nechapem negativne reakcie podaktorych. Najlepsie na tom, ze zopar z nich sa zajtra bude rozplyvat nad novym telefonom, ktory ma o nieco lepsie rozlisenie... ale holt mozno sa len snazia byt cool...
1) ohybny mobil = vacsia odolnost. Telefon sa nerozbije ked padne a podobne.
2) ohybny mobil = pohodlnejsie nosenie v zadnom vrecku nohavic! Nie vsetci nosime kabelky, ze?
takze ja si myslim, ze je to rozhodne krok spravnym smerom, i ked samotny mobil nebude prilis ohybny. Teda aspon nie vyuzitelne v spominanom druhom bode. Neda mi to vsak dovod aby som menil klasicku malu vyklapacku za dotykovy mobil. Ak chcem net so sebou, zoberiem si tablet/NB
@wolskeoko , súhlasím s tebou, určite to bude mať svoje výhody ale aj nevýhody. Určite to bude mať veľkú predajnosť, nakoľko to bude niečo nové a každý sa bude chcieť trochu ukazovať. V dnešnej dobe zohráva u ľudí väčšiu úlohu image ako kvalita. Ale treba to brať tak, že čo v dnešnej dobe je kvalitné a dlho vydrží? Všetky dnešné veľké podniky sa snažia zarobiť na predajnosti - boli by sprostí, keby predávali kvalitu. Skôr zarobia na niekom, kto bude kupovať každý druhý rok tú istú vec a nie ako pred niekoľkými rokmi dozadu, keď ti aj taký Orava televízor vydržal 12 rokov
@peter_piper to mi je jasne, ale autorka temy pise o ohybnom mobile. Preto o tom pisem. A okrem toho, ak spravia ohybny dispej, nic nebrani tomu, aby bol cely mobil ohybny.
@givenchy mne nemusis popisovat co a ako spolocnosti robia. Mam pomerne objektivny pohlad na tuto problematiku, kedze som tomu sam odolny do istej miery. Nesuhlasim vsak s tebou v tom, ze by ohybny mobil mat mat nevyhody. Je to vlastne to iste ako neohybny mobil akurat ho vies ohybat. Cena pri tom nebude prilis navysena... bavme sa o max 50e
@wolskeoko prečítaj si nadpis, že o čom autorka píše... "Ak spravia oybny display, nic nebrani tomu aby bol cely mobil ohybny" WTF?? Že by som zaspal dobu a nevedel o tom, že už vymysleli ohybné procesory, ohybné ramky, ohybné pamäte a napríklad aj ohybné batérie? Čo má spoločná technológia ohybného displaya s ohybnosťou celého telefónu?
@peter_piper nechcel som sa do toho pustat, ale co uz....
Procesor nie je velky ako cely mobil. ohybna bateria, spoje nie su ziadna novinka. Ohybne plasty ani spominat snad nemusim. Ak nieco branilo tomu, aby bol mobil ohybny, tak je to prave displej a nie procesor ani ine sracky v nom.
Autorka sice nazvala temu podla dakeho clanku co si precitala. Prvy komentar v teme je uvedeny na blizsie rozvedenie temy. Pise sa tam o ohybnom displeji, alebo telefone? To je recnicka otazka, odpovedat nemusis. A vobec, aky ma vyznam ohybny displej, ked nie je ohybny samotny telefon?
na základe toho, že som doteraz nemala dôvod myslieť si opak? je mi srdečne jedno, aké konkurenčné sračky si riešia jednotlivé firmy medzi sebou, a je mi to jedno asi tak isto, ako to, čo si myslíš ty
už na mňa nereaguj, nemám potrebu vymieňať si s tebou dojmy. čau
@wolskeoko nie procesor nieje veľký ako celý mobil.. Iba všetky komponenty v ňom sú veľké ako celý mobil. Ak ich aj zmenšia natoľko, aby ich napchali do (dajme tomu) 10% veľkosti telefónu, celý ohybný koncept tak či tak stráca zmysel. A doteraz práve display bránil v ohybnosti telefónu? Že som ohybné displaye videl 10 rokov dozadu a v podstate nikam sa to nepohlo skrz hardware je teda veľmi zaujmavé podľa tvojej filizofie... A odpoveď na poslednú otázku: práveže ŽIADNY... Preto sa tým zaoberá firma ako je samsung..
