Začneme úvodm: Niektorí moji spolužiaci (16-17 roční chalani) tvrdia, že vzťah nie je vzťahom, pokiaľ si dvaja ľudia nepovedia slovné spojenie "chodíme spolu", alebo niečo v tom zmysle.
Nepríde Vám v dospelom svete (prosím, odpustite, že som
no tak ono, keď nejaký pár chce niekedy oslavovať nejaké to výročie (nemyslím manželské, lebo tam je dátum už určený automaticky), tak sa musí dohodnúť na nejakom termíne, že odkedy sa považujú za partnerov... to je predsa každému logické nie? a to už či sa niekto spýta tak alebo hentak alebo si to len jednoducho povedia, to je už len ich osobnou vecou
nedocitala som to dokonca ale tak... vtedy ked to uz ozaj povazujem za vztah.. to je doba ked uz je to nejak zoficializovane.. a nei ze si povieme ôchodime spolu" alebo ten fb.. to rposte nejak vies ze zrazu ste asi ozaj spolu...
ja som so svojim začala chodiť potom ,čo sme si spolu vyšli von a povedal mi ,že sa s nikým necíti tak ako so mnou ,že je mu síce zvláštne chodiť s 15-ročnou (už rok spolu chodíme a on bude mať 19),ale že ma miluje,.... a dal mi bielu ružu
na fb sme vôbec nič neriešili po nejakom čase (3týždňoch ,čo sme spolu chodili) mi poslal žiadosť o vzťah - lebo kamoši sa mu snažili dohodiť nejakú babu (vedeli ,že chodí so mňou ,ale mysleli si ,že to není také vážne) keďže mal na fb nezadaný
ale mne by prišlo tiež zvláštne keby sa ma spýtal: Budeme spolu chodiť ?
súhlasím s @praclik jednoducho aj keď sme sa ľúbili a vedeli sme o tom, hovorili sme to, tak sme spolu napriek tomu nechodili a bol to stále otvorený vzťah, až keď sme si povedali, že budeme spolu chodiť, lebo aj tak nikoho iného nechceme a túžime po niečom vážnejšom, tak sme si povedali, že odteraz spolu chodíme a máme výročie v ten deň.
@loveistheanswer@ssnehulienka@praclik ako si predstavujete takuto "dohodu" o tom, kedy sa slavi vyrocnie? co je ta vec, ktora je pre vas indikatrom vztahu / ako by ste formulovali takuto dohodu o vztahu, v pripade, ze by indikatorom nebola ziadna konkretna vec?
jednoducho je mi nejasne, ako to beru ostatni sorry ze otravujem
ježiš.... temer som sa hanbou ktorú mal cítiť jeden chalanisko prepadla keď mi prišla sms od (19/20ročného človeka) "tak čo teda, budeš so mnou chodiť?" normalne som onemela nezmohla som sa ani na odpoveď... ale moju odpoveď počul už predtým... ale proste... "so mnnou chodiť" keby neležím tka ma o stenu hodí!
áno je to detinské, je to znakom nevšímavosti a čo ja viem čo... ako môže sa nejak utvrdiť.. ale troška prezieravo nie? formou nejakého podpichu alebo vtipu...alebo inými slovami...ale samotna fraza "so mnou chodiť" to je rovnaký zabijak ako "môžem ti dať pusu?" proste akykolvek výraz prejde do výrazu "toto myslíš, kurva, vážne?"
a na fb aktívne nechodím... čiže neviem je mi to u riti
no tak ja som si donedavna myslela ze spolu chodime vyse dva a pol roka a potom som sa dozvedela ze ved " zo zaciatku to nebol vztah" cize ja vlastne vobec netusim ako sa to robi a ja by som vtedy vetu "nechces so mnou chodit" uvitala.. aby som vedela odkedy to ten druhy clovek vobec bral tak ze je to nieco viac.
