ale kde.. tu mi ju ponuka vzdy, tusim stoji 270 korun aj som si ju dal, lebo som mal hlboky kaz.. raz mi znecitlivela jazyk aby ma nenapinalo dakou madarskou vodickou, za to si uctovala dake 3 eura...
no tak ta moja kraska vrta ale paradne...som jej pokrivil kreslo naposledy a uz mam vazne strach tam ist ak sa pojdem objednat najblizsie dam si spravit viac zubov ale tu injekciu budem vyzadovat nech to stoji co to stoji
tak zopár mi už vŕtala, najhoršie to bolo asi keď som si predné zuby vyštrbil a dorábala mi ich ale môžem kašľať nejaké umŕtvenie smiešne, pokiaľ mi nevyberá nerv tak to považujem za zbytočnosť
mňa sa zubárka vždy pýta či chcem inekciu a ja vždy poviem že áno. ale keď som bol malý som mal iného zuára a ten mi nikdy nedával inekciu. mne to je viac menej jedno ale preistotu si ju dám.
podla toho akeho mas zubara a ako sa staras o zuby, ti musia vrtat ... mne nikdy zuby nevrtala zubarka ... len raz operacia, bo mi zle rastli, ale inak nic ... a inak suhlasim ze uroven zubarov na slovensku je dost zla (cest vynimkam)
zo zubárov mám neskutočnú fóbiu....vždy chcem injekciu....ale naposledy mi ju proste nedala, aj keď som ju pomaly prosila...a ona ma vkuse presviedčala, že to nebude bolieť....neznášam ju..som rada, že sa tu môžem posťažovať....a mala by som k nej ísť zas....ale spôsobila mi traumu, tak si zháňam novú.... a pri tých zubároch, kt. mi dali ochotne injekciu to stálo asi 1O e...
vzdy som dostavala injekciu, neviem kolko si za to uctoval, lebo moje navstevy u zubara boli legendarne kedze mi daval dokopy celu chrup po tom co som si ho pekne cely rozjbela kovovou cinkou v jayzku, a celkovo mam na to kolko som presedela u zubara dobre skusenosti, uz som si na vsetko zvykla. a palky to boli riadne. jedine co ma vsak uplne zabilo bolo, ked mi chcel zachranit jeden zub a druhy opravit za 60 tisic to som si ten jeden radsej dala vythrnut. a co mam skusenost s kazdym slovenskym zubarom kazdy mi daval injekciu. nemam pocit zeby sa nejak vyzivali v robeni bolesit, prave naopak. ale to boli vsetko sukromnici ktori maju radi svoje meno a klientov.
podla mna je to zbytocnost pri vrtani zubov, ved to ani neboli. naposledy ked som bol u zubara tam mi dal svodnu anestezu ked mi extrahoval zlomene zuby. no a platil som 3ecka.
tak ja so svojou fobiou zo zubarov si injekciu uz davam pichat vzdy, zubar sa s tym zmieril, vie ze inak by pri mojich hysakoch stratil nervy.. jemu sa lepsie pracuje, mna nic neboli, "podebatujeme" a je to fajn a u mojho to stoji okolo 6-7 ojro...
@kachie no ja som tiež bola po dlhej dobe u zubárky, po pár rokoch, mala som dosť hlboký kaz na prednom zube, vedela, že mám zo zubárov fóbiu a že mám ten zub citlivý aj na dotyk, ale injekciu mi neponúkla a ani mi nepovedala, že čo mi ide robiť, tak som si ju nemala ani možnosť pýtať. a bolelo to teda riadne.
dala mi tam liečivú vložku, teraz mi ho bude plombovať a ja neviem, čo mám urobiť, lebo ani neviem, či to bude ešte vŕtať a ak bude, tak ako veľmi, lebo ak sa jej na to spýtam, tak mi určite povie, že nebude alebo bude len málo aj ked by to bolo úplne naopak.
a potom sa čudujú, že ľudia sa zubárom vyhýbajú, bodaj by nie, ked sa k človeku správajú ako k nejakej veci čo nič necíti.
vymeniť ju nechcem, lebo inak som s jej výslednou prácou spokojná, má s jej prácou dobré skúsenosti viac ľudí z môjho okolia a snaží sa dať aj niečo na poisťovňu, hoci som nemala preventívku, takže ani nie je drahá.
ale obávam sa toho, že ak to bude veľmi bolieť, prípadne mi začne robiť niečo o čom neviem, tak zase pár rokov k zubárovi nepôjdem a potom sa znovu bude nejaký zubár čudovať, že aká som nezodpovedná.
ale to, že z ich praktík majú ľudia traumu nepochopia.
Chodím k súkromnej bez poisťovní a je tam všetko neskutočne predražené, aj keď neviem teraz presne koľko to stojí. Ja si dávam zo zásady aj na hocijaké kazy taký banánový krémik (na znecitlivenie injekcie - síce to funguje skôr na princípe placebo) a potom injekciu, respektíve väčšinou 2 injekcie A nerobí jej to ani najmenší problém, veď si to aj slušne všetko zaúčtuje.
