No čo, ako maturita? Mysleli ste celý čas na otázku, ktorú chcete a vytiahli ste si ju? Alebo ste si vytiahli presne tu jednu, ktorú ste nechceli? Ako to bolo u vás? Veríte v takéto javy ako "osud", "vesmír", "sila myslenia" a podobne?
ja sa teda zapojim aj ked som nemala maturitu ale statnice, ale proste mne sa toto stane UPLNE VZDY, proste zase som sa naucila uplne vsetky otazky okrem jednej jedinej a tri dni som omielala ako sa mi do toho nechce lebo tu temu neznasaam, a proste vykaslala som si na to.. tahala som si po 2 otazky z dvoch predmetov a ofc jedna z dvoch toho jedneho bola tato som sa tam skoro zacala mega smiat, aleee nakoniec proste som si spomenula na uuplne vsetko co sme o tom preberali v skole a tak.. a bez problemov ale stalo sa mi toto iste aj kedysi na maturite, ked som sa naucila uplne vsetko okrem 29 a tu si vytiahla
Ja neviem, mne na maturite celkom sadli otázky, aj keď každá otázka mala 3/2 zadania, tak jedno bolo lepšie, druhé horšie, ale nemôžem sa sťažovať na moje otázky na maturite, všetko mi úplne sadlo, ani sama som nechápala ako a to som pritom osem rokov na to dosť kašľala
No Ako to je logické, proste tí, co sa naucia napr. vsetky temy az na jednu. A proste ten človek podvedome to ma v hlave zafixovane, ze proste "do pici, tu jednu otazku neviem, nechceeeeem ju" a aj ked si to neuvedomuje, tak nad tym premysla, nad tou jednou temou a ako zakon schvalnosti, jeb si ju vytiahne A takí, čo sa naucia 5 tem z 30, tak asi logicky nebudu mysliet na tych 25 tem, ktore nevedia, ale svoje myslenie sustredia na tych 5 tem, ktoré vedia a wuala, vytiahnu si jednu z 5tich SILA MYSLENIA... A ja v toto verim, uz sa mi tak viackrat stalo. A v pondelok (zajtra) mam ustne, btw, a som presne ten pripad ze "5 viem a 25 ne" ... taaakze, dufam, ze mi to výjde. haha
Nvm u mňa to bolo celé bez problémov, z literatúry som si potiahol Živý bič, Jozef Mak, nvm kam to spadá podľa delenia už
z chémie nejaké s prvky tuším a z fyziky elektromagentizmus.
Ale inak ja verim v sili tej myslw, lebo vecer pred slovencinou mi spolubyvajuca tesne pred spanim rozpravala Hlavu XXII. a hovorola som si ze to chcem.. a tak aj bolo
Sila myslenia je dobra hlupost Je to cele o pravdepodobnosti, akurat clovek si vyznamne zapamata len tie pripady, ked mu to ako naschval 1x nevyslo - ale nezapamata si, ako 10x presiel v podstate bez problemov.
Rovnako ako ked cloveku ujde pred nosom autobus Asi kazdy sa rozculi v zmysle "preco sa prave mne vzdy stane nieco taketo", aj keby to bol svetovy rekorder v stastnom chytani spojov. ^^
Sice som maturovala par rokov dozadu ale z najhorsieho predmetu, z dejin umenia som si vytiahla presne obdobie ktore som chcela ostatne 2 predmety take temy, co som nechcela ale tak vykecala som
O tyzden statnicujem, tak dufam ze vytiahnem nejake super otazocky
naučila som sa dosť tém a otázok, takže mi bolo prakticky jedno, ktorú si potiahnem, mala som iba niekoľko otázok, ktoré som si vytiahnuť nechcela no tie som si našťastie nevytiahla, takže si dovoľujem povedať, že áno, vytiahla som si čo som chcela
ja som sa na strednej neucil na ekonomiku nic az jednu otazku som sa naucil aj to len z nudze lebo by som prepadol. a myslel som len na tu jednu otazku a aj som si ju vytiahol stastne
@6 presne toto sa mi stalo na mature zo slovenčiny neznášala som proste literatúru, tak som sa naučila len prvých 5 otázok a jednu z nich som si vytiahla, HA
na angličtinu som sa neučila vôbec nič, a na ostatné dve som vytiahla také, čo som sa neučila čiže som na mojej mature nevedela tri predmety zo štyroch
nie že by som si vytiahla svoje vysnívané otázky, lebo také som ani nemala, ale vytiahla som si ľahké a na každom predmete som mala veeeľke štastie takže som veľmi vďačná a verím že to nebola náhoda
Na matike som chcela logiku a nechcela konstrukcie so zobrazeniami, a mala som tieto dve.
Na slovencinu som chcela romantizmus a nic ine, splnilo sa ale diela som mala Smrt Janosikovu a Maj, porozpravala som nasilu bsetky historicke realie, ale o dielach som nevedela okrem autorov ani uprdnut, hrozne hrozne som si vsetko povymyslala, predsednicka len zelenala pri mojich odpovediach nastastie zvysok komisie boli tupe pice, ktore si nic nevsimli.
