Koľko vás priemerne za mesiac vyjde vysokoškolský život?
Ak vám nerobí problém tak by ste mi mohli rozpísať koľko a kde miniete...
Ubytovanie (aj kde máte intrák či privát), strava, výdavky súvisiace so štúdiom, voľný čas, cestovanie atď.
Ďakujem, nevi
ubytko 150€
strava 110€ (stravovanie na menze, obed + vecera)
mhd 14 €
výdavky súvisiace so štúdiom 5€
volny cas... dafaq 50-80 € (asi je to viac, ale mam tazke srdce to tu pisat, ale asi som nemal drahsi vecer ako za 12 €.)
cestovanie 10€
cili... som hodne v minuse kazdy mesiac , najviac mi robi ubytko lebo byvam na byte. a aj ten volny cas.. lebo az tak moc na tom byte niesom
nuž...mne naši posielajú 300e.
keby bývam na intráku tak je to do 200....najviac miniem na stravu,domov necestujem často (diaľka) + keď niečo treba knihy,oblečenie etc tak mi ešte zvyknú na tú konkrétnu vec poslať...
mne to robí 120e/mes za nájom + 200e/mes mám na jedlo cigi,cestovanie a volný čas. Ale ak nebudeš vela cestovať,fajčiť a slopať tak sa dá zmestiť úplne v klude aj do 20e/25e(ak si fakt hladná)/mes za stravu + vláčik
kolej 90e, aj menej ak by som prirátal ubytovacie štipko, strava, cestovanie asi tak celkovo okolo 150€, nejak moc sa nerozhadzujem zábavu do toho nepočítam
privat - 180 ale delime si to s frajerkou na polovicu, takze 90€
autobuska - 25€ kazde 3 mesiace
podla toho, ako casto chodim domov - okolo 10€ alebo do 20€
a dalsie vydavky netusim, kedze sa mesiac od mesiaca menia, podla toho, kolko jeme, ako casto idem na obed do skoly, ci sa ideme niekde kulturne vyzit alebo si casto kupujeme sladkosti/ine srandy a podobne.
65e intrak, jedlo okolo 100e, mobil 20e, elektricenka 35 na tri mes., + obcas vydavky na restiku, kino/kulturu, vinko, kava...tie su dost velke +sport (plavaren). ale mam to tak ze nieco z prideleneho si vzdy odlozim takze si aj sporim a nemam taky zly pocit z minania
intrák 1 600kč, cesta 13e na mesiac (6.50jedna cesta a domov chodím tak raz za mesiac), dokážem vyžiť aj z 20e na mesiac na jedlo, ale odkedy robím tak dajme tomu ešte + 400kč
Tabak ma stojí tak 50 kč na týždeň... + 30kč filtre a 5 korún papieriky...
Mestkú dopravu nevyužívam... ak hej tak tých 20-25 kč na cestu...
a zábava tak 200kč na mesiac?
ale tak zatial dostávam 50€ mesačne... ostatok si finančne zabezpečujem sama...ale keď si dorobím zuby tak chcem byť absolútne finanč. nezávislá a nebrať ani tých 50€
ale ako vravím, už robím, tak tie "náklady" budú troška vyššie len teraz som väčšinu výplaty dala na boty
@n0win0u ryža 20kč tá vydrží min. na týždeň, raňajky: ovsené vločky 13kč+ čierna čokoláda (troška nakrájať pre chuť vydrží tiež vyše týždňa) tiež cca 20kč
troška mrkvy 4kč, pár zemiakov 8kč, cestoviny 6kč, červená šošovica 20kč
+ zelenina v akcií
mnohé veci ako niekoľko cibúl a cesnaku berem z domu, lebo mame veľké balenia tunak...a u babky je kopec ejdla a končí tomu záruka...
a napríklad veci ako mliečne produkty, vajcia, maslo, pečivo nekupujem (dobre, odkedy robím si azčínam kupovať veľký biely jogurt a nivu lebo to lúbim veľmi
a písala som že dokážem vyžiť... keď som nemala prácu, bola som mesiac na tom takto...
a navyše v robote ma šéfko pchá indickým jedlom a ešte mi (ako aj všetkým kolegom a aj známim balí žrádlo na doma (čo väčšinou odmeitnem, lebo žalúdokzvyknutý na stravu založenú na daných surovinách čo som ti vypísala, fakt nezvláda korenistú a mastnú indickú stravu
@n0win0u ale cestoviny myslím tie také nechuťácke alberťácke alebo špárovské za 6kč... ale tak už si kupujem celozrnné 300gramov za nejakých 18kč... ajtak, cestoviny jem 1 týždenne čiže môžem "zainvestovať
a ryža tiež albert... ako je dobrá....ale chcem prejsť na naturálku nech už poberám aj živiny, vlákninu a tieto super veci z ryže keď jej toľko žerem.. a tá je ofc o dosť drahšia
Mesačne tak do 200€.
120€ ubytovanie(intrák)
20€ 2x mesačne cesta domov.
60€ jedlo...(keďže mi máti doma nejaké veci pomrazí a ja si to na koleji len rozmrazím,tak tu šetrím cca)
@mardzi93 4 lôžková izba ale zasa je temer 2x väčšia ako trolôžkáče...a to sú fakt kobky...a tie sú len na tvrdkách, míraku a klácelkách.... na klácelky sa človek ťažko dostane, mírak je hnus a tvrdky boli tiež dlho hnusom, len prerobili kkuchynky a sprchy (aj keď na kokot ale prerobili) tak sa tam dsoť veľa ludí hrnulo navyše je to kúsok od centra... viac menej v strede brna
nechodim na VS ale urcite by mi stacilo okrem toho intraku a cesty iba asi 70 € lebo by som stale iba chlastal a fajcil no a obcas by som musel aj jest
@lawey
mirák je hnus ? a to už prečo ? :ehm:
Však sprchy a umývarka je pekne porobená, akurat zachody su mierne grckoidne ale to len preto, že sa tam podaktorí chovaju ako prasce a nedokážu po sebe ani spláchnuť. (myslim tym 2. poschodie) No a kuchynka by tiež bola ok, ale baby si po sebe nedokážu umyť upratať takže ten sporák čo nemá dokopy ani rok vyzerá jak keby tam bol minimálne 20 rokov aj so zapečeným jedlom medzi platňami. (zase 2. poschodie... mam take podozrenie ze na druhom poschodi byvaju najvacsie hovada) Až na pár nedostatkov je to tam celkom útulné a konečne vymenili aj okná za plastové :happy:
a 20e za tyzden v Brne... to sa nedáá.. však mňa vyjde slabučký nákup chleba, paštika + nejaká zelenina, mlieko a jogurty okolo 100 kč, toť mi vydrží tak dva dni takže za týždeň musím ísť do obchodu minimálne 3x. To sú hneď 3 stovky iba na večeru a snáď i olovrant (keď silno šetrím ) a keď do toho ešte zarátam obedy v menze cca 50 kč za jeden ...
do tých 250 eur sa zmestím. 3000 kč podnájom a zvyšok dávam na stravu, nevyhnutnosti, vyhnutnosti....
ale nepočítam to.
popravde, nešetrím tak, ako by som mohla.
ale rada si doprajem kvalitné papaníčko keď už sa snažím stravovať čo najzdravšie.
@trtken keby si si prečítal z čoho sa skladal istý čas môj nákup pochopil by si....
keď som si nekupovala ani chleba, ani mliečne produkty ani paštiky....
tak si prosím odpusti reči typu: "to sa nedá" .... keď máš 20€ na účte tak si nejaký ten spôsob nájdeš aby sa dalo
a do menzy nechodím
a k míraku.... nuž tka som počula rpesne o tomto druhom poschodí...ale i tak je z klaceliek, tvrdiek a míraku presne zaradaený v tom poradí ako som to napísala
250 asi
teda, viem sa vopchať aj do 200, ale....
nejakých 115 eur na byt, 30 spiatočný lístok domov, nejakých 10 električenka, zvyšok potrava, pivo, víno, materiály do školy, kozmetika a šeličo.
hm.
172 bývanie (máme s kamarátkou dvojizbák)
mhd nepoužívam
domov takmer nejazdím
jedlo tak max 70e mesačne asi
cca 50e cigarety
kozmetiku veľa nekupujem, takže tak 10e mesačne. a kultprne vyžitie s pivom a vínom a divadlom a koncertami (galérie mám zadarmo našťastie )... tak cca 30e mesačne max. (je fajn študovať umenie a na všetko mať zľavy alebo poznať ľudí, čo ma tam dostanú zadara )
@trtken@21 človek nemusí byť ani šetriaci mág a naje sa stokrát lepšie než ty za 3krát menej. a to si nerobím srandu.
ubytovanie 200€
pohonne hmoty 80€
pausal 50€
Jedlo nemám ani tusenie ale dost,miniem to viem
zabava tiež tažko povedat lebo raz miniem tak raz tak...
ale nastastie robím takze je to okej a este mi ja ostane.
80e privat
10e elektricenka
8e kredit (a staci, kedze o2 ma neobmedzene sms do O2 za 4e mesiac, paradna vec)
5e mhd tyzden, podla toho aky je mesiac dlhy tak za cestovanie do skoly a domov bud 20 alebo 25e
a 5e si davam na jedlo na tyzden, ale aj to dakedy neminiem, kedze jak sa hovori "vojak sa stara, vojak ma" .. nosim si z domu take tie zalisovane obedy do mikrovonky (furt zrat cestoviny sa mi nechce, a keby som chcel varit aj s masom, tak to vyjde draho) ... cize co sa tyka jedla, tak si dokupujem len uplny zaklad, chleba a tak ...
zabavat sa nechodim, lebo mi nesedia ludia co su na mojej skole, ani tam proste vobec som neriesil kamosov, lebo mi je celkovo aj skola aj mesto nesympaticke ... ale co usetrim tam, tak miniem so zenou v inom meste ... no a tiez si daco odkladam zeby bolo aj na leto daco k ruke
na mesiac mam 200€ ked si poplatim vsetko jak som rozpisal + aj si odlozim, tak mi ostane este na minutie, kedy jak, ale cca 20-30e
takže, zaokrúhlene:
intrák - 50
električenka - 13,40
strava - cca 10, mení sa to vzhľadom na to, či si beriem niečo z domu
nejaké veci do školy- 5
cestovanie - to si neplatím, ale autobus k vlaku ma vyjde asi 5
voľný čas a veci ako drogérka a spol - 20
ale vždy sa vyskytnú navyše výdavky, či už nejaké narodky alebo potrebujem nejakú časť oblečenia, a to si vždy kúpim tak, že čo mi vydá z výplaty
@n0win0u cesi maju desat % dan preto vsetko o polovicu lacnejsie nez tu ja som si za dvesto kc vedela nakupit zradla aj na dva tyzdne tak hojne ze dovi dopo
úha, toto som si už dlho chcela spočítať a stále nie a nie..tak aspoň približne..
intrák 3800kč
mhd asi 240kč/mesiac
jedlo..fúú to bude cez 1000kč určite
cestovanie domov 1000kč spiatočná
nejaké výdavky v meste a tak možno tiež 1000kč,ale to nie je každý mesiac rovnaké
keby mne rodicia davali aspon 5€ na vydavky alebo cokolvek...tak skacem od radosti...potom sa necudujem,ked mnoho mladych ludi chce co najdlhsie studovat a oznacuje to za najkrajsie roky ich zivota...ja si napr vsetko hradim sama z brigady-ide to dost na nervy,ze vsetko,co zarobite date na skolu,jedlo,cestu a pod. a popri tom nemate vela volneho casu ani nic nove a tak...preto ja tieito studentske roky nepovazujem za stastne a uz sa tesim,ked budem chodit do prace
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
strava 110€ (stravovanie na menze, obed + vecera)
mhd 14 €
výdavky súvisiace so štúdiom 5€
volny cas... dafaq 50-80 € (asi je to viac, ale mam tazke srdce to tu pisat, ale asi som nemal drahsi vecer ako za 12 €.)
cestovanie 10€
cili... som hodne v minuse kazdy mesiac , najviac mi robi ubytko lebo byvam na byte. a aj ten volny cas.. lebo az tak moc na tom byte niesom
keby bývam na intráku tak je to do 200....najviac miniem na stravu,domov necestujem často (diaľka) + keď niečo treba knihy,oblečenie etc tak mi ešte zvyknú na tú konkrétnu vec poslať...
