win 7 je lepsi ako vista... urcite o 1 000 000% lepsie sa mi tu robi ako na viste.. vista nevedela nic a nedalo sa ani v nej nic nastavit...
ale este ma stve ze niektore veci nejdu spustit koli tomu ze nie su podporovane ale dufam ze coskoro sa to spravi a budem moct naplno vyuzivat na pracu doma win 7
@freedomko ano win7 ma zlepšený výkon jednoznačne ani nebude zaťažovať moju rachotinu ... len ešte potrebujem pár vylepšení aby mi neprehlásila že mám nekompatibilnú grafickú kartu
no kompatibilita grafik ATI je naprd stastie ze mam Nvidiu a procesory neviem zatial ale mam AMD a nemam problem krasne mi to ide... len instalacia trvala viac ako som cakal kedze sa setup nahraval asi 10min a mal som len pozadie na monitore a nic ine mal som pocit ze zamrzol comp
Mne sa vôbec nepáči, akým smerom sa Windows vyvíja... Iba samé zbytočné efekty v gui, prehnané zabezpečenie (otravovanie zbytočnými otázkami aj tých, čo vedia, čo robia), snaha o zrýchlenie zbytočným cacheovaním, prednačítavaním, takže ten systém je stále vyťažený, aj keď nič nerobím. Efekt je pritom minimálny.
XP bol skvelý systém, po vypnutí zbytočností rýchly, všetko tam išlo.
Mohli sa radšej sústrediť na pridanie funkčnosti, usmerňovanie výrobcov softvéru, aby každý nainštalovaný program nemal vlastný updater a podobné kraviny, aby inštalácia programu naozaj nespôsobovala nejaké spomalenie a načítavanie blbostí pri štarte. Takto si to musí každý ustrážiť sám a mnohým to je aj jedno (veď čo, mám icq toolbar, mám google updater, adobe updater a neviem koľko kravín navešaných na systém).
Ale mnohým ľuďom to tak vyhovuje, je jasné, že sa snažia vyhovieť väčšine.
Najhoršie je, že aj napríklad KDE ide týmto smerom. Našťastie existujú ešte projekty, pomocou ktorých sa dá poskladať si funkčný systém bez takýchto zbytočností (fluxbox, vlc, firefox...).
@miim ale veď nech si ide Microsoft aj s celým windowsom kam len chcú... je to stratený prípad. keď niekto chce niečo, čo funguje spolahlivejšie, tak sa určite neobzre po windowse
jediná vec, ktorej microsoftu fandím, je Microsoft Surface... no aj tak si myslím, že Apple vydá tiež nejakú "surface", ktorá bude kvalitnejšia a jednoduchšia.
Najhoršie je, že aj napríklad KDE ide týmto smerom. Našťastie existujú ešte projekty, pomocou ktorých sa dá poskladať si funkčný systém bez takýchto zbytočností (fluxbox, vlc, firefox...).
tomuto som nepochopil lebo splietaš GUI s programami
Áno, dalo by sa windows úplne odignorovať, ale najhoršie je, že XP bol dobrý systém, a nedá sa (aspoň v mojom prípade) tak ľahko odísť napríklad k linuxu. Tiež sa nedá naveky ostať pri nejakej staršej verzii Windowsu. Čo ty používaš? Lebo podľa toho, čo si napísal, sa zdá, že asi nie win.
Áno, máš pravdu, splietam. Ale nerobí to tam až taký problém, zober si KDE ako príklad skvelého projektu, ktorý smeruje niekam, kam niektorí nechcú. A tie tri vymenované, ako projekty, ktoré si zachovávajú množstvo funkcií a pritom napríklad rýchlosť a jednoduchosť GUI.
@miim vďaka momentálnym okolnostiam som nútený byť na Win XP :/ nenormálne sa mi štíti celý tento systém aj všetko okolo toho, ten Kasperski čo tu furt vyskakuje, ten zelený štart... no proste humus..
testery uz nasli 2000 chyb vo Win 7 ktore spôsobuju pad a zamrzanie systemu
Cely Mrkvosoft je mi aj s jeho produktami ukradnuty, kym mi neobmedzuje zivot co on robi pomerne casto, kedze vyvijam webove stranky a tu je IE uz notoricky znamy svojou primitivnou ziadnou implementaciou standardov).
Hehe. Hocico je lepsie ako vista . Ked mi nesiel na viste posrany daemon tools, pochopil som, ze asi XP je najlepsie co ma zatial mohlo postihnut. Ide na nom vsetko, je to poopravovane
hej pravda zatial bola naj vyhra od MS xpcko po ukonceni nepotrebnych aplikacii slo vsetko ako malo ale s vistou to dodrbkali ak odstrania povacsinu chyb z win7 mame sa na co tesit
ja som si uz win 7 stiahla ale myslim ze ho aj vyskusam..niekedy kedy bude uz treba preinstalovat moj PC...ako XP je celkom OK, mam aj Linux, aj ked este nie celkom odskusany...lebo sa mi tam nieco dosralo.. ale raz ho urcte vyskusam.. myslim ze bude ucite lepsim nastupcom k XP-cku ako Vista
hm...pokial sa nemylim tak skutocni win 7 vyjde az 22 oktobra. aj to bude viacej verzii. ako porovnavate tu ako kebi vykaly z jablkami. oboje sa da jest ale win 7 finalna konecna verzia este nieje na trhu. a vista...ta uz je tu par rokou, ma aj par sp. takze uz je v sucastnosti ina ako bola na zaciatku. to win 7 este len caka...obdobie vychitavania chib prostrednictvom sp......alebo si zozente upraveny macOS. ten ide aj na urcitich pc linux...no je zadara a aj tak vypada , takze not comment na linux. ..a MACy bi som tu tak nevychvaloval...ved....aj oni pred safari pouzivali IE od microsoftu a kopec inich vecii....a kazdi kto si tu otvara svoju spinavu hubu na windows len pripomeniem....90%!!!!! vsetkich !!!!!!!! pocitacou na svete pouziva windows!!!!!!
