Študujem farmaceutického laboranta a aj keď som len prváčka nedá mi to nezamýšľať sa dopredu, keďže čas mi letí Nejdem sa pýtať na to čo mám a čo nemám robiť lebo viem že na to som sama. Len chcem zistiť nejaké info o tom ako dlho trvá (koment)
Vysoká farmaceutická, počula som že 5 ale aj že 6 rokov. A či sa mi to oplatí ďalej študovať a či je veľká chyba nechať si po maturite nejaký rôčik "off school" . Mám aj záložný plán keďže milujem anglinu tak ma to ťahá do cudziny, ale nejdem fantazírovať. Bola by som rada keby mi niekto skúsenejší (ako som ja samozrejme) napíše čo by si sám zvolil alebo ako by sa rozhodoval
určite to nie je také ťažké, že by sa to nedalo zvládnuť a keď to už máš aj na strednej tak minimálne ten štart budeš mať o dosť jednoduchší. Určite by som sa toho nebál
neblazni framaciu mas ? taha ta to na anglinu? ... čo viac by si chcela? ... na výšku na farmáciu , angličtina bude treba, ak zvládneš štúdium, a budeš ovládať svoj obor, tak si nájdeš dobre platenú prácu ... na tvojom mieste by som nemal čo riešiť a bol rád že som v tom smere. Pauza po maturite? ... načo ? ... Jedine že by si si našla robotu kde netreba VŠ ... ale myslim že všade na tento odbor bude treba VŠ... zbytočne stratíš výhody študenta to je ďalšia vec ... - ak ťa to baví, oplatí sa to.
@wistingher práveže nepotrebujem VŠ len budem mať nižší plat. Asi pôjdem, ale tak chápeš. V tej škole je to strašne ťažké..nemam chuť byť v nej potom aj ďalších 5,6 rkov
@eva_45 no nikto nechce byť v škole... a každý by tam chcel byť keď už môcť nebude. ... ale akurát som počul že jedna čo bola na strednej zdravotnickej tak nespravila biochemiu na lekarskej a ze ju asi vyhodia kvoli jednemu predmetu a nevie co dalej
...
@wistingher veď toto ..že aby som potom nelutovala. Ale viac by som to lutovala keby som ako ta baba, ze napr v tretom rocniku sa mi prihodi nieco take, vyhodia ma a roky v prdeli kto mi ich potom vrati?.. naozaj neslo to nijako opravit,napravit a zabojovat? Snazila sa ale nespravila to?
no ona v prvom ročníku vraj ze nespravila jeden predmet, a ze nevedela čo dalej, či ju vyhodia alebo čo ... ja to mam z druhej ruky ja ju nepoznám... a myslim ze bola v brne
@eva_45 Farmácia je odbor, ktorý sa študuje 5 rokov, teda aspoň na Slovensku (UNIBA, UVLF).
Či sa ti to oplatí študovať? Je to na tvojom zvážení, skús si ale pozisťovať trebárs nejaké právomoci, čo môžeš a čo nemôžeš robiť ako farmaceutická laborantka alebo aké máš možnosti s absolvovaným vysokoškolským štúdiom farmácie.
Nechať si nejaký ten rok po maturite "off school" (alebo ako to teraz zvyknú v angličtine volať: "gap year") môže, no nemusí byť na škodu. Ono to je dobré hlavne pre tých, čo nevedia, čo po škole, čo chcú v živote robiť, kam ďalej. Môj názor na toto v spojení s farmáciou je ale taký, že to nemusí byť vhodné, nakoľko farmácia je odbor náročný, treba sa systematicky učiť a pripravovať a to by pri takomto "výpadku" z celého toho cyklu nemuselo byť vhodné. Ale to je na tebe a kým ukončíš strednú, máš hodne času premýšľať nad tým.
A čo sa zahraničia týka - prečo nie? Poprípade, ak by si to chcela skúsiť v angličtine, na Komenského ponúkajú tento odbor aj v anglickom jazyku.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
Pauza po strednej nieje zlá, pokial si chces uhladit myslienky a vyskusat nejaký tachší work and travell
...
Či sa ti to oplatí študovať? Je to na tvojom zvážení, skús si ale pozisťovať trebárs nejaké právomoci, čo môžeš a čo nemôžeš robiť ako farmaceutická laborantka alebo aké máš možnosti s absolvovaným vysokoškolským štúdiom farmácie.
Nechať si nejaký ten rok po maturite "off school" (alebo ako to teraz zvyknú v angličtine volať: "gap year") môže, no nemusí byť na škodu. Ono to je dobré hlavne pre tých, čo nevedia, čo po škole, čo chcú v živote robiť, kam ďalej. Môj názor na toto v spojení s farmáciou je ale taký, že to nemusí byť vhodné, nakoľko farmácia je odbor náročný, treba sa systematicky učiť a pripravovať a to by pri takomto "výpadku" z celého toho cyklu nemuselo byť vhodné. Ale to je na tebe a kým ukončíš strednú, máš hodne času premýšľať nad tým.
A čo sa zahraničia týka - prečo nie? Poprípade, ak by si to chcela skúsiť v angličtine, na Komenského ponúkajú tento odbor aj v anglickom jazyku.