nazdarek seci...chcel by som sa vas opitat ci je podla vas vyska dobra abo ne...lebo nekedy ti moze byt uplne naprd a nikdy ju vo svojom obore nevyuzijes
na výške ta nič nenaučia..maximalne tak zvladat stresy ... čo sa nenaučíš sám, to vedieť nebudes a taký malý príklad...kamarát si urobil bakalára na prírodovedeckej fakulte a robí hardcore sieťového admina v dosť prestížnej firme. to hovorí za všetko
výška je dôležitá. A je jedno aká, stačí mať titul. Lahšie sa potom zamestnáš kdekoľvek. Jeden týpek s nejakým ekologickým oborom robí technika sieťe v jednej firme.
ado21: preco smutne? to mi evokuje ako, ze: na vysku patri len ten, kto na to ma! a titul nerozhoduje...u nas je kopec ludi, co len titul uz aby ziskali...roky bezia, casom si aj clovek najde blizsi vztah k vybranemu useku daneho odboru, urcite sa studuje lepsie, ked ma to bavi...lenze ten titul je dost rozhodujuci, mozno tebe je ukradnuti, lebo mas financnu istotu, zarabas, alebo mas inak istu buducnost
...urcite nie je jedno, aku skolu treba mat, predsa len treba mat aspon ako taku vnutornu istotu, ze ta neprekvapi daka matika, fyzika, pravek ...
neny: nema kazdy debil vysku...neurazaj a hlavne nepodcenuj nase vysky (aj ked su daktore na hovno), do prvych rocnikov urcite viac menej dost snazivych ludi sa dostane...ale z posledneho rocnika debili neodchadzaju
a nakoniec nemozem suhlasit s tym, ze clovek, co nema vysku, je nic, taky svinsky nazor moze mat len imbecil s ikve nehodne na studium ani zakladnej skoly
ja osobne som si ista, ze cely zivot sa botanike venovat nebudem, asi by mi cvaklo, ani ako typicky vedec nebudem, a som tu, studujem, a myslim, ze za ten titul to stoji, uz ked mam tie roky, dnesny svet je este o trosku narocnejsi ako predtym, ale nic nie je iste, aj ked mas titul, neznamena, ze mas istotu, zavazia dost aj kontakty, ktore na strednej nenajdes tak, ak ona vyske, dalo by sa o tom diskutovat, vsetko ma svoje pre a proti, ale neni casu
zaver: vyska je dobre riesenie v dnesnom svete, nie je nutne, ale dobre, velmi dobre!
no moj kamarad ledva ledva presiel na druhy krat amturu. a teraz robi stavbiveduceho v nemecku . Ja si myslim, ze vysoka je nepotrebna. si na nizkom poste apostupne rasties. a nezalezi na tom ake mas vzdelanie. potrebne su sksuenosti
Mne osobne toho výška dáva dosť na to, aby som bola rada že tam som a aby som sa snažila ju dokončiť...
A je síce pravda že skúsenosti sú potrebnejšie než titul, ale keď si pozriete ponuky zamestnania, ak medzi 100 ponukami nájdete 10 takých kde nie je potrebné vysokoškolské vzdelanie...
Záleží na tom, čo chceš robiť. niekde tú výšku proste potrebuješ a niekde nie. No všade, keď sa ideš zamestnať najdôležitejšia je prax a nie vzdelanie.
Akoze neny na pravdu. Nase slovensek vysky, akurat este FMFI UK a LK UPJF a PF UPJS ma nejaku tu uroven. Aj ked fakt nic moc. Slovenske vysky su otrasne. A je vrcholny nezmysel aby bolo na slovensku 28 vysokych skol. Pre priklad, v Australii je ich 26 (co je kontinent). Nase skolstvo ide dolu vodou a vysky ani nehovoriac. Tie tri fakulty preto maju nejaku uroven, lebo nie su odkazane na statne financie. Ale naozaj, vysky u nas su velmi nizko. Vysku pred 4 rokmi malo 13 % Slovakov (dost ma to prekvapilo, lebo myslel som ze aspon polovicka, lebo som zil v spolocnosti, kde ma kazdy vysku). A vlada sa odrazu rozhodla, ze musi mat vysku polovica Slovenska. Ta tak to aj teraz vyzera... Ludia kt. neboli inde, a nehovoria s ludmi co maju o tom co povedat tak nevedia o tom, ale fakt nase skolstvo je strasne nizko. A aj systemom...
