Ak mate niekto skusenosti ( konkretne ide o UPJS FF ) dosiel mi papier o vyluceni zo studia - nesla som na druhu polovicu zapoctov a nasledne ani na skusky v LS.
V tom papieri pise, ze prestavam byt studentkou UPJS dnom nadobudnutia pravoplatnosti t
No ved toto neviem ani ja, ja som tam nechcela uz chodit, som isla na tu skolu len na rok a som mala podane prihlasky na ine skoly .. len dnes mi dosiel ten papier a tak je to tam napisane, ze sa z toho neda vyjst ... ale dakujem ti
Do 7 dní od začiatku nového školského roku sa musíš hlásiť na úrade práce keď si nechceš zdravotné poistné hradiť z vlastného a oznámiť to na zdravotnej poisťovni že si na urade práce. Inak si študentkou do konca tohto školského roka keď nieje určené inak.
ISIC ti plati normalne do septembra a potom strati platnost
ale nechaj si ho lebo ak pojdes na inu VS daju ti tam len svoju nalepku dozadu a fungujes na nom dalej.. a aj sa potom zan menej plati kedz eho uz mas.. platis len za nalepku
gratulujem, mne tiez dnes dosiel papier z tuke, tam sa ale spomina ze pravoplatnost nadobuda od momentu dorucenia cize od dnes a mam 10 dni na odvolanie ak chcem, a pokial viem na urad prace mam tyzden a nic take ze do konca augusta.
no neviem, pojdem tam asi odniest to tlacivo a uvidim, ale tiez viem tak, ze na urad prace sa ma ist az v septembri .... ja som prijata na inu vs, kde mam poslat do konca jula navratku, ci pridem na zapis, ale cakam este na odpoved, co som podala odvolanie
@moonbeam a odkial vies, ze na urad prace mas tyzden? ved na studium sa zapisuje na cely akademicky rok a ten este neskoncil ... ja neviem, je to zamotane
@korylein v papieri zo skoly mam jasne napisane "Toto rozhodnutie nadobuda pravoplatnost dnom jeho dorucenia. Uvedenym dnom prestavate byt studentom TUKE a skonci sa vase studium predmetneho studijneho programu na fakulte elektrotechniky a informatiky TUKE." Ergo = uz nie som student = musim sa evidovat ak nechcem platit odvody
@korylein jj tak to je ... musis na urad prace ... kedze status studenta ti do konca prazdnin nepatri .... to mas jak ked napr zostatnicujes v maji ... tiez prestavas byt studentom v den vykonania statnice .... inac na mieste skoly ti zablokujem aj ISIC - kedze nie si student nemas ani co vyuzivat studentske vyhody ....
@10 myslím, že s týmto ťa aj tetuška na úrade práce pošle do hája, že proste nemusíš, lebo aj pre nich je to len papierovačka navyše. to isté riešili tí, čo skončili v máji bc štúdium, pričom im ing štúdium začínalo až v septembri, teda ten čas medzi tým by, po správnosti, mali byť na úrade práce. ale aj kamoša takto ženská na úrade zrušila, že nemusí sa zapisovať...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
ale my sme stu ba, tak neviem, či sa to môže líšiť v závislosti od školy.
ale nechaj si ho lebo ak pojdes na inu VS daju ti tam len svoju nalepku dozadu a fungujes na nom dalej.. a aj sa potom zan menej plati kedz eho uz mas.. platis len za nalepku
@moonbeam a odkial vies, ze na urad prace mas tyzden? ved na studium sa zapisuje na cely akademicky rok a ten este neskoncil ... ja neviem, je to zamotane
@10 myslím, že s týmto ťa aj tetuška na úrade práce pošle do hája, že proste nemusíš, lebo aj pre nich je to len papierovačka navyše. to isté riešili tí, čo skončili v máji bc štúdium, pričom im ing štúdium začínalo až v septembri, teda ten čas medzi tým by, po správnosti, mali byť na úrade práce. ale aj kamoša takto ženská na úrade zrušila, že nemusí sa zapisovať...