Idem na umeleckú strednú (aspoň dúfam), a v budúcnosti by som sa chcela dostať bud na všvu alebo všmu. Vždy som chcela robiť v divadle bud ako herečka alebo režisérka/scenáristka, výtvarná mi ide a baví ma.
A ešte, naozaj sú tieto dve školy len o tom kto koho pozná a človek musí mať bud známosti, alebo peniaze alebo talent hodny chudíka, hubu, vášaryovej, satinského atd. dokopy?
Ano, to by ti mohlo pomoct na prijimackach, plus dost zavazi ci chodievas na pripravne kurzy na tieto skoly.. Predsa len skor vezmu niekoho koho poznaju.. No a ved su vselijake kruzky.. Staci si len vybrat.
Mojej starej celkom pomohlo, ked videli, ze ma vela aktivit v oblasti umenia... Od spevu v jazzovej kapele, v zbore, hra na klavir, gitaru, vytvarne kurzy... Vacsinou tieto robila prostrednictvom zuš..
ak chces ist na VSMU herectvo, staci ti, aby si bola dost pekna a si prijata ...podla mna je VSMU blbost.. lepsia je akademia umeni, alebo nieco podobne..
A ak ta to bavi, tak by si sa o to mala trosku zaujimat a robit to, nemyslis? Je vela ochotnickych divadiel, mozes chodit na umelecku skolu, ist na casting do serialu, divadla... moznosti je vela
tak ked sa o toto moc nezaujimas si asi nepocula, ze na VSMU nejde o talent, ale o krasu.. a to iste aj na konzervatoriach (nebudem zase hadzat do jedneho vreca, takze na bratislavskom)... staci sa pozriet na slovenskych hercov a ich ,,vykon''
Poviem ti taky priklad.. z absolventov konzervatoria neprijali na VSMU tych najtalentovanejsich, ale tych, ktori neboli taki dobri, ale boli pekni, tak tych uz prijali sranda, nie?
Neviem ci pre vsetkych, ale prec uchadzacov urcite.. Frajerka je na vsvu a bolo to prostrednictvom takych konzultacii.. Ona isla k jednej ku ktorej aj neskor chcela ist a nakoniec aj isla do atelieru. Ved na ich stranke bude isto o tom volaco
Máš ešte čas sa motať okolo ľudí, ktorí pracujú v tejto oblasti. Skús sa spoznať s niekym kto je na týchto školách, respektíve ľudia pohybujúci sa v divadlách a tak. Ono to VŠMU je z veľkej časti vážne o konexii.
nz.. a chodis aj na spev, alebo proste nieco? je dobre ked mas aj nejake diplomy zo sutazi..
Nie... viem to od kamaratov, co chodia na konzervatorium.. a chcela som ist ale ,,nedalo sa''... ale idem teraz na VS, ak ma prijimu, len neviem no..najprv mi povedali, ze sa tam hlasi malo ludi a teraz ako mi prisla pozvankana talentovky, tak som zistila, ze je nas fakt vela..
@simka1311 chodila som na výtvarnú zušku. Teraz som 4 roky bola v zahraničí ale na sš sa vraciam na sk.. tak sa chcem začať nejak angažovať v týchto kruhoch. Akurát neviem ako xD Podľa mňa by som vedela dať aj tú réžiu alebo dramaturgiu/scénografiu pri najhoršom..
Teda je celkom ťažké sa tam dostať a väčšina ľudí čo sa tam dostali majú kontakty?
Hej hej, som čítala že každý rok majú strašne veľa záujemcov. Držím palce
Dlhodobo pripravujem na talentové prijímacie skúšky - na školy Architektúry.
Konzultácie k vypracovaniu komplexného portfólia.
Doučovanie teórie, umenia, kresby, stereometrie, deskriptívnej geometrie,...
Kreatívne cvičenia simulujúce prijímacie pohovory na školách v SR/ČR.
e-mail: laco.b.pp@post.sk
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Mojej starej celkom pomohlo, ked videli, ze ma vela aktivit v oblasti umenia... Od spevu v jazzovej kapele, v zbore, hra na klavir, gitaru, vytvarne kurzy... Vacsinou tieto robila prostrednictvom zuš..
A ak ta to bavi, tak by si sa o to mala trosku zaujimat a robit to, nemyslis? Je vela ochotnickych divadiel, mozes chodit na umelecku skolu, ist na casting do serialu, divadla... moznosti je vela
@mojdedo a tie prípravné kurzy sú otvorené pre všetkých? (respektívne všetky vekové skupiny, alebo len pre posledný ročník sš?)
Poviem ti taky priklad.. z absolventov konzervatoria neprijali na VSMU tych najtalentovanejsich, ale tych, ktori neboli taki dobri, ale boli pekni, tak tych uz prijali sranda, nie?
@mojdedo tak dakujem aj za to ze si odpovedal seriozne
Nie... viem to od kamaratov, co chodia na konzervatorium.. a chcela som ist ale ,,nedalo sa''... ale idem teraz na VS, ak ma prijimu, len neviem no..najprv mi povedali, ze sa tam hlasi malo ludi a teraz ako mi prisla pozvankana talentovky, tak som zistila, ze je nas fakt vela..
Teda je celkom ťažké sa tam dostať a väčšina ľudí čo sa tam dostali majú kontakty?
Hej hej, som čítala že každý rok majú strašne veľa záujemcov. Držím palce
Konzultácie k vypracovaniu komplexného portfólia.
Doučovanie teórie, umenia, kresby, stereometrie, deskriptívnej geometrie,...
Kreatívne cvičenia simulujúce prijímacie pohovory na školách v SR/ČR.
e-mail: laco.b.pp@post.sk