mne sa strašne páčia tieto knihy....a hlavne ruská s slovenská literatúra. Tolstoj je skvelý autor skutočne... a podľa mňa sa súčasné knihy môžu dakam strčiť oproti týmto...
túto ešte na konte nemám ale strašne mám rada knihy takého typu...a staršie sú oveľa lepšie ako niektoré dnešné žvásty kde viem už na prvej strane ako to skončí...
2. páčila sa mi a mám rada aj staršie knihy, ale aj tie novšie
3. takých kníh je viac, páčia sa mi knihy od Kurta Vonneguta, Victora Huga, Georga Orwella dobré sú podľa mňa aj Pýcha a predsudok a Rozum a cit, jednoducho príjemné romantické knižky bez perverzností... zo starších slovenských autorov odporúčam Palárikove Veselohry a obľúbené knihy z detstva boli Dracula, Keď sa vráti svetlo (tie si aj dnes rada prečítam), Zamrznutá loď kapitána Flinta a samozrejme Harry Potter jednoducho je ich veľmi veľa veľmi dobrých, takže najobľúbenejšiu nemám
2) Áno, čítavam. No - podľa mňa nejaký skutočný trhák v 21. storočí ešte nevyšiel, ale inak závisí na tom, čo od toho očakávaš. Aj stará, aj nová literatúra majú imho čo ponúknuť.
3) Buď 100 rokov samoty, alebo Ulysses A z 19-teho storočia to je Dvojník od Dostojevského.
vojnu a mier som si požičala pred rokom a vrátila aj, tej dvojdielnej knihy sa obávam zrejme kvôli tomu, že ide o históriu a je to predsa len kvantum... prečítaj si od neho Kreutzerovu sonátu, to je pútavejšie a kratšie, ak by si predsa chcela hrúbku, tak ti poslúžia Bratia Karamazovci, psychologická pseudobiblia a masa autorových názorov, je to jedna veľká bomba, gorkého autobiografiou najlepšie, čo som z ruských prečítala tento rok a zo svetovej tento rok ma o rozum pripravila hellerova dvadsaťdvojka, zažívala som peklo pri nej, keď po operácii som sa rehotať nemohla! major major majoooor! a ten podnikavý génius, zabudla som už meno, ale je to génius, prefíkanejší než oscar wilde!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
2. áno, asi áno... prípadne no, najradšej mám knihy napísané do polovice minulého storočia, tie novšie ma proste tak neoslovujú
3. ťažko posúdiť, je viacero obľúbených a každá je dobrá nejakým iným spôsobom
2. nečítam
3. Mami, je to inak
2. páčila sa mi a mám rada aj staršie knihy, ale aj tie novšie
3. takých kníh je viac, páčia sa mi knihy od Kurta Vonneguta, Victora Huga, Georga Orwella dobré sú podľa mňa aj Pýcha a predsudok a Rozum a cit, jednoducho príjemné romantické knižky bez perverzností... zo starších slovenských autorov odporúčam Palárikove Veselohry a obľúbené knihy z detstva boli Dracula, Keď sa vráti svetlo (tie si aj dnes rada prečítam), Zamrznutá loď kapitána Flinta a samozrejme Harry Potter jednoducho je ich veľmi veľa veľmi dobrých, takže najobľúbenejšiu nemám
2) Áno, čítavam. No - podľa mňa nejaký skutočný trhák v 21. storočí ešte nevyšiel, ale inak závisí na tom, čo od toho očakávaš. Aj stará, aj nová literatúra majú imho čo ponúknuť.
3) Buď 100 rokov samoty, alebo Ulysses A z 19-teho storočia to je Dvojník od Dostojevského.