Tak moja otázka bude dosť stručná. Myslíte si ,že môže fungovať vzťah medzi dvoma ľuďmi, keď jeden z dvojice je extrovert,a ten druhý je jeho pravý opak,čiže introvert?.. Nebola by kombinácia extrovert-extrovert,alebo introvert- introvert vo
myslím že by sa pekne dopĺňali ak by nešlo o extrémy pretože normálne nikto nie je len čistý intorvert/extrovert to sa ešte potom rozdeľuje na dalšie štyri či kolko kategórii (mám na mysli sangvinik cholerik atd)
ťažko povedať, kedysi som bola extrovert a introverti ma priťahovali, teraz som sa nejako prekonvertovala na totálneho nerda a robím len 3 veci- wowko, škola, korčule alebo iná fyzická aktivita...priateľ to v poslednom čase hrozne moc chce rozoberať že to takto nie je zdravé pričom nedokáže pochopiť že mi to takto maximálne vyhovuje ...
samozrejme lebo nezáleží až tak na tomto... ale aj na základe záujmov a tolerancie, húževnatosti, intenzity toho "vzťahu"... proste napr. ja ako extrovert si dokážem rpedstaviť aj vzťah z extrovertom behanice kade tade, po koncertoch, medzi ľudmi etc. etc. ale aj s introvertom (keďže zároveň aj rada čítam knihy, dívam seriály a hrám hry, tak by nemal byť nejaký väčší problem nájsť introverta s podobnými záujmami ...záleží proste aby si tí ludia anšli niečo spoločné čo ich baví (nie iba sex) a je to...
lebo napr. pri niektorých ľudoch, napr. taký príklad dievčaťa kt. život sa netoší o ničom inom len okolo zábav a kedy bude nová "didžina" a čo si oblečie a rozpráva väčšinou len o tom čo zažila a čo zažije a vlastne oničom tak ťažko by si našla spoločnú reč a nejake pevnejšie puto s introvertnejším človekom...ale zasa nikdy nehovor nikdy no
@14 keď sa nájdu dvaja introverti to neznamená že musia mať "tichý vzťah" . introvertov len skrátka neláka behať hore-dole s kamarátmi, majú pestrejší vnútorný život a nie ten sociálny. preto ak sa nájdu dvaja, ktorí sú na rovnakej vlne, tak si budú žiť akoby vo vlastnom svete, čo považujem za krajšie ako vzťah 2 extrovertov, ktorí vzhľadom na svoj životný štýl zvyknú mať medzi sebou viac konfliktov... (ako som už mohla byť milionkrát svedkom..)
Ale prečo nie? Viem si to predstaviť. Len by to záviselo ešte od mnohých iných vlastností. Od vzájomnej miery tolerancie, dôvery, schopnosti vzájomnej vernosti.. Povedala by som, že sa to musí dať, hádam aj doživotne.
Ja som introvert, priateľ je introvert a nikdy som s ním nezažila nudu, nikdy sme nečinne nesedeli a nežili si každý vo svojom svete. Mám pocit, že máte trochu skreslené predstavy o tom, kto je to introvert.
S extrovertmi mi to nikdy nešlo na rovnakej vlnovej dĺžke, skôr či neskôr sme si začali liezť na nervy.
