Rada by som sa niečo dozvedela o tejto škole Ešte mám síce 2 roky do maturity ale myslím, že nikdy nie je na škodu informovať sa trošku dopredu. Mám pár otázok:
1.Robia sa nejaké prípravné kurzy? A viete o nejakých?
Informuješ sa trochu neskoro. Pokiaľ máš ambíciu sa tam dostať, mala by si sa tomu začať veľmi intenzívne venovať.
Príprava priamo na školu zvykne prebiehať hlavne na základe konzultácií s pedagógom (samozrejme nie je to povinné) čiže skúšať a objavovať nové veci je na tebe. O kurzoch k prijímačkám priamo na škole nič neviem. Je možné že existujú.
Nehlási sa tam málo ľudí keď vezmeš do úvahy, že prijmú približne dvoch-troch.
Ale vedieť ''dokonale'' kresliť,maľovať atď. ti na prijatie nepostačí. Neviem síce ako je to na VŠVU ale školy takéhoto typu zvyknú prijímať už výtvarne zrelé individuality.
K tej histórii umenia. Nie je toho málo čo treba vedieť, vlastne je toho veľa. Myslím že ich zaujíma hlavne moderné umenie.
@alpynus tak nejake zaklady uz mám ale myslím že ešte sa to za tie 2 roky doučím. Mňa však najviac trápia tie materiály a techniky. Pochybujem že im bude stačiť ak budem kresliť s ceruzkou a temperkami.
@fairylady Nuž, ja som svoju otázku položil viac–menej kvôli tomu, že vzhľadom na kontext bola trošku vtipná.
Nemusíš pochybovať o tom, či sa so súčasnými schopnosťami dostaneš o dva roky na VŠVU, pretože je pravdepodobnejšie, že sa zajtra premeníš na cviklu.
Ale môžeš byť dobrá učiteľka výtvarnej výchovy.
Mimochodom, taká @damaris , ktorá v tvojom veku za polhodniku fixkami načmára napr. toto: (v portfóliu má oveľa viac oveľa kvalitnejších výtvorov), bude nanajvýš učiteľka.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
Príprava priamo na školu zvykne prebiehať hlavne na základe konzultácií s pedagógom (samozrejme nie je to povinné) čiže skúšať a objavovať nové veci je na tebe. O kurzoch k prijímačkám priamo na škole nič neviem. Je možné že existujú.
Nehlási sa tam málo ľudí keď vezmeš do úvahy, že prijmú približne dvoch-troch.
Ale vedieť ''dokonale'' kresliť,maľovať atď. ti na prijatie nepostačí. Neviem síce ako je to na VŠVU ale školy takéhoto typu zvyknú prijímať už výtvarne zrelé individuality.
K tej histórii umenia. Nie je toho málo čo treba vedieť, vlastne je toho veľa. Myslím že ich zaujíma hlavne moderné umenie.
Tie prijímačky prebiehajú v niekoľkých kolách.
Viac zistíš tu: » www.vsvu.sk/studium/bakalar...
Nebolo až tak ťažké to nájsť. Stačí trocha snahy.
Nebuď sklamaná ak po prvýkrát pohoríš. Mnohí sa tam dostali až na x-tý krát. Čiže by si si mala poslať prihlášky aj inde aby si neostala rok na ocot.
Nuže, veľa šťastia maj.
Nemusíš pochybovať o tom, či sa so súčasnými schopnosťami dostaneš o dva roky na VŠVU, pretože je pravdepodobnejšie, že sa zajtra premeníš na cviklu.
Ale môžeš byť dobrá učiteľka výtvarnej výchovy.
Mimochodom, taká @damaris , ktorá v tvojom veku za polhodniku fixkami načmára napr. toto:
(v portfóliu má oveľa viac oveľa kvalitnejších výtvorov), bude nanajvýš učiteľka.
» www.citylife.sk/kurz-workshop/p...