VŠ študenti, koľko hodín mesačne väčšinou brigádujete?
Môžu sa vyjadriť aj ludia čo už nie sú na VŠ, že koľko robili keď boli študenti. Koľko tak v priemerne, keď nie je skúškové? Týka sa to hlavne ludí, čo majú niečo stále, nie len také jednorázové.
Zalezalo od casu, poctu predmetov a narocnosti, niekedy kazdy den, rano v skole vecer v praci a opacne, a niekedy len jeden den za tyzden ci dva...
Priemer tak 15-20 hodin za posledne tri roky...
Myslím si, že táto otázka je dosť blbá, lebo závisí to veľmi od odboru kde človek chodí. Niekde majú veľa učenia, niekde nie.. niekde majú cviká každý deň do 16 niekde dva dni a potom voľno.. niekde sa nájdu takí ktorím to vadí a niekde takí ktorím nie,. fakt je to veľmi individuálne takže predstavu si asi moc dobre nespravíš
@skingirl94 nie je to blbá otázka keďže rátam s tým, že niekto kto študuje napr. medicínu nebude robiť takmer vôbec. jednak pretože to nestíha a jednak pretože takúto prax nepotrebuje. a keď niekto napíše že robí 160 hodín je mi jasné, že nechodí na matfyz.
@danica123 no tak ja ked som robila v kaufe tam medici odrobili cely mesiac ako sa najviac dalo.. ja byť nimi sa na to kašlem. Takže vidíš, je to individuálne
Keďže som mala celý rok vyučovanie do 6-7 večera a ešte som bývala mimo mesta, tak sa nedalo pracovať ani doma ani tam, kde študujem. Ale brigádovať by som chcela.
@skingirl94 zvlastne. U nas nerobi prakticky nik vobec, mozno max cez leto niektori.
Takze ja osobne nic. Ale poznam ludi, co maju pravidelne roboty popri skole, hlavne taki co studuju informatiku. A tam to nie je moc zle ako brigada, kedze casto nemaju presne stanoveny pracovny cas a dostavaju od 5e/ hod a viac.
dávnejšie nad 100h, si pamtam v maturitnom ročníku to bolo najviac 149.... teraz len tolko aby som bola v rovnováhe
ale začínam tak tak obšírnejšie premýšľať nad ďalšími možnosťami zárobku, zasa z iného súdka resp. začať pracovať na niečom čo mi možno v budúcnosti dá zárobok...ale vlstne ten zárobok je len "zámienka" vlastne lebo už som sa riadne odriadila tych takych pomyselných zväzov čo mi v tom predtym bránili
Brigádoval by som keby bolo kde... Ale chalanov väčšinou nechcú a do baru a podobne berú baby. Jedine akurát tak muklit v továrni alebo v tescu za pokladňou, len si neviem predstaviť ako by som sa po šichte učil. Stažovať vo firme ok, ale iba tí najlepší ekonómovia či iteckari a ostatní môžu sedieť doma na riti. Takze tolko k pracovným príležitostiam
prvy semester som robila dost vela cca 3 x do tyzdna po 5 hodin, neviem kolko ma to vyslo za mesiac presne
ale tento letny semester je to o dost menej, prilezitostne. Ale mam stalu brigadu, do ktorej mozem zvyčajne ist "kedy ja chcem" takze s tym nemam problem :/
@bress no vacsinou u nas ti co brigaduju su na tom s casom faaakt zle, lebo cez semester je to naozaj makanie (skor mame oddych cez skuskove, ) a este popri tom brigadovat je blbe, ale nastastie sa zvykne odrobit menej hodin (ja som tiez tak zvykol do 80h), ale tymi platmi 5-6e/h sa to kompenzuje,
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
Priemer tak 15-20 hodin za posledne tri roky...
Išlo o projektové zameranie, takže časy sa rôznili.
nechodím na matfyz
v istom obdobi tak 30
Takze ja osobne nic. Ale poznam ludi, co maju pravidelne roboty popri skole, hlavne taki co studuju informatiku. A tam to nie je moc zle ako brigada, kedze casto nemaju presne stanoveny pracovny cas a dostavaju od 5e/ hod a viac.
dobrovolnicka cinnost: 4hod/tyzden
dobrovolnim, lebo je to pre mna oddych a stretnem vela super ludi... a hlavne tam nemusim prist, ked nemozem alebo sa potrebujem ucit.
ale začínam tak tak obšírnejšie premýšľať nad ďalšími možnosťami zárobku, zasa z iného súdka resp. začať pracovať na niečom čo mi možno v budúcnosti dá zárobok...ale vlstne ten zárobok je len "zámienka" vlastne lebo už som sa riadne odriadila tych takych pomyselných zväzov čo mi v tom predtym bránili
ale tento letny semester je to o dost menej, prilezitostne. Ale mam stalu brigadu, do ktorej mozem zvyčajne ist "kedy ja chcem" takze s tym nemam problem :/