Výška je dnes pre mnohých samozrejmosťou (veď ju aj spraví pomaly každý debil ).
Ale podľa mňa skôr nie (teda s výnimkou niektorých povolaní, kde je nevyhnutnosťou).
Nejeden neštudovaný sa má lepšie a je úspešnejší ako mnohí vysokoškoláci, je to len o tebe, tvojej šikovnosti a cieľavedomosti.
A to, že budem mať titul mi ešte nezaručí, že si nájdem prácu v obore a plat, aký som si vysnívala. Navyše začnem AŽ v 25 bez praxe, bez peňazí, tak povediac od nuly.
Má to určite aj svoje plusy, dlhšia "mladosť", väčšia šanca na získanie práce, lepšie platové ohodnotenie...
Ale aj tak ja sa prikláňal skôr k nie ako áno, keď už, tak by som volila externe.
aj ked aj medzi bezdomovcami su vysokoskolaci, je to skor o tom ako sa vie clovek presadit a zapalit pre pracu ktoru robi, potom nezalezi aku ma skolu, poznam chalana co ma osobitnu skolu robi banika a velmi slusne si zarobi ...
No, dá sa na to pozerať z dvoch strán. Ak je niekto prirodzene inteligentný (alebo je aj idiot ale robí modelku, pohybuje sa v showbusinesse) a má šťastie tak môže mať úspech aj bez výšky...ten si potom možno povie, že to je nanič. Ale podľa mňa v každej firme alebo inštitúcii kde sa budeš chcieť zamestnať sa ťa spýtajú na dosiahnuté vzdelanie a ak nebudeš mať vo vrecku nejaký ten diplom tak rovno poletíš. Pretože aj tak si teraz výšku môže spraviť každý blbec. čiže je dobré mať nejakú fakt dobrú výšku. alebo fakt veľa šťastia...najlepšie obidve
@matii to je dobra picovina, ze v kazdej firme sa ta spytaju na vzdelanie a ak nemas diplom tak letis Vidim, ze si uz bola asi na vela pohovoroch A vobec to nie je o stasti, ale o tom co vies.
Ak sa niecomu rozumies a ovladas to, nepotrebujes vysoku skolu. Napr. taky programatori, dizajneri a pod. Samozrejme, ze ak su v tom dobry tak si ju casom spravia, ale oni dokazu zit aj bez nej.
Neviem, ale zda sa mi, ze vysoka skola je len kazdeho ideal. Kazdy fas tam chodi a robi si titul pricom vobec nevie co a ako. Vsetko je to indvidiulane, ale ako raz uz niekto spominal u nas sa vysokoskolaci vyravaju jak na beziacom pase a vide ju kazdy chuj. Ma to efekt? Ako krajina zacneme posobit ako krajina s vysokym vzdelanim, ale pravda je niekde inde.
A ak ide zamestnavatelom len o tom aby som mal pred menom titul a nejde mu o moju sikovnost, prax ci vedomosti tak takeho mozem ehm ehm.
podľa mňa je v dnešnej spoločnosti veľmi zlý pohľad na vysokú školu. ľudia nejdú na VŠ, pretože chcú študovať, ale pretože si myslia, že budú potrebovať titul, tak si vyberú akýkoľvek obor. samozrejme, že stále sú uplatnenia, kde ten titul z VŠ treba. lekár ši právnik či sudca. no to je rozdiel.
pochybujem, že každý z vás sa chce stať niečím takýmto.
a tak proste sa plnia VŠ ľuďmi, ktorí majú pocit, že tam musia ísť, hoci ich to ani nebaví, ani nezaujíma.
napr. ja som šla na VŠ podľa toho, čo ma baví. všetci sa ma pýtajú, že kde sa s tým uplatním, ale to mi je jedno. neštudujem niečo, z čoho sa môžem stať špeciálne niečím (ako to je napr. teda pri lekároch). jednoducho niečo študujem, zaoberám sa tým, zaujíma ma to, chcem o tom vedieť čo najviac, mať prístup k fakultnej knižnici, k ľuďom z odboru.
