Dobrý večer birdzáci,dozvedel som sa dnes,že na tejto 1 univerzite v BA je jazykový odbor Tlmočníctvo-prekladateľstvo a keďže ma strašne bavia reči (AJ,FRA,ktoré aj momentálne mám na gymnáziu),zaujímalo by ma,že ako je to s prijímačkami na tejto konkrétne
vsetko mas na nete ale inak prijmacky by si robil v tejto kombinacii z oboch jazykov, este aj nejake povinne citanie tam k tomu mas (zopar kniziek, tiez myslim ze v oboch jazykoch, otazky budu zamerane potom aj na precitane diela) a realie krajin, a ano plus vseobecny prehlad
@dannyd14 nie nie vobec, to je cele velmi vseobecne, spolocne pre celu filozoficku fakultu, nie len pre tych co idu studovat jazyky...okruh otazok je naozaj siroky....otazky z ekonomie, historie, nosky, tak celkovo spolocenskeho diania asi? mozno lieteratury, logiky...to uz neviem, nerobila som ich, ale takto si to zhruba pamatam, skus trochu pogooglit urcite budu mat niekde na stranke aj ukazky testov....ked si bude vyberat seminare tak sa ti na to proste najviac zide noska, dejepis
@dannyd14 tak to sa cudujem ja som tiez chodila na gympel a nosku sme mali, a vlastne neviem o ziadnych gymnazistoch co ju nemali...potom to vidim na samostudium
@dannyd14 nie zeby si nebol schopny, len chcela povedat, ze proste nedokazes ani cca ocakavat ake otazky tam budu...je to skor o tom ci ti sadnu alebo nie, proste veci co by si mal vseobecne vediet, (nenaucis sa ked nevies co sa mas naucit, co tam bude...) no z nosky a dejepisu sa ti urcite viac zidu veci ako napr. z takej biologie ci chemie
@lenuli kto vie možno že ani ma tie prijímačky čakať nebudú o rok budeme mať občiansku náuku som zistil takže ide skor o to ako sa na to pripravim a vsetko mi zas nemoze sadnut,ved nikto nevie vsetko
Jaa to študujem Anglina ťažká, Franina v pohode a prijímačky tiež, ten všeobecný prehľad je tak odveci, na to sa nedá naučiť ale máš ešte dosť času tak si skús začínať všímať správy, históriu, ekonomiku a také veci...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov