Ahojte, chcel by som študovať psychológiu na Univerzite Komenského, viem o nevýhodách ako malé uplatnenie atď. ale tohto sa môj problém teraz netýka, som už pevne rozhodnutý ale problém je v tom že ak by ma tam tento rok neprijali(človek nikdy nevie,nechc
Oveľa viac sa oplatí jeden rok makať a na vysnívané štúdium si zarobiť, ako si dať poistku, nic z toho okrem nervov nemať a v pripade, že by ta na tu psychológiu zobrali, tak by si ešte aj zacvakal predĺžené štúdium, čo je okolo 1000e na rok.
@trtken sám som to zvažoval ale rodičia ma od toho odhovárali že v žiadnom prípade lebo vypadnem zo študenstkého života ,budem pol roka stresovať na úrade práce atď Majú asi pravdu takže to nebudem riskovať...
@fixa ide mi teraz skôr o to že čo ak ma prvý rok nezoberú pretože aj taká šanca tu je.. aký odbor zatiaľ študovať...keby ma nezobrali pôjdem zatiaľ na iný odbor, a na druhý rok si pridám prihlášku na psychológiu zase, a to už ma musia prijať keď ma neprijmú tento rok
@genksta andragogika? ja ju studujem a robim v ludskych zdrojoch. na to aby si sa dobre uplatnil nepotrebujes studovat psychologiu. ta ti skor bude pritazou pri robote popri skole. teda ak si si vedomy toho ze uz pocas vysokej musis robit. to ze by si vystudoval "psychologiu" a pat rokov nemal nijaku robotu/adekvatnu brigadu popri skole tak si to iste co clovek ktory vystudoval nejake archivnictvo.
@genksta a co sa tyka pracovnej psychologie tak tam by som povedal ze sa hlasi este viac ludi nez na klasicku psychologiu dostat sa na tu skolu je fakt zazrak.
@genksta
To je somarina. Kopec ľudí na výške čo som poznal, mali rocnu, niekedy i viacročnú prestávku. Ja som napriklad dva roky pracoval, takže zatiaľ čo sa spolužiaci jebali po brigádach, ja som si užíval zarobené za tie dva roky som si aspon utriedil myšlienky a ziskal motivaciu.
Ale ti tvoji rodičia budu asi bohati, keď im nevadí, že za takyto jeden rok ničnerobenia na škole, ktoru ani neplánuješ dokončiť, zaplatia skoro toľko, čo za staršie auto v dobrom stave fakt nerozumiem tejto 'logike'.
ja som si našla prácu aj keď som bola z gympla a zarobila som si dosť na to, aby som si uživila dva roky vš...
takže v pohode budeš zabíjať čas na škole, ktorá ťa ani nebude baviť a za druhé ju ani nebudeš chcieť dokončiť, takže študovať na nej a učiť sa blbosti, ktoré ťa nezaujímajú bude mať menší zmysel, ako keby si bol rok na úrade práce a učil sa popri tom na prijímačky na školu na ktorú chceš ísť.... a okrem toho, nejaká práca sa za ten rok určite nájde, aj keď možno len na chvíľku, alebo brigádne (ak nie si úplne vytretý a neschopný pracovať)
@genksta ono vacsinou na andragogiku sa hlasi vela ludi - neviem presne cislo dajme tomu ze 100 ludi na 30 miest. ale vacsinou su to prave ludia co si davaju prvu psychologiu/sociologiu a druhu alternativu v pripade nezobrania andragogiku cize tam vacsinou to skonci tak ze realne nastupi 25 ludi. andragogika je odbor dost lahky. nemas sa coho bat. manazeri vo firmach stale viac zohladnuju andragogiku ako "obdobu" psychologie cize sa toho fakt bat nemusis. a jak hovorim tak popri skole stihas dobru robotu (ak budes priebojny a si nejaku najdes) - nepocitam robit casnika, upratovacku, roznasa novin a pod
@trtken bohati zas nie su ale proste financie problem nebudu , im to nevysvetlim proste mam ist studovat, vsetci "dospeli" ludia v mojom okoli maju tento nazor a zase ist niekam na pasovu vyrobu za 350 euro alebo byt pol roka doma lebo si budem hladat pracu tiez nie je az taky super napad, keby som mal istu nejaku robotu tak by to bolo ine..
