Ok decká kto z vás už bol niekde preč? Býval u hosťovskej rodiny, chodil do zahraničnej školy a v noci plakal do vankúša za rodinou? Nejaké osobné zážitky a tak...
@illusionist Kamarátka bola rok vo francúzsku, ďalšia ešte stále je v nemecku, a ani jedna nepovedala nikdy nič zlé... Najlepšie čo urobili... Aj keď tej čo bola vo FR neuznali rok na slovensku, tak musela opakovať...
Bola som v Írsku na 9 mesiacov u super rodinky a mala som 4 "hostbratov" čo bolo pre mňa niečo nové, keďže inač som jedináčik. Bolo to hradené štátom, bolo nás kopec Slovákov rozmiestnených po skoro celom Írsku. So mnou na škole boli 2 Slovenky. Bol to nezabudnuteľný zážitok, bolo tam úžasne. Spoznať novú krajinu, kultúru, zvyky, tradície, nových kamarátov zo zahraničia a hlavne aj zdokonalovanie sa v angline Určite choď. Ja som neplakala tam, ja som plakala až keď som odtiaľ odchádzala
@illusionist jednoznacne chod. je to skusenost a ked sa vratis rodicia uz nebudu taki "starostlivi" (t.z. prisni) a viac ti dovolia. okr toho sa super naucis jazyk danej krajiny a spoznas dalsich vymennych, ku ktorym mozno pojdes raz na navstevu (a budes to mat lacno. ja napr. idem do Japonska a platim si len letenku) a mnoho inych vyhod
neviem na ako dlho chces ist ale ja som bola na 3 tyzdne v anglicku a plakala som. Ale az na konci ked som sa lucila s tymi super ludmi co som tam spoznala a kamaratka bola rok v amerike a ta prvy tyzden dva plakla ze chce ist naspat ale potom vsetko v pohode a tiez to dopadlo tak ze najviac plakala ked odtial odchadzala. A kamarat bol cez 3.rocnik v amerike a teraz isiel naspat spravit si tam aj maturitu urcite chod ! ja doteraz lutujem ze som cez 3.rocnik nikam nesla :/
rozhodne chod. nemas co stratit a da ti to vela do zivota. keby si sa chcela velmi vratit domov tak by si sa vratila... tyzden-2 ist neskor do skoly nie je problem.. dobehla by si. len si zisti ci by ta na nasledujuci rok prijali do skoly na slovensku bez toho aby si musela opakovat...
ano ano chodte vsetci kto mozte, ja som akurat 10 dni v amerike, je to uzasne a vela vam to da jasne ze nebude to mozno na zaciatku lahke ja som bola fakt zmatena ze co som to urobila.. ale teraz je to uplne super
Ja som bola 9 mesiacov v Irsku a aj ked zaciatky su fakt tazke, isla by som tam opät ... Byvanie s hostfamily je suprove spoznas ich kulturu a stanes sa plnohodnotným clenom ich domacnosti... Mne osobne to dalo vela ... A tazko sa mi islo spät ... Ked mas moznost jednoznacne nevahaj a chod
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
bolo to fajn
@illusionist jednoznacne chod. je to skusenost a ked sa vratis rodicia uz nebudu taki "starostlivi" (t.z. prisni) a viac ti dovolia. okr toho sa super naucis jazyk danej krajiny a spoznas dalsich vymennych, ku ktorym mozno pojdes raz na navstevu (a budes to mat lacno. ja napr. idem do Japonska a platim si len letenku) a mnoho inych vyhod
z toho pobytu budes tazit do konca zivota
Síce zo začiatku sa každý normálny bojí, že čo dostane za rodinu a ako sa tam bude mať, ale tieto spomienky nakoniec stoja za to.
Ja akurát tak vyplakávam do vankúša doma, že nemám tú možnosť ísť na nejaký výmenný pobyt..