Prosím, podeľte sa so mnou o vaše skúsenosti (či už dobré alebo zlé).....Aký vlastníte ntb,prípadne ste vlastnili, čo sa vám pačilo (/nepáčilo) na ňom najviac, čo ste uprednosťnovali, uhlopriečku akú ste si zvolili, ktoré firmy (značky) sú podľa vás delá
Za 28 tisic uz mozes mat seriozny book, pri nizsich cenovych relaciach som vzdy odporucal Asusy, ponukali to najlepsie vo svojej cene a osobne som nepoznal nikoho, komu by sa pokazil. Pri tejto cene by som ja vyberal notebook kludne aj mesiac, lebo to je v mojom zvyku, preskumat jednotlive modely, zistit co je v danej cenovej kategorii idealny hw a najst si reakcie ludi na dane modely...S bookom za taku cenu si kludne zahras aj nove hry, ajked nie na plne gule
Tot moj koment, inak povedane nevedel by som ti hned vybrat book lebo ich je neurekom, ale som si isty ze zajtra o takomto case tu uz bude kopec linkov...
akurat neviem aku ma vydrz na baterku, hardware je top a procesor 2630QM je to najsilnejsie co si mozes zohnat ani ten potencial nevyuzijes...pri tejto cenovej relacii bude mat podobny hardware viac notebookov, takze si mozes vyberat aj podla vzhladu...moja osobna rada - vyhni sa znacke Acer
@moonbeam všeobecne acery ani asusy mi nerežu.......maju vysokú kazivosť.....no ževraj si teraz značka Asus dava do poriadku svoje meno...neviem čo je na tom pravdy...
Mať takýto strop, tak ja osobne berem Apple MacBook White. Má síce vydrž na baterku pri wi-fi cca. 10 hodin, procesor 2,4 GHz dvojjadro, ale zas slabsia grafika, staršie hry však idú v pohode. A nie každému sadne Mac OS.
@lukasmajer apple ntb su ale oveľa drahšie nie?...ja som zvyknuta na operačný xp a 7mičku, v podstate si človek na všetko zvykne....možno asi len na bielu farbu by som si nikdy nezvykla ...čisto teoreticky....
@lukasmajer ale táto zľava platí asi iba pre apple však?...inak ty máš nejaké skúsenosti s tým ntb?.....apple ma fakt dobre produkty...v súčastnosti je to naznamejšia firma čo sa týka ntb, ipodov, a pod. veci....
@sibell810 trosku prihod a kup si sony vaio. Kupoval som ho pred 2 a pol rokom za cca. 1 000 € (jeden z tych lacnejsich modelov) a po pravde, viac spokojny nemozem byt. Odporucam
@sibell810 tak to su len tvoje informacie ja som mal dva asusy, spravoval som cez desat asusov u vsetkych moznych kamaratov a so ziadnym nebol problem...stare modely mali zle spravene sasi a praskali pri pantoch, niektore sa prehrievali, pri novych sa to nedeje...
a v Nayi by som nekupil ziadnu elektroniku, netoz notebook...
ja som mala 15.6 palcovy asus.. bola som s nim spokojna, ziadne problemy.. akurat ze bol uplne nepouzitelny na prenasanie.. teraz mam 11,6 lenovo TP edge a je uplne super.. pri prehravani hudby a kancelarskej praci vydrzi skoro 7 hodin, ked pozeram film,tak dva v pohode zvladne.. ide mi na nom dokonca sims 3 mafiu II som uz nerozchodila sice, ale to nepredpokladam, ze by ti to chybalo nejako..
@sibell810 tá 5% zľava, ak sa nič nezmenilo, platí pre všetky produkty od Apple. Neviem, ako je to s inými značkami, ale niektoré dávajú zľavy študentom a Apple tam patrí. A áno, skúsenosti s Apple produktami mám, mám MacBook White a iPod Classic. iPod Classic (vtedy stál 249 euro) som dostal v rámci akcie "Back to school" zadarmo. Po letných prázdninách bude určite nejaká špecialitka pre študentov, tak ak sa rozhodneš pre Apple, určite by som počkal
mám dell studio, drahý bol (v rámci možností), ale už začal dosť výrazne haprovať (trikrát hurá pre v. že si dokumenty neuložila volakam na usb alebo disketu a teraz môže vyrevúvať, že je celá snaha v keli), akože nemôžem sa výrazne sťažovať, akurát, čo sa mi nelúbi, že je taký z "kvetu makového", a v origináli tam bola vista, čo je akože ozaj zlé.