a pokojne si spravím ešte ďalšiu VŠ (lebo chcem) a naozaj nie preto, že by som si myslela, že budem mať potom lepšie uplatnenie. proste chcem o tom vedieť čo najviac, počúvať prednášky ľudí, ktorí o tom veľa vedia a venovať sa tomu.
mám staromódny pohľad na VŠ. a hlavne sa nebojím, že sa neuplatním. to by som musela byť až príliš blbá.
no a ešte k otázke som chcela. nemyslím si, že sú dôležité, ale rovnako si ani nemyslím, že nie sú dôležité. záleží od odboru.
a od toho, ako sa samotný študent na svoje štúdium pozerá. lebo ak berie VŠ len ako inštitúciu, kde získa titul, tak pre neho je to fakt nezmyselné.
ale aj tak, čo je dnes najdôležitejšie, je šikovnosť, chcenie a snaživosť. bez toho môžete mať aj desať titulov pred menom a za menom a budú vám na hovno.
Dôlžeitá je! Nevyhnutná nie. Každopádne stále dôležitejšia. Problém je, že zo štúdia na VŠ sa stal trend. Kedysi maturita bol štandard, s ktorým sa uplatnil prakticky každý. Vysoká škola nebola bežná a naozaj ju nemal každý, a tak bol titul aj niečim extra. Teraz má titul už skoro každý. Kadejaký pako si vysedí titul na nemenovaný školách, ktoré vychodí aj cvičená opica, a je z neho Ing., Mgr., a je rovnako blbý ako predtým. Lenže potom šikovní ľudia, čo naozaj vedia, pôsobia s titulom ako nič extra. Preto sú v dnešnej dobe dôležité schopnosti, šikovnosť, nie titul na papieri. Ale rozhodne VŠ otvára viac dverí a dáva viac možností a je to lepší odrazový mostík ako SŠ. A pre mladých ľudí je to jedno. Ale čím je človek starší, tým, je dôležitejší "ten papier". (poznám z okolia)
tak podla toho co chcete robit..ale som toho nazoru ze VS je potrebna.. teda aspon si to myslim kym neviem co chcem robit.. alebo aj viem ale neverim v seba..
ludia toto mi nerobte..teraz nad tym budem rozmyslat ...
vacsinou davaju prednost ludom, ktori ju maju, nejde ani tak o to, ci sa vobec nieco naucili alebo presli s tahakmi, ale davaju prednost ludom, co maju ten papier
rozhodne je....súhlasím so Sandy114 aj Zuzulkou.......keď chceš niečo dosiahnuť v niektorom odbore tak najlepšie by bolo mať aspoň dve.....to je môj názor...
aj podla mna dnes je dolezita...aj ked niekedy sa clovek dostane na dobre miesto aj bez nej..ale v tom su ine kontakty,..ale radsej treba nieco sam dosiahnut ale sice aj niekedy clovek s vysokou skolou robi to co by mal robit clovek bez ale radsej mat vysku
Nutnost ano, ked uz nic ine pokial mas vysoku mas hned par bodov k dobru ked sa pojdes zamestnat (samozrejme najviac su skusenosti). Takze nezaskodi. Ale pokial chces rozbehnut biznis alebo mat dobry flek tak nie, ale musis mat na to dane povolanie filipa ci ako sa to hovori. Proste ak sa vyznas v biznise, mas zmysel pre trh alebo akoby som to povedal kludne mozes rozbehnut podnik ktory sa kludne moze stat mega spolocnostou ako Microsoft, Oracle, Nike alebo cokolvek ine. Cize otazka je na kolko si trufas, ci mas zdravy rozum, chut ucit sa nove veci a istu flexibilitu.