cize na otazku ohladom tejto hranice ti odpovedat neviem, ale aby som nebola uplne odveci-u mna nas vztah zacal byt taky ze velmi vazny ked mi prvykrat povedal ze ma lubi.. bol sice vazny aj predtym, ale ako by som to povedala..po tom som citila take to prepojenie, bolo to odrazu uplne ine a take..hlbsie
ked na to teraz spominam, rada by som sa vratila spat do tych casov lebo mam pocit ze sme si postupne prestali vazit navzajom sami seba a je mi to luto..
a na fb som to nikdy tusim ani nemala a vlastne naco, aj tak sa to po odpriateleni zakazdym zrusi
no podla mna je to vtedy ked sa ti dvaja maju ozaj radi a ako pise @praclik ze neriesime nikoho dalsieho a uz dlchsiu dobu sme stou osobou a nevieme si predstavit bez tej osoby zivot ..tak proste si to len uvedomis aha zrazu ze my sme spolu a proste takk ..tiez si myslim ze veta "budeme spolu chodit " je u deti pouzivane a skor na tie ich zvedavy veci co a ako treba aby sa ucili a dospievaly takze my dospelí to proste neriesime alebo inak to riesime napriklad ked jeden druhemu povie co k nej citi a aj ta druha osoba to citi rovnako tak to je samozrejme ze su spolu .
my sme si to s frajerom nikdy v podstate nepovedali proste sme spolu trávili takmer všetok náš čas, bolo nám spolu dobre, vedeli sme, že to nie je len kamarátstvo
a hej na fb máme "vo vzťahu" ... lenže to sme si dali až po nejakých 3-4 mesiacoch
premyslam v rovine konretnej a to teda v dvoch takych ozajstnych vztahoch co som mala a v jednom to bolo... mnou spatn e stanoveny datum kedy proste mam pocit ze "shit got serious" a v druhom... kedze sme vedeli ze sa jaksi mame radi len tam boli rozne struggles tak sme si jedneho dna ked dosiel pvoedali, ze to skusime tak tam to bolo pretty clear
a keďže sme nevedeli, aký si dáme dátum "výročia" tak sme si ho zvolili podľa toho ktorý sa nám páčil
keďže ja mám narodky 17.októbra a on 17.decembra a začali sme si niekde okolo mojích narodenín .. tak sme sa rozhodli prideliť to 17.novembru nech to je také pekné
v živote som sa s nikým nedohodla že s ním chodím... ani som nepoložila/nedostala takú otázku, prvý vzťah som brala ako vzťah od prvej pusy, potom som sa naučila že pusa zväčša vzťah neznamená - ale tak to boli trošku iné situácie ako s tým prvým, proste sme neboli na takej úrovni v nefyzickej oblasti, aby sa mohlo jednať o vzťah, s ďalším frajerom sme neriešili, až keď sa kamaráti pýtali či spolu chodíme tak sme sa zhodli že dajme tomu že hej...
ináč, samozrejme, we don't need to put a label on that, to uznávam, len ja s mojim nezáväzným poňatím vzťahov by som asi v prípade, že by som sa mala vzdať mojich benefiťákov asi predsa len label potrebovala, proste niečo, nejakú záruku, že sa mi oplatí kvôli tomu človeku vzdávať veľa vecí čo mám rada...a vlastne si absolútne neviem predstaviť v akej časti spoznávania sa/začínajúceho vzťahu by som mala tieto veci riešiť, takže vzťahy nezačínam
Nie, nebránim sa tomu síce, ale ja osobne to tam mať zverejnené nepotrebujem. Ale všimol som si, že pre niektorých ľudí je to evidentne dosť dôležité a niektorí by si dokonca tuším mysleli, že spolu nechodia, kým to tam nemajú.
podľa mňa nejde o konkrétny dátum... ani o položku na sociálnej sieti. skôr o "istotu".
lebo - zhruba povedané - nie je veľmi príjemné tráviť s niekým 90% času a potom dostať pá pá so slovami "veď sme spolu nechodili".
