Chodili ste, už niekto napríklad s černocohom/arabom/indom...? Ak áno sú v niečom iný alebo je to ako chodiť s ako každým iným európanom, lebo majú trochu inú kultúru, jedlo a všetko tak aké to je s nimi? Sú v niečom lepší/horší?
ak chceš s nejakým chodiť tak veľa šťastia ale pak nevyplakávaj po ambasádach, že ti zdrhol s deťmi do vlasti a nechce ti ich vrátiť a ty ked tam pôjdeš tak ťa "ukameňujú" a bla bla bla stále dokola to isté...je to iná mentalita iný národ, kultúra atd.
hm určite je to trochu iná mentalita, ale nedá sa to zovšeobecniť, lebo je veľa rôznych krajín a rôznych cudzincov tak určite je iné nejaká azijatka, a iné američanka a iné češka...
ono ked sa povie, ze cudzinec je iny, tak je dost mozne, ze si pomyslis, ze ved to je clovek ako clovek (vid mna) a pokial vyrasta medzi normalnymi ludmi, tak aj on je normalny. Ale tudle nudle!! Oni to maju v zilach
nuz neviem, zavisi od toho v akej kulture vyrastal a ake nabozenstvo vyznava... s arabom bych si veru ja nezacla... nie je to v "krvi" biologicky, zavisi od vychovy veru, nevidim dovod preco napr. nejaky cernoch ktory uz zije davno normalne v usa alebo co, by mal byt divny a mal by mat nieco v "krvi"
@transplantovana otazka za milion predstav si, ze za normalnost sa povazuje to, cim je v danom mieste a case väcsina.
Priklad za milion dedina je plna belochov. Zrazu sa pri vstupe do dediny objavi cernoch. Normalna, predpokladana, trefna (a co este chces) reakcia zeny nedaleko:"ved toto nie je normalne, aby bol v tejto dedine cernoch"
@transplantovana okrem toho, hej, mozno som sa vyjadrila zle s tymi zilami. Kazdopadne je to aj tak myslene v prenesenom vyzname.
Jednoducho vzdy budu rozdiely. Pretoze vzdy bude rozdiel bud v spravani cloveka dotycnej narodnosti, alebo ludi okolo neho k nemu. Minulost nevymazes. A vzdy sa najde debil, ktory sa bude spravat inak preto, ze vyzera on, alebo niekto iny inak.
mala som kratku aferu s cernochom z new yorku, ale mal prilis horucu krv a strasne rychlo sa vedel nasrat, prilis agresivny na travenie volneho casu ako aj silno nezodpovedny. kulturne rozdiely bolo citit, ale tak veci sa daju prekonat ak chcu obaja, ale tam nebolo co riesit.
potom som mala akoze vztah s dalsim cernochom, ale tam to pohorelo na konverzacii a uplne odlisnom mysleni a kulturnom vychovani, jeho a moja kultura sa nejak nedali zlucit. povodne z ghany, vychovavavny po par rokoch detstva v uk a zil v amerike.
randila som aj s rusakom, ale on bol strasny cholerik a ziarlivec, nerada sa citim ako v klietke takze tam to nebolo kulturou, ale povahou.
teraz zijem s anglicanom a ten mi je najblizssi. aj ked sem tam mame male nedorozumenia, alebo ze oni to maju nastavene inak v ich krajine, vieme to vzdy prekonat....
a ci su lepsi alebo horsi to nezalezi od rasy. ale od cloveka samotneho predsa
Nezazila som to, ale nemala by som s tym problem.. ludia su vsade rovnaki, len s trochu inymi zvykmi a kulturnym zazemim (co urcite nie je neprelomitelne).
Hlavne v Anglicku je to uplne bezna zalezitost a videla som uz kadejake kombinacie a funguje to.
Ano! V školke. S čechom. Moj prvy fancuzak s poriadne vašnivym a krvavym zahryznutim do pery. A po 4 rokoch ma prišiel pozriet z čiech a doniesol mi puzzle.
Chodila som s Dánom, bol to môj najlepší vzťah, jediný rozdiel bola tá diaľka no ináč,Dáni sú strašné prasce,každý jeden, na to si treba trošku zvykať,no
Baby,baby a slovenské ciciny vám nevoňajú?Keď sa ešte sliepka ulakomí na európana to ešte pochopím,pretože tá mentalita je viacmenej podobná ale keď si nabalí araba,aziata alebo černocha tak je v mňa chudera,ktorej rodičia museli vešať na krk rezeň aby sa s ňou hral aspoň pes.
Chodila som s polo Indiánom a bolo to také ako chodiť a hodzakým belochom, ale on vyrástol už tu a do Peru chodil len raz za čas na návštevu a potom s cigáňom haha..
ja chcem vychovávať malého černoška ( odveci pisem ? ) naozaj, chcela by som si adoptovat,lebo ked vidim ake su podmienky v niektrorych krajinach, juj chudatka deti
Osobne si myslím, že záleží na človeku samotnom - na jeho povahe. Nie na to odkiaľ pochádza. Cudzinci sú cute, ale že by som nejak strašne vyhľadávala ich spoločnosť a mala za prioritu nejakého takého si uchmatnúť to určite nie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
hm určite je to trochu iná mentalita, ale nedá sa to zovšeobecniť, lebo je veľa rôznych krajín a rôznych cudzincov tak určite je iné nejaká azijatka, a iné američanka a iné češka...
Mala som araba
Priklad za milion dedina je plna belochov. Zrazu sa pri vstupe do dediny objavi cernoch. Normalna, predpokladana, trefna (a co este chces) reakcia zeny nedaleko:"ved toto nie je normalne, aby bol v tejto dedine cernoch"
Jednoducho vzdy budu rozdiely. Pretoze vzdy bude rozdiel bud v spravani cloveka dotycnej narodnosti, alebo ludi okolo neho k nemu. Minulost nevymazes. A vzdy sa najde debil, ktory sa bude spravat inak preto, ze vyzera on, alebo niekto iny inak.
potom som mala akoze vztah s dalsim cernochom, ale tam to pohorelo na konverzacii a uplne odlisnom mysleni a kulturnom vychovani, jeho a moja kultura sa nejak nedali zlucit. povodne z ghany, vychovavavny po par rokoch detstva v uk a zil v amerike.
randila som aj s rusakom, ale on bol strasny cholerik a ziarlivec, nerada sa citim ako v klietke takze tam to nebolo kulturou, ale povahou.
teraz zijem s anglicanom a ten mi je najblizssi. aj ked sem tam mame male nedorozumenia, alebo ze oni to maju nastavene inak v ich krajine, vieme to vzdy prekonat....
a ci su lepsi alebo horsi to nezalezi od rasy. ale od cloveka samotneho predsa
uplne ok skratka sme salubili.
cechackov neratam-to je len tak zo susedstva.
pak uz len take kratke znamosti...posledna inokrajna
s cernochom zijucim uz roky v rakusku - uplne fajn
Hlavne v Anglicku je to uplne bezna zalezitost a videla som uz kadejake kombinacie a funguje to.
a teraz s češkou 2roky Akorat si unich doma myslia že my na SR mame vsetko drahsie To ej jediny rozdiel