no my sme kazdy uplne iny a myslim ze prave vdaka tomu sme spolu cochvila 6 rokov proste sa doplname a nas zivot je tak pestrejsi ako keby sme si podobni
Tak teraz vsetky extrovertom, ktori si myslia, ze byt extrovert je sucast kazdeho super vztahu...Ja nemam rada extrovertov, lebo mam pocit, ze sa im nikdy nemozem vyrovnat a z casu na cas mam chut ich podrazit, aby som si dokazala, ze nado mnou nemaju moc. A vtedy moj vztah ochladne. Tvaria sa, ze maju ku vsetkym pristup, ze som len jedna z mnohych, ktori ich obstatnuju. ze vzdy maju za kym...ale ja to nezvladam. Fakt nerada niekedy pocuvam, vsetko, co mi uslo, kde som nebola a oni hej. Co oni zazili a aka partia bola okolo. Lezie to na nervy. Oni su este k tomu na seba hrozne citlivi, takze ked im clovek naznaci nieco negativne, hned sa urazia a idu to svoje mega zranenie rozpovedat vsetkym svojim pocetný partiam. Mam pocit niekedy, ze s extrovertami je na nevydrzanie. Intorverti ma nijak nezvazuju, viem, ze nepotrebuju mat stale okolo seba hluk a necitim sa byt nijak zaviazana ich spolocnosti, citim sa s nimi slobodna a sama sebou. Preto niekedy nechapem uz seba, ci nie som trocha extrovert, ked nesplnam to, ze extrovert a introvert je idealna kombinacia, alebo teda nie je mi to az take prijemne, akoby sa od idealu ocakavalo. Proste ked extrovert rozprava, beriem to, akoze melie do vetra bezcenne hluposti a nema to pre mna hodnotu. Lebo z jeho prejavu ma tesi asi tak 1%. Lebo od buka do buka, uplne nanic, aj ked netreba nic povedat. Som z extrovertov trocha nervozna. Stale maju potrebu dominovat, urcovat smer, byt lepsi, vyraznejsi a zhadzuju vsetko tiche, menej viditelne, clovek ma pocit, ze niekomu menej vyraznemu nevedia dopriat uspech a stale by ho najradsej zosmesnili, ked ich stale je pocut. Covek ma pocit ze ich zvadza z ich zivotneho smeru uplne dopice.
no podľa mňa to môže fungovať ale to zaleží aj od iných valstností... ja osobne by som extrovertku aspon by sa okolo mna niečo furt dialo bez toho aby som si čerba drahocennú energiu :d
@tasha5 ono ja to domasedom nechcem nazvať, pretože mám dosť fyzickej aktivity po vonku, nemám problém ísť sadnúť so spolužiačkami na kávu keď máme voľno medzi hodinami, ale absolútne ma nekare keď mám byť celý deň doma sama so sebou, pretože je to moja forma relaxu.... Za to môj "milý" si myslí, že za to, že on doma neposedí lebo sa nudí a musí furt byť niekde s niekým, tak je "choré" keď ja som celý deň doma a vôbec s tým nemám problém.. a tým už tak ako napísala v @30 idú ostatné veci, že keď sa pohádame, tak on uteká za inými zatiaľ čo ja smútim a dumem doma. nie preto, že by som nemala ísť za kým, to vôbec nie.. ale preto, lebo to nepotrebujem a radšej dumem sama so sebou akoby som sa mala obklopovať milión ľuďmi, ktorí sa tvária, že ich moje problémy zaujímajú a pritom dávať najavo "aha zatriaľ čo ty si doma tak ja si užívam život s mojimi pseudokamarátmi" ...a keď už som sa tak rozpísala, tak už si uvedomujem prečo nám to už nefunguje....
som jedina, kto si mysli, ze introvertovi, ktory obcas potrebuje byt sam a potrebuje klud, by hyperaktivny ukecany extrovert mohol slusne liezt na nervy?
@klaudiqaaa ved nie uplne doslova, to si ani neviem predstavit, nie si ten typ , ako ja , len nie taka akcna ako si mozno bola . a dumat si sam so sebou, ziadna zla vec, mal by sa kazdy naucit aby vedel potom sam so sebou vydrzat lebo niektori sa nevedia fakt ist ani vy..... bez druhej osoby.
a inak je to relativne byt introvert, ako momo ma napr. zlu predstavu malokto je taky ze absolutne nehovori.
neviem preco vacsina radi introverta ze je akoze vacsinou ticha osoba..ano introvert sa oznacuje ako osoba ktora je taka hanblivejsia tichsia...a nerada keca s ludmi ktorych ale avsak NEEPOZNA...tym som chcela povedat ze vo vztahu kedze sa obidvaja poznaju tak sa nemaju problem rozpravat a pod. pretoze aj introvert sa rad rozprava ale nie s cudzymi lludmi..tot moj nazor
že introverti sú málovravní, je vidím dosť rozšírený nezmysel.
som ambivertná a chybu nájdem na každom človeku u extroverta mi vadí, keď si nepamätá detaily a nepočúva ma dosť pozorne. u introverta mi prekáža, keď nemá dobre vyvinuté social skills, nevie sa presadiť a nevie pôsobiť "nad vecou"
Ak sa maju radi, tak podla mna to chce len fantaziu a trpezlivost od oby dvoch a po case obaja pridu na to, ze kazdy dal nieco ine tomu druhemu. Ale len jeden sa nauci praktiky toho druheho a zacne sa akosi prisposobovat/menit, na "ucitela" Po case extrovert pride na to, ze introvert nieje presne to prave orechove a neprekvapí, skor to bude ta ista basnicka len, v inom šate. Extrovert kedze ma v krvy svoje zmyslanie, narazi na niekoho kto sa mu zapaci a bude to tazke pre oby dvoch...