@peter_piper sry, ale odmietam sa bavit s dakym samsung haterom. Keby si dokazal aspon z promile to co ta firma najma v poslednych rokoch, tak zlozim klobuk a venujem ti poklonu. Nevidel si este ohybny plosak, alebo co? To si ako koli tebe mam dat namahu a poslat ti linky, aby si otvoril oci?
nie nedam si tu namahu. Ked ta problematika zaujima, daj si tu namahu sam. Google snad pouzivat vies. Vela z toho najdes na osel.cz dokonca. A co s tym ma to, ze si samsung hater? ze mozem pisat fakty, no i tak si budes stale tvrdit picoviny. Preto nema ani zmysel sa s tebou vobec bavit. Mam rad samozvanych expertov na vsetko
@wolskeoko ja mám tiež rád samozvaných expertov na všetko keď ma o niečom presviedčaš.. Daj si tú námahu ty..alebo netrep pičoviny.. To čo píšeš niesú fakty, ale slaboduché domnienky. A je mi u kokota celý samsung.. to isté by som písal na nokiu a iné pičoviny. Je obrovský rozdiel vytvárať niečo, čo ľudia potrebujú a robiť to poriadne a robiť šunt narýchlo, len aby bolo. A aký už len môže byť mobil od firmy, ktorá robí chladničky a milión iného tovaru? Schválne či by si si kúpil adidas mobil..
@peter_piper ... a nic. Ked ma nieco vysoku predajnost, nieje to sposobene len dobrou reklamou, podprahovo nizkou nakupnou cenou, ci dobrym menom, alebo hlbokou historiou, tradiciou a p.
@matheusko zaujmavý názor, ale pre mňa je vyslovene smiešne porovnávať predaje mobilov značky, ktorá ich predáva niekedy od začiatku 90. rokov a ktorá má na konte snáď milión typov, nehovoriac o korunových záležitostiach pre seniorov, kde nieje ani kalkulačka a iných značiek, ktoré sa tomu venujú pár rokov. Keď chceš objektívne porovnávať, tak porovnávaj vlajkové lode v rokoch 2010,11,12... A to už sa dopracujeme k celkom iným výsledkom (kde by zrejme nokia ani nefigurovala)
@wolskeoko ty píšeš pičoviny.. "proto má baterie jenom omezenou dobu použití a nedá se znovu nabíjet. Je vhodná do elektronických pohlednic" ..
Tak si kúp elektronickú pohľadnicu aby si mal ohybnú batériu ty magor...
Tiež som čítal pokokot článkov ako vymysleli batériu na vzduch.. A používa sa niekde? Ty asi nevieš aký je rozdiel medzi vedeckou štúdiou a komponentami, ktoré sa dajú reálne nastaviť na masovú výrobu..
@peter_piper je to priklad, clanok z roku 2009, myslis ze ziadny pokrok nenastal? To nie je studia ale realne vyrobena bateria. Ale ked ten rozdiel nevidi magor ako ja, tak pre inteligenta ako si ty by to nemal byt problem... Zaujimave vsak je, ze magor musi vyhladavat clenky pre inteligenta:
@wolskeoko ja neviem.. Ty si jebnutý, alebo čo už ti mám na to napísať.. "Zatiaľ ťažko povedať, či niekedy opustí konceptné štádium. "
... "Aj keď sa jedná o významný technologický pokrok, široké spotrebiteľské využitie bude ešte musieť počkať. " ..
Ja tu píšem o tom čo je dnes a čo je možné v blízkej budúcnosti masovo vyrábať a nie technológiách ktoré prídu najskôr tak za 10 rokov.. . To čo mi tu predhadzuješ nieje ešte ani koncept a aj keby bol, trvalo by to dosť dlho, kým sa uvedie na trh pre spotrebiteľov. Nemienim tu opakovať to isté dookola, tak si aspoň sám čítaj to, čo mi tu linkuješ..
@peter_piper a kedy sme sa zacali bavit o masovej vyrobe? Si to menis jak sa ti chce, ako ti to vyhovuje len aby si nemusel uznat, ze ten jebnuty magor si tu ty
@wolskeoko no pokiaľ viem, od začiatku sa tu bavíme o mobiloch a nie o konceptoch, ktoré možno niekedy o neviem koľko uzrú svetlo sveta... Tak tu teraz zas netliachaj alibistické pičoviny ..