takže, áno, pre mňa to má svoj význam. hoci veta "Budeme spolu chodiť?" nie je zrovna najoriginálnejší spôsob, určite by mi však vyhovoval viac, než také nerovné vnímanie neoficiálneho vzťahu.
takto... ono nejako by si dvaja mali ujasniť kedy už spolu chodia... teda kedy je to už vzťah... nemusí to byť táto veta... može byť aj iná, ale nejako by si to povedať mali... aby ptm nedošlo k nejakému nedorozumeniu.
ja som sa s priateľkou predtým stretavala nejaký čas, bola aj pusa a tak ale teda chceli sme to zoficiálniť iked sme obe vedeli že chceme jedna druhú... tak len pre formalitu sa ma spýtala či chcem byť jej dievča podľa mňa je to docela milé...
a ano, aj status na fb som si zmenila na zadaná... však čo... však nech ludia vedia
1. nepoužívam to, resp. vždy keď to bolo prvý raz použité tak dotyčným dievčaťom, a ja som obvykle odpovedal "keď to potrebuješ nejak nazvať tak dobre", alebo niečo v tom zmysle
2. status na fb si updatnem keď môžem, lebo ma teší ten fakt že môžem.
3. rozhodujúce je pre mňa... hm, vlastne ani neviem, ani bozk, ani sex, ani nič také, skôr pocit, resp. tak nejak z toho ako sa k sebe správame. a z toho že ten pocit mám vychádza to, že sa nebránim bozku/sexu atď.
4. ale vo všeobecnosti nemám rád ani ten názov ani ten koncept, proste keď je mi s niekým dobre, tak s ňou chcem byť, a je pre mňa tak nejak prirodzené že nechcem/nepotrebujem riešiť niečo s niekym iným, a tá nálepka na mojom prístupe obvykle nič nemení, ale často zrazu tak nejak bezdôvodne zmení mnoho vecí v prístupe danej holky, a zmení ich tak, že zrazu vznikajú problémy napriek tomu že medzi nami sa nič nezmenilo oproti tomu keď nám bolo dobre, okrem toho že ona to zrazu volá vzťah, a na základe toho má očakávania a požiadavky ktoré vlastne ani sama nepotrebuje a dovtedy jej nikdy nechýbali, len má pocit že "by sa slušalo, keď už je to vzťah".
Nemusela si toho toľko napísať, nechcelo sa mi to čítať...
Ale takisto ma to zarazilo, keď moja partia a bližšie okolie, potrebujú presne to potvrdenie, ako ty hovoríš, k tomu, aby spolu chodili. Vždy som si myslel, že to ide prirodzene, napríklad tým prvým bozkom, ako hovoríš. Ale kdeže... Toto sa nazýva "poriešiť sa" a kým si nepovedia nahlas, že spolu chodia, tak vlastne nič spolu nemajú.
Raz som vravel o kamarátovi o jeho kamarátke ako o jeho čaji a on na mňa pozeral jak na debila. Veľmi rýchlo mi to vysvetlil - len sa trikrát "poriešili", ale nechodia spolu... pár dní na to som sa ja "poriešil" s kamarátkou, ale doteraz s ňou vôbec nič nemám.
Pre mňa proste Mindblown...
K tej perličke sa nevyjadrujem, táto vec sa ma dlho a možno nikdy týkať nebude. Ale práve som pozrel, že mám zverejnené "nezadaný"...
ja neberiem take veci ako kedy sme zacali chodit za hodne vyrocia. to je blbost podla mna, proste vyrocie ak tak tak od momentu ked sme sa prvy krat stretli / si napisali.... a povedat si teraz spolu chodime, to je tiez kravina, to je proste abstraktny casovy usek kedy obaja zistia ze su do seba zalubeni a chcu spolu travit cas. to ze spolu chodime moze byt casovy usek dlhy aj tyzden ked sme tyzden nevedeli co z nas bude.
ale pamatat si den kedy sme prvy krast boli v kontakte je ine, to je podla mna ten moment ktory vsetko zmenil a ktory si zasluzi oslavit ked uz tak. Hoci ja si take veci extra nepamatam a nejako nepreferujem z toho robit ceremonie, proste ak mi baba pripomenie tak hybajme sa nazrat dakde a oslavme to dobrym sexom. a darmo sa bude hnevat ze som zabudol, laska sa podla mna dokazuje inymi vecami nez pamatanim si datumu kedy sme sa dali dokopy alebo kedy sme si napisali, hoci priblizne o tom mam pojem.
akurat sme to so zuzanne dnes preberali a sme sa zhodli, ze urcite netreba si to hovorit, praveze je to skor blbe. spytaj sa rodicov, ci si to povedali (urcite ne) a ze ako vedeli kedy slavit vyrocie
@hoperpohroma riesis somariny, ale tak, mas 17, co ine by si mala riesit .... inac podla mna label na to nie je zly ... neni to o dospelosti ani o nicom inom, ale je pekne povedat si "chodime spolu" - detske mi to nepride vobec .... vyhovarat sa ze ved ... nemusime si to hovorit, nemusi to nikto vediet --- mi pride take ospravedlnujuce sa ... ze keby nieco rychlo uteciem... lebo predsa sme spolu nechodili ... asi tolko
oficialne to je ked si odovzdate doklad o dosiahnutom ukoncenom vzdelani overeny notarom spolu s vypisom z registra trestov....kazdy vztah som tak zahajil...a vzdy to fungovalo...len skoda ze som prepasol 3 mesacnu skusobnu dobu a teraz nemozem ukoncit vztah bez udania dovodu
pri mojom prvom "vztahu" som mala 14 a spytala som sa ho to. pri mojej dalsej znamosti sme to nejako nerozoberali a dodnes neviem, ci sa k tomu on stavia ako ku chodeniu alebo nie. a ten terajsi? s nim sme to nejako neriesili a nas vztah sme urobili "oficialnym" nie touto vetou, ale tym, ze ked sa nas nasi znami pytali, ci sme par, tak on povedal, ze ano. a teraz ked sa o tom spatne bavime, tak to vnimame asi tak, ze je nejake obdobie, ked sme sa dali dokopy, nie konkretny den alebo veta.
a to s tym FB - FB som si zalozila cez jedny prazdniny a o 2 mesiace na to, sme sa dali dokopy, dala som si to aj do statusu a odvtedy sme spolu, takze som si ten status este ani raz nezmenila.
@rothschild riesim somariny? zalozila som forum o otazke, ktora ma zaujima. z tohto podladu by kazdy, kto by nezalozil forum, kde vyslovene potrebuje radu/pomoc, riesil somariny.
@hoperpohroma ved dobre dobre .... ten vyrok vo filme bol blbost ... ver tomu ze aj dospelí sa tesia ked si mozu povedat od vtedy a vtedy spolu chodime
my sme si to s bývalým povedali, že hej, tak proste spolu oficiálne sme. podľa mňa je fajn si ujasniť veci na pravú mieru, hlavne aj preto, že v poslednej dobe sa mne a v mojom okolí často stáva, že ľudia spolu robia milión vecí, čo robia spolu páry,ale oficiálne spolu byť nechcú, pretože nechcú byť viazaní. je fajn si tieto veci povedať, nie je to detinské.
podľa mňa je tak trochu zbytočné takéto veci riešiť.. ked miluješ nie je čo riešiť.. ked ľudia chcú mať vo veciach jasno tak si to povedia ked to potrebujú.. určite mi to nepríde detinské- určite sú veci ktoré sú omnoho detinskejšie od ľudí..ako napríklad závisť alebo ked niekomu niekto vykričí že ho neznáša kvôli nezmyselnej hádke a pritom to tak ani nie je.. máš potrebu ujasniť si to? tak sa opýtaj či spolu chodíte a je to..vzťah je vzťahom podľa mňa ked ste schopní spolu byť aj v ťažkých chvíľach a nevykašľať sa na seba kvôli nedorozumeniam a hádkam.. zato že si ľudia povedia že spolu chodia ešte to nemusí znamenať nič- možno len že sa dali do nezmyselného vzťahu bez citov..nemám ho zverejnený na facebooku a príde mi to zbytočné aj ked tam trávim pomerne dosť času.. kto to má vedieť ten sa opýta alebo mu to poviem toť môj názor.. milujte sa a množte sa
mje vztahy boli asi taketo chodili sme splu von bozkavacky rozumeli sme si po pár mesiacoch "uz asi spolu chodime že???"... už asi ano
Co sa týka vyrocia vzdy sme si to urcity ten zlomoví moment...
