Neustale mam využitie procesora na 100% aj ked nemam zaopnute skoor žiadne programy. Ked zapnem pc tak je to cca 4min v pohode ale potom začne pc sekat a využite je 100%. Neviete niekto čo s tym v čom je chyba alebo nejake rady aby to išlo.
Vypni si antivírus, vyčisti si PC, pripoj USB a daj zapnúť Readyboost ... to by ti malo pomôcť. Možno ti PC po zapnutí sťahuje nejaké aktualizácie, skús sa odpojiť od netu, či to bude robiť tiež.
@dukduksk
klikni vľavo dole tlačítko zobraziť procesy všetkých užívateľov, natiahni výšku okna tak aby nebolo treba skrolovať, daj zoradiť podľa využitia procesora, a znova sprav screenshot a hoď ho sem.
kazdopadne si daj v tom vypise zobrazit procesy vsetkych pouzivatelov aby si videl co ti ho vytazuje.
za druhe, ak je to kratkodobe tak to len blbne nejaky program. ak to ide trvale na 100% tak sa len spytam ci si uz pocul o virusoch, ktore majitelom pomahaju tazit BitCoin. taky cas by som urcite preinstaloval windows alebo sa poobzeral po nejakom linuxe
@dukduksk
1. chrome, máš v ňom asi pootváraných veľa tabov s náročnými stránkami (youtube, silno interaktívne veci ako googlovské aplikácie, facebook a podobne).
ale to by samo osebe nebol problém
2. rundll32 nemá čo mať takú vyťaženosť, asi máš vírus.
nájdi, stiahni a nainštaluj Spybot Search&Destroy; a LavaSoft AdAware, daj preskenovať (hlboký/kompletný sken) a zbav sa bordelu čo to nájde.
3. ak bude problém pretrvávať spusti Windows Defender, updatuj vírusovú databázu, daj preskenovať, a odstráň bordel čo ti to nájde (ak máš nejaké cracknuté hry, asi ti to nájde aj tie, neodstraňuj, resp. najprv pridaj do výnimiek zložky kde ich máš stiahnuté a nainštalované, inak ti prestanú fungovať)
4. problém by mal prestať. ak neprestane, skús preinštalovať systém.
5. ak stále neprestane, možno to bude hardvérový problém v procesore
kratkodobe- ze to vybehne mozno na pol minuty na 100% a potom klesne mne to obcas robil aj blby ms word
ale tak ak mas win nainstalovany viac ako rok tak by mu nezaskodilo preinstalovat uvidis, vykonom sa posunie niekam inam. ja osobne antivirakom neverim. spomaluju pc a aj ked ti vypisu ze mas virus tak ho nemozu odstranit lebo je v system32
a ako bol spominany ten rundll32. ked vidis ktory proces ti ho zatazuje tak ho proste vypni prinajhorsom bude potrebny reset pc alebo ak je potrebny tak windows si ho sam spusti.
teraz osobna skusenost. ked som hral cs source tak po vypnuti hry mi ostal bezat rundll32 na vysokych percentach. ale jednoducho som dal ukoncit proces a pc sa spamatal
a hlavne sleduj ze ak ho zapnes a nic nerobis tak ze ci maka na 100%. lebo ked mas spusteny chrome tak je jasne ze ten ho uz vytazuje a dostavas skreslene vysledky.
a mozes si skontrolovat aj procesy po starte systemu. ak si otvoris start a napises msconfig tak sa ti otvori taka utilitka. len citaj co tam robis. ked vypnes nieco dolezite mozno ti win nabehne rovno do rescue modu (win7 by mal byt odolny, zobrazi len tvoje procesy, ale v xp sa mi uz podarilo zakazat systemove procesy a potom prisiel krasny rescue mod-obetou optimalizacie sa stal aj samotny win )
ja sa pri vypinani procesov riadim heslom: co nemas-nepotrebujes
po zapnuti to chodi tak od 10 do 30 a niekedy to vyskoci na 100 a chrome je zapnuty. ale po neakom čase(15minut +/- ) to stupne na 100% a nejde to už dole a chrom je zapnuty stale z hrami mi to nerobi nič ked ich zapnem v tedy ak vyuzitie nieje na 100% a ked pocas toho stupne vyuzitie nelaguju ale ked ich zapnem s 100% vykonom už laguju
Ja som mal raz tiez tento problem tak som vypinal najprv rundll32.exe (co uz no bol to malware). Potom ked ma to stvalo tak som niekde na nete nasiel o malwary v rundll32 a ako ho odstranit, aj ked pre teba asi problem ak nevies anglicky.
