Existujú ešte nejaké relácie o vrahoch v Česku/Slovensku/Československu okrem Najväčších kriminálnych prípadov slovenska a Hrdelních zločinů?
Pozerávate tento druh dokumentárnych cyklov, alebo Vám bohato stačia TN?
Aké takéto relácie pozerávate?
@warble Sak ked to clovek vidi tak by si aj mala byť pre svoje vlastné dobro!!! Si stačí sadnúť k zlém človeku v kupé a ďalší deň ťa nájdu zaškrtenú vlastnými silónkami!
vyhľadaj si kanál Female Killers
veľké množstvo prípadov je také, že proste nevideli iné východisko
potom skupina, kedy šlo o peniaze
a potom fakt nechutne brutálne prípady (a asi najhorší, čo si pamätám, mali na svedomí asi štrnásťročné)
človek potom viac ocení ľudí okolo seba, že sú všetci viac-menej v pohode
idem zistiť, videla som tam toho veĺa a nepamätám si mená
(a nie, neberiem to ako glorifikáciu ničoho, na rozdiel od niektorých komentárov vyššie, mne len príde zaujímavé sledovať motívy, prečo je niekto niečoho takého schopný)
@mielikki myslím, že ten kto to sleduje vidí, že zverejňovanie týchto prípadov nie je o glorifikácii, ale často posúvajú prístup v spoločnosti a preventívne opatrenia. Šak si stačí pozrieť koľko vrahov bolo viacnásobných recidivistov napríklad, keby sa to necháva v archívoch polície nevytvoril by sa verejný tlak na zákon "trikrát a dosť", to isté posúvanie psychológie či psychiatrie. Miera znásilnení je niekde úplne inde ako bola, recidíva je maximálne znižená. Nebyť takého Mráza čo znásilnil desiatky detí a bol chytený za vraždy, spoločnosť by sa ani nezamyslela nad tým že koľko vlastne prakticky može byť tichých obetí znásilnenia... Ako proste ja som to karolovy vravel, je to pre mňa prvoplánový a hlúpy názor mlčať o takýchto skutkoch a nepodrobovať ich celospoločenskej reakcii.
jj, toto
a teda, napríklad v hentej sérii je dosť vidieť, koľko z nich vycházdalo z prostredia, kde bolo domáce násilie úplne bežné
nie všetky, samozrejme, ale podľa mňa to vysiela jasnú správu "správajte sa k ľuďom ako ľudia, nikdy neviete, ako ich to môže poznačiť"
A pokiaľ niekto niečo také berie ako inšpiráciu, tak už mal k tomu sklony aj predtým a má problém, ktorý by sa mal riešiť, než bude neskoro. Lebo nemyslím si, že zdravý človek s normálne vyvinutými morálnymi zásadami sa na to pozrie a povie si, že je to skvelý nápad. Nanajvýš tak skvelý nápad na detektívku, ale nie niečo, čo vykoná v skutočnosti
Je jeden velmi dobry dokument ale teraz si ani za nic nespomeniem na nazov(mozno ho niekto pozna a napise ho. Je o tom ako minuly rezim vrazdil ludi a tirme vrazdy nie su dodnes vyriesene pretoze sa vsetko tutlalo. Jeden diel bol o tom ako hraniciari omylom zabili nemeckeho dochodcu ktory sa nahodou prechadzal v lesoch pri hraniciach(oni dostali hlasenie ze sa v tych lesoch skryva presilec z CSR a pomylili si ho s tymto nevinnym panom), dalsi o fararovi, o cloveku ktoreho zavreli do cely za protirezimive jednanie a ked potreboval lieky nedali mu ich a on v cele umrel a na dalsie si uz nespomeniem.
Myslim ze je to velmi dobry vzdelavaci dokument a aj ked asi nezasada do temy"chrumkavych"vrazd, myslim ze by sa o nom ludia mali dozvediet pretoze si bohuzial este niektori neuvedomuju co sa dialo...