U niekoho je to ked sa prvý krat videli kiež to vsetky moje frajerky som poznal uz dlhsiu dobu a nikdy som len trochu netusil ze by sme spolu mohli byt...
Vzdy sa nam podarilo spolocne urcit den ktorý bol natolko super že sme obidvaja vedeli že chceme spol byt častejsie intenzivnejsie atd..
môj vzťah sa stal vzťahom po prvom bozku a jeho vyznaní lásky na druhom rande. teda aspoň tak to brala druhá strana. doteraz som rada, že som mu to nijak nevyvrátila.
jediné o čo sme sa dlho preli, je dátum, lebo sa to udialo okolo polnoci. slávime teda v noci z 26 na 27. 12.
vidno, že si ešte nepochopila (ako väčšina ľudí), že "vzťah" znamená to čo si definuješ/dvaja definujú že znamená, a že sa pod ním skrýva to, čo sa rozhodneš/sa daní dvaja rozhodnú že sa pod ním skrýva.
nie je to žiadna vec vytesaná v kameni, a nikdy nebude, našťastie, a je smutné že väčšina ľudí to tak vníma, pretože sa kvôli tomu deje hrozne veľa rozchodov a problémov ktoré by sa diať nemuseli.
čiže ešte raz, aby si sa nad tým mohla zamyslieť bez toho bordelu okolo:
"vzťah" je pojem, ktorý má taký obsah, aký mu dvaja ľudia dajú. predstava že dvaja ľudia spolu trávia čas, a potom sa rozhodnú že "z toho spravia vzťah", a tak to tak onálepkujú, a tým do toho trávenia času prinesú nejaké ďalšie veci a požiadavky a bohviečo je... zlá.
predstava, že dvaja ľudia spolu trávia čas, a časom sa medzi nimi vyvinie určitá dynamika, čo jeden druhému poskytujú, čo jeden od druhého potrebuje, atď, a potom keď sa táto dynamika nejak ustáli, sa rozhodnú takto definovať svoj vzťah, je jediná ktorá dáva zmysel, ale bohužiaľ je hrozne hrozne zriedkavá.
@intheshadowofforests omg... "milujem ta" milujem ta može clovek povedat vtedy ked si je tou osobou uplne istý poznáju a je to nieco neopisatelné ... ked ti toto povie 19 rocn chalan po par hodináách ci dnoch... asi by som sa neubranil smiechu ...
Keby mi to povedala moja frajerka,aj po 2-3rokoch asi by som ju "zbil" nastastie je uvedomelá ...
ty sa vyhýbaš označeniu "vzťah", nech je to definované akokoľvek, s akýmkoľvek obsahom..a to tu ide a na to som chcela poukázať...pretože o to celé ide..ako sa tu už spomínalo-o istotu, že je to niečo viac, lebo sa na tom dvaja ľudia dohodli..nech je to ešte raz opakujem, akokoľvek definované nimi dvomi..
mám podobný názor ako @midnight@53 a s ním súhlasím.
V 17 rokoch to je asi časté že si to chcú dvaja nejak konkrétne potvrdiť, lebo to vychádza z toho ako chápu vzťah. Ľudia, muži zo psychologickej stránky dozrievajú asi v 24 r. Ale je tam veľa faktorov, napr. že sa o tom nikdy nerozprávali s rodičmi, nemajú dobrý príklad, žijú v neúplnej rodine... Na to treba dozrieť, ak teda má človek úmysel byť dobrým partnerom pre toho druhého. Chce to čas, spoznanie pohľadov na rôzne veci v živote...
a aj to čo napísala @lawey@7 v predposlednom odstavci je pre mňa zaujímavé, kreatívne.
tiež si myslím, že "chodeniu spolu" nemusí predchádzať nejaký kontakt, teda myslím bozk. A sex si necháme na manželstvo a plodenie detí, to je jeden z hlavných účelov tohto.