Tak si daj psychológiu aj na iných školách a neskôr prestúpiš alebo tam pôjdeš až na Mgr. Alebo si zaplať prípravné kurzy na UK. Na tú pracovnú je viac uchádzačov práve preto, že je to menší okruh psychológie.
@bloodypunk inu psychologiu som nechcel kvoli tomu ze by som nechcel byt na intraku, BA mam blizko... no a prestupit to sa predsa neda, jedine ze by som odznova urobil prijimacky a isiel od prveho rocnika
@genksta manazment? potom na mgr si mozes vybrat zameranie na personalny manazment. to je fakulta manazmentu. co sa tyka filozofickej fakulty tak tam odbory psychologia (moj nazor som ti popisal hore), andragogika, eventualne sociologia ale to je taka kokotina ze to svet nevidel nema to pomaly nic s humanitnou vedou ale skor so statistikami. a este na UK .. hmmm rozmyslam.. akosi ma ale nic nenapada. mozno socialna praca na PdF ale ten odbor je dost degradovany spolocnostou cize to by som ti objektivne neodporucal
@bloodypunk nie som si tým istý, len som si to myslel... čiže ak by som úspešne skončil dajme tomu prvý ročník na TT, tak druhý môžem robiť na UK? lebo ja som sa na to pozeral takto, tak neviem či to chápem správne..
@fixa skusal som sa zaujimat aj o tento smer, no nie je to moja salka kavy nie som typ cloveka ktory ma k tomuto nejaky vztah, kazdopadne dakujem za radu
@genksta to by sa treba spýtať na študijnom na UK alebo konkrétne študentov. Lebo ja študujem psychológiu a od nás podchádzali na rôzne školy, len kamoška čo išla do Česka, tak tam musela ísť od prváku, ale ostatní pokračovali normálne, keď im uznali predmety.
po maturite som sa hlasila presne na tie dve školy. a samozrejme na psychologiu ma nezobrali lebo som mala málo bodov na prijmačkách ale na socialnu a pracovnu psychologiu ma vtedy vzali. a pačilo sa mi tam až na ekonomiu v angličtine... potom som to ale nechala... kôli cestovaniu kedže som tam nebývala a bratislava sa mi nejak zhnusila... ale inak škola sama o sebe je dobrá.
Ak sa naučíš knižku Zaklady psychológie od Košča + pôjdeš na ten prípravný kurz, tak by si nemal mat problem s prijimackami. Ovsem ten všeobecný test je uz o inom, buď ti sadnú otázky, alebo nie.. Good luck
rok v práci ti dá oveľa viac ako rok na vysokej škole. a ako tu už niekto spomínal, radšej sa uč priebežne na prijímačky, ktoré chceš zvládnuť než na skúšky na odbore, ktorý plánuješ zanechať. sa ti to učenie tak akurát zhnusí.
za ďalšie, s gymplom sa určite dá zamestnať, ak vieš dochádzať do BA do školy, môžeš aj do roboty... a tam je pracovných miest dosť. že by si pri páse robil za 350 eur je mýtus (práveže taká práca vie byť sakra dobre platená - záleží ale od regiónu) a navyše na takú prácu nie si odkázaný... to je len predstava a argument, prečo ísť študovať vysokú školu... aj bez vysokej školy sa dá slušne zamestnať, len si netreba myslieť, že z teba bude hneď manažér... a aj s tou vysokou školou sa človek musí vypracovať (alebo mať známosti na dobrých miestach), čo veľa dnešných mladých magistrov a inžinierov dosť prekvapí... skús veriť ľuďom, čo už majú toho za sebou trošku viac a radšej zbieraj pracovné a nie študijné skúsenosti...
Manažeri sále viac zohľadnuju andragogigu ako psych? taku blbosť som dlllho ale riadne dlho nepočul.