tak sú povolania na ktoré výšku netreba ale aj také kde je nevyhnutná (o zbohatlíkoch ktorí si zaplatia akýkoľvek papier sa radšej nevyjadrujem :/) ale napr človek ktorý vyjde z gymnázia tak ani nemá na výber, ak sa samozrejme vo voľnom čase nevenoval veciam ako napr webdesign a pod, takže pre mňa osobne dôležitá je, ale mám aj jedného kamaráta čo ide na výšku prakticky len preto aby nemusel ísť do roboty...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
Ale podľa mňa skôr nie (teda s výnimkou niektorých povolaní, kde je nevyhnutnosťou).
Nejeden neštudovaný sa má lepšie a je úspešnejší ako mnohí vysokoškoláci, je to len o tebe, tvojej šikovnosti a cieľavedomosti.
A to, že budem mať titul mi ešte nezaručí, že si nájdem prácu v obore a plat, aký som si vysnívala. Navyše začnem AŽ v 25 bez praxe, bez peňazí, tak povediac od nuly.
Má to určite aj svoje plusy, dlhšia "mladosť", väčšia šanca na získanie práce, lepšie platové ohodnotenie...
Ale aj tak ja sa prikláňal skôr k nie ako áno, keď už, tak by som volila externe.
Ak sa niecomu rozumies a ovladas to, nepotrebujes vysoku skolu. Napr. taky programatori, dizajneri a pod. Samozrejme, ze ak su v tom dobry tak si ju casom spravia, ale oni dokazu zit aj bez nej.
Neviem, ale zda sa mi, ze vysoka skola je len kazdeho ideal. Kazdy fas tam chodi a robi si titul pricom vobec nevie co a ako. Vsetko je to indvidiulane, ale ako raz uz niekto spominal u nas sa vysokoskolaci vyravaju jak na beziacom pase a vide ju kazdy chuj. Ma to efekt? Ako krajina zacneme posobit ako krajina s vysokym vzdelanim, ale pravda je niekde inde.
A ak ide zamestnavatelom len o tom aby som mal pred menom titul a nejde mu o moju sikovnost, prax ci vedomosti tak takeho mozem ehm ehm.
pochybujem, že každý z vás sa chce stať niečím takýmto.
a tak proste sa plnia VŠ ľuďmi, ktorí majú pocit, že tam musia ísť, hoci ich to ani nebaví, ani nezaujíma.
napr. ja som šla na VŠ podľa toho, čo ma baví. všetci sa ma pýtajú, že kde sa s tým uplatním, ale to mi je jedno. neštudujem niečo, z čoho sa môžem stať špeciálne niečím (ako to je napr. teda pri lekároch). jednoducho niečo študujem, zaoberám sa tým, zaujíma ma to, chcem o tom vedieť čo najviac, mať prístup k fakultnej knižnici, k ľuďom z odboru.
a pokojne si spravím ešte ďalšiu VŠ (lebo chcem) a naozaj nie preto, že by som si myslela, že budem mať potom lepšie uplatnenie. proste chcem o tom vedieť čo najviac, počúvať prednášky ľudí, ktorí o tom veľa vedia a venovať sa tomu.
mám staromódny pohľad na VŠ. a hlavne sa nebojím, že sa neuplatním. to by som musela byť až príliš blbá.
no a ešte k otázke som chcela. nemyslím si, že sú dôležité, ale rovnako si ani nemyslím, že nie sú dôležité. záleží od odboru.
a od toho, ako sa samotný študent na svoje štúdium pozerá. lebo ak berie VŠ len ako inštitúciu, kde získa titul, tak pre neho je to fakt nezmyselné.
ale aj tak, čo je dnes najdôležitejšie, je šikovnosť, chcenie a snaživosť. bez toho môžete mať aj desať titulov pred menom a za menom a budú vám na hovno.
ostatné zhodnotila @grietusha
ludia toto mi nerobte..teraz nad tym budem rozmyslat ...