ano win7 je zatial iba beta verzia ale coskoro hadam opravia co maju ,,,
@nikeboy linux hmm tam sa vacsinou nejedna o vyzor lebo je na hovno to mas pravdu ale je lepsi od winu nakolko linux vyuzivaju uz ludia ktory co to vedia o programovani ... sice by tam mohly dat lepsie skiny a mozno by to vyhrali lebo ma urcite prednosti ale XP je aj tak zatial najvacsia vyhra vista je omyl prirody sak co by sme cakali od MS a na 7 zatial nemozem povedat nic nakolko je to nedokoncena verzia ktora sa snad vyvinie
@25 na linux je minimun softwaru. ziadna poriadna aplikacia na to nieje. ale POZOR!!! existuje aj KOMERCNI LINUX!!!!! ktori sa normalne predava ako windows. a tam zrejme zrejme bude aj uroven programou aj vysia, kedze to nerobia zadarmo. free linux rozhodne nedosahuje takej urovne ako windows. vista...nieje az taka zla ako bola na zaciatku. myslim po tich roznich sp. dufam a verim ze KONECNA a FINALNA!!! verzia win7 bude ovela lepsia .
este doplnim to k MAC OS. mecy....ako vsetci vieme..maju minimun moznosti rozsirenia. myslim hardware. to nieje ako na pc ze si zyslite vecer ze chcete lepsiu grafiku , tak rado zajdete do pocitacovej predajne a si kupite.....alebo lepsi procesor...eee..to neexistuje. kdesto na pc mate prakticki neobmedzeni pocet konfiguracii, a vo tom je aj sila windowsu, ze dokaze z milionmi roznich komponentou pracovat. to myslim ziaden os v takej miere kompaktibiliti , moznosti a rozsirenosti softwaru zatial nedokaze.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
ale este ma stve ze niektore veci nejdu spustit koli tomu ze nie su podporovane ale dufam ze coskoro sa to spravi a budem moct naplno vyuzivat na pracu doma win 7
a aj nároky sú mi sympatickejšie ako na vistu
XP bol skvelý systém, po vypnutí zbytočností rýchly, všetko tam išlo.
Mohli sa radšej sústrediť na pridanie funkčnosti, usmerňovanie výrobcov softvéru, aby každý nainštalovaný program nemal vlastný updater a podobné kraviny, aby inštalácia programu naozaj nespôsobovala nejaké spomalenie a načítavanie blbostí pri štarte. Takto si to musí každý ustrážiť sám a mnohým to je aj jedno (veď čo, mám icq toolbar, mám google updater, adobe updater a neviem koľko kravín navešaných na systém).
Ale mnohým ľuďom to tak vyhovuje, je jasné, že sa snažia vyhovieť väčšine.
jediná vec, ktorej microsoftu fandím, je Microsoft Surface... no aj tak si myslím, že Apple vydá tiež nejakú "surface", ktorá bude kvalitnejšia a jednoduchšia.
tomuto som nepochopil lebo splietaš GUI s programami
Áno, dalo by sa windows úplne odignorovať, ale najhoršie je, že XP bol dobrý systém, a nedá sa (aspoň v mojom prípade) tak ľahko odísť napríklad k linuxu. Tiež sa nedá naveky ostať pri nejakej staršej verzii Windowsu. Čo ty používaš? Lebo podľa toho, čo si napísal, sa zdá, že asi nie win.
@pajon
Áno, máš pravdu, splietam. Ale nerobí to tam až taký problém, zober si KDE ako príklad skvelého projektu, ktorý smeruje niekam, kam niektorí nechcú. A tie tri vymenované, ako projekty, ktoré si zachovávajú množstvo funkcií a pritom napríklad rýchlosť a jednoduchosť GUI.
MacOS anyway
testery uz nasli 2000 chyb vo Win 7 ktore spôsobuju pad a zamrzanie systemu
Cely Mrkvosoft je mi aj s jeho produktami ukradnuty, kym mi neobmedzuje zivot co on robi pomerne casto, kedze vyvijam webove stranky a tu je IE uz notoricky znamy svojou primitivnou ziadnou implementaciou standardov).
@nikeboy linux hmm tam sa vacsinou nejedna o vyzor lebo je na hovno to mas pravdu ale je lepsi od winu nakolko linux vyuzivaju uz ludia ktory co to vedia o programovani ... sice by tam mohly dat lepsie skiny a mozno by to vyhrali lebo ma urcite prednosti ale XP je aj tak zatial najvacsia vyhra vista je omyl prirody sak co by sme cakali od MS a na 7 zatial nemozem povedat nic nakolko je to nedokoncena verzia ktora sa snad vyvinie
este doplnim to k MAC OS. mecy....ako vsetci vieme..maju minimun moznosti rozsirenia. myslim hardware. to nieje ako na pc ze si zyslite vecer ze chcete lepsiu grafiku , tak rado zajdete do pocitacovej predajne a si kupite.....alebo lepsi procesor...eee..to neexistuje. kdesto na pc mate prakticki neobmedzeni pocet konfiguracii, a vo tom je aj sila windowsu, ze dokaze z milionmi roznich komponentou pracovat. to myslim ziaden os v takej miere kompaktibiliti , moznosti a rozsirenosti softwaru zatial nedokaze.