Zdravím. Plánujem kúpu nejakého kompaktu a tieto dva sú zatiaľ mojimi favoritmi (linky nižšie). Chcel by som sa spýtať, ktorý by ste si vybrali vy alebo môžete odporučiť aj iný model. Pre amatéra (nechcem žiadnu zrkadlovku), cca. 200€, na také všestranné
@mojdedo No toto je pravda možno pri low-endoch, aj to si niesom istý. CCD sa používa v stredoformátoch za desiatky tisíc €, pri profi fotení nočnej oblohy a tak..
@thebad ano ano suhlasim, mas pravdu, ale kedze tu sa jedna o lowend s malym snimacom, nie najsvetelnejsimi objektivmi, cmos bude v tomto pripade lepsia volba, pretoze naroky na nizsi sum pri vyssom iso budu vyssie
@thebad ale su aj stredoformaty s cmos.. napr. pentax.. a ten je na pomery stredoformatov celkom lacny... aj ked je pravda, ze ten snimac nie je zas az tak velky ako by sa na stredoformat patrilo
@mojdedo Ja nevravím, že každý CCD je lepší. Je to tisíc rokov stará technológia a je možné, že v tomto Nikone je low-end CCD z minulého desaťročia. Ja len, že zovšeobecňovať to na CMOS>CCD nieje boh vie ako presné, keďže fakt kvalitné CCD vypľujú lepší výstup, než ktorýkoľvek CMOS.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov