hypotéku by som si nikdy nevzala, to budem radšej ako lesná víla bývať v stane, kým na bývanie nenašetrím
a vydávať sa budem keď ma niekto požiada o ruku, to si teda určite neplánujem dopredu
nechcem sa vydávať
neplánujem si zobrať hypotéku na dom, stačí mi byt na ktorý mi už od malička sporia rodičia a keď budem pracovať si naňho budem šetriť aj ja
deti? neviem ale určite 30+
určite ked príde lepší tak za ním hned nepobežím omg
neplánujem. nepáči sa mi plánovaný život. proste to príde.
svadba bude, keď to tak budeme cítiť. kupovať dom nechceme nikdy a momentálne sme vo fáze, že dieťa nechceme vôbec ale možno o pár rokov budeme chcieť a spravíme si.
a s frájom sme spolu lebo sa veľa ľúbime a jediné, čo plánujeme je to, že zostaneme spolu navždy :letim:
@amikadze Našetriť na bývanie ? To by si musela zarábať aspoň 2000 € mesačne, to sa jednoducho nedá, jedine, že zdedíš nejaký byt alebo doma, ae v súčasnej dobe zo slovenských platov na bývanie nenašetríš ani za 30 rokov.
a manželstvo... keď budem niekoho ľúbiť dostatočne dlhý čas a bezvýhradne mu dôverovať vo všetkom.. a bude mi 3v1 (kamarát milenec frajo)... potom... a neriešim či to bude o dva roky či o 10...
zatiaľ si len žijem najlepšie roky svojho života a neriešim také veci.
zenit sa nechcem, mimo nejakych papierovych veci v tom nevidim vyznam. Potom mozno ale ak sa to da obist, tak nie.
Hypoteku ani nic take nechcem, nikdy sa nechcem zadlzovat.
a odpoveď moja: neviem kedy sa plánujem ženiť, pretože od toho mám veľmi ďaleko a ak to takto pôjde ďalej, tak od toho budem mať veľmi ďaleko ešte dosť dlho :/
vlastné bývanie si vyriešiť už kľudne aj onedlho, ale keďže je to veľké rozhodnutie, ešte si ho nechávam na neskôr
Ženit sa neplánujem (možno sa to zmeni,človek nikdy nevie), ale zastávam názor,že dvaja ludia môžu spolu žit aj bez tých papierovačiek okolo.A hypotéku na byt dúfam,že nebudem musiet brat nikdy,lebo to je nadrbnutejšia vec akú človek mžu urobit a štát do toho každého tlačí.Preto odídem do zahraničia a snád nasporím na byt.
ani ked clovek zaraba 2k € / mesacne tak neni za vodou a musi si zobrat hypoteku, ked chce byvat v normalnych podmienkach a netlacit sa cely zivot v panelovom byte 3x3 metre.
za ziadnu cenu by som si nevzala hypoteku a na dom neviem ci budem mat, ale rada by som ho mala a deti neiem, ci chcem a manzela tiez neviem, lebo nejak sa o mna nebije nikto
Nechcem mat deti a uz vobec sa nechcem zenit. Hypoteku som si mohol zobrat, ale nechcem zit desiatky rokov otrokarskym zivotom, len aby som nakonci zistil, ze som nerobil nic ine, len som celu mladost premukloval niekde v zaprdenej kancelarii. Radsej stravim zivot cestovanim a budem byvat po hoteloch, podnajmoch, alebo hoci aj hosteloch, ako prezit nudny a nezmysluplny zivot.
@bentley do toho tvojho vypoctu na zarobenie si na novy dom si zaratal aj inflaciu?
@bentley že v pohode v bežnej práci to nikdy nezarobíš na slovensku.... musís byt minimálne nejaký zástupca riaditela,it technik alebo také dačo (podnikatelov nepočítam) a to by som nenazval "pohode"
@topanocka je možné že v živote nestretneš niekoho za koho sa budeš chcieť vydať alebo nikoho kto sa bude chcieť oženiť s tebou/je možné že o tvojho partnera zrazí auto a zomrie/je možné že ťa dnes večer niekto schytí v uličke a predá na orgány proste ako môže niekto presne plánovať takéto veci roky dopredu keď si nemôže byť istý ani tým čo bude zajtra? to isté deti. Ako si môžeš byť istá tým že budeš môcť mať vlastné deti? Alebo dom. Naplánuješ si že si v tridsiatke postavíš dom a drb, v dvadsaťdevine sa ti prihodia také finančné ťažkosti že budeš ledva splácať podnájom.
Mojou prioritou je v prvom rade zabezpečiť sám seba (dokončiť si školu, zabezpečiť si bývanie, etc.) Hypotéku si neplánujem brať, radšej si postupne vybudujem niečo z vlastného, ako to celé ešte raz preplatiť banke. Ženiť sa neplánujem, nevidím v tom význam.
nad hypotékou som teda nikdy nerozmýšľala..
a ani neviem,či sa chcem vydávať..asi nie.
a neviem či chcem mať deti
a neviem či si viem predstaviť,že budem s niekym až do smrti..veď to človeka po 20 rokoch už určite začne nudiť..a už sú spolu len z povinnosti..ale na druhej strane sú aj tie krásne manželstvá...no ale buďme reálni.
a všeobecná odpoveď: neviem a je mi to jedno
Viem si to predstaviť.
Deti by som rada stihla do tridsiatky a predtým by som chcela byť tak rok-dva vydatá. Ale najbližším cieľom je skončiť školu, zistiť čo po nej a spoločné bývanie. A ešte niekam vycestovať. Á, už nemám moc času
@forte samé zlé veci si predstavuješ to som ani čítať nemala .. ale na druhej strane obdivujem ludí čo žiju zo dna na den to by som nevedela, pri mojom plánovaní
@jurito blbost, kazda praca po ktorej je velky dopyt je dobre platena, ja sam sa takou zivim. Plat 1500 - 3000 € neni v BA nic moc vynimocne. Aj obycajny robos vo Volkswagene zarobi 1300 € a kvalifikovani ludia zarabaju omnoho viac. Sam musis poznat svoju hodnotu a ak mas pocit ze malo zarabas tak si zvys kvalifikaciu a zameraj sa na inu oblast.
@topanocka ja už zasa radšej neplánujem lebo vždy keď plánujem alebo niečo očakávam, dopadne to zväčša úplne inak a zase som nechcela byť až taká negatívna ale všetko sú to možné a niektoré dokonca vysoko pravdepodobné veci
Vydať sa plánujem v čase, keď ma niekto požiada o ruku
Ale nie, keď budem tak nejak presvedčená, že jop, teba budem mať rada aj s vráskami a zväčšenou prostatou
A nechcela by som mať vzťah, o ktorom už teraz viem, že nemá perspektívu, že to je len zo zvyku a pod. Síce teraz neplánujem budúcnosť až do smrti a mená pre vnúčatá, ale rovnako nevylučujem možnosť, že by to tak mohlo byť..
@bentley dobre obyčajný roboš vo VW...ale VW patrí k TOP firmám na Slovensku čo sa platov týka,tak to nemôžeš dávat ako príklad pre označenie "v pohode sa dá zarobit". To je jedna firma z dalsích 50 kde ludia zarábajú 550-600 € (čo je na BA velmi málo). Furt všade čítam jak v BA sa neskutočne zarába a hento tamto a to je všetko bullshit. Vsetci ludia okolo mna,co pracuju na bezných pozíciách ako predavači,robotníci atd. zarábajú okolo 500-600 € +-. Celý ten priemer v BA platový zvyšuje tých pár % bohatých čo tu je,ale čo sa týka bežných ludí je to také isté ako hocikde na Slovensku pri pomere plat/náklady na život. Takže až tak "v pohode" sa tých 2000 € nedá zarobit ani v BA,lebo ako si sám povedal,musís si urobit kvalifikácie a presadit sa niekde,kde je velky dopyt,tj. aj velká konkurencia a zas sme pri to,že to nie je v "pohode". Je to tažké a závidím ludom,čo sa majú tak dobre,ale očividne niečo preto urobili. Moja lenivá rit nato nemá
neplánujem sa vydávať. Nijak to nevylučujem, ak by to chlap chcel, nezrušila by som ho len preto, že som zatrpknuté hovado Ale niesom nijaký romantik, dokážem byť šťastná s iným človekom aj bez papiera a nemám pocit, že svadba je nejakým podstatným mílnikom života, ktorý by som si nutne musela prejsť..
Na druhej strane mať vzťah bez perspektívy je niečo, čo príšerne ubíja človeka a úprimne by som nešla do vzťahu s niekým, s kým by som potenciálne nechcela aj zostať
Je jedno aku budem mat partnerku, spolocny zivot moze byt, ale manzelstvo nikdy... Nikdy, nech by ma akokolvek do toho tlacila ale ja sa nikdy nechcem ozenit. Manzelstvo je iba taka formalitka, ak s niekym chcem zit tak to nepotrebujem.
ako 19-ročná som sa zasnúbila...mali sme sa o rok brať. lenže medzitým sme urobili bábo, tak sa svadba odložila..že po materskej..zasnúbenii sme boli 2 roky..ale akosi nám to dlhšie nevydržalo...
s terajšiim partnerom si viem predstaviť, že ostanem do konca života..
o mesiac by sme sa mali spolu začať bývať...ak sa nič neposere...
čo sa svadby týka, tak keby to odomňa záviselo, tak sa vydám aj hneď...
deti už nechcem...ale pre neho som ochotná si čosi také o5 vytrpieť/pretrpieť možno.
v 25ke!
Teraz vážne.. skončiť školu, pocestovať trošken, potom sa už môže diať čo chce, deti rodiť napr. (vydať sa predtým of kors) a žiť spokojne
Kebyže sa to ale dáko naruší, bola by som trošku smutná, iba ak by sa to stane počas vš, ale pff, nech je ako chce.
áno, viem si predstaviť, že s terajším partnerom budem do konca života - alebo inak povedané, neviem si predstaviť, že by som bola s niekým iným
svadba a deti - keby to prišlo aj hneď, tak nedbám, ale minimálne ten rok, kým dokončím školu by som ešte počkala.. a možno aj rok a pol-dva, ak dostanem pozitívnu odpoveď na svoju žiadosť
a spoločné bývanie plánujeme hneď ako sa niečo naskytne, ale keďže ešte nevieme, kam nás vietor zaveje (kvôli mojej práci), tak hypotéku netreba, pretože reálne kupovať nehnuteľnosť budeme až vtedy, keď budeme vedieť, že áno, toto je to miesto, kde budeme žiť
Radsej budem zarábať liter niekde na strednom slovensku a postavím dom na rodinnom pozemku za 50 litrov svojpomocne ako sa jebať za 2-3tisíc v BA kupit dom niekde v pezinku za 200-300tisíc s pozenkom 400m2 ...
Hypotéku zoberem na 15 rokov a ked náhodiu budem chcieť cestovať dom dám do nájmu ... a bude si platit hypotéku sám.
Už o cennách služieb a minutých PHM v zápchach nehovoriac
3 litre v BA = Liter na strednom slovensku. NEch si hovorí kto chce čo chce...
@v3nty ano ale stredne slovensko je zapadakov. zije tam 5 a pol cloveka. pasu sa tam ovce a kozy a kazde rano musis podojit kravy. najvacsia kulturna udalost je ist vecer do krcmy
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
56 komentov
a vydávať sa budem keď ma niekto požiada o ruku, to si teda určite neplánujem dopredu
neplánujem si zobrať hypotéku na dom, stačí mi byt na ktorý mi už od malička sporia rodičia a keď budem pracovať si naňho budem šetriť aj ja
deti? neviem ale určite 30+
určite ked príde lepší tak za ním hned nepobežím omg
svadba bude, keď to tak budeme cítiť. kupovať dom nechceme nikdy a momentálne sme vo fáze, že dieťa nechceme vôbec ale možno o pár rokov budeme chcieť a spravíme si.
a s frájom sme spolu lebo sa veľa ľúbime a jediné, čo plánujeme je to, že zostaneme spolu navždy :letim:
a manželstvo... keď budem niekoho ľúbiť dostatočne dlhý čas a bezvýhradne mu dôverovať vo všetkom.. a bude mi 3v1 (kamarát milenec frajo)... potom... a neriešim či to bude o dva roky či o 10...
zatiaľ si len žijem najlepšie roky svojho života a neriešim také veci.
