@dz@4 to ozaj? Zaujímavé! I ked tiez som nad tym spociatku uvazovala. ...Ale povedala som si, ze to mam asi len z anglického slova fun, tak som to hned zavrhla
No ten koniec "-ti" by som mala v tom prípade spravne
@azizi@5 podľa pravidiel rozdeľovania slov podľa slabín áno. keď je v medzislabičnom priestore viac spoluhlások za sebou, jedna ostáva za samohláskou a ďalej nasledujú ostatné spoluhláska, ktoré sa viažu na ďalšiu samohlásku.
@dz@azizi ono.. sice som to dal zle, ale ked si to teraz vravim (bez ohladu na pravidla), tak skutocne to "funk" nejde pospolu... len vizualne sa mi "kcnos" nepacilo... ale zaujimave.. a vdaka za teoriu, som netusil, ze take pravidlo existuje
@dz@6 Dakujem za vysvetlenie! Ja to robím tak nejak pocitovo, ked pisem rukou a delím slova na konci riadku. Lenže tazko sa mi to predstavuje takto imaginárne @johnysheek
neviem to ani poriadne vygoogliť, našiel som len toto
"Prídavné mená utvorené príponou -ný od prevzatých slov na -cia, v ktorých nastalo striedanie spoluhlások c/č, môžeme rozdeliť podľa morfematického princípu, napr. komerč-ný, funkč-ný, alebo podľa slabičného princípu, napr. komer-čný, funk-čný. V nejasných prípadoch so skupinou spoluhlások môžeme uplatniť dvojaké delenie, napr. jedno-tlivý i jednot-livý, fun-kcia i funk-cia"
@Dz vďaka! chcel som dať áčko, ale čím viac som ho skúmal, tým divnejšie mi pripadalo, tak som potom zmenil názor =D
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
No ten koniec "-ti" by som mala v tom prípade spravne
"Prídavné mená utvorené príponou -ný od prevzatých slov na -cia, v ktorých nastalo striedanie spoluhlások c/č, môžeme rozdeliť podľa morfematického princípu, napr. komerč-ný, funkč-ný, alebo podľa slabičného princípu, napr. komer-čný, funk-čný. V nejasných prípadoch so skupinou spoluhlások môžeme uplatniť dvojaké delenie, napr. jedno-tlivý i jednot-livý, fun-kcia i funk-cia"
@Dz vďaka! chcel som dať áčko, ale čím viac som ho skúmal, tým divnejšie mi pripadalo, tak som potom zmenil názor =D