Spolužiačka napísala email na núcem, že nech jej pošlú prihlasovacie meno a heslo do databázy mysliac si, že tak sa k výsledkom dostávajú žiaci normálne. Prihlasovacie údaje jej obratom poslali, no po prihlásení zistila, že jej sprístupnili výsledky všetkých žiakov z našej školy A pritom na núcem je napísané
,,4. mája 2012 sprístupníme v elektronickej podobe výsledky žiakov z externej časti maturitnej skúšky... budú dostupné iba riaditeľovi školy na základe prístupového hesla.
NÚCEM neposkytuje žiakom ani iným osobám informácie o výsledkoch jednotlivých žiakov. Informácie o výsledkoch žiakov môže podávať iba riaditeľ školy alebo ním poverená osoba."
A tak. Asi si na núcem mysleli, že im píše riaditeľka školy Hlavne, že sme sa k výsledkom dostali! a stačil nám iba jeden email
SJL 65%, AJ B2 49,02 % .. btw tieto percenta su na figu, počíta sa či máš nad 33,3 %, aj keby som napísal na 100, a na ústnem dostanem 3, tak výsledná je 3
@matwoo tomu rozumiem..ale do celkoveho hodnotenia sa mi zarataju aj percenta zo slohu tak budem mat viac než je dana hranica..to neplati takto?..a ak budem vedieť na ustnych na 1ku tak mi ju aj daju napriek tomu testu?
@denca91 takto, keď som napísal test zo slovenčiny dobre, celé 4 roky som písal dobré slohy, len na maturite som sa sekol a dal som ho na trojku, a pritom budem odpovedať že ťipťop, tak mám nádej na 1?
koksoo ale B2 ze? ja mam percentil 96 a vytesujem sa z toho a v @16 co sa tyka tej sloviny, tak nemalo by ti to ovplyvnit, nam matikar dokonca hovoril ze sa snazia byt pri ustnej uplne objektivni dokonca, ze az na konci, po vyhlaseni verdiktu znamky z ustnej sa pozru do papierov ze ako si napisal pisomnu...ale tak nemusi to tak kazdy robit no kazdopadne pochybujem ze ti niekto bude chciet silou mocou davat horsiu znamku ak budes odpovedat na 1
@murcatko a naco su ustne? to je taka ista otazka v zivote ti oboje budu asi tak na rovnake nic ale niektore vysoke skoly prijmaju na zaklade percentilu z pisomnych, pretoze to je objektivnejsie ako nejaka znamka z ustnej, takze asi tak
@lenuli to je tiež pravda A ako mi to vlastne pôjde všetko na maturitné vysvedčenie? Mojím vysokým sú moje známky fuk, ale tak stále, ide o môj dobrý pocit zo seba a toho, čo som za 8 rokov na škole dokázal
ja akurát viem, že sloh z angliny som mala 100% a sloh -úvahu zo sloviny na 89,3% čo je pri našom učiteľovi excelentný výkon, keďže si potrpí na úvahy.. a povedal nám percentil, nad 90% ostatných má horšie slovenčinu ako ja, tak som zvedavá, čo sa dozviem v pondelok...aj tak tipujem horšiu anglinu...lebo toto čo predviedol nucem tento rok... zďaleka B2 nebola
@denca91 a kto povedal, že som mala počas strednej 3 a 4ky z AJ?..Ide o to, že som mala vždy 1ky, 2ky, z angliny patrim medzi najlepšich v triede, sloh mam takisto skvelo napisany,,ide len o ten hlupy test, kt. nevysiel z pochopitelnych dôvodov, za kt. si mozem sama..a ak budem vediet odpovedat na ustnej na 1ku taak aj tak mi neda za 1 kvôli testu?
btw. podla mna je sloh aj ustna odpoved objektivnejsia ako test, ktory bud tipnes a ano su taki stastlivci, ktori to na pekne percento nakruzkuju alebo odpises, toto je strasne ked som videla ako sa odpisuje ... preto si myslim, ze v slohu ukazes co je v tebe viac i gramatiku aj slovnu zasobu a to iste plati aj pri komunikacii, neverim, ze ucitelia su az taki neobjektivni, aby ti dali diametralne odlisnu znamku aku si zasluzis
@dhenisia preboha ty si neandertálec alebo čo? O_o to kam chodíš do školy, že ti nevedia povedať, že ústna forma maturity nezávisí od tej externej (t. j.písomná, čiže ten test, čo si písala v marci!!!!!) .. chápeš?? .. len je tam jedna podmienka, a to, že ak si ten test nedala na 33% -> čiže máš z neho "nedostatočný" = 5 MUSÍŠ odpovedať na ústnej maturite prinajhoršom na 3. Oni ti nezhoršia známku a ani ju nebude nijako externá časť ovplyvňovať... Ak budeš vedieť na 1, tak ti ju dajú. A ten sloh trápny sa neráta ani k testu, ani k ústnej.. je to len proste sloh a myslím, že to neberú nikam na školy, aj keby ideš študovať prekladatelstvo/tlmočníctvo... Dúfam, že si to už konečne pochopila... a nemáš začo
@anniedecadence dakujem ..si ma upokojila, pretoze speakovat viem a k tomu hlupemu testu sa nevyjadrujem..takze ak budem vediet na 1 tak mi ju aj musia dat, ze hej....a vlastne beru niekde na školy tie percenta z testu hlupeho?..asi ani ee
@dhenisia ale v pohode aj ja som ho pokafrala a to len kvôli tomu prvénmu posluchu, ktorý ma hneď odrovnal :/ ale spravila som nad 33%.. vieš čo, percentá nie, ale percentily niekde berú
