nazdars, potrebujem poradit, na jesen budem potrebovat vykonny pc, na pracu s hd video (vegas, after effects atd) praca s hudbou (toho je vela ), nejake profesijne programy (pro engineer a podobne strojarske) a vo volnom case nejaka ta hra (dirt 3, hit
procak bud ten i7 alebo ak chces amd tak phenom 2 6jadro...ramka myslim staci aj 8giga...16 sa mi zda zbytocne moc...disk staci tera a grafika...fuuu ja som zastanca nvidie...takze najskor asi gtx570...ta stoji cca mierne nad 300eur..vyssia rada uz stoji okolo 500e a to je asi uz moc ked chces comp za 1000e
na after fx minimalne 2500K, mozno postaci aj AMD aspon 6 jadro...ja mam stvorjadro phenom 955 ,a 4GHz a je to na hranici, za mesiac-dva budem updatovat na i7-3930K, gigabyte x79-ud5 a 24GB ram, to by malo stacit s prehladom
tú cenu už si presne nepamátám ale vychádzalo to okolo 1200 - 1800, každopádne je to taký základ že keď z neho trochu uberieš tak stále výkonná mašina, ale lacnejšia. napríklad tam nedáš dve grafiky ale len jednu a hneď je 400€ dole...
@kosmiklove tiez zastavam skor nVidia, ako hrac Unrealu mam to logo kazdy den pred sebou =D nieje to tak, ze mozem len tisickz, mozem aj viac, ale nechcem to predrazit na zbytocnostiach.. Zas ale chcem mat aspon na 2 - 3 roky klud, ze mi to bude bohate stacit
@aversio tak ja mam athlona64 x2 2.51ghz, 2 giga ram a geforce 9800tgx uz asi 3-4 roky a slape mi na tom vsetko...samozrejme nepotrebujem vsade fullhd rozlisenie a max detaily ale vsetko ide a zatial nepotrebujem menit
ja mam momentalne dinosaura.. 512 ram, 128 grafika, 1,6ghz jedno jadro pentium 4... A chystam sa na vysoku a konecne by to uz chcelo necekat 5 minut ci sa mi vobec pohne mys.. Strih hd videa, to je utrpenie, z hier mi slape akurat stary unreal a hitman.. Ani san andreas nedam viac ako na minime, max na stvrtke.. Ci uz na pracu alebo zabavu, treba ist vyssie, a ked uz mam dat prachy, tak nech uz to zato stoji..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
@ aversio
Intel i7 980x @ 4.1ghz
12gb G.Skill Trident 2000mhz X.M.P.
Asus Rampage III X58 Motherboard.
2x Nvidia Palit GTX580
RAID 0 Western Digital Blacks 1TB
2TB Western Digital FRAPs drive
3TB External Storage.
160GB Intel G2 SSD.
tú cenu už si presne nepamátám ale vychádzalo to okolo 1200 - 1800, každopádne je to taký základ že keď z neho trochu uberieš tak stále výkonná mašina, ale lacnejšia. napríklad tam nedáš dve grafiky ale len jednu a hneď je 400€ dole...
a btw nezabudni na kvalitny zdroj...to je zaklad