teda, chcela by som nieco co sa pohybuje do tych 600 eur ... viem, ze som dala velmi nizky rozpocet a prave preto mi to tak dlho trva a neviem najst ten spravny ... no tie z alzy su cca do tych 600 eur , co som tu dala link. ci tie nie su dobre ?
@depropex neviem, chcem vykonny pocitac. mam doma asus, ktory ma podobne parametre a je dobry. Az na to, ze huci, co mi dost vadi, inak som s nim spokojna. No idem do zahranicia a tak potrebujem dalsi notebook . A myslim si, ze bzhladom na to ako rychlo napreduje technika, tak sa oplati kupit vykonnejsi notebook... nikdy nevies, co bude o pol roka a ci nebudem potrebovat vykonnejsi
už sme ti s mayom poradili. viem že za pol roka ani za rok nebudeš potrebovať takýto notebook. Samozrejme ak budeš mať win tak určite ti aj taký bude málo.
@mayo z bazara by som len nerada kupovala notebooky .. predsa nevies v akom su stave a ja kedze sa do nb nevyznam nejak, tak by som to hned nezistila, ci je ten nb dobry. radsej by som chcela, ci by ste sa nemohli vyjadrit k tym nb, co som dala link.. popripadne inym do tych 600 eur .
@mayo áno to určite viem. No nedávno som sa tu pýtal na mac že zvažujem kúpu macu a pýtal som sa ako to je s otváraním doc súborov a podobne. No a na takéto veci si údajne musím kúpiť programy. Pochybujem že by bez office dokázala fungovať.
@semhamforas stavim sa ze tiez doma nemas kazdy jeden soft legalne kupeny navyse, aj keby si chcel kupovat iwork, vyjde ta to omnoho lacnejsie nez office..a ako som uz aj niekde spominal, ja by som ho zakazal..pages su jednoduchsie, krajsie, prehladnejsie, vsetko mas pokope a pracovat v nich, ako aj v keynote/numbers je zazitok
Hm, ako kvalitne znacky kde stoji za to priplatit sa mi osvedcili Dell, Toshiba, Apple. Ak chces nerozbitnu vec, tak Panasonic vyrazada notebook pre hasicov a inych zachranarov. Zakryjes sa nim pred ohnom, prudom vody atd...
Lenovo dobrabralo super znacku ThinkPad IBM.
Uprimne, na Tvoje potreby bude stacit hocico... Dell ma asi najlepsi servis... Ked chces nieco lacne, tak Asus ma nalepsi pomer cena/vsetko. HP mozno az na tu najvyssiu radu je drahe a nestoji za to...
Ako Toshiby a Delly su fajn za tu cenu by mohlo byt nieco schopne. Na parametre velmi nemusis pozerat, stacit ti fakt bude vsetko. Ja by som osobne pozeral na baterku, rozlisenie LCD a bytelnost. Jo a disk 7200 otackovy.
Ach... To boli casy ked som daval za PC tazke prachy aby som mal vykon... Tazke prachy. Dnes je uz vykon ta najposlednejsia cast pri vybere a vacsinu casu ho priemerny clovek vobec neuzije...
Ako sa som pri PC od detsva a prezil som este casy, ked sa data ukladali na kazetove pasky... Mam namakany bytelny model notebooku, novinka z roku 2007, Core 2 Duo a v pohode mi na vsetko staci... Pred piatimi rokmi bola 5 rocna vec nepouzitelna...
@trdelniiiq myslím že všetok software mám legálny a ostatné programy ako prehrávače atď. mám free. Samozrejme nejaké nelegálne kópie hier by sa u mňa našli. No neviem či sa na mac dajú zohnať programy nelegálne.
@mayo tak ale na iworku nespustíš doc, ppt, excel súbory. Či áno?
@mayo mm, to som nevedel..ja ked som bral mb pro nepovedali mi nic ohladom toho, ze si mozem sosnut trial iworku ..resp som ho ani nemal nainstalovany v macu
Ja mam HP mini a za jablko by som nemenil. V aute mi ho jeblo o celne skklo asi 3x a zije v pohode pogumovaný obal 3d snimač na discu vodotesna klavesnica ...
mám HP(dv7-1199ec) aj lenovo(thinkpad L512). HP je spoľahliví a funkčne perfektný problém je že má slabý kryt a mechanika po roku poriadne nefungovala. Na lenovo bežím s XP aj keď je nový a to je jeden veľký problém furt mrzne, nesprávne sa uvádza do spánkového režimu a displej niekedy stráca farby(takže čoskoro pôjde do opravy). Ak by som si kupoval ešte jeden pravdepodobne by som volil to HP v nejakom pevnejšom prevedení.
pri HP som sa dost catso stretaval s problemom, resp len s inf., ze maju blbo robene chladenie a hucia ako moskviče. Ale zase lenovo to v poslednom case trosku babre, ale ako bolo spomenute. Bude ti stacit aj jeden, aj druhy.
@mayo jo viem macové... ale šak... ok, asi vieš, čo hovoríš, a mne je to asi aj jedno. sľubujem, že už sa k posvätnému jablku nebudem vyjadrovať, pokým si nevyskúšam na vlastnej koži. ibaže by mi zase nejaký absurdný vtip pripomenul nerozbitné skleničky...