Na anglictine som sa vo februari priserne pohadala s lektorom nad multikulti temou, obaja sme stali a vrieskali po sebe hrozne ofc to som si vytiahla, on nepovedal ani slovo celu moju odpoved vdakabohu, ale davali sme intenzivny ocny kontakt
Na chemiu som chcela nieco zo vseobecnej, vytiahla som nejaku uplne mimo otazku z anorganiky, uz neviem, co to bolo, ale vobec nic som netusila, len som citala z PSP a z tabuliek, nikto ma nepocuval, po chvili zavolali dalsiehp
velakrat sa mi stalo ze som mala len otazky ktore som vedela a tiez to robim tak ze ked zistim ze sa nestihnem naucit tak si tlciem do hlavy (lebo ved co ine by som uz vtedy robila ze) ze to tam nebude a casto fakt ani neni
pamatam si akurat ze z angliny som si vytiahla to politicke rozpravanie o slovensku a ulavilo sa mi lebo niektori spoluziaci mi prisli ze nevedia ani kto je premier tak aspon som vsetkych zachranila od hanby a trapnych momentov lebo mne to problem nerobilo ziadny
z dejepisu som nevedela z antiky vobec nic a ani sa ma na nu nepytali. ale viem si predstavit trojicu otazok kde by to bolo mozno ledva za 3 ale potiahla som si dobre tak za 1
@dominelly presne ako vravis som si cestou do skoly v aute precitala prve 3 temy z 30tich (slovina) a vytiahla som si dvojku takze tak som nevedela ci sa mam smiat alebo plakat
JEBTE NA POZITIVNE MYSLENIE !!!!!!!!!!!!!!!! Dnes som si vytiahol presne to, co som ani nevidel DDD A toto co som vedel a myslel som na to uz od piatku, tak som nevytiahol .... FUCK POZITIVNE MYSLENIE haha
Ja som ani nemala určené čo chcem, skôr som hneď vylúčila 2-3 témy, ktoré som sa nemienila učiť
Inak som vždy mala také silné nutkanie, čo si mám potiahnuť a vždy to bolo niečo, čo som fajne vedela
Na mature som potiahla, co som chcela, napr. Zo slovenciny renesanciu...a aj dlasie boli v pohode, na bakalarskych statniciach jednu co som fest chcela a druhu, co som fest nechcela a na inzinierskych, pred 2 tyzdnami obe v pohode
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
z chémie nejaké s prvky tuším a z fyziky elektromagentizmus.
Rovnako ako ked cloveku ujde pred nosom autobus Asi kazdy sa rozculi v zmysle "preco sa prave mne vzdy stane nieco taketo", aj keby to bol svetovy rekorder v stastnom chytani spojov. ^^
O tyzden statnicujem, tak dufam ze vytiahnem nejake super otazocky
na angličtinu som sa neučila vôbec nič, a na ostatné dve som vytiahla také, čo som sa neučila čiže som na mojej mature nevedela tri predmety zo štyroch
Na matike som chcela logiku a nechcela konstrukcie so zobrazeniami, a mala som tieto dve.
Na slovencinu som chcela romantizmus a nic ine, splnilo sa ale diela som mala Smrt Janosikovu a Maj, porozpravala som nasilu bsetky historicke realie, ale o dielach som nevedela okrem autorov ani uprdnut, hrozne hrozne som si vsetko povymyslala, predsednicka len zelenala pri mojich odpovediach nastastie zvysok komisie boli tupe pice, ktore si nic nevsimli.
Na anglictine som sa vo februari priserne pohadala s lektorom nad multikulti temou, obaja sme stali a vrieskali po sebe hrozne ofc to som si vytiahla, on nepovedal ani slovo celu moju odpoved vdakabohu, ale davali sme intenzivny ocny kontakt
Na chemiu som chcela nieco zo vseobecnej, vytiahla som nejaku uplne mimo otazku z anorganiky, uz neviem, co to bolo, ale vobec nic som netusila, len som citala z PSP a z tabuliek, nikto ma nepocuval, po chvili zavolali dalsiehp
pamatam si akurat ze z angliny som si vytiahla to politicke rozpravanie o slovensku a ulavilo sa mi lebo niektori spoluziaci mi prisli ze nevedia ani kto je premier tak aspon som vsetkych zachranila od hanby a trapnych momentov lebo mne to problem nerobilo ziadny
z dejepisu som nevedela z antiky vobec nic a ani sa ma na nu nepytali. ale viem si predstavit trojicu otazok kde by to bolo mozno ledva za 3 ale potiahla som si dobre tak za 1
Inak som vždy mala také silné nutkanie, čo si mám potiahnuť a vždy to bolo niečo, čo som fajne vedela
Netuším čo za diabolská sila to spôsobila