Najväčšie kriminálne prípady Slovenska som pozerávala..ale musela som prestať, lebo sa mi začali snívať dosť desivé sny
a ešte som zvykla pozerať ID, ale tak tam sú zahraničné prípady..
a zbieram články o vrahoch
Treba poznám také dokumenty - seriály, ale jedná sa o amerických. Zabil bych pro tebe, zlí príbuzní, ženy vražedkyne, zlé macochy, síť lží, rande z pekla a proste daj si vraždy Slovensko, určite niečo nájdeš.
@hellium Dával som sem zaujímavé historické fotky, nvm o žiadnych, kde by niekto vyslovene zomieral. A už vbc netuším, čo to má akože s týmto. Točiť dokumenty o vrahoch je choré, pretože väčšina robí zločiny práve preto, že túžia po pozornosti. A sledujú to ľudia, ktorý majú asi nejaký problém - nič im to nemôže dať okrem pocitu strachu. Čiže negatívne emócie pre negatívne emócie. Ale niektorým ľuďom tuná to nevysvetlíš.
@antifunebracka Daval si sem fotku napr. dievcatka s ciernymi ocami, ktore zomieralo, lebo bolo zavalene v bazine. To nie je ani historicke a ani zaujimave a v tvojom ponimani je to na rovnakej urovni ako sledovat/produkovat taketo filmy. Nato podla mna narazala Hellium.
Vrahovia to nerobia aby ziskali pozornost, toto je bullshit, ktory si si vymyslel, resp. mu veris. Nie je pravdivy.
Natacanie a pozeranie je mozno na polemiku.
Pocit strachu davaju aj fiktivne filmy - myslim tym zanre horroru a thrilleru. Su ludia, ktori to vyhladavaju, aj u nich nie je vsetko s kostolnym poriadkom? To podla mna vyplyva z potesenia elektrizujuceho pocitu, ktory strach vyvolava (rovnako ako nejake adrenalinove sporty, atd) a nie z toho, ze ti ludia maju nejaki problem.
@skvrnka myslím, že je nejaké percento masových a sériových vrahov, ktorí tým chcú upútať na seba pozornosť
Ale vravieť, že všetkým vrahom ide o pozornosť, je asi tak úzkoprsé ako tvrdiť, že všetci záhradkári sú sadisti, lebo susedovho koňa pes raz zabil krta motykou
(Inak súhlasím a dala som ti hviezdičku, len upresňujem, aby sa náhodou niekto toho nechytil )
@mielikki Ako male percento hej, ale uplne sedliackou logikou mi vychadza, ze ak niekto niekoho zabije, tak preto lebo niekoho ma (zjednodusene povedane), plne zuby, myslim ze najdrvivejsie percento tvoria afekty a dusevne poruchy a nie tuzba po pozornosti
Dokazom su podla mna seriovi vrahovia, ktori sa stahuju z pozornosti, ak maju pocit, ze by mohli byt prichyteni.
@skvrnka preto vravím, že ich nie je veľa
A hej, minimálne čo som ja pozerala tam tie dokumenty, tak väčšinou to (spravidla v kombinácii s nejakou poruchou alebo zlým prostredím, v ktorom vyrastali, ale nie nevyhnutne) boli dôvody ako chamtivosť, žiarlivosť, hnev alebo pocit, že sú v situácii, z ktorej sa inak dostať nevedia (čo sú teda zvyčajne obete domáceho násilia)
Pozornosťou by som nazvala tak možno nejakého rozmaznaného amerického fracka, ktorému sa niečo znepáči a tak vystrieľa pol školy. Aj to nemusí byť vždy tak.
(Btw pozrela som si to o Gypsy Rose a som prekvapená, že som o tom ešte nepočula. Ale najhoršie na tom bola tá jej matka. Keď ešte aj jej rodičia na jej smrť reagovali v zmysle, že tak jej treba...)
