Zdravím, viem že je to divné sem toto písať, keďže je tu zväčša neplnoletá mládež ...ale vždy keď niečo potrebujem vedieť napadne mi hneď táto stránka takže, keďže som lenivá hrabať sa v zákonoch, nevie mi niekto povedať, z akej bankovky musím vydať po
argument na obranu?
"ja tu jednoducho tolko nemam, keby som mala, tak vam vydam. mne tu nechaju 30 na zaciatok. to moj veduci..ale viete, vsak tato doba, vsade sami zlodeji, no nechajte tu cez noc stovku/dve..
otoc to na svoju stranu, moherove barety si radi ponadavaju "
byvam v bytovke s unudenymi dochodcami a dokonca som bol istu dobu predavac. poznam ich.
alebo je to daj s uplakanym hlaskom..tu mate pani, tych 60 centov mi donesiete potom. bud ti ich prinesie, alebo si sa jej natrvalo zbavila. za 60 c? win-win.
a k teme- mala by si mat vydat z akejkolvek bankovky co je v obehu.. ale zas, kto necha 500 eur cez noc v zaklade?
a ked sa chces pohadat, tak jej povedz ze ty nemozes za jej opusteny, unudeny zivot. ty tu len pracujes ako zamestnanec.
prosto nik normalny nepride do maleho obchodiku hned rano po otvoreni a necaka ze mu za 60c vydaju z kila.
Viem iba o tom, že v obchodoch ti nemusia priať platbu kde je viac ako 50 mincí ale bankovky sa musia brat asi všetky. No ako píše @8 napíklad SAD-ka má vo svojich prepravných podmienkach, že ti nemusia zobrať bankovku nad nejakú hodnotu. Inak obchod povinný je zobrať.
No zasa keď som normálny, neretardovaný človek, tak si peniaze idem rozmeniť do banky a nie s tým ísť kúpiť žuvačky ako retard do nejakého malého obchodíku. V tých väčších obchodoch takéto peniaze rozmeniť vedia a napríklad TESCO a takéto reťazce taktiež na informáciách rozmieňajú prachy. Prosto uvažovanie množstva ľudí nepochopím
@semhamforas niektorí ľudia potrebujú len zmeniť prachy, tak kúpia koláč za 20 centov a drb nech sa páči 100€ ...komu by sa už len do banky chcelo, nie?
Požiadal by som ju, aby sa pozrela, či nemá drobnejšie, keby nie, tak by som len skonštatoval, že nemám toľko vrátiť a nech sa pozrie ešte raz. Keby nemala, tak nech si ide rozmeniť niekde inde, ako bolo spomínané. Inak rozmieňanie nie je dobré, lebo sa môžeš ľahko pomýliť alebo aj zákazník sa ťa bude snažiť pomýliť, aby takto získal peniaze. Alebo môže to byť falošná bankovka a tým si len poškodíš.
@kikki myslím, že väčšina ľudí čo robí nákupy v takejto minimálnej hodnote a platia veľkými bankovkami si chcú len rozmeniť. Príde výplata, vyberú prachy v čo najväčšej hodnote aby sa cítili, že majú money a potom s nimi idú platiť aby ľudia videli, že majú money
Ono je to tak, že každý má práva na všeličo no ak sa niekto nevie správať normálne, tak znepríjemňuje iným ľuďom život Čiže do budúcna, keď ti príde takáto pani, tak sprav to, na čo máš právo ty. Vydaj jej s čo najdrobnejšími možnými mincami a bankovkami
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
"ja tu jednoducho tolko nemam, keby som mala, tak vam vydam. mne tu nechaju 30 na zaciatok. to moj veduci..ale viete, vsak tato doba, vsade sami zlodeji, no nechajte tu cez noc stovku/dve..
otoc to na svoju stranu, moherove barety si radi ponadavaju "
A ked ta odbije, ze nemaju nikde, tak povedz, ze na poste, v banke maju vzdy...
ale nie som si tym ista, a som prilis leniva hladat to
to bolo ked sa prechadzalo zo svk na euro, sa mi zda, a aj to neviem, ci bolo nejake oficialne
alebo je to daj s uplakanym hlaskom..tu mate pani, tych 60 centov mi donesiete potom. bud ti ich prinesie, alebo si sa jej natrvalo zbavila. za 60 c? win-win.
a k teme- mala by si mat vydat z akejkolvek bankovky co je v obehu.. ale zas, kto necha 500 eur cez noc v zaklade?
a ked sa chces pohadat, tak jej povedz ze ty nemozes za jej opusteny, unudeny zivot. ty tu len pracujes ako zamestnanec.
prosto nik normalny nepride do maleho obchodiku hned rano po otvoreni a necaka ze mu za 60c vydaju z kila.
No zasa keď som normálny, neretardovaný človek, tak si peniaze idem rozmeniť do banky a nie s tým ísť kúpiť žuvačky ako retard do nejakého malého obchodíku. V tých väčších obchodoch takéto peniaze rozmeniť vedia a napríklad TESCO a takéto reťazce taktiež na informáciách rozmieňajú prachy. Prosto uvažovanie množstva ľudí nepochopím
Ono je to tak, že každý má práva na všeličo no ak sa niekto nevie správať normálne, tak znepríjemňuje iným ľuďom život Čiže do budúcna, keď ti príde takáto pani, tak sprav to, na čo máš právo ty. Vydaj jej s čo najdrobnejšími možnými mincami a bankovkami
dokonca som musela zavolať sbskára .D