Asi hlavne by tam malo byť nejaké to "vyznanie lásky", vyslovenie nejakej vízie do spoločnej budúcnosti...
Neviem, nikdy som s nikym nepovedala "tak a odteraz spolu chodime", ani ked som mala 16 rokov, ani teraz. Jednoducho sa to tak vyvinulo. Kamarati nas akceptuju ako dvojicu, mame sa radi, mame spolocne plany.. Neviem, ci v tom hra rolu ako daleko sme sa spolu dostali po fyzickej stranke, nakolko s prvym priatelom sme spolu chodili, aj ked sme este spolu nespavali.
Opytat sa, ci spolu chodime, alebo si povedat tak a odteraz spolu chodime mi pride trochu.. Socially awkward
@hoperpohroma Aj ked, teraz ma napadlo.. Mozno sa to zacina vtedy, ked jeden o druhom zacnete spontanne hovorit ako "o svojej zenskej", "o svojom chalanovi".. ked vies, ze uz to zacinate mysliet vazne (spolocne traveny velky kus volneho casu, spolocne plany, silne city, puto.. vid koment vyssie) ..Riesit vyrocia v pripade chodenia mi vzdy prislo hlupe. Ano, viem, chodime spolu zhruba napr. rok, ale naco presny datum? Vyrocie coho? Svadba nebola.
nesúhlasím*, ja sa vyhýbam označeniu vzťah čo najviac hlavne preto, že málokto to má definované po svojom, a aj keď si myslí že má, tak vo väčšine prípadov automaticky a bez rozmýšľania preberá veci čo počul, videl, atď atď.
vyhýbam sa tomu označeniu, pretože skutočne istý tým, že to čo je medzi mnou a druhou osobou je čisté a priame a čisto naše, nezasvinené nejakými stupídnymi klišé z filmov a okolia, si môžem byť len do momentu kým sa to nezačne tým slovom označovať, chápeš?
*okrem toho, kto si, že tu s takou istotou prehlasuješ aké sú moje pohnútky a myšlienkové pochody? poznáme sa? ak áno, tak by som rád vedel kto si. ak nie, tak by som bol rád ak by o mne a mojich myšlienkových a citových pochodoch nepredpokladala rôzne veci len preto že ti to v danej chvíli vyhovuje
necıtala som to sıce do konca, ale nevıem cı som sı vobec nıeco take s nıekym povedala.. ved ked su dvaja spolu, tak to vedıa aj bez slov nıe? A na fb nıe, nıkto nemusı vedıet s kym prave som.
@v3nty ja sice slovami "milujem ta" ozaj velmi neplytvam a mam pred nim respekt, vyslovujem iba ked to tak skutocne citim.. Ale po dvoch troch rokoch nepouzit? Seriozne mas pocit, ze ju este nemilujes?
@54 my sme si to povedali po polroku a emocny ci iny defekt nema ani jeden z nas, tak nevidim dovod, preco by to nemohol clovek povedat po omnoho dlhsom case
V dnešnej dobe? Povedať si že chodíme je dôležité.