Moj oco, rozhodoval sa medzi dvoma vyskami. Jadrovou fyzikou v Prahe a telesnou v Presove. Skoncil telesnu, lebo je celym svojim srdcom ucitel. Inac, velmi vela ludi za nim stoji. A terazjsia situacia: Oco uci posledny rok. Ma na skole ako jediny respekt (uci aj na zakladnej). Ale situacia je taka, ze deti su hlupe, drze a ucitel nema ziadnu paku. Ani znamky. Lebo skola je platena od poctu ziakov. Ziak ma blbe znamky, rodic pride za riaditelom, ze ak mu budu este davat blbe znamky tak dava dieta na druhu skolu. A kedze ziak == peniaze, tak riaditel povie, davajte mu dobre znamky. Mozno to blbo vyznie, ze nadavam na deti dnesne. Na ne nie, ale na ich rodicov, vychovu. Rozmaznane, drze... A tie deti potom pojdu na vysku. Ved jak to je teraz. Na prominentne gymnazia beru trojkarov??? Ja ked sa islo na gymko, tak mne mali 70 v rocniku ciste jednotky...
Asi som trochu odbehol , ale nase skolstvo I D E dolu vodou... A je jedno ake...
Priklad dalsi: Vlada moze dovolit otvorit vysku iba so schvalenim akreditacnej komisie. A otvorili sukromnu vysku bez toho, aby akreditacna komisia o tom vedela...
Hej, a este nieco, oco nie je sam ucitel celym srdcom co odchadza zo skolstva...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
Ale ked chces byt matik, programator, manager a x dalsich veci, tak ti vysku netreba.
aj ked to patri ku vseobecnej inteligencii ale...
ale ak si vyberies dobru vysku a bude ta bavit tak super... kamoska uctovnicka ma skoncenu jadrovu fyziku. Dalsia skoncila pravo a je kozmeticka.
A ak nevies co dalej, tak skus vysku a na vyske uvidis...
to je kokotina
vždy je na niečo dobrá
už je len na tebe ako ju využiješ
ale nemôžeš tvrdiť, že je naprt..vždy z toho proste jednoducho budeš mať
A užiješ si mládí
...urcite nie je jedno, aku skolu treba mat, predsa len treba mat aspon ako taku vnutornu istotu, ze ta neprekvapi daka matika, fyzika, pravek ...
neny: nema kazdy debil vysku...neurazaj a hlavne nepodcenuj nase vysky (aj ked su daktore na hovno), do prvych rocnikov urcite viac menej dost snazivych ludi sa dostane...ale z posledneho rocnika debili neodchadzaju
a nakoniec nemozem suhlasit s tym, ze clovek, co nema vysku, je nic, taky svinsky nazor moze mat len imbecil s ikve nehodne na studium ani zakladnej skoly
ja osobne som si ista, ze cely zivot sa botanike venovat nebudem, asi by mi cvaklo, ani ako typicky vedec nebudem, a som tu, studujem, a myslim, ze za ten titul to stoji, uz ked mam tie roky, dnesny svet je este o trosku narocnejsi ako predtym, ale nic nie je iste, aj ked mas titul, neznamena, ze mas istotu, zavazia dost aj kontakty, ktore na strednej nenajdes tak, ak ona vyske, dalo by sa o tom diskutovat, vsetko ma svoje pre a proti, ale neni casu
zaver: vyska je dobre riesenie v dnesnom svete, nie je nutne, ale dobre, velmi dobre!
Mne osobne toho výška dáva dosť na to, aby som bola rada že tam som a aby som sa snažila ju dokončiť...
A je síce pravda že skúsenosti sú potrebnejšie než titul, ale keď si pozriete ponuky zamestnania, ak medzi 100 ponukami nájdete 10 takých kde nie je potrebné vysokoškolské vzdelanie...
Moj oco, rozhodoval sa medzi dvoma vyskami. Jadrovou fyzikou v Prahe a telesnou v Presove. Skoncil telesnu, lebo je celym svojim srdcom ucitel. Inac, velmi vela ludi za nim stoji. A terazjsia situacia: Oco uci posledny rok. Ma na skole ako jediny respekt (uci aj na zakladnej). Ale situacia je taka, ze deti su hlupe, drze a ucitel nema ziadnu paku. Ani znamky. Lebo skola je platena od poctu ziakov. Ziak ma blbe znamky, rodic pride za riaditelom, ze ak mu budu este davat blbe znamky tak dava dieta na druhu skolu. A kedze ziak == peniaze, tak riaditel povie, davajte mu dobre znamky. Mozno to blbo vyznie, ze nadavam na deti dnesne. Na ne nie, ale na ich rodicov, vychovu. Rozmaznane, drze... A tie deti potom pojdu na vysku. Ved jak to je teraz. Na prominentne gymnazia beru trojkarov??? Ja ked sa islo na gymko, tak mne mali 70 v rocniku ciste jednotky...
Asi som trochu odbehol , ale nase skolstvo I D E dolu vodou... A je jedno ake...
Priklad dalsi: Vlada moze dovolit otvorit vysku iba so schvalenim akreditacnej komisie. A otvorili sukromnu vysku bez toho, aby akreditacna komisia o tom vedela...
Hej, a este nieco, oco nie je sam ucitel celym srdcom co odchadza zo skolstva...