Ahojte.Mal som v práci zmluvu od 1.8 2013-31.12.2013 , zmluvu mi nepredľžili tzv, som podpísal výpoveď. Bol som na úrade práce ale vobec neviem kolko budem dostávať € od úradu práce alebo ako to chodí.Nemám s týmto absolútne skúsenosti.Mám 19rokov a do pr
budeš dostávať zhruba 0 eur (nie viac) a pokiaľ im nechceš platiť ~20 eur mesačne za povinné štátne zdravotné poistenie, budeš sa musieť každé dva týždne špecírovať na úrad práce.
@tasha5 huhuh, dobrá poznámka! som bol príliš optimista, keď som si myslel, že za službu, ktorú si neprosím, ktorú nevyužívam a ktorú povinne musím platiť, platím ~20€ mesačne, lebo je to 47,58 € » www.dovera.sk/najcastejsie-ot...
a ináč, to vlastne nie až tak málo, keď sa tak nad tým zamýšľam. už to pomaly začína byť viac než znesiteľný symbolický poplatok za experimenty s náhodnými etatistickými myšlienkami.
@martin2075 Nedostaneš nič, musel by si mať odpracované tuším minimálne 2 alebo 3 roky, a zdá sa mi, že ak máš do 26 rokov, tak nedostaneš fakt nič. Zbehni na úrad, tam ti všetko vysvetlia
uvediem ťa na pravú mieru, lebo informácie vyššie sú poniektoré už dosť neaktuálne.... pokiaľ ti nepredĺžili zmluvu, hlásiš sa na úrade práce v mieste trvalého bydliska, kde prinesieš maturitné vysvedčenie, prípadne si vypýtajú výpoveď a dodatočné dokumenty... pokiaľ tak neurobíš, mesačne si povinný uhradiť 56,35€ ako dobrovoľne nezamestnaná osoba bez zdravotného poistenia... na úrade sa budeš musieť pravidelne hlásiť na dohodnuté termíny a aktívne si hľadať prácu... ak budeš mať nejaké otázky, napíš, ak budem vedieť, pomôžem...
@koprdil začať dnes pracovať? predstavuješ si to príliš jednoducho, nie vždy sa ti podarí nájsť prácu za deň, za týždeň a pod... tak aby si nemusel platiť sám ZP bude to zaň platiť UPSVaR.
@alpynus nooo si ma skoro potesil, ... vidis, viem neni prv raz ked si idem platit, kazdy rok je horsia, a je to len take vhadzovanie do vzduchu, samozrejme, hruuuza
@yoss ja som to pozerala vcera kedze sa ma to tyka a bolo na stranke VsZP 56,35 vies ako,musia sa nejak snazit zniz dlh v pokladnici a co je jednoduchsie ako osklbanie chudobnej slovace povinnou platbou?
@chlorofyl jasne to je rada nad zlato,ja by som hned sla vyskusat,moze to byt fajn,len kde zohnat tisic eur na rozbeh aby mal clovek poistku v pripade "keby nieco"? Nie kazdy v dnesnej dobe ma financne rezervy..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
a ináč, to vlastne nie až tak málo, keď sa tak nad tým zamýšľam. už to pomaly začína byť viac než znesiteľný symbolický poplatok za experimenty s náhodnými etatistickými myšlienkami.
a kde na úrade vlády, je január, väčšina sezónnych zamestnavateľov tiež nič nerobí, alebo ak niečo máš, mu dohoď, no.....
byť tebou zbalim švetky a padám do anglicka, dúfam, že základ angličtiny nejaky máš....
@koprdil začať dnes pracovať? predstavuješ si to príliš jednoducho, nie vždy sa ti podarí nájsť prácu za deň, za týždeň a pod... tak aby si nemusel platiť sám ZP bude to zaň platiť UPSVaR.
@chlorofyl jasne to je rada nad zlato,ja by som hned sla vyskusat,moze to byt fajn,len kde zohnat tisic eur na rozbeh aby mal clovek poistku v pripade "keby nieco"? Nie kazdy v dnesnej dobe ma financne rezervy..