Tak to vydim, ja.. Je hlupost ze protiklady sa pritahuju.
Ja hladam niekoho, kto je mne podobny aby som sa vyhol odlisným nazorom a chovaniu.
A inak, zalezi aj na tom, ako velmi su tieto charaktery odlisne..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
dvoch introvertov si viem predstavit len ztazka, aj ked poznam aj taky parik
to sa nedá brať doslovne, ak majú byť dvaja ľudia spolu, musia mať aspoň niečo spoločné
ale podľa mňa môže, ak vedia tolerovať záujmy toho druhého a nájsť do dostatok toho, čo vyhovuje obidvom
myslím že by sa pekne dopĺňali ak by nešlo o extrémy pretože normálne nikto nie je len čistý intorvert/extrovert to sa ešte potom rozdeľuje na dalšie štyri či kolko kategórii (mám na mysli sangvinik cholerik atd)
ale tak zas on neni podla mna až taky extremny introvert, ako si o sebe mysli.
a ja zas nie som až taky extremny extrovert ako si o mne myslia ini..
In my opinion this kind of relationship is good because they can show their different worlds to each other.
lebo napr. pri niektorých ľudoch, napr. taký príklad dievčaťa kt. život sa netoší o ničom inom len okolo zábav a kedy bude nová "didžina" a čo si oblečie a rozpráva väčšinou len o tom čo zažila a čo zažije a vlastne oničom tak ťažko by si našla spoločnú reč a nejake pevnejšie puto s introvertnejším človekom...ale zasa nikdy nehovor nikdy no
extrovert+extrovert moze byt boj o to, kto ma viac pozornosti, ale aj dost bzlaniva kombinacia (v dobrom)
extrovert + introvert sa mozu vzajomne doplnat
S extrovertmi mi to nikdy nešlo na rovnakej vlnovej dĺžke, skôr či neskôr sme si začali liezť na nervy.
Myslím, že keď je chalan extrovert a baba introvert, tak je to normálne...
Keď je to naopak, tak je to o to lepšie Ale neviem ktorá "extrovertka" by to vydržala s introvernom Ale inač v poho
@tasha5 ono ja to domasedom nechcem nazvať, pretože mám dosť fyzickej aktivity po vonku, nemám problém ísť sadnúť so spolužiačkami na kávu keď máme voľno medzi hodinami, ale absolútne ma nekare keď mám byť celý deň doma sama so sebou, pretože je to moja forma relaxu.... Za to môj "milý" si myslí, že za to, že on doma neposedí lebo sa nudí a musí furt byť niekde s niekým, tak je "choré" keď ja som celý deň doma a vôbec s tým nemám problém.. a tým už tak ako napísala v @30 idú ostatné veci, že keď sa pohádame, tak on uteká za inými zatiaľ čo ja smútim a dumem doma. nie preto, že by som nemala ísť za kým, to vôbec nie.. ale preto, lebo to nepotrebujem a radšej dumem sama so sebou akoby som sa mala obklopovať milión ľuďmi, ktorí sa tvária, že ich moje problémy zaujímajú a pritom dávať najavo "aha zatriaľ čo ty si doma tak ja si užívam život s mojimi pseudokamarátmi" ...a keď už som sa tak rozpísala, tak už si uvedomujem prečo nám to už nefunguje....
a inak je to relativne byt introvert, ako momo ma napr. zlu predstavu malokto je taky ze absolutne nehovori.
som ambivertná a chybu nájdem na každom človeku u extroverta mi vadí, keď si nepamätá detaily a nepočúva ma dosť pozorne. u introverta mi prekáža, keď nemá dobre vyvinuté social skills, nevie sa presadiť a nevie pôsobiť "nad vecou"
Tak to vydim, ja.. Je hlupost ze protiklady sa pritahuju.
Ja hladam niekoho, kto je mne podobny aby som sa vyhol odlisným nazorom a chovaniu.
A inak, zalezi aj na tom, ako velmi su tieto charaktery odlisne..
Moj nazor