Mňa zaujímala iba Oľga Hepnarovie, keďže tá nevraždila iba z čistej chuti zabíjať alebo zo sexuálneho popudu, bola podľa všetkého dosť inteligentná a veľmi utrápená. Niežeby som chcela nejak ospravedlniť jej čin, je to hrozné čo spravila, ale proste nemožno poprieť že to bol zaujímavý prípad.
@skvrnka Áno, je to fotka, ktorá obletela celý svet a doteraz je 1 z najznámejších. Ak to pre teba nespĺňa kritériá historickosti a zaujímavosti, tak ti gratulujem a choď si pozrieť nejaký dokument o nepodstatnom Ukrajincovi, čo kladivom umlátil 10 ľudí, to ťa možno ukojí viac.
Navyše je to 1 fotka, ktorú som sem dal pred 4 rokmi(!!!), tak dúfam, že sa ti aspoň dobre scrollovalo. Nvm, či sa mam teraz cítiť nejak usvedčene abo pokrytecky abo čo, hlavne keď to s týmto ani nič nemá. 0 bodov.
"Vrahovia to nerobia aby ziskali pozornost, toto je bullshit, ktory si si vymyslel, resp. mu veris. Nie je pravdivy."
JE to pravda. Kopec masových vrahov sa pozornosti teší, teší ich strach, ktorí vyvolávajú, ako po nich pátrajú, čítajú si články o sebe. Nehovorím, že sa chcú chytiť (ale aj takí sú), len ich teší, akú moc majú nad verejnosťou. Pri samovražedných atetátnikoch, trebárs aj na škole, je to priam pravidlom, že túžia po pozornosti. O5 - nič o tom netušíš, nchpm, načo sa k tomu snažíš vyjadrovať.
To že porovnávaš horory o upíroch a zombíkoch k reálnym masovým vraždám, na to už ani nvm, čo povedať.
Je proste smutné, že o životy obetí sa nikto nezaujíma, ale vrahovia sa kúpu v pozornosti - presne, ako chcú. A inšpirujú tým ďalších úchylákov
@skvrnka ak chceš vysvetlovať Karolovy všemožnosť motívov ľudskej mysle, a spoločenské posuny, ktoré sa na základe zdokumentovania roznych "ukrajincov čo ubijú niekoho kladivom" diali a dejú naprieč všetkými jej spektrami snažíš sa zbytočne. On si myslí že sa dnešná spoločenská situácia, postoje psychiatria, psychológia, kriminalistika, sociálne štúdie, pedagogika a podobne dostali tam kde sú len poziívnou konfrontáciou. To ešte aby niečo také slúžilo na poučenie sa z chýb naprieč všetkými oblasťami to podľa neho očividne nie je možné. Je to proste len ukrajinec s kladivom. Ignorujme o a možno už ďalší nepríde...
@antifunebracka Tú fotku som vtedy videla prvýkrát, na margo scrollovania (prosím ťa Karol, trošku menej sebestrednosti ), preto mi to tak zarezonovalo.
Nejdem sa s tebou hádať o tom, čo ty a ja považujeme za historické alebo zaujímavé. Pojem historické fotky si dogoogliš aj sám a možno si pozri klasifikáciu "reportážna fotografia". To, že je to pre teba zaujímavé - fajn, nič to nemení na tom že "dával som sem zaujímavé historické fotky, nvm o žiadnych, kde by niekto vyslovene zomieral" tvrdiť nemôžeš
Stále si trvám, že afekt a psychická porucha sú na prvých miestach motívov a vykonania vraždy. Túžba po pozornosti síce je prítomná, ale nie tak často ako tu bohorovne tvrdíš. Ak si si taký istý svojím výrokom, daj mi nejakú štatistiku alebo relevantný dokument, rada si ho pozriem. Lebo "kopec" mi tu nestačí.
