Ahojte vedel by mi niekto poradiť? Chodim na gympel, no ďalej by som chcela študovať klavir,resp. hudobne umenie. Da sa isť na nejaku vysoku školu s ukončenym vzdelanim na ZUŠke alebo musim mať vychodene aj konzervatorium?
hej viem,ale ja som počula že oni vždy povedia že aspoň rok-dva na konzervu treba isť..lebo predsa tam sa toho naučim viac...no prave to, že ja ani neviem či som dobra
@dannka chodim na konzervu. Na mimoriadnu formu štúdia mnoho regulérnych žiakov tej školy, nepokračuje ďalej na výšku, či už z dôvodu, že sa im nechce, alebo na to nemajú. Ale je to úplne o niečom inom, zuška a konzerva. Je to ako schodíky, zuška, tam sa len hrajkáš, aj učkám je to v podstate jedno. Konzerva tam nastúpi väčšinou teror. Ľudia vravia, že to nie je ľahká škola, ale nemenili by. Sama ľutujem, že som nešla. Nie je ťažká v predmetoch, ale na psychiku. A rozoberajú sa tam oveľa náročnejšie formy, techniky a diela ako na zuške.
Myslím, že tam chcú: J.S.Bach - prelúdium a fúga z temperovaného klavíra.
Sonáta z obdobia klasicizmu
Prednes z romantizmu
1 skladbu 20. storočia.
a 3 etudy, z toho povinne jedna koncertná od F. Chopina
Veľa zdaru prajem
Ale mňa osobne to na konzerve prešlo.. našla som si herectvo, aj keď klavír ma drží stále, no nie tak ako v septembri, keď som mala ešte ružové okuliare
to je jasne že ZUŠ a konzerva sa porovnať nedaju..a prave preto neviem čo robiť, ja tiež ľutujem že som tam nešla skor...a tie skladby ktore mam vediet som pozerala a mam dosť .....a ďakujem za inf
@dannka skladby zahrá každý, kto chce a cvičí. Aj zo zušky. To nie je problém. Ale technika ti bude chýbať. Ak si si istá, že klavír je to, čo tak veľmi chceš, tak choď po strednej na konzervatórium a popri ňom si rob pedagogické minimum.
@dannka a ešte je dôležité nehanbiť sa a povedať o tom svojej učiteľke. To je základ Ona ťa už na konzervu pripraví. Ak nebude chcieť, tak sa tiež zapíš na mimoriadnu formu. Neviem, koľko to máš do KE, prijímačky bývajú v júni, teda aspoň tu tak boli. A potom sa môžeš s pedagógom dohodnúť, že ako si tie 4 hodiny do mesiaca rozvrhnete
@dannka ... noo jaa teraz idem len na strednu aa som sa rozhodla ze gitaru pojdem studovat az na vysku ... ehm cize na VSMU do BA ... aalebo doPrahy ... aa ty?
na vsmu beru len naozaj dobrych...a ked si tiez tak ako ja chodila len na ZUSku tak konzerva ti da urcite viac...aj techniku sa naucis ..a budes lepsie pripravena...
@dannka ... taak hey aj to je pravda ... aale som pocula niekde ze napriklad na vysku do prahy napriklad beru skor tych co nechodili na konzervu ... aaby ich mohli oni naucit podla seba .. takze to je take ... D
inak uplne suhlasim s @2 ... aa ostatne veci ta tam naucia ... poznam hrozne vela ludi kt. nechodili ani do zusky ani na konzervu aa chodia na takutok vysku .. D
@dannka zmenilo sa to, ak ešte chceš ísť. Resp. nemusíš mať konzervu (na VŠ majú málo žiakov) ale je dôležité, aby si mala toho veľa pohratého - široký záber skladieb.
Nakoniec z toho nič nebude.Bola som na konzerve za jednou profesorkou lenze povedala ze som dost pozadu co sa techniky tyka. Je to moja vina lebo som mala skor povedat ze chcem studovat klavir..vyberali by sme narocnejsie skladby a tiez by som viac drela. Ale aspon som to skusila
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Každopádne na prijímačkách na VŠMU sa hrá repertoár maturanta konervatória. Klavír máš na tejto stránke. » www.htf.vsmu.sk/index.php?page=...
Myslím, že tam chcú: J.S.Bach - prelúdium a fúga z temperovaného klavíra.
Sonáta z obdobia klasicizmu
Prednes z romantizmu
1 skladbu 20. storočia.
a 3 etudy, z toho povinne jedna koncertná od F. Chopina
Veľa zdaru prajem
Ale mňa osobne to na konzerve prešlo.. našla som si herectvo, aj keď klavír ma drží stále, no nie tak ako v septembri, keď som mala ešte ružové okuliare
Na konzervu nie sú ťažké prijímačky.
Kam pôjdeš na konzervu, do KE?