ahojte.. mám veľkú dilemu, kam na VŠ, a to preto, lebo moja mamina mi stále tvrdí, že je úplne jedno na akej škole budem študovať a od ktorej dostanem titul, hlavné je, že ho mám.. môj názor je zas taký, že chcem zaťať čo najvyššie, nech stojí zato, čo št
tak podla mna skola vyssieho ranku ma urcite ine moznosti co sa vzdelavania tyka, vacsie styky so zahranicnymi skolami (napriklad pri erazme), a celkovo asi aj lepsie vyznie v zivotopise, aj ked v dnesnych casoch to uz moze byt diskutabilne. Titul ti je na pajcu bez skusenosti, ktore skor nadobudnes s vyskou vo vacsom meste ako ja neviem na Katolickej v Ruzomberku.
1. mama má v určitom smere pravdu
2. ak študuješ kofotinu je jasné že ten titul ti je k hovnu
3. štatistiky ako vždy... najžiadanejší sú študenti technických smerov lebo automobilky bla bla bla...
4. nešiel by som na psychológiu
myslím si že to čo tvrdí tvoja mama už vôbec neplatí práve preto že ročne školu ukončí tisícka študentov s prazdnym titulom ak je sociálna práca, a neviem čo ine ma v momentalne nenapadá. U nás na EUBA skončí ročne nejaka kopa ludi myslíš že majú všetci prácu ale hovno tý čo študovali pre titul - buď to dávno vzdali alebo skončili na úrade. My ostatný čo už popri škole hladáme zamestnanie podobné nášmu štúdiu dovolím si byť trochu jjasnovidka na úrade neskončíme - netvrdím že sa nič nemôže stať ale hlavne si vyber niečo čo ťa baví a chceš to robiť neštuduj kôli titulu titul už v dnešnej dobe nemá takú váhu ako sa to hovorí. Skúsenosti a to ako sa vieš obracať je omnoho viac ..
@mojdedo nemyslím si ... ber to aj z tej perspektívy že v budúcnosti môže robiť v štátnom podniku kde podľa tabuľkových platov jej nedovolia pridať kôli tomu že nemá vysokú školu... u policajtov ťa to môže stáť aj povýšenie pokiaľ viem... teraz neriešme súkromný sektor
ak som sa v niečom zmýlil tak ma opravte niekto nemám rodičov v štátnej sfére...
Podľa mňa, titul Ti dá každá škola, tak hlavne študuj čo ťa bude baviť, ja som zistil, že mi škola nič nedáva a proste ma to len ubíja ... preto si vyber niečo čo má perspektívu a bude ťa baviť, ľudia budú chorí vždy tak daj medinu a patológov tiež nikdy nie je dosť
@mojdedo narážam na názor jej mamy že jej môže byť jedno kde bude študovať aj tak ide len o titul... následne som napísal že má SČASTI pravdu... tak buď zle čítam ja alebo ty ... každopádne je mi to jedno idem spať
na Slovensku budeš mať problém zamestnať sa tak či onak. jedine, že by si vyštudovala STU, tých chcú všade. o perspektívnom odbore je škoda hovoriť, o mojom sa pred piatimi rokmi hovorilo ako o zameraní budúcnosti a realita je taká, že jediná možnosť, ako dobre skončiť je ísť do zahraničia, našetriť si a aj druhý stupeň si dokončiť tam. moja rada? vyber si hlavne dobrú školu, vyvaruj sa slabo platených odborov a potom to už je jedno, čo vyštuduješ.
suhlasim s vyššie uvedenými názormi, technické smery, medicína (realita je aká je, ale keď sa uchytíš ako doktor napr v súkromnom si boss) ... len nie soc. práca a podobne srandy ..
@kacen11 Študuj hlavne to, čo ťa baví, pokiaľ možno niečo špecifickejšie, po čom je aj dopyt. Občas je to ťažké zosúladiť, musíš v tom nájsť kompromis.