Mám pociť že dnes nie je kto pracovať, každý chce byť manažér.
@genksta
a ešte si zisti druhý stupeň príjmačok na psych. Lebo sa ože stať že ak nebudeš mať excelentný priemer nemusíš sa tam dostať vôbec a odserieš si tri roky života
@sapfoq ano zohladnuju pretoze psychologia je brana moc humanitne a ked chces byt manazer tak to je o prachoch, egoizme a nenazranosti. sam robim v medzinarodnej firme a ludi s psychologiou nechcu lebo su to castokrat citovo labilne typy co sa sustreduju na to ako to urobit miesto toho ako to ujebat. ked poznas terminologiu teamleadera a manazera tak to pochopis
dufam ze tvoju super medzinarodnu firmu nemyslis v Ke T-sys alebo v ba AT&aT;, HP alebo podobne kde sa dostane kazdy kto ma iq 10 nad betonom a vie trosku po ang lebo ozaj som nepocul aby v manazerskych poziciach brali ohlad na andragogiku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
podla mna je to cele zle, ale ak tak si daj viacej tych psychologii :ehm:
To je somarina. Kopec ľudí na výške čo som poznal, mali rocnu, niekedy i viacročnú prestávku. Ja som napriklad dva roky pracoval, takže zatiaľ čo sa spolužiaci jebali po brigádach, ja som si užíval zarobené za tie dva roky som si aspon utriedil myšlienky a ziskal motivaciu.
Ale ti tvoji rodičia budu asi bohati, keď im nevadí, že za takyto jeden rok ničnerobenia na škole, ktoru ani neplánuješ dokončiť, zaplatia skoro toľko, čo za staršie auto v dobrom stave fakt nerozumiem tejto 'logike'.
takže v pohode budeš zabíjať čas na škole, ktorá ťa ani nebude baviť a za druhé ju ani nebudeš chcieť dokončiť, takže študovať na nej a učiť sa blbosti, ktoré ťa nezaujímajú bude mať menší zmysel, ako keby si bol rok na úrade práce a učil sa popri tom na prijímačky na školu na ktorú chceš ísť.... a okrem toho, nejaká práca sa za ten rok určite nájde, aj keď možno len na chvíľku, alebo brigádne (ak nie si úplne vytretý a neschopný pracovať)
@chlorofyl andragogika moze byt, nevies kolko sa tam priblizne hlasi uchadzacov?
A kde bývaš, keď silou mocou len do BA? Ani TT nie je ďaleko od BA.
Tvoji rodicia uz tomu nerozumeju. Titul uz nie je to, co byval pred 20 rokmi..
za ďalšie, s gymplom sa určite dá zamestnať, ak vieš dochádzať do BA do školy, môžeš aj do roboty... a tam je pracovných miest dosť. že by si pri páse robil za 350 eur je mýtus (práveže taká práca vie byť sakra dobre platená - záleží ale od regiónu) a navyše na takú prácu nie si odkázaný... to je len predstava a argument, prečo ísť študovať vysokú školu... aj bez vysokej školy sa dá slušne zamestnať, len si netreba myslieť, že z teba bude hneď manažér... a aj s tou vysokou školou sa človek musí vypracovať (alebo mať známosti na dobrých miestach), čo veľa dnešných mladých magistrov a inžinierov dosť prekvapí... skús veriť ľuďom, čo už majú toho za sebou trošku viac a radšej zbieraj pracovné a nie študijné skúsenosti...
Kšli na to čo ti hovoria rodičia. Neni už socik
Manažeri sále viac zohľadnuju andragogigu ako psych? taku blbosť som dlllho ale riadne dlho nepočul.
Mám pociť že dnes nie je kto pracovať, každý chce byť manažér.
@genksta
a ešte si zisti druhý stupeň príjmačok na psych. Lebo sa ože stať že ak nebudeš mať excelentný priemer nemusíš sa tam dostať vôbec a odserieš si tri roky života
Ale s tymi prachmi suhlasim