Stalingrad, Zachrante vojaka Ryana, Černý jastrab zostrelen, Na konci všech válek, Valkýra, Schindlerov zoznam, Nehanební bastardi, Olovená vesta, Za nepriateľskou líniou, Nepriatel pred bránami, Na život a na smrť, 1944, Nezlomný, Generation war..ešte?
@adka25 niektoré, ktoré si vymenovala nie su z cias svetovych vojen, chcela som práve také, lebo tie ma bavia najviac . To co si napisala som si vygooglila aj ja, ale chcela som sa skusit popytat tu, kedze som hladala dost ale nic ma nezaujalo tak velmi ako naposledy Pianista.
ja viem, že niektoré nie su a pomohlo ti toto forum? vymenovala som ti najviac ako som mohla a ty povieš že si si to vygooglila? dala som ti myslím, že dosť dobré návrhy, ale tvoje očakávania sú asi moc vysoké
fury je sci fi ale ked chces fakt kvalitu tak 1944 je super,Unsere Mütter, Unsere Väter!! a este Stalingrad ale ten nemecky,rok tusim 1993..Napola je tiez fajn
@adka25 pomohlo a to ze som si to vygooglila som myslela tým, ze mi vyhodilo presne tie iste filmy, neviem ci si googlila aj ty alebo si to hovorila z hlavy, ak z hlavy tak prepac. Ja som hladala "world war movies" ale naslo mi to aj take, ktore nemaju s tym nic spolocne ako napr Cerny jestrab sestrelen a preto sa pytam tu, a hlavne nebudem kukat kazdy film aby som vedela ze je dobry, niekedy recenzie hovoria inak, stretla som sa stym, ze film sa mi pacil velmi a v recenziach ho zdrbali Sak si kuknem aj tvoje navrhy tak nekric ale mna hlavne zaujimaju konkretne z ciash 1914-18/1939-45.
A čo sa týka témy tak fajn sú aj staršie filmy. Napr. príliš vzdialené mosty, delá z ostrova navarone, prežili sme ardeny, bitka na neretve, boj o moskvu, rána sú tu tiché, chod a pozeraj sa, unavení slnkom.
@cltr0n to nemyslis vazne ked si to pozries tak sa ma to spytaj znova a ked si to videl tak sa ti cudujem ze si sa take nieco spytal ako mam rad autentickost vo filmoch ale toto je moc....
Musíme si pomáhať, Najdlhší deň, Ríša slnka, Odpor, Vojnový kôň, Kód Navajo, Pearl Harbor, Železný kríž, Tora! Tora! Tora!, Cesty slávy, Chlapec v pruhovanom pyžame, Tucet špinavcov, Ponorka, Listy z Iwo Jima, Zástavy našich otcov, Život je krásny, Vlčie diery, Lidice, Vlčie diery, Tmavomodry svet, Nedodržaný sľub
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Len dodam ze mna strasne bavia filmy z 2. WW som tym az posadnuty.