Musím však odporovať tvrdeniu tvojej mamky, pretože nie je jedno, čo študuješ a hlavne že máš titul. Na administratívnu prácu je možno jedno, čo vyštuduješ, či jazyky, ekonomickú, alebo si len urobíš kurz účtovníctva, ale na špecifickejšie povolania je už treba štúdium v dannom odbore - medicína, technické smery...
Len keď študuješ to, čo ťa skutočne baví, môžeš v tom vynikať a urobiť pokrok, zaujímavý výskum a pod. Pamätám si, že si mala záujem o štúdium jazykov (AJ), budeš mať po vyštudovaní veľkú konkurenciu a nižšiu schopnosť presadiť sa. Som "za", aby si sa viac špecializovala a vynikneš.
no o STU ani o medine sa u mňa nedá hovoriť technická som vôbec neni, a na mednu nemám ani hlavu, ani SŠ
chcela som ísť na EUBU, lenže na prijímačkách matika a som v prdeli.. tak teraz som sa chcela zamerať na jazyky, lenže problém je že jedine na angličtinu, nemčina ma vôbec nebaví, a ani ju neviem, a myslím že je dosť neskoro začať sa učiť nejaký ďalší jazyk na prijímačky, kt. sú v júni.. ale súhlasím s tým názorom, že študovať čo baví, a že aj na SVK je jedno čo vyštuduješ, robotu je ťažké si nájsť aj s doktorátom..
Choď tam kde ťa to baví .. ako IT ti však neodporučím nič ako psychológia alebo právo.. lebo sa mi nechce učiť. V istom smere je pravda, že je jedno na akej si škole ak chceš len titul. Poznám ľudí čo išli na vš podľa toho ako bolo ťažké získať titul, pretože mali prácu istú a takisto aj skúsenosti. Rovnako ako sú jebnuté a slabé školy, sú dokonca aj školy pri ktorých ťa tá škola FAKT naučí... myslím tá škola, a nie samoštúdium doma..ale väčšinou teda sa musíš beztak drtiť nad rámec študijnej látky.. Vyberaj si podľa tvojho uváženia.. ak nič nevieš a chceš sa učiť, vyber si dobrú a ťažkú školu..v dnešnej dobe sa dostaneš všade..horšie je sa udržať. Ak niečo vieš a nechce sa ti učiť a vieš, že budeš mať prácu a vieš, že nebudeš mať problém si to nájsť..vyber si školu lahšiu aby si sa popritom mohla venovať rozvíjaniu toho čo ťa baví..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
2. ak študuješ kofotinu je jasné že ten titul ti je k hovnu
3. štatistiky ako vždy... najžiadanejší sú študenti technických smerov lebo automobilky bla bla bla...
4. nešiel by som na psychológiu
páči
ak som sa v niečom zmýlil tak ma opravte niekto nemám rodičov v štátnej sfére...
Alebo možno je v tom malý rozdiel.
Musím však odporovať tvrdeniu tvojej mamky, pretože nie je jedno, čo študuješ a hlavne že máš titul. Na administratívnu prácu je možno jedno, čo vyštuduješ, či jazyky, ekonomickú, alebo si len urobíš kurz účtovníctva, ale na špecifickejšie povolania je už treba štúdium v dannom odbore - medicína, technické smery...
Len keď študuješ to, čo ťa skutočne baví, môžeš v tom vynikať a urobiť pokrok, zaujímavý výskum a pod. Pamätám si, že si mala záujem o štúdium jazykov (AJ), budeš mať po vyštudovaní veľkú konkurenciu a nižšiu schopnosť presadiť sa. Som "za", aby si sa viac špecializovala a vynikneš.
chcela som ísť na EUBU, lenže na prijímačkách matika a som v prdeli.. tak teraz som sa chcela zamerať na jazyky, lenže problém je že jedine na angličtinu, nemčina ma vôbec nebaví, a ani ju neviem, a myslím že je dosť neskoro začať sa učiť nejaký ďalší jazyk na prijímačky, kt. sú v júni.. ale súhlasím s tým názorom, že študovať čo baví, a že aj na SVK je jedno čo vyštuduješ, robotu je ťažké si nájsť aj s doktorátom..
GL!