Ahojte má niekto skúsenosti s tým že vystúpil z katolíckej cirkvi? Ak by bol ochotný potrebovala by som poradiť čo preto treba spraviť.Ďakujem za odpovede a upozorňujem že príspevky typu prečo to chceš spraviť alebo skončíš v pekle ma nezaujímajú
» zbohom.sk
(ale podobná stránka, akurát írska » countmeout.ie jaksi už nefunguje skrz nejaké zmeny v kanonickom práve ohľadom formálneho vystúpenia z cirkvi, tak neviem :ehm: )
pozri sa do zrkadla a opýtaj sa sama seba či to bude dobra voľba, že to spravíš...
a čím takým sa ti zmeni život, aspoň jeden dôvod povedz...
cirkev je zosobnenie Ježiša Krista a ty asi s Kristom súhlasiš, nesúhlasiš s ľuďmi a aférami čo sa v nej v dnešných pohnutých časoch dejú...
a to je velikánsky rozdiel....
@14 aha a už ani toto nejde, do rici.. v skratke šlo o stránku kde sa zadalo meno + farnosť a vygenerovalo ti žiadosť o formálne vyškrtnutie, ktorú treba poslať/odniesť na faru
ono je to pekné, vyhlásiť sa za ateistu, ale tým pádom, že si registrovaná u cirkvi tak ona dostáva ročne peniaze od štátu za teba, aby si mohli žiť v bavlnke....
@nikdyneexistovala áno ja viem na tých darmožráčov platíme všetci pokiaľ by nenastala odluka cirkvi od štátu.Faru viem len neviem ohladne tých tlačív a farára sa snáď vypytovať nebudem
@zajkousko som vyslovene proti cirkvi život mi to nezmení vôbec kedže som v kostole nebola už roky,viem od detstva že to je dobrá voľba,cirkev ma nezaujíma a nechcem mať s kresťanstvom nič spoločné.Hovorím o všetkom nie len špinavostiach ale aj názoroch a opakujem že o podobné názory nestojím.
cozeee zbohom.sk uz nejde spustit? no vidíte, a to sme zevraj v demokratickom state...
a co sa tyka otazky, ja som na tom podobne, v boha verim ved to nieje na skodu ALE s tym co hlasa cirkev uplne nesuhlasim ako ti moze niekto kazat ako mas zit? to vies snad ty sam najlepsie.. nepaci sa mi ze pracuje s ludskou..ja neviem, hlupostou? neistotou? je to strasna manipulacia a z katolikov su len ovce co poslusne chodia do kostolika kazdu nedelu a ani nevedia preco, hlavne aby mali ciarocku..a vyjdu z kostola zo spovednice a hresia aj tak dalej ...a kludne ked chces vystupit tak chod za fararom a pytaj sa ho no a co, ved neplanujes s nim udrziavat dobre vztahy,,nech len vidi ze ludia nie su spokojni" drzim palec
@26 asi tak nejako.. tiež verím že existuje nejaký Boh ale proste neverím na také veci čo hlása cirkev napr že musím nutne do kostola bo inak je moja duša poškvrnená... že keď sa nevyspovedám tak bude zle atď. Proste spovedám sa sám sebe a sám viem aký chcem byť a aký som. Nepotrebujem nejaké pravidlá ľudí ktorý sa len modlia za chudobných a ďalej si žijú v bohatstve...
@29 vieš kedy som sa ja stopercentne rozišla s ich názorom? Keď prišiel do môjho života priateľ a ja som mala dilemu čo cirkev hlása o "sexe až po svadbe" a všetkom okolo toho.. je to blbosť, strašná.. a ak aj sa z toho potom ideš vyspovedať, ako, keď to proste neľutuješ?
a @28 nie je zač
začni a zaujímať o temné témy,počúvaj goth music-nejaký darkwave a tak....zaujímaj sa viac o vedu a humanizmus,hlavne,nakoniec im to všetko budeš vedieť s ľahkosťou vyvrátiť,ak budeš chcieť a hrať na Lucifera ,potom by mali pred tebou aj nejaký ten rešpekt........