jedlo mi robí maminka na 3 dni ,4deň som bez jedla ,ale ked si idem niečo kupiť tak 5e na týžden
volny čas najviac 20e/mesiac
strava: 100 €
mhd: 35 € (na 3 mesiace)
cesta domov: 16 € (tam aj späť) .. za mesiac to je 64 €
zábava: 30 €
autobuska - 25€ kazde 3 mesiace
podla toho, ako casto chodim domov - okolo 10€ alebo do 20€
a dalsie vydavky netusim, kedze sa mesiac od mesiaca menia, podla toho, kolko jeme, ako casto idem na obed do skoly, ci sa ideme niekde kulturne vyzit alebo si casto kupujeme sladkosti/ine srandy a podobne.
ale mesacne miniem tak 150€+-
36€ Obedy v jedálni
70€ Stravovanie mimo jedáleň
10€ Posilňovňa
15€ MHD
10€ Školské potreby (tlač, učebnice, papier, perá, ...)
5€ Vlak
10€ Vzdelávanie (konferencie, prednášky, káva so spolužiakmi)
Pravdepodobne som ale ešte hromadu výdavkov zabudol
Tabak ma stojí tak 50 kč na týždeň... + 30kč filtre a 5 korún papieriky...
Mestkú dopravu nevyužívam... ak hej tak tých 20-25 kč na cestu...
a zábava tak 200kč na mesiac?
ale tak zatial dostávam 50€ mesačne... ostatok si finančne zabezpečujem sama...ale keď si dorobím zuby tak chcem byť absolútne finanč. nezávislá a nebrať ani tých 50€
ale ako vravím, už robím, tak tie "náklady" budú troška vyššie len teraz som väčšinu výplaty dala na boty
troška mrkvy 4kč, pár zemiakov 8kč, cestoviny 6kč, červená šošovica 20kč
+ zelenina v akcií
mnohé veci ako niekoľko cibúl a cesnaku berem z domu, lebo mame veľké balenia tunak...a u babky je kopec ejdla a končí tomu záruka...
a napríklad veci ako mliečne produkty, vajcia, maslo, pečivo nekupujem (dobre, odkedy robím si azčínam kupovať veľký biely jogurt a nivu lebo to lúbim veľmi
a písala som že dokážem vyžiť... keď som nemala prácu, bola som mesiac na tom takto...
a navyše v robote ma šéfko pchá indickým jedlom a ešte mi (ako aj všetkým kolegom a aj známim balí žrádlo na doma (čo väčšinou odmeitnem, lebo žalúdokzvyknutý na stravu založenú na daných surovinách čo som ti vypísala, fakt nezvláda korenistú a mastnú indickú stravu
a ryža tiež albert... ako je dobrá....ale chcem prejsť na naturálku nech už poberám aj živiny, vlákninu a tieto super veci z ryže keď jej toľko žerem.. a tá je ofc o dosť drahšia
120€ ubytovanie(intrák)
20€ 2x mesačne cesta domov.
60€ jedlo...(keďže mi máti doma nejaké veci pomrazí a ja si to na koleji len rozmrazím,tak tu šetrím cca)
mirák je hnus ? a to už prečo ? :ehm:
Však sprchy a umývarka je pekne porobená, akurat zachody su mierne grckoidne ale to len preto, že sa tam podaktorí chovaju ako prasce a nedokážu po sebe ani spláchnuť. (myslim tym 2. poschodie) No a kuchynka by tiež bola ok, ale baby si po sebe nedokážu umyť upratať takže ten sporák čo nemá dokopy ani rok vyzerá jak keby tam bol minimálne 20 rokov aj so zapečeným jedlom medzi platňami. (zase 2. poschodie... mam take podozrenie ze na druhom poschodi byvaju najvacsie hovada) Až na pár nedostatkov je to tam celkom útulné a konečne vymenili aj okná za plastové :happy:
a 20e za tyzden v Brne... to sa nedáá.. však mňa vyjde slabučký nákup chleba, paštika + nejaká zelenina, mlieko a jogurty okolo 100 kč, toť mi vydrží tak dva dni takže za týždeň musím ísť do obchodu minimálne 3x. To sú hneď 3 stovky iba na večeru a snáď i olovrant (keď silno šetrím ) a keď do toho ešte zarátam obedy v menze cca 50 kč za jeden ...