Vraždy nie sú len sérioví vrahovia a atentátnici, ako tu píšeš. Sú zlomkom celkových vrážd. Nepovažujem to rozhodne "za priam pravidlom".
Tým som chcela povedať, že aj keď je to dokumentárny seriál/film, veľa ľudí k tomu pristupuje ako ku fikcií ("je to len film"), to je jedna vec. Nemá plezír z toho, že sa pozerá na vraždenie ako také. To ty si tu označil všetkých, čo také pozerajú, za prakticky padnutých na hlavu
Prirovnanie som dala pre to, aby som vysvetlila biologickú reakciu tela na pozeranie mrazivých udalostí/filmov a to, čo vedie k tomu ľudí pozerať. Ak to nechápeš, tak už neviem.
@skvrnka ja som ti v @23 vravela, že sa chytí čisto špeicifických masových vrážd, ktorých je štatisticky dosť málo oproti všetkým ostatným vraždám a bude argumentovať len tými!
@antifunebracka Ja milujem tie tvoje zdroje. Nauč sa prosím rozdeľovať články kde sa polemizuje a skutočné výzkumy, potom sa nebudeš musieť držať trebárs názorov paleontológov v oblasti medicíny. Tiež si sprav rozhľad, keďže vrahovia nie sú len na amerických školách, kde je problém hlavne s prísupom ku zbraniam... Aj tak to tu je len zbytočný flejm okolo tvojich prvoplánových názorov. Drbať dokola ako jediný/najčastejší motív vrahov je túžba po pozornosti... no... možno by si si mal nejaké tie cykly a dokumenty pozrieť.
Lool presne som čakal tú reakciu. "Daj nám zdroje!" "OK dal si 10 zdrojov, ale tie sú všetky zlé!" Si môžete aj s Mielikki v obmedzenosti podať ruky, hneď ako si vytiahnete navzájom hlavy zo zadkov. Stavím sa, že si ani jediný nerozklikol, na čele ten s tým v Psychology 2day, aby sa ti náhodou neo3asol tvoj krehký svetík. Ale oki, stále čakám na relevantné zdroje (abo aspoň také, ako tie moje looool) z tvojej strany. Prajem ešte pekný deň @etelnair Tak ono to často tú oslavu skoro pripomína
Tie články sa opierajú o výskumy, možno keby nejaký aj otvoríš, keď ich už pýtaš, tak by si videl Ale oki, daj zdroje ty, veď sa už nenechaj toľko prosiť a ukáž mi, ako sa to robí! @etelnair Tak nvm, možno humanizácia? Ukázať, že aj tí vrahúni boli vlastne len obeť zlej výchovy a mali to v živote veľmi ťažké?
@antifunebracka vlastne si nejak nepamatam ze by sa snazili spravanie hociktoreho v akejkolvek miere ospravedlnovat, len vysvetlovat
a vysvetlenie bolo velmi casto take iste, mentalna subnorma, alkohol, frustracia, afekt a pokus zbohatnut alebo zasukat si, v roznych kombinaciach
ale nebol medzi nimi prakticky nikto podobny tym najznamejsim panakom z usa ktori vrazdili desatrocia len preto lebo mohli a tesili sa z toho ako im to prechadza, sa mi zda ze jeden z BA ale tomu to dlho nevydrzalo, inac tam nikto tuziaci po akejkolvek pozornosti nebol
Hneď ako mi pošleš nejaké svoje linky @etelnair Hej, ale potom načo sú také dokumenty, kde ti povedia to, čo už aj tak vieš, že proste vrah bol tard, čo ti to dá? A to je 1 z mnohých dokumentov, čo spomínaš, ale koľké sú zamerané práve na tých po pozornosti túžiacich psychošov... navyše, ako hovorím, tak či tak ti to nedá absolútne žiadne nové info, len nejaké potešenie najnižších, po senzácii túžiacich pudov
@antifunebracka wtf ja neviem preco mi musis hovorit o com ten dokument bol, ze som sa z neho nic nedozvedel a ze je zly ked si ho nevidel a ja hej
forum je o cz/sk dokumentoch a toto nie je jeden z mnohych, pokial viem je to jeden z dvoch existujucich (ktore su tu oba aj spomenute), s tym ze ten cesky je zamerany hlavne na 90te roky myslim, mafianske vrazdy atd (aspon co viem z csfd) a slovensky mapuje dlhsie obdobie
podla mna je chyba hlavne to ze ich hadzes do jedneho vreca so vselijakymi relaciami o skoro-celebritach ako charles manson a celkovo mas o nich nejaku skreslenu predstavu
neda ti menej nez hocijaky iny kvalitne spracovany dokument, to o tych pudoch je prehnane tvrdenie ktore mozme zahlasit o vacsine dokumentov a vobec vsetkeho co sa odvysiela ..a keby aj nevidim to na skodu, prinajhorsom to teda nebude cistokrvny vzdelavaci cyklus no
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
Oka možno z toho trochu jebe aj mne.