ja som mala v cca tvojom veku presne tuto istu dilemu a tiez som to zvazovala
ono je to dost tazke urobit a svojim sposobom aj zbytocne
ono jedine co dosiahnes je to ze v tej ich evidencii si ta poznacia ze si vystupila a uvrhnu na teba cirkevny trest (to uz neviem co je ale ber to nieco ako "kliatba")
kedze krst je nezmazatelny to ti "ostane" ze proste si bozie dieta a blabla
a tak som ja osobne dosla k tomu ze mi je to vlastne zbytocne ze vela vybavovaciek papierov a ze sa nato mozem vykaslat. vierovyznanie sa aj tak pise len do scitania ludu a tam si mozes napisat hocico tak to je jedno.
a dnes uz celu tuto otazku neberiem dramaticky a ani nahodou by som to teraz nesla riesit
dostali ma take veci ako pohreb (nikdy som na civilnom nebola ale neviem ci by mi vyhovoval ) a svadba lebo svadba v kostole je ovela krajsia ako na urade aspon pre mna. mozno stoji sa aj nad tym zamysliet
@lawey
LAWEY POZRI JA SOM TIEZ ARIA,ALE SPIRITUALNA
A JA SERIEM SWAG A TAKE MODERNE SRACKY-----MY STYLE IS NO STYLE ! ARYA JE PRAVDOU A NIE VYMYSLOM ,TAKZE PRRRRRRRRRRRRRRR
OZAJ ZADAJTE SI MILOVNICI MACIEK NA FCB,ZE DALAI LAMAS CAT
@kaylee no ja to neberiem nejak tragicky len chcem oficiálne vystúpiť a svadba v kostole.Sračky v cirkevnom prevedení vernosť a podobne a za chlapa čo sa hlási ku katolíkom by som sa určite vydať nechcela ak svadba tak jedine na radnici žiadna veľká rodina biele šaty a podobne lebo vôbec som vyslovene antiromantik a pohreb no budem mrtva môže mi to byť jedno ale nechcem z tohoto sveta odchádzať ako katolík a ešte aj nad hrobom mať tie bludy neverím nič čo hovoria
@floremcorde
pozri,no....ja idem pravdepodobne do Hungary do Budapešti,medzi veriacich,do kláštora,kde bývali srbi,asi na rok alebo na viac.....potrebujem sa resocializovať a zaviesť nejaký režim a Rytmus (na začiatok),pretože som stááášne lenivý a niekedy prespím aj dva dni ale dnes ma napadlo že mám celkom dobrú literatúru ohľadom medicíny CNS hlavne a tak....bud Forsaker,ako ja ! pohľadám ešte nejaké zázračné slová,len pre teba ! (aj pre iných)
@lawey swag nepotrebujem úplne mi stačí že poznám rozdelenie rás a so semitom-arabom,moslimom by som si nikdy nezačala už len z dôvodu že nevidím na týchto počerných nič príťažlivé.Nie som rasistka nech má každý rovnaké práva nech sa medzi sebou berie hocikto,ale ja si zoberiem jedine belocha-arijca čiže nie cigán,arab a podobne
Prečo chceš vystúpiť? Lebo sa bojíš, že sa nedostaneš do neba, pretože cirkev súhlasí a hlása niečo s čím ty osobne nesúhlasíš? To by bola hlúposť. Človek sa síce môže mýliť, ale Boh by nič také nedopustil, aby si kvôli niekoho chybe skončila v pekle, ak ho úprimne srdcom hľadáš... @floremcorde
poznám vela ludí aj kňazov ktorý vystúpili z cirkvi ale to neznamená že v boha už nebudem veriť budem ked niekto odstúpí od cirkvi to neznamená že už nebude veriací
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
58 komentov
(ale podobná stránka, akurát írska » countmeout.ie jaksi už nefunguje skrz nejaké zmeny v kanonickom práve ohľadom formálneho vystúpenia z cirkvi, tak neviem :ehm: )
a čím takým sa ti zmeni život, aspoň jeden dôvod povedz...