@peter_piper ... moje porovnavanie je dost objektivne. Je to predaj podla znaciek za urcity rok. A ze niektore znacky vyrabaju len jednu vlajkovu lod a ine maju sirsi zaber, nieje podstatne.
@peter_piper ved to je snad kazdemu jasne ze neurobia hned prvy model perfektny a vlastne taketo nieco bude dokonale mozno v roku 2030 ani to nie je to skurveny biznis uz pred 10timi alebo aj viac rokmi podla mna bola technologia aku my pozname az dnes .. oni to pomalicky po milimetroch k nam posuvaju
@kosmiklove nemyslím Lumiu.. to by som nazval ako ressurection nokie. A aj to majú šťastie, že sa rozhodli pre win a nie android.. Ja som narážal na tie porovnania.. Nech mi nikto nehovorí, že tamtá štatististika bola za jeden rok.. zas taký sprostý niesom..
@kosmiklove človeče čo ja viem... fakt sa mi s tým teraz nechce zaoberať. ale aj keď by to bolo za jeden rok.. a kľudne aj 2012, tak čo to znamená? že je to najlepší telefón, zato že má najlepšie predaje? je gangnam style najlepšia pesnička, lebo na YT najlepšiu sledovanosť?? bitch please..
@peter_piper samozrejme ze to co je najpredavanejsie nemusi byt najlepsie...v tomto roku nokia predava hlavne telefny bez OS co sa jej stale dari...o to pokoj...mna len zarazilo ze preco by si pri vlajkovych lodiach nespomenul nokiu? vzdy ma nieco cim moze konkurovat...jedine co je na picu je to ze jej strasne trva od predstavenia daneho modelu kym sa dostane do predaja...v septembri sa vytiahli lumiou 920 kde konkurencie toho moc nepredviedli a mali velku sancu poriadne zabodovat...je polka decembra a telefony nikde...
@kosmiklove použil som tam slovo zrejme, pretože o nokiu sa fakt nestarám a teda neviem..jedna vec. Druhá vec, že tá štatististika zrejme nebude z nejakej poslednej doby, pretože všetci vieme, v akej pozícii na trhu sa nokia v posledných rokoch nachádza. A ja jednoducho odmietam veriť, že lumie sa predalo za milardu. Snáď tu nebudeme porovnávať každú vyrobenú a predanú sračku s nejakým applom, ktorý má len jeden typ telefónu. To je jak povedať, že bižutéria je lepšia jak cartier, lebo sa jej predá denne pokokot.
Mne sa samsungy nepáčia po dizajnovej stránke Snáď z každej inej značky si vyberiem nejaký čo sa mi páči ale Samsung nie. Nehovoriac o tom že nedôverujem ani tým ich materiálom. Čo sa týka hardwaru/softwaru dnes je to už viac menej jedno výber je obrovský(osobne najviac dôverujem Nokii).
@peter_piper Štatistika vychádza tak dobre pre nokiu preto že oni predávajú na tony tie staršie lacné telefóny bez OS. Problém je že im konkurencia ušla na smartfónoch z čoho ide momentálne najväčší zisk.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
66 komentov
1) ohybny mobil = vacsia odolnost. Telefon sa nerozbije ked padne a podobne.
2) ohybny mobil = pohodlnejsie nosenie v zadnom vrecku nohavic! Nie vsetci nosime kabelky, ze?
takze ja si myslim, ze je to rozhodne krok spravnym smerom, i ked samotny mobil nebude prilis ohybny. Teda aspon nie vyuzitelne v spominanom druhom bode. Neda mi to vsak dovod aby som menil klasicku malu vyklapacku za dotykovy mobil. Ak chcem net so sebou, zoberiem si tablet/NB
táto technológia mi je u riti, a samsung je super.
