Je tu niekto kto absolvoval/chcel by absolvovať Akadémiu ozbrojených síl gen. M.R. Štefánika? Ja by som tam chcel ísť ale počul som že berú len 50 z 900 adeptov. A že sú prijímačky dosť tažké (myslím fyzické). Keď máte nejaké informácie ohľadom tejto škol
Keď sa pripravuješ na fyzické testy, to dáš. Mne stačil rok a pol prípravy. Len si skontroluj, či vôbec otvárajú ten ročník tvoj odbor, lebo oni vedia "včas" oznámiť neotvorenie, čo sa stalo i mne. A potom zdravotné testy sú dosť prísne.
@axelfoly ono osobne sám premýšľam nad vstupom do armády. Ale priamo ako branec, nie cez školu. Základný plat bol myslím 300 € (ak sa nemýlim) čo pre mladého človeka nieje vôbec zlé.
2,3 km za 12 min. a 40 brušákov za minutu? to čo sú za prijímačky, kokos keď som mala 10 rokov a chodila som na hasičské súťaže tak boli drnejšie ako toto!
@axelfoly Mohol?! ?! a odbor som ja si dala - vojenské technologie sa to vtedy myslím volalo, a uvažovala som nad nejakým manažmentom, či ako to bolo..ale neviem aké sú teraz, či sa nezmenili. A hlavne si daj, čo ťa baví, nie odbor podľa druhých, všade máš referencie, tak si vyber....
@sajuri007 ospravdlňujem sa, nevšimol som si že si dievča.. a uplatnenie máš isté teraz? Myslím že som čítal niečo o tom že po skončení ťa ihneď zamestanajú, čo je vynikajúce v tejto dobe..
@axelfoly A napriek tomu ti vravím že škoda času. Musela by si byť naozaj dobrá, po študijnej aj fyzickej stránke aby si sa tam dostala a udržala. A miesto máš isté asi ako všade. (Zase) sa zredukujú stavy armády a môžeš ísť robiť..no, nič menej ako človek s bezpečnostným manažmentom..
Keby sme sa bavili o vojenskej akadémii v krajine, kde armáda nie je vtip tak píšem úplne inak.
@stodvacinkar odkial mas tie informacie.... v rocniku co koncil minuly rok, nevypadol ani jeden student... len co zopar samo odislo po par mesiacoch, ked zistili, ze ich to nebude bavit.
Co sa tyka fyzickych narokov, su tam skor len na okrasu...ide o vojenske riadiace funkcie, nebudu fyzicky zasahovat v terene...
obtiaznost studia je rovnaka ako na inych skolach obdobneho zamerania. Studujes vsak o rok dlhsie, co maju na svedomy predmety s vojenskou tematikou.
Nevyhodou je, ze musis dodrziavat vojensky rezim ( =hromada nezmyselnych nariadeni) napr. ranny nastup ... alebo, ze musis sediet na izbe, kym ti neskonci pracovna doba... aj ked nemas nic na praci ...ale idu ti za to peniaze, tak by som sa nestazoval
ohladom prace: zo zakona ti musia zarucit pracu po dobu 15 rokov. Je dobre platena a potom mas narok na vysluhovy dochodok.
@jamaisvu Kamarát tam zo pol roka chodil. Síce to bol flákač ale na technické veci mal hlavu. Takže nejaké info z druhej ruky mám. Btw v posledných ročníkoch vypadáva málokto na hocijakej škole. Väčšina sa preriedi po roku, dvoch.
@l4ky prepac zakon ti neuvediem... viem to od otca... Co je dufam dostatocny zdroj, kedze tam robil tusim 20 rokov -ale zarucit nemozem.
...tych 15 rokov samozrejme len za predpokladu, ze neurobis nejaky pruser.
... ale teraz v ramci setrenia sa robia nejake zmeny, tak si zisti ked mas zaujem...
...a este jedno... je rozdiel medzi vojakmi, co boli furt na slovensku a tymi co absolvovali nejaku narocnu misiu ... Ti su fakt poznaceni na cely zivot a zasluzia si starostlivost.
- vravim to co si myslim...objektivitu si nemozem zarucit, lebo som to nezazil a hodnotim len z toho co som pocul... som ochotny priat aj iny nazor, ked niekto bude oponovat.
tárate somariny... nikto tam žiadnu prácu negarantuje už dobrých 22 rokov sa zobuďte... zmluvy sú robené na dobu určitú. Na začiatku pri vstupe do armády máte nejakú hodnosť. Ak po nejakom čase nepostúpite vyššie, neprdĺžia s vami zmluvu a ste vonku. Fyzické skúšky sa robia nielen pri vstupe, ale počas zamestnania, tuším každý rok. Ak nespravíte, ste vonku.
