Ahojte
Práve si vyberám strednú školu, tak som si chcela vypýtať nejakú radu, či už od tých, ktorý si tiež vyberajú školu, ktorý práve študujú na strednej alebo aj od tých, ktorý už majú školu za sebou.
Ôsmaci/ deviataci čo chcete ísť študovať a pre
Bola som na gympli...
A to preto, lebo je to najvšeobecnejšie a nemala som poňatia, čo konkrétne by som chcela v budúcnosti robiť.
A ešte aj preto, lebo to bola najlepšia voľba, čo sa týka vzdialenosti/dochádzania.
som na OA, lebo som nevedela kam ísť a do poslednej chvíle som prihlášky menila, až som sa napokon ocitla tu, ani neviem ako. poviem ti takto: na OA rozhodne nechoď, ak nechceš robiť niečo v odbore (niektoré chuťovky sú fakt že utrpenie)
Tiež som chodievala na gymnázium
Pôvodne som chcela stavebku, ale nejak ma presvedčilo to, že človek má ešte možnosť sa rozhodnúť. A ja som vďačná, že som šla naň, keďže som sa nejak zmenila a vôbec to neľutujem Ale ak máš jasnú predstavu, čo chceš v budúcnosti robiť, tak si choď za tým. Pokiaľ nejaký ekonóm, tak ti nebude na škodu obchodná akadémia a podobne
Keď nemáš predstavu, tak gymnázium je asi najlepšie
Aj ja si vyberám strednú a mám toho na výber dosť...no myslím, že by si si školu mala vybrať podľa toho, čo ťa baví napr. či chceš ísť na matematické gymnázium a venovať sa matike alebo na bilingválne a venovať sa jazykom. Alebo tiež podľa toho, či je to dobrá škola, či chceš makať a naozaj toho vedieť veľa alebo sa nechceš veľa učiť... Ešte by si sa mohla porozprávať s rodičmi alebo ak nechceš počúvať rady a riadiť sa príkazmi, nepýtaj sa nikoho a vyber si sama kam chceš ísť (ako ja ) predsa, ty vieš najlepšie čo chceš. A ešte by si sa mohla porozprávať s výchovnou poradkyňou na vašej škole
Viac mi nenapadá
Chodím na elektrotechnickú priemyslovku a asi je to tá najlepšia možnosť, ktorú som si mohla vybrať. Škola má perspektívu, odbor ma baví a chlapci mi vždy nájdu niečo dobré papať. (SPŠJM)
Som v 3. ročníku na gymku (nevedel som na akú strednú tak som si dal gymko) .... no ako hej ak chceš mať čisté jednotky tak je tam dosť učenia ale ak vieš trochu opisovať a vymýšľať si a písať ťaháky (takto som prešiel 2 roky celkom úspešne) tak to zvládneš v pohode ja smo mal zatiaľ najhoršiu na výsvedčku 3ku ... a proste je to super ... keď budem končiť, môžem si vybrať ktorúkoľvek vysokú školu wuáááá :3
som v prvom ročníku na gympli vybrala som si ho hlavne kvôli tomu, že neviem čo chcem v živote robiť /takže o SŠ som ani nerozmýšľala/ a zatiaľ som spokojná
ja som na zdravotnej a je to picovina rovno na gymnazium som mohol ist
by som povedal ze na zdravotnej skole bude viac biologie ale ne len 1x do tyzdna a len v prvom rocniku ale slovenciny matematiky a anglictiny tam mame po chuja a odborne predmety max dve 2x do tyzdna
mmm tak uprimne mne strednu skolu vybrali rodicia so slovami,ze deviatacka este nemoze tusit co chce v zivote robit .. a vybrali mi gymnazium ... som im za to vdacna velmi lebo vtedy moje napady boli asi take,ze pojdem na propagacne vytvarnictvo ...nevravim,ze je to zly odbor ale len malo ludi sa uplatni a ja som ani talent nemala
teraz keby si mam znovu vyberat tak neviem asi by som vahala aj nad zdravotnou,pripadne gympel a potom rovno k policii ....inak by som uvazovala ale vtedy som take dobre napady ani z daleka nemala a stale ma tesi,ze odbor ktory studujem mi dava vela moznosti,ze to nie je proste jednosmerka na urcite zamestnanie
som na gympli a je to v pohode mala som čas na rozmyslenie, keby som tam nešla, ktovie čo by som teraz stvárala teraz už viem čo chcem a gymnázium ma na to pripravilo ale ak nechceš ísť na výšku, nebaví ťa učiť sa, tak neodporúčam
No tak ja som na gyme, Je to ľahke. Neviem prečo ludia tak preháňajú aké to je ťažke Vybrala som si to lebo to bola najlepšia škola v mojom kraji a preto lebo mi stále ostal čas rozhodnúť sa čo chcem robiť. A dobre, že mi táto možnosť ostala lebo chcem niečo úplne iné ako v deviatke
Ja som teraz na zdravotke iba chvíľu ale zatiaľ to neľutujem máme tu knihy čo majú aj na gyme a celkom ťažké vyzerá byť a zas závisí ako sa učíš , aké máš ambície , a tak
@niktozaujimavy Nemôžem tvrdiť, že nie Len vďaka nej robím v Londýne a len vďaka nej som sa tam odvážila ísť, ale aj tak to považujem za nedobré rozhodnutie...
PS: Dík
@stahli neboj sa, aj ja som bola v prvaku sklamana, ze iba dva odborne predmety a biologia raz do tyzdna, ale neboj sa, v druhaku si to užiješ, teraz som druhačka, mame 7 (7!!!) odbornych predmetov, takže je to zaujimave, nemenila by som za gympel
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
A to preto, lebo je to najvšeobecnejšie a nemala som poňatia, čo konkrétne by som chcela v budúcnosti robiť.
A ešte aj preto, lebo to bola najlepšia voľba, čo sa týka vzdialenosti/dochádzania.
Pôvodne som chcela stavebku, ale nejak ma presvedčilo to, že človek má ešte možnosť sa rozhodnúť. A ja som vďačná, že som šla naň, keďže som sa nejak zmenila a vôbec to neľutujem Ale ak máš jasnú predstavu, čo chceš v budúcnosti robiť, tak si choď za tým. Pokiaľ nejaký ekonóm, tak ti nebude na škodu obchodná akadémia a podobne
Keď nemáš predstavu, tak gymnázium je asi najlepšie
umeleckej - fuj už nikdy !
súkromnej - najlepšia
gympel - moc učenia.. :/
Viac mi nenapadá
by som povedal ze na zdravotnej skole bude viac biologie ale ne len 1x do tyzdna a len v prvom rocniku ale slovenciny matematiky a anglictiny tam mame po chuja a odborne predmety max dve 2x do tyzdna
teraz keby si mam znovu vyberat tak neviem asi by som vahala aj nad zdravotnou,pripadne gympel a potom rovno k policii ....inak by som uvazovala ale vtedy som take dobre napady ani z daleka nemala a stale ma tesi,ze odbor ktory studujem mi dava vela moznosti,ze to nie je proste jednosmerka na urcite zamestnanie
jedina vec na svete s ktorou s tebou môžem súhlasiť, lebo sám mám hotelku...
PS: Dík
proste zdravotku odporučam
ps pre @kikka225 , dobrý výber