@givenchy mne nemusis popisovat co a ako spolocnosti robia. Mam pomerne objektivny pohlad na tuto problematiku, kedze som tomu sam odolny do istej miery. Nesuhlasim vsak s tebou v tom, ze by ohybny mobil mat mat nevyhody. Je to vlastne to iste ako neohybny mobil akurat ho vies ohybat. Cena pri tom nebude prilis navysena... bavme sa o max 50e
Procesor nie je velky ako cely mobil. ohybna bateria, spoje nie su ziadna novinka. Ohybne plasty ani spominat snad nemusim. Ak nieco branilo tomu, aby bol mobil ohybny, tak je to prave displej a nie procesor ani ine sracky v nom.
Autorka sice nazvala temu podla dakeho clanku co si precitala. Prvy komentar v teme je uvedeny na blizsie rozvedenie temy. Pise sa tam o ohybnom displeji, alebo telefone? To je recnicka otazka, odpovedat nemusis. A vobec, aky ma vyznam ohybny displej, ked nie je ohybny samotny telefon?
@luc.ka na zaklade coho usudzujes ze je super? pretoze zne slavu na zaklade okradania applu a inych firiem?
na základe toho, že som doteraz nemala dôvod myslieť si opak? je mi srdečne jedno, aké konkurenčné sračky si riešia jednotlivé firmy medzi sebou, a je mi to jedno asi tak isto, ako to, čo si myslíš ty
už na mňa nereaguj, nemám potrebu vymieňať si s tebou dojmy. čau
mám mobil od samsungu a som spoko.
mám ajpod od jablka a som spoko.
tým to celé pre mňa začína aj končí.
nie nedam si tu namahu. Ked ta problematika zaujima, daj si tu namahu sam. Google snad pouzivat vies. Vela z toho najdes na osel.cz dokonca. A co s tym ma to, ze si samsung hater? ze mozem pisat fakty, no i tak si budes stale tvrdit picoviny. Preto nema ani zmysel sa s tebou vobec bavit. Mam rad samozvanych expertov na vsetko
Nokia: 922 million sold
Samsung: 314 million sold
Apple: 89 million sold
LG: 86 million sold
ZTE: 57 million sold
RIM: 52 million sold
HTC: 48 million sold
Motorola: 40 million sold
Huawei: 41 million sold
Sony Ericsson: 33 million sold
Others: 597 million sold
» en.wikipedia.org/wiki/List_of_be...
tak fajn, tu mas napriklad ohybnu bateriu, ktora je z po displeyi v telefone najvacsia: » osel.cz/index.php?obsah...
kto pise teraz picoviny?
Tak si kúp elektronickú pohľadnicu aby si mal ohybnú batériu ty magor...
Tiež som čítal pokokot článkov ako vymysleli batériu na vzduch.. A používa sa niekde? Ty asi nevieš aký je rozdiel medzi vedeckou štúdiou a komponentami, ktoré sa dajú reálne nastaviť na masovú výrobu..
» androidportal.sk/2012/08/flexibi...
na tu mas, zadrhni sa s tym.
a tu mas aj nieco o ohybnom telefone:
» www.sector.sk/novinka/63755/f...
tak a teraz mozes pisat picoviny... viac casu s tebou netravim.
... "Aj keď sa jedná o významný technologický pokrok, široké spotrebiteľské využitie bude ešte musieť počkať. " ..
Ja tu píšem o tom čo je dnes a čo je možné v blízkej budúcnosti masovo vyrábať a nie technológiách ktoré prídu najskôr tak za 10 rokov.. . To čo mi tu predhadzuješ nieje ešte ani koncept a aj keby bol, trvalo by to dosť dlho, kým sa uvedie na trh pre spotrebiteľov. Nemienim tu opakovať to isté dookola, tak si aspoň sám čítaj to, čo mi tu linkuješ..
@kosmiklove chces povedat ze moja pupinka je shit? ani ma neser ta spapa tvoju nokiu
@sugy1 podla mna on sam nevie
@peter_piper nebol by som si isty ze by nefigurovala nokia medzi vlajkovymi lodami...na zaklade coho mas taky nazor?
@ameryka ked budes starsia a zamestnas sa niekde, pochopis ako sa pracuje v takychto firmach ( @schizoofrenik )
@snap alebo co je naopak na samsungu dobre?
@peter_piper Štatistika vychádza tak dobre pre nokiu preto že oni predávajú na tony tie staršie lacné telefóny bez OS. Problém je že im konkurencia ušla na smartfónoch z čoho ide momentálne najväčší zisk.