čiže .. ja by som si už dell nekúpila (+ veľmi skoro sa doondila baterka)
@h8u s hp nemám dobre skusenosti, jedno mame doma a je to hotový ,,radiator".......si ho po vypnuti môžem rovno šupnuť pod perinu.....ma vistu a okrem toho je neuveriteľne ťažky...myslím že až 3 kila ma pokial si dobre pamätam.....jasne že nie všetky sa prehrievaju ale tak všeobecne je to o nich známe takisto ako aj že su to ,,ťažke stroje"...
@sibell810 9zami zdá Ale uplna pohoda mal som obavy ale po týždni som si zvykol doškol pecka aj nektore hry idu ale te už voebc nehrám mám HP mini 5130 dvojadro intel atom kupoval som ho za 350 disappointed:bez OS ale nainstaloval som si 7 tam) Filmy v HD na projektore kukám Zvláda secky veci na nete ze 5videíí naraz kukám atd
A za ostatné penáze si kup neco na seba alebo normalny velký PC na hry za 300€
@sibell810 podotýkam že HP mini maju vysoké hodnotenia vsade fakt vydarená rada pri bookoch nekukaj na zancky ale skor na rady napriklad pavilion či ekra piča od HP to encem ani videt...
@v3nty išla by som aj do 13tky kvôli lepšej portabilite ale zasa som počula že nemaju tak dobru hw konfiguráciu tie menšie booky ...určite by mi tam chybala numerická a teraz som na klasickom pc...čiže obrazovku mam 19tku....čiže neviem no ....
Ja mam uz skoro rok ASUS G73S so 17,5" uhloprieckou, 8GB RAM, 4-jadro Sandy Bridge a GTX 460M. Na caste presuvanie je to dost velke hovedo (6 kg), ale v cene do 1100€ to bolo to najlepsie co sa dalo zohnat. A zatial funguje tak ako ma a chladenie ma vyriesene naozaj vyborne.
Ja mám Asus som spokojný prežije to pády... ale prežil by som aj s DELL ale s Toshibou neviem... to je na moje pomery krehké ale je to pecka ten môj asus... ovládanie mutimédii priamo z touchpadu (keď to už nepožívam ako myš) a má to šetko... čo treba 13" a ASUSy majú Asus Express Gate spustí sa to rýchlo je tam net, skype ... a galéria médii. Fakt dobrá vec keď nechceš spúšťať celý OS
mala som Toshibu a ani nie za pol roka bol úplne dodrbkaný, pritom som s ním nič nerobila, bol iba na posteli alebo na stole... kábel sa tak dolámal, že som mala občas pocit, že ma čochvíľa zabije, baterka úplne v prdely a v obchode neboli schopný zabezpečiť nový kábel ani baterku, teraz sa ho podarilo dať ako tak do poriadku, no musí byť na kábly a nedajbože s ním ani o milimeter pohnúť
teraz mám asus a som viac než spokojná, zatiaľ všetko v poriadku, tak dúfam, že to tak aj zostane
a tato ma dell a ten vyzerá byť tiež v pohode
rôzne parametre a také veci odo mňa nepýtajte, do toho sa nerozumiem
@v3nty ved to ze to nema byt len na skolu ale aj na ine veci ako tie uz vyssie spominane filmy, obcasne hry, hudba...programy nejake...atd...zo vsetkeho nieco
@klidopido vyhovuje ti 13?....podla mna je to taky akurat boočik len sa bojim toho no:/
@ohavnost prave kvoli tomu som sa vzdala Toshiby.....sice patri k tym lepsim znackam ale ked je to vyrobene v cine:/...skoro vsetko sa tam uz teraz vyraba ale to ze to ma este aj ,,napisane" na veku displeja ma robi skeptickou
@sibell810 ked ja (vyučený IT technik) sa dobre pracovne cítim na 9" dokonca som nanom strihal video , najlepsie by si mala keby si sla nekde do rpedajne a chvilku surfovala na malom. ATD
Ja mám doma aj velkú haraburdu stolovú dosť vykonnú a tu zapina len ségra KEd kukam filmy tak na tomto maloms a dajú v pohode kukať , použivam ho aj an rpehravanie HD videíí či na premietačke alebo na LCD TV zvláda šecko ...
A nekukaj anto či ej to asus acer a pod , to robia piče....