@patula93 - a nechcela by si netbook? písala si, že ideš do zahraničia, aj by sa ti s ním ľahšie cestovalo, aj by si ho potom mohla nosiť všade so sebou - na internet a filmy by, myslím, úplne stačil, na tú menšiu klávesnicu by si si po čase zvykla a ak neštuduješ nejaké programátorstvo, tak práce do školy by si na tom tiež v pohode robila... plus by ťa to vyšlo možno o trošku lacnejšie a menšiu pamäť by si vykonpenzovala externým hardiskom... asi závisí od značky, ale podľa mňa im aj baterka vydrží dlhšie ako klasickým notebookom... ja síce netbook nemám (mám obyč. HP, už má skoro tri roky a veru, je to na ňom poznať, hučí a prehrieva sa) ale moji spolužiaci majú a nevedia si to vynachváliť
@mirkova@patula93 dovolim si oponovat..na tu malu klavesnicu si veru nezvyknes a ani prace do skoly sa na nej robit nebudu dobre..frajerka ma taky netbook, uz nie dlho, a vkuse nan nadava aku ma debilnu klavesnicu, aky je maly, ze sa na nom neda nic poriadne spravit, maly touchpad atd atd atd..ta klavesnica je nieco neskutocne, displej maly, na tom ked budes moct napisat 10 stranovu seminarku, mat naraz otvoreny word, nejake pdf, etc, pisat na tom a za ten cas ani raz nepomysliet na to, ze ho mas chut rozbit kladivom, tak ti, ja neviem..vlastnorucne vydepilujem nohy
@trdelniiiq - záleží predsa od každého človeka - ak si zvyknúť nechce, tak si nezvykne ani za 2 roky...opakujem, ja taký netbook nemám, keď som na ňom skúšala čosi písať, dopadlo to katastrofálne - ale je to len otázka času - proste, keď na ňom budem musieť písať, stále, denne aj niekoľko hodín, zvyknem si veľmi rýchlo, rovnako ako plno mojich spolužiačok, z ktorých sa nesťažuje ani jedna (hoci mi všetky priznali, že začiatky boli krušné)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
54 komentov
» www.apple.com/macbookpro/...
Síce stojí o 2-3 stovky viac, ale máš nerozbitnú vec, 8-10 hodín baterky, žiadne vírusy, stabilné programy. Otvoríš a funguješ.
Aký je rozdiel medzi HP/Lenovo a Macbookom?
Padne ti HP/Lenovo na zem a máš kopec náhradných dielov.
Padne ti Macbook na zem a máš dieru v zemi.
jednoznačne lablko.
ahaahaahahaaaa buahahahahhaaaa zemrem dopice jak sa smejem, krce maa chytaju normalne, toto nerob kurva dpc dostim sa od smiechu neni mozne toto
@mayo to skutocne povazujes za vtip ? a uz vobec nechapem tamto hp/lenovo dopici to nejaky majster vyrabal ten vtip asi
pýtala sa na najlepšie odporúčania,
tak som jej od srdca poradil to najsprávnejšie.
Ak máš apatiu voči Macom, nečítaj to nabudúce.
Ďakujem.
» www.macblog.sk/forum/2...
len drahé hračky si nemôže dovoliť každý.
proste nevyjadruj sa k tomu, keď ani nevieš o čo ide.
@patula93 oplatí sa Ti kúpiť aj z bazáru, tie počítače starnú tak po 5tich rokoch a ako som spomínal, je problém ich zničiť.
Čiže čokoľvek by si kúpila, aj tak by to vyzeralo a správalo sa ako nové.
No ak ho chceš len na filmy a internet tak je zbytočne vykoný a nečakaj nejakú extra výdrž batérie. Tak 1:30-2 hodiny ti vydrží
@Mayo + 200-300€ za programy
staci ti aj iWork (20-30eur?) ktory je inak asi 10 krat lepsi a efektivnejsi
mimo to free varianta:
» sk.openoffice.org/...
Cize asi takto z 300 na nulu.
ako aj kopec ineho softwaru
Lenovo dobrabralo super znacku ThinkPad IBM.
Uprimne, na Tvoje potreby bude stacit hocico... Dell ma asi najlepsi servis... Ked chces nieco lacne, tak Asus ma nalepsi pomer cena/vsetko. HP mozno az na tu najvyssiu radu je drahe a nestoji za to...
Ako Toshiby a Delly su fajn za tu cenu by mohlo byt nieco schopne. Na parametre velmi nemusis pozerat, stacit ti fakt bude vsetko. Ja by som osobne pozeral na baterku, rozlisenie LCD a bytelnost. Jo a disk 7200 otackovy.
ale tak stojí to stále asi tretinu čo Office
Ako sa som pri PC od detsva a prezil som este casy, ked sa data ukladali na kazetove pasky... Mam namakany bytelny model notebooku, novinka z roku 2007, Core 2 Duo a v pohode mi na vsetko staci... Pred piatimi rokmi bola 5 rocna vec nepouzitelna...
Nostalgia..
@mayo tak ale na iworku nespustíš doc, ppt, excel súbory. Či áno?
Ja som stále mal iWork trial, dokonca aj Office trial.
Prvá vec, čo robím vždy na novom Macu:
otvorím aplikácie, chytím office, hodím do koša, vysypem kôš
a nwm ci @james144 nemyslel nieoc take » micomp.ekatalog.biz/zbozi/hp-proboo... ...len som pocul zase, ze taktiez dost huci....ale nechcem davat negativne nazory, lebo som to nemal v rukach
» www.alza.sk/lenovo-ideapad-... alebo
» www.alza.sk/hp-compaq-presa...
a @patula93 - mne sa páči to hp