@baggy to este netusim tam mas neskor rozne smery po bakalarovi,na UPJS to je botanika,zoologia a genetika-cytologia,ale napr. v BA mas viacere moznosti,ako je mikrobiologia,antropologia, a atd
ja sa este len rozhodujem,tiahne ma to svojim sposobom na botaniku,kedze mam znameho,co vystudoval ten smer a chodi si po svete kade-tade,ma to preplatene a este dostava za to aj plat
cize spytaj sa ma na rok,co chcem s tym odborom robit v buducnosti
@stiewe a to co robi konkretne ? ale myslim to tym smerom ci je realne uplatnenie ... ze po vystudovani nebudes zit z minimalnej mzdy ... samozrejme ak sa budes snazit
@tvaroh - je to novootvorený odbor, takže o ňom väčšina ľudí nevie, z čoho vyplýva, že si netreba robiť nejaké extra obavy o to, či ťa príjmu alebo nie Odbor sám o sebe je ale naozaj náročný, treba sa učiť, učiť a ešte raz učiť a občas ani to nestačí Musíš sa zmieriť s tým, že také kvantum vedomostí, čo ti na SŠ stačilo na polrok alebo na celý rok, budú od teba vyžadovať z hodiny na hodinu. Hlavne určití profáci /nejdem menovať/ sa zabávajú komplikovaním života študentom... Učíš sa tam literárne a gramatické predmety, potom je tam grafika textu, cudzí jazyk, mediálne štúdiá a tak... Je to celkom zaujímavé štúdium, mňa osobne to veľmi baví, som s tým odborom na milión percent spokojná, aj keď je to občas fakt makačka
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
UPJŠ Slovenský jazyk a literatúra - Nemecký jazyk a literatúra
ale už vlastne momentálne len Nemecký jazyk a literatúra a priberiem si Aplikovanú etiku..
ja sa este len rozhodujem,tiahne ma to svojim sposobom na botaniku,kedze mam znameho,co vystudoval ten smer a chodi si po svete kade-tade,ma to preplatene a este dostava za to aj plat
cize spytaj sa ma na rok,co chcem s tym odborom robit v buducnosti
realne uplatnenie je,a aj dost platene. Ja osobne si to vsak ale chcem radsej zarucit PhD.studium
Masarykova univerzita - medzinárodné vzťahy a európske štúdia