@sibell810 tak áno, občas mi je doknoca veľký (často cestujem) ale na filmy, grafiku do školy mi to bohato stačí a filmi sa na tom pozerajú úchvatne... len si reproduktory sú pri tom trochu... no ...nekvalita a už ho mám 2 a pol roka a ide... (asi mesiac dozadu mi odišla baterka) ale inak úplne pohodička. Vyhovuje to. Na cestách to máš kám dať, v škole na lavici tým nezavadziaš keď do toho píšeš. A tak
@v3nty nehovorim že všetky serie z tej značky su zle.....len proste ak počujem že vela raklamacii je na ne a stažnosti tak radšej nekupim nič z tej značky ako keby som mala zacvakať za niečo čo sa mi po polroku rozsype (asus/acer)........ takisto nehovorim že HP su všetky zle....su to OK booky-jedny z tych lepších, taka zlata stredna cesta....no paviliony su šroty....chladenie maju uplne v p***i....o miničkach som nič nepočula, môžu byť isto dobre
@porygon nič si tomu nepolepšil ....mne prekaža už 2.8 kg a nieto ešte 4,5
@klidopido nemas nahodou ,,asus eee" radu alebo nejako tak sa to vola myslim?
@sibell810 nie skor že ked si kupiš sony dell a pod "lepsie" značky nemusí to tak byt pri kupe booku treba kukať na recenzie určitého typu nie preferovať "značku"
@v3nty tiež pravda....ani pri tych lepších niekedy nemaš zaručene že kupiš prave ok book.......je to otazka šťastia.....som pozerala na tie hp-čka ale iba 10tky majú...to je na mňa moc male .....taka 13 je akurat...menšiu by som nechcela....popripade potom už len 14/15...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
Tot moj koment, inak povedane nevedel by som ti hned vybrat book lebo ich je neurekom, ale som si isty ze zajtra o takomto case tu uz bude kopec linkov...
» datacomp.sk/asus-n53sn-sz13...
akurat neviem aku ma vydrz na baterku, hardware je top a procesor 2630QM je to najsilnejsie co si mozes zohnat ani ten potencial nevyuzijes...pri tejto cenovej relacii bude mat podobny hardware viac notebookov, takze si mozes vyberat aj podla vzhladu...moja osobna rada - vyhni sa znacke Acer
a v Nayi by som nekupil ziadnu elektroniku, netoz notebook...
čiže .. ja by som si už dell nekúpila (+ veľmi skoro sa doondila baterka)
@tysha to fakt?....a ktoré dellko?rada...typ?
A za ostatné penáze si kup neco na seba alebo normalny velký PC na hry za 300€
Probooky napriklad su fajn
Keby som ti požičal moju 9" na týžden vačšie asi nechceš
Na hry sa vyser ekd ces NB na studovanie...
Moj zvláda fakt vsetko cor obím a ja som narocný uzivatel
dell studio, bližšie už neviem, to by si odo mňa moc chcela
teraz mám asus a som viac než spokojná, zatiaľ všetko v poriadku, tak dúfam, že to tak aj zostane
a tato ma dell a ten vyzerá byť tiež v pohode
rôzne parametre a také veci odo mňa nepýtajte, do toho sa nerozumiem
@v3nty ved to ze to nema byt len na skolu ale aj na ine veci ako tie uz vyssie spominane filmy, obcasne hry, hudba...programy nejake...atd...zo vsetkeho nieco
@klidopido vyhovuje ti 13?....podla mna je to taky akurat boočik len sa bojim toho no:/
@ohavnost prave kvoli tomu som sa vzdala Toshiby.....sice patri k tym lepsim znackam ale ked je to vyrobene v cine:/...skoro vsetko sa tam uz teraz vyraba ale to ze to ma este aj ,,napisane" na veku displeja ma robi skeptickou
Ja mám doma aj velkú haraburdu stolovú dosť vykonnú a tu zapina len ségra KEd kukam filmy tak na tomto maloms a dajú v pohode kukať , použivam ho aj an rpehravanie HD videíí či na premietačke alebo na LCD TV zvláda šecko ...
A nekukaj anto či ej to asus acer a pod , to robia piče....
Skor si daj recenzie na tú a tú radu ...
Pri HP - Pro book dá sa
- pavilion pičovina
- mini hned po tlačkách najlepšie čo HP spravilo
@porygon nič si tomu nepolepšil ....mne prekaža už 2.8 kg a nieto ešte 4,5
@klidopido nemas nahodou ,,asus eee" radu alebo nejako tak sa to vola myslim?