cirkev je zosobnenie Ježiša Krista a ty asi s Kristom súhlasiš, nesúhlasiš s ľuďmi a aférami čo sa v nej v dnešných pohnutých časoch dejú...
a to je velikánsky rozdiel....
konečne začni držať dietu, lebo zachvíľku ani cez zárubňu neprejdeš, jelito jedno
ono je to pekné, vyhlásiť sa za ateistu, ale tým pádom, že si registrovaná u cirkvi tak ona dostáva ročne peniaze od štátu za teba, aby si mohli žiť v bavlnke....
choď na faru tam, kde si bola pokrstená, dekan ti dá tlačivo to vypíšeš a budeš "slobodná"...
a co sa tyka otazky, ja som na tom podobne, v boha verim ved to nieje na skodu ALE s tym co hlasa cirkev uplne nesuhlasim ako ti moze niekto kazat ako mas zit? to vies snad ty sam najlepsie.. nepaci sa mi ze pracuje s ludskou..ja neviem, hlupostou? neistotou? je to strasna manipulacia a z katolikov su len ovce co poslusne chodia do kostolika kazdu nedelu a ani nevedia preco, hlavne aby mali ciarocku..a vyjdu z kostola zo spovednice a hresia aj tak dalej ...a kludne ked chces vystupit tak chod za fararom a pytaj sa ho no a co, ved neplanujes s nim udrziavat dobre vztahy,,nech len vidi ze ludia nie su spokojni" drzim palec
a @28 nie je zač
ono je to dost tazke urobit a svojim sposobom aj zbytocne
ono jedine co dosiahnes je to ze v tej ich evidencii si ta poznacia ze si vystupila a uvrhnu na teba cirkevny trest (to uz neviem co je ale ber to nieco ako "kliatba")
kedze krst je nezmazatelny to ti "ostane" ze proste si bozie dieta a blabla
a tak som ja osobne dosla k tomu ze mi je to vlastne zbytocne ze vela vybavovaciek papierov a ze sa nato mozem vykaslat. vierovyznanie sa aj tak pise len do scitania ludu a tam si mozes napisat hocico tak to je jedno.
a dnes uz celu tuto otazku neberiem dramaticky a ani nahodou by som to teraz nesla riesit
dostali ma take veci ako pohreb (nikdy som na civilnom nebola ale neviem ci by mi vyhovoval ) a svadba lebo svadba v kostole je ovela krajsia ako na urade aspon pre mna. mozno stoji sa aj nad tym zamysliet
@15 .D ešteže ťa mame filip
@35 tiež nesklamal .D
LAWEY POZRI JA SOM TIEZ ARIA,ALE SPIRITUALNA
A JA SERIEM SWAG A TAKE MODERNE SRACKY-----MY STYLE IS NO STYLE ! ARYA JE PRAVDOU A NIE VYMYSLOM ,TAKZE PRRRRRRRRRRRRRRR
OZAJ ZADAJTE SI MILOVNICI MACIEK NA FCB,ZE DALAI LAMAS CAT
pozri,no....ja idem pravdepodobne do Hungary do Budapešti,medzi veriacich,do kláštora,kde bývali srbi,asi na rok alebo na viac.....potrebujem sa resocializovať a zaviesť nejaký režim a Rytmus (na začiatok),pretože som stááášne lenivý a niekedy prespím aj dva dni ale dnes ma napadlo že mám celkom dobrú literatúru ohľadom medicíny CNS hlavne a tak....bud Forsaker,ako ja ! pohľadám ešte nejaké zázračné slová,len pre teba ! (aj pre iných)
2. romáci sú odkedy semiti?
just curious
A čo sú cigáni arijci?
» en.wikipedia.org/wiki/Indo-Aryan...
» en.wikipedia.org/wiki/Semitic_pe...
(áno, wikipedia, ale u oboch článkov je editácia obmedzená, čo imho znamená, že spĺňajú nejaké normy objektivity)
@floremcorde