Už asi viete,čoho sa táto téma týka.Snažím sa schudnúť,stravu mám upravenú,športujem aktívne 6x do týždňa už niekoľko rokov.Už sa mi podarilo ísť zo 64 na 58kg,ale mám dosť veľký problém, občasné"prejedanie sa".Väčšinou večer,piatky,víkendy..
Pokračovanie.....
Bohužiaľ, skoro stále počas týchto dní jem sladkosti, veľa čokolády a nezdravé vecičky. Po tom dni či dvoch mi hneď váha stúpne o 1-2 hore. Snažím sa mať pevnú vôľu, ale nie stále sa mi to darí .. prosím, ak máte niečo podobné, napíšte komentár, pomôžte mi.. ak sa dá, budem vám vďačná... Ďakujem
hmm, nemáš moc pomalý metabolizmus ? to je dosť brutálne že ti za jeden deň stúpne váha o kilo keď ja kilo naberám rok ... Skús jesť viac vlákniny a neváž sa každý deň len ťa to bude znervozňovať a pi viac vody, hlad je prezlečený smäd keď sa veľa napiješ nebudeš toľko hladná a hlavne neprestávaj športovať no a nižšie ako 55kg ani ak tak nechoď, 55 je ideál váha ak meriaš tak do 165 centimetrov
@chocolate_addict skús na nete pozrieť rady na zrýchlenie metabolizmu, niečo sa s tým určite dá urobiť aspon trochu, a ak nie tak bohužial, ostáva len proste prekonať sa a nejesť tolko sladkého, len málo a len poobede a furt cvičiť hlavne alebo skús ísť k lekárke na endokrinologiu, pri zníženej funkcii štítnej žľazy sa často objavuje pomalý metabolizmu za to nič nedáš
Takto vyvinuty zlozvyk prejedania sa je podla mna dost dlhodobo pestovana a postupnymi krokmi vyvijana zalezitost a je preto rozumne ocakavat, ze odstranenie/zmenenie tohto zlozvyku bude tak isto postupna a dlhodoba zalezitost.
V prvom kroku by som to akceptoval ako skutocnost a ako je spominane v odstavci vyssie, zobral na vedomie, ze som sa k tomu navyku dopracoval dlhodobo a postupne a ze sa z toho budem dostavat dlhodobo a postupne.
Pokial by som nechcel nejak zasadne menit styl zivota, tak v druhom kroku by som sucasne jedene vecicky nahradil podobnymi, ale nie az tak zdravie ovplyvnujucimi vecami. Napriklad namiesto beznej cokolady z prazeneho kakaa s mliekom a cukrom nejaku bez mlieka/cukru, pokial mozno zo suroveho kakaa alebo namiesto sladkosti obsahujucich biely cukor nejake sladkosti z kokosoveho cukru/datli/ineho nie az tak rafinovaneho sladidla a tak isto mi pride ako fajn napad mat vzdy po ruke nejake cerstve alebo susene (cukrom nedosladzovane) ovocie alebo oriesky.
Bude to chciet nejake navstevy mensich "indie" obchodov a zrejme aj zvysenie rozpoctu na jedenie, ale po 6 tyzdnoch praktizovania by sa myslim mohlo podarit zvyk prejedavat sa junkfoodom premenit na zvyk prejedavat sa nie az takym junkfoodom.
velmi dobre viem,o com hovoris. sama som si tymito zachvatmi prejedania presla. Za jeden rok +12kil( nastastie som sa tychto kil striasla ba aj viac).. az neskor som zistila,kde bol ten pes zakopany. snazila som sa jest 100% tzv "clean",vsetko iba zdrave vecicky,ziadne cukry a pod. A prave tu bol ten problem- v prílišnom obmedzovani sa. Cely tyzden som nezjedla nic nezdrave, a potom ked som si po tyzdni dopriala napr.kusok kolacu,tak to nikdy neskoncilo iba pri jednom kusku,lebo si uz moja blba mysel povedala,ze dnes si nejedla "100% clean" tak uz je to jedno ci zjes aj cely plech kolacu, a dva baliky chipsov k tomu...
Mne najviac pomohlo upustenie od prehnane zdraveho stravovania sa..znie to mozno zvlastne,ale je to tak ..stale sa dnes sice stravujem zdravsie,ale nie uz tak ako v minulosti.Doprajem si kludne aj kazdy den nejake potraviny,ktore by som v minulosti jedla iba cez tzv cheat day. Riadim sa skor takym pravidlom 80/20. T.j 80% zdravych veci a 20% uz tych menej zdravych a u mna to funguje skvele ,a nutkanie prejest sa je uz davno prec...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
Bohužiaľ, skoro stále počas týchto dní jem sladkosti, veľa čokolády a nezdravé vecičky. Po tom dni či dvoch mi hneď váha stúpne o 1-2 hore. Snažím sa mať pevnú vôľu, ale nie stále sa mi to darí .. prosím, ak máte niečo podobné, napíšte komentár, pomôžte mi.. ak sa dá, budem vám vďačná... Ďakujem
V prvom kroku by som to akceptoval ako skutocnost a ako je spominane v odstavci vyssie, zobral na vedomie, ze som sa k tomu navyku dopracoval dlhodobo a postupne a ze sa z toho budem dostavat dlhodobo a postupne.
Pokial by som nechcel nejak zasadne menit styl zivota, tak v druhom kroku by som sucasne jedene vecicky nahradil podobnymi, ale nie az tak zdravie ovplyvnujucimi vecami. Napriklad namiesto beznej cokolady z prazeneho kakaa s mliekom a cukrom nejaku bez mlieka/cukru, pokial mozno zo suroveho kakaa alebo namiesto sladkosti obsahujucich biely cukor nejake sladkosti z kokosoveho cukru/datli/ineho nie az tak rafinovaneho sladidla a tak isto mi pride ako fajn napad mat vzdy po ruke nejake cerstve alebo susene (cukrom nedosladzovane) ovocie alebo oriesky.
Bude to chciet nejake navstevy mensich "indie" obchodov a zrejme aj zvysenie rozpoctu na jedenie, ale po 6 tyzdnoch praktizovania by sa myslim mohlo podarit zvyk prejedavat sa junkfoodom premenit na zvyk prejedavat sa nie az takym junkfoodom.
Mne najviac pomohlo upustenie od prehnane zdraveho stravovania sa..znie to mozno zvlastne,ale je to tak ..stale sa dnes sice stravujem zdravsie,ale nie uz tak ako v minulosti.Doprajem si kludne aj kazdy den nejake potraviny,ktore by som v minulosti jedla iba cez tzv cheat day. Riadim sa skor takym pravidlom 80/20. T.j 80% zdravych veci a 20% uz tych menej zdravych a u mna to funguje skvele ,a nutkanie prejest sa je uz davno prec...