1. Len tak máš istotu že to obe strany berú vážne
2. Tým, že to vytrúbiš do sveta na facebooku je to záväzné. (Odplašuje potenciálnych nových partnerov, oznamuje tvoj sociálny status tvojím a jeho priateľom a vyhýbaš sa trápnemu oznamovaniu naživo)
3. áno, obe predošlé veci sa dajú nazvať "nedospelými" ale sú zároveň aj praktické. Dospelosť v tomto podla mňa nie je nejako oficiálne definovaná.
mam pomaly 28 a mozem ti zodpovedne povedat ze povedat si navzajom ze to je oficialne je velmi dolezite. dokonca este dolezitejsie ako ked mas 17. jasne ze to nie je stylom "nechces so mnou chodit?" ale dajak sa k tomu musite dostat. je to len o tom aby bolo jasne co v tom je na jednej aj na druhej strane.
a hlavne cim je clovek starsi. ja osobne uz nemam chut na stratene pripady "ja ta mam rad ale este nie som pripraveny na vztah"
(btw heads up ludia, na vazny vztah nebudete pripraveni nikdy a vzdy sa to poserie, ci o 4 alebo o 40 rokov, poserie sa to len musite zistit ci vam ten clovek s ktorym to chcete risknut za to stoji )
nepovazujem za potrebne si updateovat status na fb aj ked by mi to svojim sposobom pridalo na.. sebavedomi? ale zas pocuvat tie blbe otazky "a ktoze to je?" od ludi s ktorymi uz pomaly nemam vobec nic okrem fb spolocne.. nie, dakujem.
a znova, vztahom to nazvem az po tom ako padne prvy vaznejsi rozhovor alebo prve realne vyznanie lasky, jednoducho nieco co vo mne utvrdi to ze som vo vztahu. moze to byt po mesiaci, moze to byt po roku.. tazko to generalizovat. ale jednoznacne treba rozlisovat medzi vztahom a chodenim spolu.
@66 oh.. teraz som si spomenula (neskora noc.. ) pre mna momentalne by bol dokaz toho ze sme vo vztahu keby sme si navzajom predstavili kamaratov. predstavovanie rodiny uz je vazny vztah. ale ta hranica medzi going out a in a relationship by som povedala ze je v mojom veku kdesi tu. kamaratstva tu nadobudaju iny rozmer.
(pisem ako 50 rocna )
kazdopadne, nikdy, nikdy to nebude menej awkward, ten prelomovy bod kedy chceme zistit ci vlasne s niekym ideme do vztahu
Nemusí vzťah začať tým, že si dvaja ľudia povedia "chodíme spolu" (to je asi trochu čudné, aj keď môj vzťah začal presne tak ). Ale je úplne v poriadku, keď sa po čase partneri porozprávajú o tom, kedy to vlastne celé začalo, čím vlastne potvrdia, že sú vo vzťahu a nájdu si ten dátum, ktorý môžu oslavovať. Je totiž nebezpečné nikdy si to nepovedať, keďže poznám veľa chlapcov, pre ktorých vodenie za ruku, bozkávanie atď vôbec nič neznamenajú (dievčatá také nepoznám, ale určite také sú).
A áno, mením si status na FB, ale keby som menila partnera každý týždeň ako niektorí, určite by som to nerobila, lebo to moc pekne o dotyčnom nevypovedá.
Milujm ta -nemožeš bez tej osoby žiť (ja bez nej žiť možem...)
- vieš že je to tvoj životný partner(neplanujem snou život, ale snívam občas)
- dokonale si rozumiete a všetky možne superlatívy...
"milovať - aj raz v živote je veľa" - beriem to ako cnosť,ktorá nepramení len z citov a celkovo cesta k nej nie je ľahká a vyžaduje mnoho úsilia...
Ale to neznamená že som zlý partner, ja si myslím že som dobrý ĽUBIM JU, spravim prenu prvé posledné len nemilujem ju a určite ju ani do roka milovať nebudem...
Príde mi to divné že si hovoria partneri milujem ťa a už má piateho alebo šiesteho a milovala každého ...
( a mal som predtým vztah 3 roky a tiež som ju nemiloval
Proste si uvedomujem váhu týchto slov, ved máme ten krásny medzistupienok "Ľúbiť" čo angličania ba ani češi (myslím)nepoznajú
Tak isto nehovorím slovo "Sľubujem" ale skôr "pokúsim sa" ...
