myslim si akurat ze keby si spravil spolocny rebricek slovenskych a ceskych tak by urcite nevyzeral tak ze horna polovica by boli ceske a dolna slovenske
a vsimam si bohuzial vela retardov co su o tom presvedceni
bola som dva roky v čechách a teraz som na slovensku, a nejako si neviem zvyknúť na ten zastaralý systém akým to tu funguje (áno, úplne najviac na svete ľutujem, že som urobila takúto blbosť), ale neviem, či sa to dá povedať všeobecne, to asi skôr záleží od konkrétnej školy...
@3
Tak v prvej polovici naj univerzit ČR - SK by boli boli prevažne tie české. Možno STU, TUKE alebo UK by sa tam možno dostali, ale oproti KU alebo MUNI sú aj tak v ťažkom praveku.
ono to nie je len o tom, co sa medzi ludmi hovori a tak... su na to aj oficialnejsie statistiky, uplatnovania studentov, vazenost skoly v medzinarodnom meradle etc, a lepsie z roho vychadzaju ceske skoly
neviem ako to je...ale v ČR a iných západných krajinách majú asi podľa viac financií na výskum a vedu, väčšiu prepojenosť VŠ s praxou...ale nesťažujem sa
aj Slovensko má veľmi kvalitné fakulty, žiaľ vzniklo veľmi veľa nepotrebných odborov, nečudoval by som sa, keby vznikol odbor: Čistenie, monitoring kanalizácií studní, odpadu a žúmp
zavisi od skoly..taka pardubicka univerzita ti je urcite na hovno oproti STU, ale zase na Karlovku mozu slovenske univerzity len ziarlit.....vlastne to je tak v kazdej krajine, a myslim si, ze do ceska sa oplati ist len na tie najkvalitnejsie univerzity, ktorych je tam max 5 a zvysok je odpad!
To, že v Česku sú lepšie školy (vo všeobecnosti) je asi pravda. Ale nesúhlasím s tým, že slovenské školy nestoja za nič. Ako hovorí @14 , tam aj tam sa nájdu dobré aj horšie, treba si vybrať.
Na VŠ do Brna som šiel dva roky vzad s očakávaním vyššieho štandartu. Momentálne som tretiak na MUNI ESF.
Čo sa splnilo?
- žiadny problém s vyučujucimi, veľká spokojnosť
- skvelý informačný systém, ktorý zabezpečí všetko za Vás. Žiadne odovzdávanie dokumentov písomne, žiadne vystávanie na študijnom
- vybavenie budov na úrovni
Čo sa nesplnilo?
- žiadny priepastný rozdieľ v tom, čo výuka dá študentovy nie je. Ide iba o to, čo preto spravíš doma, s kým si v kontakte, či ťa to zaujíma, na čom pracuješ ponad povinné osnovy, ako využívaš možnosti univerzitného prostredia, ako je veľká tvoja univerzita, koľko vieš jazykov...
Na čom záleží pri výbere školy?
Na tom čo chceš. Predstav si to, kde chceš byť o 10 rokov a hlavne s kým tam chceš byť. Podľa toho si vyber takú, ktorá ťa dovedie k tomu cieľu čo najvhodnejšie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
a vsimam si bohuzial vela retardov co su o tom presvedceni
Tak v prvej polovici naj univerzit ČR - SK by boli boli prevažne tie české. Možno STU, TUKE alebo UK by sa tam možno dostali, ale oproti KU alebo MUNI sú aj tak v ťažkom praveku.
Čo sa splnilo?
- žiadny problém s vyučujucimi, veľká spokojnosť
- skvelý informačný systém, ktorý zabezpečí všetko za Vás. Žiadne odovzdávanie dokumentov písomne, žiadne vystávanie na študijnom
- vybavenie budov na úrovni
Čo sa nesplnilo?
- žiadny priepastný rozdieľ v tom, čo výuka dá študentovy nie je. Ide iba o to, čo preto spravíš doma, s kým si v kontakte, či ťa to zaujíma, na čom pracuješ ponad povinné osnovy, ako využívaš možnosti univerzitného prostredia, ako je veľká tvoja univerzita, koľko vieš jazykov...
Na čom záleží pri výbere školy?
Na tom čo chceš. Predstav si to, kde chceš byť o 10 rokov a hlavne s kým tam chceš byť. Podľa toho si vyber takú, ktorá ťa dovedie k tomu cieľu čo najvhodnejšie.
Češi i Slováci radi frfľú, ikeď veci nie sú až tak zlé, ako v skutočnosti sú.
Vždy ide predsa len o ľudí...