Predtým som chodila k štátnej a nechcela mi pichať a keď pichla tak to aj tak šialene bolelo... Potom tá súkromná zubárka musela odbúravať moju fóbiu zo zubárov a úspešne sa jej to aj podarilo. Nebolí to vôbec.
dávam si pichať od detstva, keď som mal 13-14 rokov tak ma to napadlo , že koľko to stojí tá inekcia som sa spýtal zubárky, ona povedala takú cenu že 15 korún alebo koľko, tak som hneď chcel
injekcia?pri vrtani kazu?....to hadam nie.....to uz ste fakt take cintlavky vsetci?....a to mam teda povrtaneho teda dost, hlboke kazy, nervy vyberane.....ale nikdy som nemala injekciu.....boli to, a co?...v zivote su ovela vacsie bolesti....
@sorciera Pri vyberaní nervov by som asi odpadla od bolesti bez injekcie (A) a to myslím úplne vážne. Ono je aj možné, že máš nejaký nižší prah bolesti, možno aj konkrétne čo sa zubov týka, bo inak si to vysvetliť neviem.
Pozerala som tú cenu a pohybuje sa to od 10 - 13 eur. Zas na druhej strane je len veľmi málo vecí, za ktoré by som tie peniaze minula radšej, naozaj mi to za to stojí.
Injekcia pri vŕtaní zubov? :o O tom počujem prvýkrát. Je síce pravda, že už nejaký ten rok som žiadny kaz nemala (aj keď sa obávam, že pri najbližšej kontrole sa to zmení), ale predtým keď som mala kazy, nikdy mi zubár neponúkol žiadnu injekciu od bolesti, vždy len použil nejaký sprej a to bolo asi tak všetko.
@azizi ani nie, len uz som si za tie roky zvykla ...ja k zubarovi uz ako domov ....a ked prezijes porod, tak nejake nervy a kazy v zube su nic oproti tomu
@sorciera No pre mňa je na tom citlivé práve to, že sú to zuby. A ja som sa vážne snažila zvyknúť, ale vybudovala som si tým taký neskutočný strach, že som vôbec ani na kontrolu nešla dosť veľa rokov. Až potom som si našla novú zubárku a postupne ten strach u nej prešiel, teraz už sa skoro vôbec nebojím. A mno hej pôrodu sa tiež veľmi bojím, ale tie zuby sú moja citlivá záležitosť a ešte oči. Tam tú bolesť vnímam akosi najcitlivejšie.
mam sukromneho zubara ci na Slovensku alebo v UK, ale vzdy si pytam injekciu. Nakolko na ZS som sa nahajloval u nasej zubarky ktora mlela do okola, ze zdvihni ruku ked to boli a ja som hajloval o dusu a nic. Tak preto si zaplatim za injekciu a mam pokoj. Naco ma ma nieco boliet ked nemusi aj ked sa jedna o banalny zakrok. Za injekciu platim tusim 12 eciek ale niesom si isty, lebo nepozeram na potvrdenku, len platim.
ja ked som mala hllllboky kaz, sla som na pohotovost v BA ktakemu sukromnemu na sidlisku, ten mi dal na ten zub taky sprej a vtedy povedal, ze s tym ma to boliet nebude a ja som si v duchu ironicky, ze no to urcite a ono to naozaj vobec nebolelo, takze teraz sa bojim ist na normalnu pohotovost, lebo tam tie vase injekcie pichaju, a tych sa tiez bojim, takze len za hentym ujom so sprejom pojdem, keby daco
mne dnes zubárka vŕtala hornú 6-tku. Uplne v ohode, nič ma nebolelo, pred vstupom do miestnosti som mala strach, bola som nervózna, ale ona úlne v poho "ke´d ťa bude boieť , krič, hneď prestanem" .....mám skelú zubárku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
racej ani nebudem hovorit kolko penez nehavam u nej
@malasimi ja mam dobru zubarku, mam dobru stravu, staram sa o zuby a vauu aj tak sa mi robi strasne vela kazov, takze to neni len tak
moja mama mala tez kedysi problem, ze o zuby sa starala riadne, ale i tak sa jej kazili ... potom zmenila zubarku a zrazu ma hollywoodsky usmev ....
dala mi tam liečivú vložku, teraz mi ho bude plombovať a ja neviem, čo mám urobiť, lebo ani neviem, či to bude ešte vŕtať a ak bude, tak ako veľmi, lebo ak sa jej na to spýtam, tak mi určite povie, že nebude alebo bude len málo aj ked by to bolo úplne naopak.
a potom sa čudujú, že ľudia sa zubárom vyhýbajú, bodaj by nie, ked sa k človeku správajú ako k nejakej veci čo nič necíti.
vymeniť ju nechcem, lebo inak som s jej výslednou prácou spokojná, má s jej prácou dobré skúsenosti viac ľudí z môjho okolia a snaží sa dať aj niečo na poisťovňu, hoci som nemala preventívku, takže ani nie je drahá.
ale obávam sa toho, že ak to bude veľmi bolieť, prípadne mi začne robiť niečo o čom neviem, tak zase pár rokov k zubárovi nepôjdem a potom sa znovu bude nejaký zubár čudovať, že aká som nezodpovedná.
ale to, že z ich praktík majú ľudia traumu nepochopia.
Predtým som chodila k štátnej a nechcela mi pichať a keď pichla tak to aj tak šialene bolelo... Potom tá súkromná zubárka musela odbúravať moju fóbiu zo zubárov a úspešne sa jej to aj podarilo. Nebolí to vôbec.
tak to mas pak stastie ... dobryh zubarov je dnes uz malo :/