Na vojenskú akademiu sa hlási veľa ľudí a prijíma sa nielen podľa dosiahnutých výsledkov v teste, ale aj podľa dosiahnutých výsledkov z fyzického preskúšania + psychologické skúšky. Ak sa tam aj nejakou čírou náhodou dostanete a prestane vás to baviť, tak si nemyslite, že odíte len tak... dajú vám zaplatiť náklady na výcvik, pretože na tej škole už budete vlastne kadetmi. a rozhodne to nebude lacná záležitosť. Keď podpíšete, že sa stanete vojakom, tiež už nemôžete odstúpiť kedy sa vám zachce. Po skončení školy zabudnite na to, že budete behať s ruksakom po lese. Pravdepodobne vás šuchnú niekde na štáb.
základný plat vojaka bol pred tromi rokmi tuším od +300€ nepamätam si už dobre... ale odvtedy nepríjmajú skoro žiadnych nových vojakov. naopak prepúšťajú. Dokonca ani do LM nenaberali dosť dlhú dobu.
Je to dosť slabo platené a taký plat máte už aj v barsakej montovni na linke. Takisto treba počítať s tým, že v armáde bude stáť súkromný život za hovno, keď tam budete tráviť väčšinu svojho času...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
@sajuri007 mohol by si mi povedať niečo bližšie ohľadom tej školy? napríklad odbory ake doporučuješ a tak..
@stodvacinkar výhodou tej školy je že po skončení máš istú prácu, je zadarmo a dokonca poberáš aj najnižšiu mzdu
Keby sme sa bavili o vojenskej akadémii v krajine, kde armáda nie je vtip tak píšem úplne inak.
Co sa tyka fyzickych narokov, su tam skor len na okrasu...ide o vojenske riadiace funkcie, nebudu fyzicky zasahovat v terene...
obtiaznost studia je rovnaka ako na inych skolach obdobneho zamerania. Studujes vsak o rok dlhsie, co maju na svedomy predmety s vojenskou tematikou.
Nevyhodou je, ze musis dodrziavat vojensky rezim ( =hromada nezmyselnych nariadeni) napr. ranny nastup ... alebo, ze musis sediet na izbe, kym ti neskonci pracovna doba... aj ked nemas nic na praci ...ale idu ti za to peniaze, tak by som sa nestazoval
ohladom prace: zo zakona ti musia zarucit pracu po dobu 15 rokov. Je dobre platena a potom mas narok na vysluhovy dochodok.
Prazdniny mas iba mesiac + mesiac je vycvik.
A zákony sa zvyknú meniť, žejo.
...ak sa smiem spýtať... aký zákon si mal na mysli ? ...bodaj by to tak bola pravda...
...tych 15 rokov samozrejme len za predpokladu, ze neurobis nejaky pruser.
... ale teraz v ramci setrenia sa robia nejake zmeny, tak si zisti ked mas zaujem...
...a este jedno... je rozdiel medzi vojakmi, co boli furt na slovensku a tymi co absolvovali nejaku narocnu misiu ... Ti su fakt poznaceni na cely zivot a zasluzia si starostlivost.
- vravim to co si myslim...objektivitu si nemozem zarucit, lebo som to nezazil a hodnotim len z toho co som pocul... som ochotny priat aj iny nazor, ked niekto bude oponovat.
Na vojenskú akademiu sa hlási veľa ľudí a prijíma sa nielen podľa dosiahnutých výsledkov v teste, ale aj podľa dosiahnutých výsledkov z fyzického preskúšania + psychologické skúšky. Ak sa tam aj nejakou čírou náhodou dostanete a prestane vás to baviť, tak si nemyslite, že odíte len tak... dajú vám zaplatiť náklady na výcvik, pretože na tej škole už budete vlastne kadetmi. a rozhodne to nebude lacná záležitosť. Keď podpíšete, že sa stanete vojakom, tiež už nemôžete odstúpiť kedy sa vám zachce. Po skončení školy zabudnite na to, že budete behať s ruksakom po lese. Pravdepodobne vás šuchnú niekde na štáb.
základný plat vojaka bol pred tromi rokmi tuším od +300€ nepamätam si už dobre... ale odvtedy nepríjmajú skoro žiadnych nových vojakov. naopak prepúšťajú. Dokonca ani do LM nenaberali dosť dlhú dobu.
Je to dosť slabo platené a taký plat máte už aj v barsakej montovni na linke. Takisto treba počítať s tým, že v armáde bude stáť súkromný život za hovno, keď tam budete tráviť väčšinu svojho času...