ale nepočítam to.
popravde, nešetrím tak, ako by som mohla.
ale rada si doprajem kvalitné papaníčko keď už sa snažím stravovať čo najzdravšie.
keď som si nekupovala ani chleba, ani mliečne produkty ani paštiky....
tak si prosím odpusti reči typu: "to sa nedá" .... keď máš 20€ na účte tak si nejaký ten spôsob nájdeš aby sa dalo
a do menzy nechodím
a k míraku.... nuž tka som počula rpesne o tomto druhom poschodí...ale i tak je z klaceliek, tvrdiek a míraku presne zaradaený v tom poradí ako som to napísala
teda, viem sa vopchať aj do 200, ale....
nejakých 115 eur na byt, 30 spiatočný lístok domov, nejakých 10 električenka, zvyšok potrava, pivo, víno, materiály do školy, kozmetika a šeličo.
172 bývanie (máme s kamarátkou dvojizbák)
mhd nepoužívam
domov takmer nejazdím
jedlo tak max 70e mesačne asi
cca 50e cigarety
kozmetiku veľa nekupujem, takže tak 10e mesačne. a kultprne vyžitie s pivom a vínom a divadlom a koncertami (galérie mám zadarmo našťastie )... tak cca 30e mesačne max. (je fajn študovať umenie a na všetko mať zľavy alebo poznať ľudí, čo ma tam dostanú zadara )
@trtken @21 človek nemusí byť ani šetriaci mág a naje sa stokrát lepšie než ty za 3krát menej. a to si nerobím srandu.
MHD 36e kazde 3 mesiace
jedlo 15-20e/tyzden? - ako kedy
cestu domov neplatim
a ďalej sa strašne bojím rátať, lebo by som potom zistila, kolko % mojich peňazí miniem na cigarety a asi by som sa rozplakala.
pohonne hmoty 80€
pausal 50€
Jedlo nemám ani tusenie ale dost,miniem to viem
zabava tiež tažko povedat lebo raz miniem tak raz tak...
ale nastastie robím takze je to okej a este mi ja ostane.
10e elektricenka
8e kredit (a staci, kedze o2 ma neobmedzene sms do O2 za 4e mesiac, paradna vec)
5e mhd tyzden, podla toho aky je mesiac dlhy tak za cestovanie do skoly a domov bud 20 alebo 25e
a 5e si davam na jedlo na tyzden, ale aj to dakedy neminiem, kedze jak sa hovori "vojak sa stara, vojak ma" .. nosim si z domu take tie zalisovane obedy do mikrovonky (furt zrat cestoviny sa mi nechce, a keby som chcel varit aj s masom, tak to vyjde draho) ... cize co sa tyka jedla, tak si dokupujem len uplny zaklad, chleba a tak ...
zabavat sa nechodim, lebo mi nesedia ludia co su na mojej skole, ani tam proste vobec som neriesil kamosov, lebo mi je celkovo aj skola aj mesto nesympaticke ... ale co usetrim tam, tak miniem so zenou v inom meste ... no a tiez si daco odkladam zeby bolo aj na leto daco k ruke
na mesiac mam 200€ ked si poplatim vsetko jak som rozpisal + aj si odlozim, tak mi ostane este na minutie, kedy jak, ale cca 20-30e
a ja miniem dokopy 120-180 eur, podla toho, kolko krat ideme na "pivo"
intrák - 50
električenka - 13,40
strava - cca 10, mení sa to vzhľadom na to, či si beriem niečo z domu
nejaké veci do školy- 5
cestovanie - to si neplatím, ale autobus k vlaku ma vyjde asi 5
voľný čas a veci ako drogérka a spol - 20
ale vždy sa vyskytnú navyše výdavky, či už nejaké narodky alebo potrebujem nejakú časť oblečenia, a to si vždy kúpim tak, že čo mi vydá z výplaty
dokopy neminiem mesacne viac ako dvesto eur, so vsim vsudy
intrák 3800kč
mhd asi 240kč/mesiac
jedlo..fúú to bude cez 1000kč určite
cestovanie domov 1000kč spiatočná
nejaké výdavky v meste a tak možno tiež 1000kč,ale to nie je každý mesiac rovnaké
sumasumárum..veľa :/