Zdravím,, chcem sa spýtať na váš názor ohľadom ekonomických škol ako to vidíte do buducností hlavne s odbormi typu učtovníctvo a financie, chystám sa podať si prihlášku na VŠE v prahe alebo EUBA ... Vítam každý názor
veru, ja nerváčim s tou našou účtovníčkou troška a zatínam zuby, dobrý účtovník si vždy nájde prácu. ale zase nikdy mi nešlo do hlavy, že načo študovať účto na VŠ pretože poznám kopec a kopec mladých báb, dievčat, žien, čo to neštudovali a sú lepšie účtovníčky ako tie s titulom, práve tie s titulom ovládajú teóriu a nie prax vo väčšine prípadov a to je v tomto povolaní naprd
Ak si šikovný, výšku nepotrebuješ. Ale má to svoje výhody, ktoré neskôr môžeš pocítiť v plate. Momentálne študujem účtovníctvo a je to neuveriteľná nuda. Keď sa ale prebiješ cez matiku je to pohoda. Neviem čo bude za 10 rokov a či nás účtovníkov nenahradí nejaký šikovný softvér, ale to nemôžeš vedieť nikdy. Rob čo ťa baví a good luck
uctovnictvo je nuda, ale najdes si robotu....ja mam financie a je to celkom fajn-su lepsie, su horsie predmety...i tak sa po case mozes zamerat na to, co ta bavi...btw VSE ma medzi ekonomickymi skolami dost vysoky kredit
@theburningred Ako to myslíš s tim prebitím cez matiku ?... Rozmýšlam aj nad tím odborom financie a potom sa pohybovať v oblasti finančných trhov. Čo si o tom myslíte ?
Myslím, tým to, že napr. účtovník matematiku absolútne nepotrebuje. Používa len základné matematické úkony +, -, /, *. A pokiaľ máš s matematikou problém, alebo si nemal dobrú matematiku na strednej škole môžeš na nej vyletieť ja som ešte na škole kde sa na matematiku kladie menší dôraz. Ale na EUBA napr. sa dá vraj krásne vyletieť aj na ekonómií. Tým chcem len povedať, že si predtým zisti čo je tam, kde sa hlásiš problém a zamakaj na tom čím skôr. Študenti sú každým rokom tupší a čím dalej tým väčší ignoranti tak sa v podstate nie je problém dostať na školu ekonomického zamerania keď trošku zamakáš. S uplatnením to je iná káva. To uvidíš po škole najmä v odbore financie a pod. Zamestnáš sa ale musíš byť šikovný, a fakt sa zaujímať, alebo stačí mať šťastie alebo ta niekto niekam pretlačí. Ak chceš ostať na Slovensku tak asi zrovna veľa nefantazíruj o tom, že budeš obchodovať za rok po výške na Wall street.
@theburningred diky za rady, na EUBA mi chodila kamarátka konkrétne účto a vidim že prácu najsť také jednoduché nieje.. ale tak ja to chcem študovať lebo ma to baví zaujímam sa o to a mať vyšku ako poistné dvierka ak by som skúšal dačo iné... .. byť na wall street by bolo pekné ale ostanme pri zemi ... to čoho sa obávam je asi ta matika mam ju naškole perfektnú ale extra dobrí v nej niesom
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
i ked v tejto republike peniaze niesu tak neviem ...