Zdravím, chcel by som sa spýtať, skúsenejších, ako je to so živnosťou popri VŠ, viem že pri zakladaní živnosti platí to isté ako pre každého iného, ale rozdiel je odvádzaní do Zdravotnej a sociálnej poisťovne.
Aj mňa to zaujíma, ale vyrozumela som tak, že si za každý rok musíš podať daňové priznanie, a ak nedosiahneš ročný prijem nejakých 2000 evri, nie si platiteľom daní. Rovnako ti do tej výšky príjmu hradí odvody a z. poistenie naďalej štát.
Len ma odrádza tých 35 či koľko eur za založenie živnosti, toto sa mi v profite nevráti ani do štátnic
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
niet zac
Aj mňa to zaujíma, ale vyrozumela som tak, že si za každý rok musíš podať daňové priznanie, a ak nedosiahneš ročný prijem nejakých 2000 evri, nie si platiteľom daní. Rovnako ti do tej výšky príjmu hradí odvody a z. poistenie naďalej štát.
Len ma odrádza tých 35 či koľko eur za založenie živnosti, toto sa mi v profite nevráti ani do štátnic
Založenie živnosti je 7€ myslím už som si raz zakladal a kupoval som v skutku len kolok.