporučila naučiť sa každému
tak áno, ja sa teraz učím ale písanie radšej vynechávam, aj ked už chápem čo kedy a ako prečitať, ale keby mi niekto dal niečo napísať bol by problém
(poznam az jedneho v pohode poliaka a az jednu v pohode polku, kazdy hovorime svojim rodnym jazykom a rozumieme si)
radsej by som sa naucil madarsky ako polsky
Teda nechápala som z toho ako som rozumela tým trom poľkám čo nás brali z talianska, alebo tomu poliakovi čo nás viezol z spredviedne
Proste len pomaličky artikulovať a 90% vecí rozumiete.