@anniedecadence tak vieš ak je to tak ak vraviš, že externa neovplyvnuje hodnotenie ustnej tak som potom spokojna. Ja anglicky viem len proste ten test sme dokafrali viaceri lebo sme si prestali veriť aa dalšie veci..nechce sa mi už k tomu vracať ...noo nie je to celkom s jazykmi, ako na VSE do Prahy na medzinarodny obchod..jasnee, treba mi tam 2 jazyky ale nemyslim si, ze mi prave budu pozerat na test ale na prijimacky, kt. tam robim
@dhenisia áno, je to tak na 100000000% na každej škole, neboj však spýtaj sa ešte svojej angličtinárky
veď ja ti verím, že vieš aj ja mám 1 z angliny a keď som začala robiť ten test, tak som mala chuť sa rozrevať a ujsť preč, ale potom som sa nejako premohla veď je to len jeden hlúpy test, sú aj dôležitejšie veci v živote... a keď sa na tej škole robia prijímačky, tak to máš potom úplne v pohode, lebo oni si ich pripravia sami a zamerajú sa na to, čo je potrebné potom veľa šťastia
@anniedecadence presne tak to bolo aj so mnou..po otvoreni testu psychika uplne dole, stres a panika až taka, že som nebola schopna počuvat pozorne tie nahravky aa už ku konci som len tipovala..proste totalka v strese...ano do revu mi bolo až na konci...ale zachranil ma sloh určite...tak robim tam prijimačky z 2 jazykov a z matiky..pochybujem, aby tam pozerali na percenta z testu ..neviem o tom, či vôbec pozeraju na maturitne vysvedčenie ako take, či im iba nestači, že ho mam ..aaale dakujem každopadne, aj tebe
@dhenisia inak prepáč za ten môj prvý príspevok.. ja som len bola v šoku, že takúto základnú vec vám škola nepovedala..
áno presne, aj ja som tipoval.. veď ani by som to všetko nestihla - veľa bolo toho a dlhé texty, ktoré treba pozorne čítať - čiže to nestačí len raz prečítať ale z našej školy z osemročného gymnázia sa našli 3 takí, ktorí mali okolo 85-90% neviem presne som len kukala, že wau
@anniedecadence noo druhy je nemčina..ved to, že to bolo dosť ťažke...ale som sklamana aj sama zo seba lebo seba lebo aj 4kari z našej triedy mali viac % ako ja...ale už neriešim..ukaže sa všetko na ustnej..ja len sa stale obavam toho prihliadania našej super profky na pisomny test...normalne ani som nemala naladu dnes ist von s kamošmi :/ ..ty sa kam chystaš na vš?
@mmartin01 aaach prepac ale taketo komentare milujem...nenamyslaj si, ze len na vasej sa nedalo opisovat, ver mi, ze takych skol sa najde viac nez dost
omg na maturite nebudete mat ziadnu ejdnu znamku z predmetu budete mat anpisane ustnu a pisomnu osobitne akorat ked dostanes s pisomky 5 teda pod 33 tak s ustnej musis na 3 aby si presiel nie aby si mal znamku nejaku....
@lenuli oj ved suhlasííím .. to som len zveličil.. ale jaky ma zmysel teda ta matura ... proste ja chodim na gymnazium...a nejaky tipek z chemickej čo mal isto menej hodiny matiky než ja...bude mať viac % .. tym som nechcel nikoho z chemickej uraziť...len som chcel poznamenať na počet hodín
@mmartin01 hej sorry ja som len strasne alergicka na formulky typu ,,To sa moze stat len mne" ,,To len nasa skola" ..a pod... ja chodim tiez na gymnazium no a tak isto to mas aj s ustnymi, aj so slohmi...z nasej skoly napr. nemal nik zo slohu 100%, a to mame jednu bilingvalnu triedu, ktora tiez pisala ten isty sloh a ani z nich nik nemal plny pocet bodov proste, a to zas neverim ze bilingvali co cely jeden rok porad len AJ robili, by to napisali az tak horsie ako niekto z obchodnej akademie (a tu tiez nechcem urazit ziadne OA)...na kazdej skole mas iny meter no
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
Ja ešte nemám ani rozvrh na matury a to ich mám o dva týždne
,,4. mája 2012 sprístupníme v elektronickej podobe výsledky žiakov z externej časti maturitnej skúšky... budú dostupné iba riaditeľovi školy na základe prístupového hesla.
NÚCEM neposkytuje žiakom ani iným osobám informácie o výsledkoch jednotlivých žiakov. Informácie o výsledkoch žiakov môže podávať iba riaditeľ školy alebo ním poverená osoba."
A tak. Asi si na núcem mysleli, že im píše riaditeľka školy Hlavne, že sme sa k výsledkom dostali! a stačil nám iba jeden email
sjl: 84,4
anj: 76,8 percent
dobré?
prihliadajú AJ na písomnú časť
@murcatko anglina 95 percent wau, to mas co za percentil?
veď ja ti verím, že vieš aj ja mám 1 z angliny a keď som začala robiť ten test, tak som mala chuť sa rozrevať a ujsť preč, ale potom som sa nejako premohla veď je to len jeden hlúpy test, sú aj dôležitejšie veci v živote... a keď sa na tej škole robia prijímačky, tak to máš potom úplne v pohode, lebo oni si ich pripravia sami a zamerajú sa na to, čo je potrebné potom veľa šťastia
áno presne, aj ja som tipoval.. veď ani by som to všetko nestihla - veľa bolo toho a dlhé texty, ktoré treba pozorne čítať - čiže to nestačí len raz prečítať ale z našej školy z osemročného gymnázia sa našli 3 takí, ktorí mali okolo 85-90% neviem presne som len kukala, že wau
a aký máš druhý jazyk?