niektoré sú fakt dosť zlé, hlavne tie, kde vrahom boli malé/mladé dievčatká
SI ma teraz navnadila.
veľké množstvo prípadov je také, že proste nevideli iné východisko
potom skupina, kedy šlo o peniaze
a potom fakt nechutne brutálne prípady (a asi najhorší, čo si pamätám, mali na svedomí asi štrnásťročné)
človek potom viac ocení ľudí okolo seba, že sú všetci viac-menej v pohode
(a nie, neberiem to ako glorifikáciu ničoho, na rozdiel od niektorých komentárov vyššie, mne len príde zaujímavé sledovať motívy, prečo je niekto niečoho takého schopný)
a teda, napríklad v hentej sérii je dosť vidieť, koľko z nich vycházdalo z prostredia, kde bolo domáce násilie úplne bežné
nie všetky, samozrejme, ale podľa mňa to vysiela jasnú správu "správajte sa k ľuďom ako ľudia, nikdy neviete, ako ich to môže poznačiť"
A pokiaľ niekto niečo také berie ako inšpiráciu, tak už mal k tomu sklony aj predtým a má problém, ktorý by sa mal riešiť, než bude neskoro. Lebo nemyslím si, že zdravý človek s normálne vyvinutými morálnymi zásadami sa na to pozrie a povie si, že je to skvelý nápad. Nanajvýš tak skvelý nápad na detektívku, ale nie niečo, čo vykoná v skutočnosti
Myslim ze je to velmi dobry vzdelavaci dokument a aj ked asi nezasada do temy"chrumkavych"vrazd, myslim ze by sa o nom ludia mali dozvediet pretoze si bohuzial este niektori neuvedomuju co sa dialo...
a ešte som zvykla pozerať ID, ale tak tam sú zahraničné prípady..
a zbieram články o vrahoch
Vrahovia to nerobia aby ziskali pozornost, toto je bullshit, ktory si si vymyslel, resp. mu veris. Nie je pravdivy.
Natacanie a pozeranie je mozno na polemiku.
Pocit strachu davaju aj fiktivne filmy - myslim tym zanre horroru a thrilleru. Su ludia, ktori to vyhladavaju, aj u nich nie je vsetko s kostolnym poriadkom? To podla mna vyplyva z potesenia elektrizujuceho pocitu, ktory strach vyvolava (rovnako ako nejake adrenalinove sporty, atd) a nie z toho, ze ti ludia maju nejaki problem.
Ale vravieť, že všetkým vrahom ide o pozornosť, je asi tak úzkoprsé ako tvrdiť, že všetci záhradkári sú sadisti, lebo susedovho koňa pes raz zabil krta motykou
(Inak súhlasím a dala som ti hviezdičku, len upresňujem, aby sa náhodou niekto toho nechytil )
Dokazom su podla mna seriovi vrahovia, ktori sa stahuju z pozornosti, ak maju pocit, ze by mohli byt prichyteni.
