Vyššia alebo nižšia úroveň z angličtiny na maturity?
Zaujímalo by ma či niekto náhodou nevie či sa viac oplatí z angličtiny maturovať na vyššej alebo nižšej úrovni? Je naozaj medzi nimi taký veľký rozdiel? A nevie niekto či na masmediálnu komunikáciu stačí nižšia úroveň?
daj si určite vyššiu úroveň, a masmediálnu komunikáciu tak tam určite bude treba vyššiu ! ak niesú úrovne problém nemáš ale určite vyššiu ak sa dá ! nižšia je nanič !
ja som mal tu tazsiu. inac ale je to podla mna jedno aku si das, takze je logicke dat si lahsiu.. akurat jedna skola kam som si daval prihlasku brala podla vysledkov maturit, a preratavalo sa to dakym koeficientom podla urovne. ale aj tak som isiel na inu skolu nakoniec. a dal som si tu tazsiu nie kvoli tomu, ale kvoli svojmu egu, co vam budem klamat..
ja som maturoval pred dvoma rokmi a doteraz lutujem, ze som si nedal vyssiu.....v skutocnosti je to aj o tom nakolko si veris a nakolko si myslis, ze vies anglictinu.....
Ja osobne som sa na pisomne vobec neucil a mal som najlepsi vysledok z celej skoly....v podstate iba 5,5% vsetkych SVK matarujucich aj s blingvalkami mali lepsi vysledok nez ja....
Ono ak si myslis, ze mas na to, ze zvladnes vyssiu uroven tak urcite sa podla mna oplati...nikdy nie je na skodu mat lepsiu uroven alebo nejaky certifikat ....
Ja osobne ked budem mat cas tak si planujem zrobit z anglictiny statnice alebo ak bude skutocne cas tak cambridge certifikat, ale az trocha neskor
No ono je to tak ze ja sa anglinu ucim uz okolo 10 rokov...takze teoreticky by som mohla vediet aj vyssiu ak sa pripravim...ale neviem mam dilemu,nexcem sa zbytocne kvoli tomu stresovat
ak mas na vyssiu uroven, tak si daj tu vyssiu. ak chces studovat jazyk dalej, tak vyssia uroven ti mozno aj pomoze, a podla mna na masmedialnu komunikaciu staci aj B
ak sa nechystáš na školu, kde tú vyššiu na prímačkách vyžadujú, tak si daj kľudne tú nižšiu..ja som si dala min. rok B a je mi to tak prd platné ako spolužiakom čo mali A...
Úrovne sa ešte nezrušili, je B1 a B2...ja si dám asi tú vyššiu, síce je to risk, že ju spravím na menej percent, ale to sa myslím aj tak nikto pýtať nebude.
Videla som tie maturity a je v nich taký rozdiel, že B1 majú odpustené asi jedno cvičenie a celkovo sú texty a ostatné cvičenia robené "ľahšou" formou.
Ale myslím, že kto sa aspoň trochu do toho pozrie, nebude mať problém ani s tou B2. (a to jazyky na našej škole sú v katastrofálnom stave
som na bilingvalnom gym v druhom rocniku, tento tyzden sme pisali test ako suhrn z rocnika, bola to maturita B2. napisala som listening a reading na 1 a grammar na 2 chybalo mi par bodov. podla mna to bolo celkom jednoduche. Za rok a pol maturujem z C1.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Ale som zvedavy na odpovede, tiez vaham ktoru uroven si vybrat...
a len tak mimochodom, myslim ze to nemalo ziadny vplyv na dalsie studium, teda aspon u mna a par kamosov co som sa pytal...
kamoska maturovala z B1 /nizzsej/ a dostala sa namasmedialku
podla mna pokial nejdes studovat jazyky tak to je zbytocne..
Ja osobne som sa na pisomne vobec neucil a mal som najlepsi vysledok z celej skoly....v podstate iba 5,5% vsetkych SVK matarujucich aj s blingvalkami mali lepsi vysledok nez ja....
Ono ak si myslis, ze mas na to, ze zvladnes vyssiu uroven tak urcite sa podla mna oplati...nikdy nie je na skodu mat lepsiu uroven alebo nejaky certifikat ....
Ja osobne ked budem mat cas tak si planujem zrobit z anglictiny statnice alebo ak bude skutocne cas tak cambridge certifikat, ale az trocha neskor
Videla som tie maturity a je v nich taký rozdiel, že B1 majú odpustené asi jedno cvičenie a celkovo sú texty a ostatné cvičenia robené "ľahšou" formou.
Ale myslím, že kto sa aspoň trochu do toho pozrie, nebude mať problém ani s tou B2. (a to jazyky na našej škole sú v katastrofálnom stave