no ja som ocakaval ze ked ti to stupne na 100% tak VSETKY tvoje programy zatvoris, aj vratane chrome a spustis spravcu procesov a budes sledovat co ho taha na 100% a to vypnes. a ze co sa stane. existuje aj utilitka process bloker ktora za kazdu cenu zabrani spustaniu daneho procesu.
ale pokial ty nechas spusteny chrome tak kludne ti moze bezat nejaka narocna flash-ova reklama a nic rozumne nezistis.
ale kazdopadne ak mas veci z neho zalohovane a nebojis sa preinstalovat OS tak preinstaluj. nic tym nepokazis
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
daj si zoradiť procesy podľa využitia procesora a hoď sem screenshot
@vegas skusim
@midnight ok
klikni vľavo dole tlačítko zobraziť procesy všetkých užívateľov, natiahni výšku okna tak aby nebolo treba skrolovať, daj zoradiť podľa využitia procesora, a znova sprav screenshot a hoď ho sem.
za druhe, ak je to kratkodobe tak to len blbne nejaky program. ak to ide trvale na 100% tak sa len spytam ci si uz pocul o virusoch, ktore majitelom pomahaju tazit BitCoin. taky cas by som urcite preinstaloval windows alebo sa poobzeral po nejakom linuxe
» imageshack.com/i/nebli6p... tu su screeny
@sylver987 neviem ak omysliš kratokodobe takže ked nič nepomoze tak mam preinstalovat windows?
1. chrome, máš v ňom asi pootváraných veľa tabov s náročnými stránkami (youtube, silno interaktívne veci ako googlovské aplikácie, facebook a podobne).
ale to by samo osebe nebol problém
2. rundll32 nemá čo mať takú vyťaženosť, asi máš vírus.
nájdi, stiahni a nainštaluj Spybot Search&Destroy; a LavaSoft AdAware, daj preskenovať (hlboký/kompletný sken) a zbav sa bordelu čo to nájde.
3. ak bude problém pretrvávať spusti Windows Defender, updatuj vírusovú databázu, daj preskenovať, a odstráň bordel čo ti to nájde (ak máš nejaké cracknuté hry, asi ti to nájde aj tie, neodstraňuj, resp. najprv pridaj do výnimiek zložky kde ich máš stiahnuté a nainštalované, inak ti prestanú fungovať)
4. problém by mal prestať. ak neprestane, skús preinštalovať systém.
5. ak stále neprestane, možno to bude hardvérový problém v procesore
a toto Spybot Search&Destroy; a LavaSoft AdAware bude to aspon v čestine alebo len v anj?
ale tak ak mas win nainstalovany viac ako rok tak by mu nezaskodilo preinstalovat uvidis, vykonom sa posunie niekam inam. ja osobne antivirakom neverim. spomaluju pc a aj ked ti vypisu ze mas virus tak ho nemozu odstranit lebo je v system32
a ako bol spominany ten rundll32. ked vidis ktory proces ti ho zatazuje tak ho proste vypni prinajhorsom bude potrebny reset pc alebo ak je potrebny tak windows si ho sam spusti.
teraz osobna skusenost. ked som hral cs source tak po vypnuti hry mi ostal bezat rundll32 na vysokych percentach. ale jednoducho som dal ukoncit proces a pc sa spamatal
a mozes si skontrolovat aj procesy po starte systemu. ak si otvoris start a napises msconfig tak sa ti otvori taka utilitka. len citaj co tam robis. ked vypnes nieco dolezite mozno ti win nabehne rovno do rescue modu (win7 by mal byt odolny, zobrazi len tvoje procesy, ale v xp sa mi uz podarilo zakazat systemove procesy a potom prisiel krasny rescue mod-obetou optimalizacie sa stal aj samotny win )
ja sa pri vypinani procesov riadim heslom: co nemas-nepotrebujes
ale pokial ty nechas spusteny chrome tak kludne ti moze bezat nejaka narocna flash-ova reklama a nic rozumne nezistis.
ale kazdopadne ak mas veci z neho zalohovane a nebojis sa preinstalovat OS tak preinstaluj. nic tym nepokazis