A hypotéky teda na 30 a menej rokov ani neexistujú, predpokladám, tak jest?
Hypoteku ani nic take nechcem, nikdy sa nechcem zadlzovat.
vlastné bývanie si vyriešiť už kľudne aj onedlho, ale keďže je to veľké rozhodnutie, ešte si ho nechávam na neskôr
plánujem byť sama, radšej ako byť s niekym ...to co si spomenul v druhej vete, to mi príde nepredstavitelne byť s niekym aby som nebol sám ?
@bentley do toho tvojho vypoctu na zarobenie si na novy dom si zaratal aj inflaciu?
a ani neviem,či sa chcem vydávať..asi nie.
a neviem či chcem mať deti
a neviem či si viem predstaviť,že budem s niekym až do smrti..veď to človeka po 20 rokoch už určite začne nudiť..a už sú spolu len z povinnosti..ale na druhej strane sú aj tie krásne manželstvá...no ale buďme reálni.
a všeobecná odpoveď: neviem a je mi to jedno
Deti by som rada stihla do tridsiatky a predtým by som chcela byť tak rok-dva vydatá. Ale najbližším cieľom je skončiť školu, zistiť čo po nej a spoločné bývanie. A ešte niekam vycestovať. Á, už nemám moc času
Ale nie, keď budem tak nejak presvedčená, že jop, teba budem mať rada aj s vráskami a zväčšenou prostatou
A nechcela by som mať vzťah, o ktorom už teraz viem, že nemá perspektívu, že to je len zo zvyku a pod. Síce teraz neplánujem budúcnosť až do smrti a mená pre vnúčatá, ale rovnako nevylučujem možnosť, že by to tak mohlo byť..
Na druhej strane mať vzťah bez perspektívy je niečo, čo príšerne ubíja človeka a úprimne by som nešla do vzťahu s niekým, s kým by som potenciálne nechcela aj zostať
s terajšiim partnerom si viem predstaviť, že ostanem do konca života..
o mesiac by sme sa mali spolu začať bývať...ak sa nič neposere...
čo sa svadby týka, tak keby to odomňa záviselo, tak sa vydám aj hneď...
deti už nechcem...ale pre neho som ochotná si čosi také o5 vytrpieť/pretrpieť možno.
Teraz vážne.. skončiť školu, pocestovať trošken, potom sa už môže diať čo chce, deti rodiť napr. (vydať sa predtým of kors) a žiť spokojne
Kebyže sa to ale dáko naruší, bola by som trošku smutná, iba ak by sa to stane počas vš, ale pff, nech je ako chce.
svadba a deti - keby to prišlo aj hneď, tak nedbám, ale minimálne ten rok, kým dokončím školu by som ešte počkala.. a možno aj rok a pol-dva, ak dostanem pozitívnu odpoveď na svoju žiadosť
a spoločné bývanie plánujeme hneď ako sa niečo naskytne, ale keďže ešte nevieme, kam nás vietor zaveje (kvôli mojej práci), tak hypotéku netreba, pretože reálne kupovať nehnuteľnosť budeme až vtedy, keď budeme vedieť, že áno, toto je to miesto, kde budeme žiť
Najlepsie žiť 10 rokov v nájme a potom zistit a kurva už som mohol mať postavený dom a splatenú hypotéku....
Radsej budem zarábať liter niekde na strednom slovensku a postavím dom na rodinnom pozemku za 50 litrov svojpomocne ako sa jebať za 2-3tisíc v BA kupit dom niekde v pezinku za 200-300tisíc s pozenkom 400m2 ...
Hypotéku zoberem na 15 rokov a ked náhodiu budem chcieť cestovať dom dám do nájmu ... a bude si platit hypotéku sám.
Už o cennách služieb a minutých PHM v zápchach nehovoriac
3 litre v BA = Liter na strednom slovensku. NEch si hovorí kto chce čo chce...
Nechápem čo je to za dobu, že ľudia berú manželstvo ako zdrap papiera a že si nevedia predstaviť, že so svojim partnerom budú celý život.
Nepáči sa mi kam to všetko speje