Potrebujem pomoc..Ako je to s VŠ internátmi v BA, keď sa chystám ísť študovať na Pedagogickú fakultu UK?? Aká je ich úroveň? Myslím vybavenie..hlavne sociálne zariadenia..budem rada, keď mi poviete Vaše názory na to. Ďakujem
Ubytovaná budeš na Mlynoch. Na vybavenie si zvykneš, lebo ak nemáš peniaze nazvyš na privát, tak ti nič iné nezostane. A väčšina internátov sa delí na zrekonštruovaní a nezrekonštruovanú časť. Ak dostaneš tú zrekonštruovanú, tak to bude v pohode, uvidíš. A sama si povedz akú úroveň očakávaš už len keď povieš slovo "internát" . Zvykneš si, uvidíš
@nixxina Takže je zbytočné sústrediť sa na to čo by som chcela hej?? To si ma teda potešila..ale aj tak ďakujem.. dúfam, že nedopadnem najhoršie..a že intrák dostanem..hádam si po čase zvyknem..
@patus19 tak ja som chcela ist do tej hlavnej budovy, hccela som zrekonstruovanu izbu s netom..cize v podsatet najdrahsiu a dali ma do atriakov nezrekonstruovana izba a net... comu nechapem napriklad niekoho kto si to nemoze dovolit hodili do toho draheho?
ale tak neviem ako to riesia no tak pokial byvas dost daleko tak ti daju
@nixxina To naozaj?, Tak to majú čudné pravidlá na prideľovanie ubytovania. Ak sa môžem opýtať, čo študuješ? Na škole sa ti páči? A sprchy na tých internátoch sú spoločné aj pre baby a chalanov?
ľudia, nebuďte zbytočne nároční. Intrák je v pohode aj nezrekonštruovaný. Proste máš kde spať, máš sa kde zložiť a čo viac chcieť na intráku?
Proste tam máš staré stoly, skrine a stoličky a inak je na tebe, ako si to tam zútulníš. A kvalita spŕch a hajzlov závisí od civilizovanosti ľudí na izbe/bunke/chodbe
Ja idem na filozofickú,tak sa teda vidíme na intráku..budeme sa musieť snažiť to tam čo najviac skrášliť a ozaj si každý zvykne asi...
Mňa skôr bude trápiť otázka s denným režimom...lbo na izbe nebudem sama a teraz ako to bude s tým prispôsobovaním...jedna sa bude chcieť učiť v noci,iná zase spať..v tom vidím u seba väčší problém
@pilkakory Ahoj..no ja idem študovať slovenčinu a občiansku.. to by bolo fajn, keby sa tam vidíme prečo problém?? ved spať môžeš, aj keď sa spolubývajúca bude chcieť učiť..nie??
@pilkakory Haha Tak to si ozaj asi budeš musieť zvyknúť.. s tým ubytovaním je to vraj tak, že v žiadosti si môžeš udať,že chceš byť s kamoškou ale vyhovieť ti nemusia..
Ja som mala tento rok úplne strašnú izbu, nezrekonštruovanú, naozaj som sa vystrašila, keď som tam prišla. A so spolubývajúcou sme si to tam vytapetovali, dali kvetinky na parapet, záclonu, závesy, koberčeky a všelijaké také sprostosti a vyzerala úplne super, všetci nám ju chválili. Bolo to tam oveľa lepšie ako minulý rok na šturáku na novej izbe, tam to pôsobilo príliš sterilno.
A ak niekomu tak staršne vadí starý nábytok, nech si priplatí za privát alebo sa pokúsi vymeniť s niekým zo zrekonštruovanej izby.
@pilkakory Ale neboj..určite to nejako vymyslíš..a verím tomu, že čo najlepšie Ja som prijímačky nerobila..Prijali ma bez skúšok takže som nemala možnosť spoznať potencionálnych spolužiakov a spolužiačky, čo ma na jednej strane aj trochu mrzí.. no nechám sa prekvapiť
@pilkakory To dúfam, že prídu Vieš čo, vždy som chcela byť učiteľka..ale uvažovala som nad matikou a slovinou Ale slovenčinár na strednej ma tak nepriamo priviedol na to, že slovenčina by bola pre mňa lepšia voľba no a dejepis nemusím, biologiu tiež..tak som si dala OBN a ty čo ideš študovať??
@patus19 : to je fajn,že si to vždy chcela..ako tak zisťujem,čoraz menej ľudí dnes ide na výšku,akú si vysníval,skôr zvažujú svoje kvality a uplatnenie,čo je samozrejme super.
