ahojte,som tu novy, aj ked web sledujem uz dlhsie.. No takze uz cca 5 rokov zijem a pracujem v Irsku, mam 27. Ide o moju uz byvalu a rad by som vase nazory,mozno len potrebujem otvorit oci. Boli sme spolu sice kratko-asi 5 mesiacov ale za to dost intenziv
nevim bratum ja som dospel do bodu ze sa uz prvy ani za boha neozvem...ked nie som ten kto prerusi kontakt...bud si pockaj..alebo ju prekvap a zrus kazdu moznost akou sa stebou moze spojit a ist dalej
ja mam dojem, ze 27 rocny clovek uz a kus rozumu a svoje ciny robi asponkus premyslene, tazke ak sa s tebou rozisla s nejakym odovodnenim a neozyva sa ti, znamena to, ze s tebou byt nechce. dovd uz vlastne moze byt hocijaky, ale dala ti otvorene najavo, ze s tebou skoncila.
preto mam dojem ze je uplne kontraproduktivne aby si sedel nazadku a cakal, ci si to nahodou o sto rokov nerozmysli, chapem, ze na nu mozno nevies tak lahko prestat mysliet, ale takto si nepomozes...
prinut sa do nejakej socializacie, castejsie bud s kamosmi, spoznaj novych ludi, nechaj si menej casu na to aby si mal kedy nad nou premyslat a postupom casu to prejde... predsalen 5 mesaicov nei je tak velka doba aby ta to nedokazalo prejst...
@marky21 ja neviem chlape co od tejto situacie ocakavas. pises, ze mas hrdost a nasledne dodas, ze rozmyslas pockat a dufat, ze si to rozmysli. povedala ti, ze ta vlastne ani tak nelubila. to ti nestaci ako odpoved? chces byt s niekym len preto aby si bol? lebo okolo si zakladaju rodiny? dufam, ze cim skor vytriezves.
no ved toto, mudro hovorite.. 5 mesiacov nie je vela, len som si ju asi moc zidealizoval a vravel som si ze BINGO,stretol som v Irsku konecne normalnu single zensku.. Viem ze je chyba aj vo mne,mozno prilis velke ocakavania. A je pravda fakt ze city sa nedaju nanutit a teda ani neni dobre byt s niekym len preto,aby som s niekym bol. Hold neni to lahke ved to poznate.. Asi mam len zle obdobie,ked ma nic nebavi,len sa potrebujem nejako nakopnut
mi to pride tak, ze si nepresiel cez uvodnu fazu zamilovania do normalneho stavu. tak preto to je pre teba take intenzivne. je koniec, prijmi to. myslim, ze po case sa ti to aj tak bude zdat ako spravne. len trpezlivost. kasli nejaky cas na zenske a venuj sa normalnym veciam.
nechápem tú logiku, prečo by si sa ty nemohol ozvať, aj keď sa ona s tebou rozišla - hrdosť je preceňovaná, najmä v čase, keď by si si za peniaza ohol aj chrbticu do O je smiešne si ju dokazovať vo vzťahoch
po druhé - keby to cítila tak ako ty, tak by sa už počas 6 týždňov určite ozvala .. teda, ak aj ona nie je príliš "hrdá" a nečaká niekde, že "no veď keď ma tak ľúbi, nech bojuje"
ale zasa.. odo mňa si rady asi neber, ja mám netypické pohľady na vzťahy (asi)
@9 ta hrdost pride smiesna aj mne, takze sluhlasim. hoci tam ide o ten fakt asi, ze nechce posobit zufalo, ze bez nej nevydrzi a tak nejak caka, ze sa ozve ona lebo si to rozmysli. ale to sa asi najskor nestane.
@grinder ani ja ale tiež je to akože otázka hrdosti, resp. toho, kto je rád attention whore a drama queen
@dwarvax vieš ono by to možno zúfalo nevyznelo, keby sa ozval, čo ja viem s tým, že chce skočiť na kávu iba ako kamaráti alebo podobne, hlavne v zahraničí to nemusí vyznieť tak debilne, síce neviem, akú sieť slovenských priateľov tam má.
a ona sa neozve. ja som toho názoru, že normálna žena, keď s niekým chce byť a záleží jej na ňom, tak sa ozve, napriek tomu, ako veľmi jej babička vštepovala, že žena za mužom nikdy nechodí. a keď je to typ, že čaká, že sa priplazí on, tak potom asi ani nestojí za to, aby sa ozývala.
diky za nazory ludia, 100 ludi 100 chuti ako vidim ale pohoda,beriem..
