Ahojte, mám taký problém. Nespravila som už druhý krát matiku a fyziku na výške. Na študijnom mi povedali, že mám urobiť "výstup - nástup" zo školy. To znamená, že včerajším dňom som ukončila štúdium a zároveň som si podala prihlášku akože do prváka znova
1) s potvrdenim o ukonceni studia sa pojdes prihlasit na urad prace ako dobrovolne nezamestnana. Nasledne s tym istym potvrdenim pojdes aj do zdravotky im dat predcasne vediet, ze si na urade prace. Ked ti z uradu daju potvrdenie (2-3 tyzdne) tak im ho tam zanesies.
2) pojdes do zdravotky, stanes sa samoplatcom a budes im kazdy mesiac platit tusim 57.68e az kym sa nestanes opat student.
3) mozes sa u niekoho zamestnat na dohodu, pripadne TPP a v ramci skusobnej odist a znova pokracovat v studiu.
Len sa prihlas na urad prace a na tie 2 mesiace za teba zdravotne poistenie zaplati stat. A raz prides, ze si akoze hladas pracu. Alebo ani neprides, rovno sa opytaj, ci nemozes posielat len e-maily, ze si hladas pracu na profesii (preposles ten spatny mail tete na urade).
@pavla23 ako náhle ta zaevidujú na úrade práce tak do pár dni ti príde domov papier (teda rodičom) že ti odnímajú prídavky na dieta. Potom ti daju na urade práce papier a pojdes ho zaniest na zdravotku. Mas to jednoduchsie ako platit 57€ kazdy mesiac. A v septembri ked ta vezmu tak donesies potvrdenie o navsteve skoly na urad a oni ta odhlasia a dostanete znova pridavky. A daj si pozor musis stihnut urad prace do 8 dni ako ti prisiel papier o ukonceni. Ja som nato pozabudol a isiel som az po mesiaci aj nieco a musel som platit jeden mesiac zdravotku. Ak nieco kludne napis
@pavla23 Musíš ísť len na úrad práce... Lebo oni dávajú tie prídavky... A keď ťa zaregistrujú tak ti príde domov papier že ti stopnú prídavky... Ty len vypíšeš papier na úrade a teta ti povie čo dalej... Len ako vravím bež tam čím skôr do 8 dni ako ti prišiel papier že ta vyhodili... Aby si nemusela zbytočne platit zdravotku...
@pavla23 tak teraz tam máš prísť dáko o týžden alebo kolko nie? a daju ti papier a pôjdeš s ním na zdravotku. To je celé... a v septembri keď pôjdeš na zápis vypýtaš si papier o navšteve školy a zanesieš na urad aj zdravotku a zas ti daju pridavky to je celé
@tomas6 tak super. Aspoň toto som vybavila. Horšie je že som brigádovala v Kauflande ako študent a teraz keĎ som tam bola po zmluvu a zmienila som sa o úrade práce okamžite mi musela zrušiť zmluvu s tým že som už teraz veľa odrobila a že v auguste mi vytvorí novú ale takú že môžem odrobiť iba 42 hodín čo je asi tak 100 eur cca. Čo ma dosť naštvalo lebo neviem ako si mám teraz zarobiť na intrák. :/
@pavla23 no ked si na urade mozes maximalne zarobit 143€ v hrubom co mas v cistom okolo 100€.. Ale tak od septembra budes zase student takze to mesiac vydrzis.
@tomas6 No to hej lenže cez školu v kaufe nerobím iba cez prázdniny. Takže som sa vždy snažila čo najviac si zarobiť cez prázdniny lebo hneď na začiatku semestra sa platí intrák 200 eur a ešte kopec ďalších somarín. No a teraz ani na ten intrák nebudem mať.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
1) s potvrdenim o ukonceni studia sa pojdes prihlasit na urad prace ako dobrovolne nezamestnana. Nasledne s tym istym potvrdenim pojdes aj do zdravotky im dat predcasne vediet, ze si na urade prace. Ked ti z uradu daju potvrdenie (2-3 tyzdne) tak im ho tam zanesies.
2) pojdes do zdravotky, stanes sa samoplatcom a budes im kazdy mesiac platit tusim 57.68e az kym sa nestanes opat student.
3) mozes sa u niekoho zamestnat na dohodu, pripadne TPP a v ramci skusobnej odist a znova pokracovat v studiu.
Na úrade práce sa musíš zaregistrovať ak nechceš platiť poistenie.