Ale preto som ešte viac nadšená,keď si niekto chce takto splniť sen,ako napr.ja,čo som v to už ani nedúfala
Prekladateľstvo a tlmočníctvo -angličtina,španielčina.
Jediné čo ma na mojej voľbe je to, že sú učitelia taký nedocenený..Podľa mňa je to tá najvďačnejšia práca..Predsa len učia ďalšie generácie..A tiež ma štvú aj tie platové podmienky..Ale čo už..Budem robiť to, čo ma baví.. To je hlavné.. Jejda..Španielčina..Ten jazyk som vždy chcela vedieť.. Potom ma budeš učiť Ja som na strednej mala franinu..
@patus19 : ja som si chcela dať na strednej franine,ale pri tej učiteľke mi to teda nemuselo byť nakoniec ľúto..tak som si vybrala nemčinu,ale to teda nula bodov,tie hodiny ma nebavili a nevenovala som sa tomu.
Tak som sa teraz koncom septembra začala učiť španielčinu
@pilkakory Franina nie je až taká ťažká..My sme mali super profesorku len niektorí ju trochu ignorovali takže sme 2 stany preberali aj 2 týždne. Nemčinu som mala na základnej a tiež ma veľmi nebavila
@patus19 :franina nie je ťažká?Tak to je také subjektívne všetko...je super,že si mala skvelú učiteľku,to robí veľa.
Ja som mala také 3 francúzske dni,že som si niečo pozerala,ale nie je na to čas,potom neskôr určite chcem také základy,aby som sa nejak dohovorila v bežných situáciách
Tak teda s tým doučkom by sme to mohli vyriešiť vzájomne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
ale tak neviem ako to riesia no tak pokial byvas dost daleko tak ti daju
Proste tam máš staré stoly, skrine a stoličky a inak je na tebe, ako si to tam zútulníš. A kvalita spŕch a hajzlov závisí od civilizovanosti ľudí na izbe/bunke/chodbe
Ja idem na filozofickú,tak sa teda vidíme na intráku..budeme sa musieť snažiť to tam čo najviac skrášliť a ozaj si každý zvykne asi...
Mňa skôr bude trápiť otázka s denným režimom...lbo na izbe nebudem sama a teraz ako to bude s tým prispôsobovaním...jedna sa bude chcieť učiť v noci,iná zase spať..v tom vidím u seba väčší problém
No je to dosť problém,ja nemôžem spať pri zasvietenom svetle...a zase taká lampa...to sa nemôžem učiť pri slabom svetle ...
určite si na nejaké veci budem musieť zvyknúť,ale ako vravím,toto je asi taký jediný problém,ale verím,že bude dobrá partia a dohodneme sa.
Ešte jedna otázočka,teraz skôr asi na tých skúsenejších...dá sa cez net,ke´d to budem vybavovať,požiadať,že chcem byť s kamoškou?
Niekde sa to vraj dá a niekde to prideľujú automaticky.
Ja som mala tento rok úplne strašnú izbu, nezrekonštruovanú, naozaj som sa vystrašila, keď som tam prišla. A so spolubývajúcou sme si to tam vytapetovali, dali kvetinky na parapet, záclonu, závesy, koberčeky a všelijaké také sprostosti a vyzerala úplne super, všetci nám ju chválili. Bolo to tam oveľa lepšie ako minulý rok na šturáku na novej izbe, tam to pôsobilo príliš sterilno.
A ak niekomu tak staršne vadí starý nábytok, nech si priplatí za privát alebo sa pokúsi vymeniť s niekým zo zrekonštruovanej izby.
Aspoň to teda vyskúšam,na skúškach som totiž spoznala moju budúcu spolužiačku,s ktorou pôjdem von v lete,čiže by som mala niekoho známeho.
Ty si inak robila prijímačky?
Ale preto som ešte viac nadšená,keď si niekto chce takto splniť sen,ako napr.ja,čo som v to už ani nedúfala
Prekladateľstvo a tlmočníctvo -angličtina,španielčina.
Tak som sa teraz koncom septembra začala učiť španielčinu
Samozrejme,že dám neskôr doučko
Aj k franine sa chcem niekedy dostať
Ja som mala také 3 francúzske dni,že som si niečo pozerala,ale nie je na to čas,potom neskôr určite chcem také základy,aby som sa nejak dohovorila v bežných situáciách
Tak teda s tým doučkom by sme to mohli vyriešiť vzájomne