A hej, minimálne čo som ja pozerala tam tie dokumenty, tak väčšinou to (spravidla v kombinácii s nejakou poruchou alebo zlým prostredím, v ktorom vyrastali, ale nie nevyhnutne) boli dôvody ako chamtivosť, žiarlivosť, hnev alebo pocit, že sú v situácii, z ktorej sa inak dostať nevedia (čo sú teda zvyčajne obete domáceho násilia)
Pozornosťou by som nazvala tak možno nejakého rozmaznaného amerického fracka, ktorému sa niečo znepáči a tak vystrieľa pol školy. Aj to nemusí byť vždy tak.
Navyše je to 1 fotka, ktorú som sem dal pred 4 rokmi(!!!), tak dúfam, že sa ti aspoň dobre scrollovalo. Nvm, či sa mam teraz cítiť nejak usvedčene abo pokrytecky abo čo, hlavne keď to s týmto ani nič nemá. 0 bodov.
"Vrahovia to nerobia aby ziskali pozornost, toto je bullshit, ktory si si vymyslel, resp. mu veris. Nie je pravdivy."
JE to pravda. Kopec masových vrahov sa pozornosti teší, teší ich strach, ktorí vyvolávajú, ako po nich pátrajú, čítajú si články o sebe. Nehovorím, že sa chcú chytiť (ale aj takí sú), len ich teší, akú moc majú nad verejnosťou. Pri samovražedných atetátnikoch, trebárs aj na škole, je to priam pravidlom, že túžia po pozornosti. O5 - nič o tom netušíš, nchpm, načo sa k tomu snažíš vyjadrovať.
To že porovnávaš horory o upíroch a zombíkoch k reálnym masovým vraždám, na to už ani nvm, čo povedať.
Je proste smutné, že o životy obetí sa nikto nezaujíma, ale vrahovia sa kúpu v pozornosti - presne, ako chcú. A inšpirujú tým ďalších úchylákov
» birdz.sk/casak/ja-olga-s...
@skvrnka ak chceš vysvetlovať Karolovy všemožnosť motívov ľudskej mysle, a spoločenské posuny, ktoré sa na základe zdokumentovania roznych "ukrajincov čo ubijú niekoho kladivom" diali a dejú naprieč všetkými jej spektrami snažíš sa zbytočne. On si myslí že sa dnešná spoločenská situácia, postoje psychiatria, psychológia, kriminalistika, sociálne štúdie, pedagogika a podobne dostali tam kde sú len poziívnou konfrontáciou. To ešte aby niečo také slúžilo na poučenie sa z chýb naprieč všetkými oblasťami to podľa neho očividne nie je možné. Je to proste len ukrajinec s kladivom. Ignorujme o a možno už ďalší nepríde...
Nejdem sa s tebou hádať o tom, čo ty a ja považujeme za historické alebo zaujímavé. Pojem historické fotky si dogoogliš aj sám a možno si pozri klasifikáciu "reportážna fotografia". To, že je to pre teba zaujímavé - fajn, nič to nemení na tom že "dával som sem zaujímavé historické fotky, nvm o žiadnych, kde by niekto vyslovene zomieral" tvrdiť nemôžeš
Stále si trvám, že afekt a psychická porucha sú na prvých miestach motívov a vykonania vraždy. Túžba po pozornosti síce je prítomná, ale nie tak často ako tu bohorovne tvrdíš. Ak si si taký istý svojím výrokom, daj mi nejakú štatistiku alebo relevantný dokument, rada si ho pozriem. Lebo "kopec" mi tu nestačí.
Vraždy nie sú len sérioví vrahovia a atentátnici, ako tu píšeš. Sú zlomkom celkových vrážd. Nepovažujem to rozhodne "za priam pravidlom".
Tým som chcela povedať, že aj keď je to dokumentárny seriál/film, veľa ľudí k tomu pristupuje ako ku fikcií ("je to len film"), to je jedna vec. Nemá plezír z toho, že sa pozerá na vraždenie ako také. To ty si tu označil všetkých, čo také pozerajú, za prakticky padnutých na hlavu
Prirovnanie som dala pre to, aby som vysvetlila biologickú reakciu tela na pozeranie mrazivých udalostí/filmov a to, čo vedie k tomu ľudí pozerať. Ak to nechápeš, tak už neviem.
@skvrnka Tá fotka má historickú hodnotu - je svedectvom ľahostajnosti vlády ohľadom životov vlastných občanov. Či historická fotka musí mať cez 100 rokov a nemôže byť zároveň reportážna? OK, dal som sem dávno raz 1 takú fotku a stále si stojím za všetkým, čo som ohľadom glorifikácie gangstrov povedal
Nech sa páči, linky:
» www.psychologytoday.com/intl/blog/savin... » undark.org/2018/03/08/medi... » www.macon.com/opinion/opn-col... » www.bbc.com/news/world-us-c... » www.vox.com/the-big-idea/20... » chicago.suntimes.com/columnists/mass... » www.nytimes.com/2018/02/17/us/m... » www.center4research.org/copy-cats-kill/... » www.researchgate.net/publication/323... » www.investors.com/gdpr-agreement/... potom keď dočítaš, daj vedieť, pošlem ďalších 20 Môžeš aj ty poslať pár o tom, čo dobré prináša sledovanie dokumentov o vrahoch a koľko životov to už pozachraňovalo, dík!
» slovniky.juls.savba.sk/?w=glorifikacia...
@etelnair Tak ono to často tú oslavu skoro pripomína
Náúć śá ŕóźdíéĺ méźdí ćĺáńkóm á výźkúmóm.
Sám si nedal relevantné zdroje tak neviem načo čakáš
@etelnair Tak nvm, možno humanizácia? Ukázať, že aj tí vrahúni boli vlastne len obeť zlej výchovy a mali to v živote veľmi ťažké?
a vysvetlenie bolo velmi casto take iste, mentalna subnorma, alkohol, frustracia, afekt a pokus zbohatnut alebo zasukat si, v roznych kombinaciach
ale nebol medzi nimi prakticky nikto podobny tym najznamejsim panakom z usa ktori vrazdili desatrocia len preto lebo mohli a tesili sa z toho ako im to prechadza, sa mi zda ze jeden z BA ale tomu to dlho nevydrzalo, inac tam nikto tuziaci po akejkolvek pozornosti nebol
@etelnair Hej, ale potom načo sú také dokumenty, kde ti povedia to, čo už aj tak vieš, že proste vrah bol tard, čo ti to dá? A to je 1 z mnohých dokumentov, čo spomínaš, ale koľké sú zamerané práve na tých po pozornosti túžiacich psychošov... navyše, ako hovorím, tak či tak ti to nedá absolútne žiadne nové info, len nejaké potešenie najnižších, po senzácii túžiacich pudov
forum je o cz/sk dokumentoch a toto nie je jeden z mnohych, pokial viem je to jeden z dvoch existujucich (ktore su tu oba aj spomenute), s tym ze ten cesky je zamerany hlavne na 90te roky myslim, mafianske vrazdy atd (aspon co viem z csfd) a slovensky mapuje dlhsie obdobie
podla mna je chyba hlavne to ze ich hadzes do jedneho vreca so vselijakymi relaciami o skoro-celebritach ako charles manson a celkovo mas o nich nejaku skreslenu predstavu
neda ti menej nez hocijaky iny kvalitne spracovany dokument, to o tych pudoch je prehnane tvrdenie ktore mozme zahlasit o vacsine dokumentov a vobec vsetkeho co sa odvysiela ..a keby aj nevidim to na skodu, prinajhorsom to teda nebude cistokrvny vzdelavaci cyklus no