Zaujíma ma hlavne skúsenosť tých, čo si to robili sami
Mne totiž vždy ponúkli špilku, že si môžem ísť výter urobiť sám na WC, ale vždy som odmietol. Samozrejme, aj keď mi výter robila zdravotná sestra, tak mi to bolo nepríjemné, ale rozhodne prijateľnejšie než donútiť seba samého strčiť si do riti špilku K tomu by som sa asi neodhodlal proste
@h8r@delica mmt, ja som tie moznosti od rodinneho prislusnika vratane napisal ako frk, ale pri vasich odpovediach sa mi zda, ze by mohli byt myslene vazne - s tym prislusnikom mi teraz napadlo, ze vlastne ak je dake male dieta, tak si viem predstavit, ze by mu to mama alebo otec urobili hoci ja by som na mieste rodica aj tak radsej popytal sestričku
Ja som mal dvakrát, raz keď som ležal v nemocnici tak tam som na wc kúsok z misy odobral tou tyčkou, druhýkrat doma som si aj ja pchal do zadku, si teraz spomínam ale to som naschvál nechal na zákrute nech to nemusím dávať hlboko
@pubertslatinocelny uz sa povazujeme za rodinu vzajomne a robime si vytery kazdy druhy vecer, v ramci prevencie i predohry.
A este tu je moznost, ze napr. ja som ako 7 rocna mala salmonelu a musela mi to robit mama pravidelne doma
Ono moc nejde chodit kazdych par dni za doktorkou len kvoli tomuto.
@pubertslatinocelny nič zvláštne, 2 dni nemôžeš jesť aby si nemal zanesené črevá, večer pred vyšetrením vypiješ preháňadlo aby ťa vyčistilo, pri vyšetrení dáš dole gate, lahneš na bok, kolená k bruchu, otrčíš zadok, strčia ti tam hadicu s kamerou a prípadne ešte ti to tam prepláchnu vodou ak nemáš úplne čisté črevá a je to tam nepriehľadné. Inak veľmi príjemné
@ladydoga vraj to moze dost boliet dakedy. Tak som rad, ze teba to (tak som to pochopil) nebolelo. Urcite aj @christiano_301 tuto infosku oceni a v buducnosti mu to usetri stres, ak sa mu opäť lekári budú vyhrážať hadicou
@pubertslatinocelny to bol sarkazmus. Bolelo to tak, že som povedala, že už nikdy viac nevydržala som ani nejesť lebo som bola úplne bez energie a bolo mi zle a zjedla som tuším len termix ale na moju škodu bolo potom to vyšetrenie o to bolestivejšie keďže do mňa napumpovali pri tom neviem koľko kubíkov vzduchu a zabrániť sa tomu nedalo pri tom preplachovaní takže ešte ležiac tam s holým zadkom som sa rozrevala a vyšla odtial s takými kŕčami, že ešte pred poliklinikou som sa s plačom vrátila naspäť na wc a tam som sedela a zvýjala sa ešte asi hodinu
@ladydoga ano akoze to "inak veľmi príjemné" som samozrejme nebral doslova ale dosť môj celkový dojem ovplyvnilo asi to "nič zvláštne", a keďže žiadnu bolesť si nespomenula, tak som si myslel, že teba to zhodou okolností nebolelo (hoci som počul od iných, že pri tom väčšom objeme vzduchu to veľmi bolí)
@pubertslatinocelny tak nechcela som vystrašiť potencionálnych pacientov keď ja som taký empatický človek, lepšie je keď človek radšej nevie dopredu ale radšej zuby vŕtať ako toto, keď to mám porovnať
Raz som si robil sám výter.
Ale teda nevedel som prekonať ten blok že si mám niečo strčiť do dupky, tak to dopadlo tak, že som si chvíľku len tak tú paličku obtieral okolo dierky, potom to vrátil späť do tej tuby a takto som to odniesol lekárovi. Ale výsledky boli dobré.
@ladydoga som zasa počula, že niekto išiel na endoskopické vyšetrenie a dali mu nejaký plyn a počas toho nevnímal ani nič a potom sa normálne zobudil a nič si nepamätal akože žiadne nejaké celkové anestetikum, len nejaký asi krátko účinkujúci plyn ... no ja by som sa pri tom asi dovracala, ak by to bolo za môjho vedomia
@limetkajaja a @ladydoga mne pri endoskopi prvý krát dali taky sprej na hrdlo na znecitlivenie ale nepomohlo, nedalo sa to. Na druhý hrát mi dali inekciu, taký oblbovák, tuším Midazolam, a bolo v pohode. Zvládol sem to takže buď sprej abo inekcia. Celkovú aneztézia dávajú tuším malým deťom pri tomto vyšetrení
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
Mne totiž vždy ponúkli špilku, že si môžem ísť výter urobiť sám na WC, ale vždy som odmietol. Samozrejme, aj keď mi výter robila zdravotná sestra, tak mi to bolo nepríjemné, ale rozhodne prijateľnejšie než donútiť seba samého strčiť si do riti špilku K tomu by som sa asi neodhodlal proste
A vzorku stolice si ako odoberal?
A este tu je moznost, ze napr. ja som ako 7 rocna mala salmonelu a musela mi to robit mama pravidelne doma
Ono moc nejde chodit kazdych par dni za doktorkou len kvoli tomuto.
Tak si vyber.
Pomyslím si - ďalšie fórum od Christiana
Ale teda nevedel som prekonať ten blok že si mám niečo strčiť do dupky, tak to dopadlo tak, že som si chvíľku len tak tú paličku obtieral okolo dierky, potom to vrátil späť do tej tuby a takto som to odniesol lekárovi. Ale výsledky boli dobré.