Čo to, sakra, je?! Na to sa tak môžem vysrať, ja nemienim chodiť po tme a roztrepať si papuľu a posrať sa strachom. A čítať alebo čo v tme a zničiť si oči.
@Lillybeldawn nechcem ta sklamat, ale domacnosti minu relativne tak maly zlomok elektrickej energie, ze hodina aj keby vsetky domacnosti na svete vypli elektriku na hodinu mozno znizi svetovu spotrebu o minimalne percento max par percent.
Gro elektrickej spotreby minaju fabriky, rychlovlaky, metra, letiska, obchodne centra, mestske osvetlenia, vysielace mobilnych ci televiznych signalov...
Spotreba domacnosti je podla mna velmi mala.
Osobne si vsak nemyslim, ze hodina setrenia elektrikou je nejake riesenie. To je skor klamanie sameho seba. Clovek ma fungovat setrne s prirodou, a hlavne k neobnovitelnym zdrojom. Elektrika je nieco co sa da lahko vyrobit, vodne elektrarne napriklad maju celkom slusnu produkciu (a odhliadnuc na jednorazovu ich vystavbu) nemaju zasadny vplyv na zivotne prostredie.
Problem nie je v elektrike ako takej, ale v tom, ze stale existuju neekologicke elektrarne, a ale ani to nie je najvacsi problem. Fabriky vyrabajuce umelohmotne veci, rozne vecicky, pristroje, kraviny - tie znecistuju ovzdusie toxinami. Elektrika je dobro, zlo su fabriky, ktore nedbaju na ekologiu.
Zamyslela si sa radsej, ci mobil ktory mas v ruke, nabytok v izbe, ci co ja viem rozne kremiky a kozmetika su ekologicke? (Ano vselico je dostupne aj od ekologickych producentov, ale nie kazdy producent je ekologicky) Mozno veci, ktore bezne pouzivas doma pri vyrobe znecistili viac ovzdusie, ako tvoja celorocna spotreba elektriky.
nevedela som ze take daco je...ale teraz normalne rozmyslam ze to urobim..len neviem ci mi to bude daco platne ked moj dedko bude chcet pozerat postu pre teba
Al Gorova vila zere tolko energie ako vyraba mala elektraren, ked chce uz byt hero tak nech zacne od seba a nech mi tu nevnucuje chujoviny, ktore sam nedodrziava.
niekde som cital, ze sa tou hodinou, usetrilo alebo ako to nazvat, tolko, co cina vyprodukuje za 6 sekund a ze ked ty co zhasnu a zapalia sviecky, tak viac znecistia ovzdusie a atmosferu, ako keby nezhasli svetlo.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
nie.. ja simbolicky prispievat nebudem.. bud nieco radikalne alebo nic..
Gro elektrickej spotreby minaju fabriky, rychlovlaky, metra, letiska, obchodne centra, mestske osvetlenia, vysielace mobilnych ci televiznych signalov...
Spotreba domacnosti je podla mna velmi mala.
Osobne si vsak nemyslim, ze hodina setrenia elektrikou je nejake riesenie. To je skor klamanie sameho seba. Clovek ma fungovat setrne s prirodou, a hlavne k neobnovitelnym zdrojom. Elektrika je nieco co sa da lahko vyrobit, vodne elektrarne napriklad maju celkom slusnu produkciu (a odhliadnuc na jednorazovu ich vystavbu) nemaju zasadny vplyv na zivotne prostredie.
Problem nie je v elektrike ako takej, ale v tom, ze stale existuju neekologicke elektrarne, a ale ani to nie je najvacsi problem. Fabriky vyrabajuce umelohmotne veci, rozne vecicky, pristroje, kraviny - tie znecistuju ovzdusie toxinami. Elektrika je dobro, zlo su fabriky, ktore nedbaju na ekologiu.
Zamyslela si sa radsej, ci mobil ktory mas v ruke, nabytok v izbe, ci co ja viem rozne kremiky a kozmetika su ekologicke? (Ano vselico je dostupne aj od ekologickych producentov, ale nie kazdy producent je ekologicky) Mozno veci, ktore bezne pouzivas doma pri vyrobe znecistili viac ovzdusie, ako tvoja celorocna spotreba elektriky.
nestačí že majú učitelia dneska sviatok?
ale toto podla mna moc nepomoze...treba bud setrit stale ale s mierou ako raz za rok vypnut na hodinu