Co sa tyka tej hrdosti,tak ano zalezi od uhla pohladu, ale v mojom v pripade od situacie a teda, keby to bolo naopak,ze JA sa rozidem,a po case si mozno uvedomim chybu,tak urcite by sla hrdost bokom,hoci som chlap.. ale takto??? Urcite nie, ako spomennul dwarvax, tak urcite nechcem posobit zufalo a ukazat jej ako mi strasne chyba,ze urobila chybu atd.. To ma prave opacne ucinky ako vsetci viete.
Asi je to tak,ze keby som jej stal za to, a mala ma dost rada,tak sa ozve sama si myslim,ale zistujem ze asi nie teda ..
A co sa tyka mojej ,,siete,, kamaratov,, tak ano mam tu vela znamych,hravam tu hokej,pracujem atd..vacsinou tunajsi slovaci su skoro vsetci popareni a ziju ine zivoty,maximalne 1x do tyzdna sa nieco vymysli..zije momentalne medzi nich v tomto ,,nezapadam,, ale na druhej strane ako bolo povedane,je blbost byt s niekym len preto ze aj ostatni su..
@kakofonicka suhlasim s tebou.....vlastne som chcel este napisat, ze hrdost-nehrdost, mozno ak by predsa len trochu skusil, tak by to nakoniec vypalilo dobre, ak by sa jej ozval. na druhej strane si tiez myslim, ze hadam by sa aj sama ozvala ak by chcela, takze to nadejne nevidim....ved ak skusi, tak to bud vide alebo sa trochu strapni. jak sa hovori za skusku nic nedas. takmer. @Marky21 ak uz by som sa ozyval, tak fakt najskor len v nejakej kamaratskej rovine. ved mas na nu kontakt na fb alebo nieco take nie?
@marky21 ja som to skôr myslela tak, že práve tým, že si v zahraničí, tak by to vyznelo menej zúfalo, keby sa jej ozveš, že chceš ísť na kávu. preto som aj spomínala tú sieť kamarátov, že zasa ak ona vie o tom, že sa tam nenudíš a máš tam kopec slovenských kamarátov, tak by to odveci možno aj bolo.
ale opäť si myslím, že nezáväzne vyjdenie na kávu alebo tak podobne nie je vôbec nejaké zúfalstvo alebo niečo také. proste chceš pokecať, rozumeli ste si, kamaráti ste kľudne mohli ostať, to nie je nič zúfalé, ani zlé. však jej nemusíš hneď ukazovať, že ti chýba, že ju chceš naspäť, že kvôli nej nevieš spávať. ani ju nemusíš nikam pozývať, len že ahoj, ako sa máš? niečo nové? .. aj z reakcie na takýto nevinný pokec vieš zistiť dosť veľa informácií.
inak, nič v zlom chlapi, ale vy si uvedomujete aké ženy sa z vás stávajú? radšej tu analyzujete, rozmýšľate nad milión teóriami, miesto toho, aby ste sa zobrali, pozvali ženskú na kávu a uvidí sa.
Ja si myslim ze hlavnu chybu robis v tom ze sa tym ty sam zozieras. Ano jasne boli to, chapem, ale treba si uvedomit ze jedine ty si prvorady a nie nikto kto ti ublizil.
Cize mas 2 moznosti podla mna:
1) ozvat sa a vykaslat sa na nejaku imaginarnu hrdost ktora ako ti tu uz kolegovia pekne vysvetlili, je neuveritelne precenovana a vlastne ti ani nic neda - co sa budes kazde rano kukat do zrkadla a gratulovat si, ze wueeeej mam hrdost?! Ked mas pocit ze by ti nejaky kontakt s nou aj po tom co spravila nieco dal, tak sa kludne ozvi. Ved nemusis sa jej hadzat k noham, ale skusit sa to este urcite da - i ked ja uz k osobe ktora ma rani neviem prechovavat uprimne city.
2) ak to fakt zalezi na imaginarnej hrdosti, tak sa jej teda neozvi, ale tym padom sa kvoli nej ani neumaraj, zi naplno, maj ine zenske, venuj sa sebe a svojim zaujmom a takto ju dostan z hlavy. Len sa fakt netrap kvoli niekomu kto ti ublizil. Aj mne to hodne dlho trvalo kym som to pochopila a dokazala.
@dwarvax no a tu je problem, ono sa to povie v kamaratskej rovine,ked ja citim nieco viac, a uprimne momentalne som na tom tak, ze vsetko alebo nic, buhuzial.. mozno casom ale neviem. Ano mam jej cislo aj fb,ale ten som blokol aby som nevidel jej prispevky radsej,nechcem to silit..
@kakofonicka no mozno z tvojho pohladu by to vyzeralo v pohode keby som ju zavolal na kavu alebo take nieco, ako hovoris o nic by neslo svojim sposobom, len prave ide o to ze ja sa bojim toho sklamania,ze ak by suhlasila a casom by mi povedala ze aj tak nic,a potom zbytocne trapenky myslim.. neviem,tazke je to kua, ona je este taka povaha,ze dost je chladna a nedava city moc najavo a ked jej clovek ukaze nieco viac zo seba,ze mu na nej zalezi, tak sa citi uplne ale uplne na koni a pri nej to teda neni dobre riesenie, dost prespekulovana a komplikovana je..
@willbebetter asi si to dobre vystihla, sam zbytocne asi premyslam,a aj tak na nic nepridem a cakam na ,,zazrak,,. K prvej moznosti som sa vyjadril vyssie,takze nevidim to realne,aj ked clovek ma 100 chuti ale proste v hlave si to vsetko premietam co sa stalo a nebolo by to dobre riesenie..
Druha moznost je zial asi lepsia, asi treba nemysliet na nu,aj ked je to fest tazke, ale zda sa ze inej cesty niet. a ktovie,mozno ma postretne nieco lepsie neskor, a takisto ako sa hovori, ak mame byt spolu,tak si cestu k sebe najdeme,ale urcite nemozem na to cakat.. dik za nazor
@marky21 a kde je napísané, že by ťa to medzitým neprešlo? ja som sa snažila ostať kamoška s bývalým, lebo si to veľmi prial a nakoniec sme si obaja uvedomili, že si vlastne nemáme čo povedať.. niekedy je kontakt s tým druhým aj celkom fajn spôsob ako sa odľúbiť.. hlavne, ak ti dá najavo, že on to má už v živote inak
ale tak ako ju opisuješ, tak to je dosť, že hmm... neviem ani ako nazvať taký typ ľudí, ale keď niekto dokáže využiť fakt, že ten druhý ho má rád, tak veľmi dobrá osoba to nie je, čiže by si sa kvôli nej nemal ani trápiť (viem, ľahšie sa to píše, ako robí)
podľa mňa keď sa do teba 'na prvý krát' nezaľúbila tak veľmi, ako ty do nej, tak keby ste to skúsili druhý krát, pravdepodobne by to nebolo o nič silnejšie z jej strany.
nechápem prečo tak zrazu sekla, keď všetko bolo úžasné ako hovoríš, prečo potom potrebuje viac času na seba až tak, že sa teba kvôli tomu musela 'zbaviť'?
@kakofonicka mozno by preslo,ale v tejto chvili to tak nevidim.no veru je to zlozite ale asi by som sa nemal zozierat, vy zeny ste fakt plemeno teda pan Boh sa vo vas nevyzna
@elenari zrejme mas pravdu, asi som nebol pre nu ten ,,vyvoleny,, a nasilu sa to neda vyvolat. ano vsetko bolo fajn, aj ked sa sem tam ohradzovala svojou nedavnou minulostou,a teda tym nevydarenim vztahom, ze jej dost zobral zo seba,ze sa jej v jeden moment zrutilo viac veci naraz.. Ja som jej vzdy hovoril,ze to chapem ale ze clovek proste musi ist dalej a minulost sa neda zmenit,a len zobrat z toho nieco do buducna. Potom sa pytal sam seba, preco si vobec so mnou zacinala??? ak sa necitila na to pripravena resp nebola vyrovnana sama so sebou. Mohla predpokladat ze skor ci neskor sa niekto moze zalubit. Alebo potrebovala byt len s niekym ako s ,,medzistanicou,, ??? Tym samozrejme nechcem hadzat vsetko na nu, ale clovek uz rozmysla kadejako..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
preto mam dojem ze je uplne kontraproduktivne aby si sedel nazadku a cakal, ci si to nahodou o sto rokov nerozmysli, chapem, ze na nu mozno nevies tak lahko prestat mysliet, ale takto si nepomozes...
prinut sa do nejakej socializacie, castejsie bud s kamosmi, spoznaj novych ludi, nechaj si menej casu na to aby si mal kedy nad nou premyslat a postupom casu to prejde... predsalen 5 mesaicov nei je tak velka doba aby ta to nedokazalo prejst...
Hrdost hrdost hrdost
ok, k téme nič, nečítala som to
po druhé - keby to cítila tak ako ty, tak by sa už počas 6 týždňov určite ozvala .. teda, ak aj ona nie je príliš "hrdá" a nečaká niekde, že "no veď keď ma tak ľúbi, nech bojuje"
ale zasa.. odo mňa si rady asi neber, ja mám netypické pohľady na vzťahy (asi)
"no veď keď ma tak ľúbi, nech bojuje"
nerozumiem zenam, ktore sa rady stavaju do takejto pozicie.
@dwarvax vieš ono by to možno zúfalo nevyznelo, keby sa ozval, čo ja viem s tým, že chce skočiť na kávu iba ako kamaráti alebo podobne, hlavne v zahraničí to nemusí vyznieť tak debilne, síce neviem, akú sieť slovenských priateľov tam má.
a ona sa neozve. ja som toho názoru, že normálna žena, keď s niekým chce byť a záleží jej na ňom, tak sa ozve, napriek tomu, ako veľmi jej babička vštepovala, že žena za mužom nikdy nechodí. a keď je to typ, že čaká, že sa priplazí on, tak potom asi ani nestojí za to, aby sa ozývala.
Co sa tyka tej hrdosti,tak ano zalezi od uhla pohladu, ale v mojom v pripade od situacie a teda, keby to bolo naopak,ze JA sa rozidem,a po case si mozno uvedomim chybu,tak urcite by sla hrdost bokom,hoci som chlap.. ale takto??? Urcite nie, ako spomennul dwarvax, tak urcite nechcem posobit zufalo a ukazat jej ako mi strasne chyba,ze urobila chybu atd.. To ma prave opacne ucinky ako vsetci viete.
Asi je to tak,ze keby som jej stal za to, a mala ma dost rada,tak sa ozve sama si myslim,ale zistujem ze asi nie teda ..
A co sa tyka mojej ,,siete,, kamaratov,, tak ano mam tu vela znamych,hravam tu hokej,pracujem atd..vacsinou tunajsi slovaci su skoro vsetci popareni a ziju ine zivoty,maximalne 1x do tyzdna sa nieco vymysli..zije momentalne medzi nich v tomto ,,nezapadam,, ale na druhej strane ako bolo povedane,je blbost byt s niekym len preto ze aj ostatni su..
@Marky21 ak uz by som sa ozyval, tak fakt najskor len v nejakej kamaratskej rovine. ved mas na nu kontakt na fb alebo nieco take nie?
ale opäť si myslím, že nezáväzne vyjdenie na kávu alebo tak podobne nie je vôbec nejaké zúfalstvo alebo niečo také. proste chceš pokecať, rozumeli ste si, kamaráti ste kľudne mohli ostať, to nie je nič zúfalé, ani zlé. však jej nemusíš hneď ukazovať, že ti chýba, že ju chceš naspäť, že kvôli nej nevieš spávať. ani ju nemusíš nikam pozývať, len že ahoj, ako sa máš? niečo nové? .. aj z reakcie na takýto nevinný pokec vieš zistiť dosť veľa informácií.
inak, nič v zlom chlapi, ale vy si uvedomujete aké ženy sa z vás stávajú? radšej tu analyzujete, rozmýšľate nad milión teóriami, miesto toho, aby ste sa zobrali, pozvali ženskú na kávu a uvidí sa.
Cize mas 2 moznosti podla mna:
1) ozvat sa a vykaslat sa na nejaku imaginarnu hrdost ktora ako ti tu uz kolegovia pekne vysvetlili, je neuveritelne precenovana a vlastne ti ani nic neda - co sa budes kazde rano kukat do zrkadla a gratulovat si, ze wueeeej mam hrdost?! Ked mas pocit ze by ti nejaky kontakt s nou aj po tom co spravila nieco dal, tak sa kludne ozvi. Ved nemusis sa jej hadzat k noham, ale skusit sa to este urcite da - i ked ja uz k osobe ktora ma rani neviem prechovavat uprimne city.
2) ak to fakt zalezi na imaginarnej hrdosti, tak sa jej teda neozvi, ale tym padom sa kvoli nej ani neumaraj, zi naplno, maj ine zenske, venuj sa sebe a svojim zaujmom a takto ju dostan z hlavy. Len sa fakt netrap kvoli niekomu kto ti ublizil. Aj mne to hodne dlho trvalo kym som to pochopila a dokazala.
Druha moznost je zial asi lepsia, asi treba nemysliet na nu,aj ked je to fest tazke, ale zda sa ze inej cesty niet. a ktovie,mozno ma postretne nieco lepsie neskor, a takisto ako sa hovori, ak mame byt spolu,tak si cestu k sebe najdeme,ale urcite nemozem na to cakat.. dik za nazor
ale tak ako ju opisuješ, tak to je dosť, že hmm... neviem ani ako nazvať taký typ ľudí, ale keď niekto dokáže využiť fakt, že ten druhý ho má rád, tak veľmi dobrá osoba to nie je, čiže by si sa kvôli nej nemal ani trápiť (viem, ľahšie sa to píše, ako robí)
nechápem prečo tak zrazu sekla, keď všetko bolo úžasné ako hovoríš, prečo potom potrebuje viac času na seba až tak, že sa teba kvôli tomu musela 'zbaviť'?
presne, treba sa na to vykašľať, ísť ďalej a tá pravá príde