My napriklad sme chodievali casto von a uz nam bolo obidvom jasne kam to bude smerovat. Potom raz na chate sme si dali pusu a bez toho aby niekto nieco povedal sme spolu zacali chodit.
na fb si relationship status nezadávam - veď by som ešte prišla o nápadníkov
hore uvedenú vetu otázku som nikomu nepoložila, ani mne nebola položená. človek, s ktorým sa stretávam, sa ma po dvoch spolu strávených mesiacoch opýtal, či by ma nemohol pred známymi a rodinou nazývať priateľkou.
@hoperpohroma Môj názor na toto je rovnaký. Ked si dvaja rozumejú, maju sa radi, je medzi nimi to iskrenie a celkovo sa spravaju ako keby spolu chodili, nepotrebuje to mať nálepku ,,CHODIME SPOLU". Avšak sama som si niečim podobným prešla a ku podivu bol to chalan ktorý odomňa vyžadoval definovať to čo medzi nami je. Vo všeobecnosti by som ale chcela upozorniť na to že s každym koho poznáš si z určitej perspektívy ,,vo vztahu", ide len o to v akom - s niekym si len kamarat, s niekam znami, s niekym rodina - kvôli tomu sa hovorí aj ,,rodinné vztahy". Ľudia maju radi istoty. Preto môže niekoho znervoznovat ked ,,nevie na čom je" a radšej sa hned opýta. To je z mojej strany asi všetko a čo sa toho posledneho týka ano mam uvedené na FB že som vo vzťahu ale nie preto lebo ,,to letí" ale uľahčuje mi to život nakoľko niektorí ,,jedinci" nechápu že môžem mať šťastný vzťah aj bez nich
Ak sa opakovane držíme za ruky pri trávení času vonku, bozkávame sa a je nám dobre, ale je fajn ujasniť si čo sa medzi vami dvoma deje slovne, predsa len je dobre vedieť či ste spolu, aby sa jeden necítil podvedene, keď náhodou o pár dní bude s niekým iným a potom sa tváriť, veď sme spolu nechodili.
A ako nájsť oficiálny dátum počiatku vzťahu? Asi deň kedy sa to zlomilo, kedy ste si padli do náručia a vedeli, že už nie ste len náhodní známi, ktorým je spolu dobre, ale že je vám spolu natoľko dobre, že radi v tom budete pokračovať.
Keby sa ma niekto spýtal či s ním budem chodiť moja reakcia by asi bola: "Kam?" je mi to až blbé ale väčšinou beriem všetko uplne doslovne
za začiatok vzťahu považujem...vlastne ani neviem čo považujem za začiatok môjho aktuálneho vzťahu, ale ako "výročie" sme si určili dátum kedy sme si zo srandy dali na fb že sme zasnúbení
totot myslím uplne vážne, ale terab si gto dať na fb! to pre mna znamená, že všetkým oficiálne oznamujete,že áno sme spolu. a ešte raz myslím to vážne. inak sa o tom treba porozprávať. aby jeden ajdruhý vedel,že áno,teraz som s tebou nehladám si nikoho iného,nerandím s nikým iným.
lebo sa potom stane,že jeden do berie,tak druhý inak. a plus..... ako sa potom oslavuje výročie? šak treba mať neajaký dátum!
Nechce sa mi citat tu tonu komentov. Moj prvy vazny vztah bol niekde v tej sfere: Sme spolu ci nie? Museli sme to nejak klarifikovat. ALe to bolo komplikovane kedze sme boli obaja lolovci. Druhy vazny vztah tam ta komunikacia prebehla bez slov, obaja sme vedeli ze je to akoze vazny vztah a nepotrebovali sme to nejak deklarovat. Vyrocie sme tusim stanovili na nejaky vyznamny den na ktory sme si obaja pamatali ze asi vtedy.
Ale samozrejme Pali musi byt iny, on sa ma tak roztomilo na prechadzke popri Temzi spytal: Will you be my girlfriend? And I said yes. Myslim si, ze je fajn si ujasnit veci, nech clovek vie na com je, ako sa ma stavat k urcitym otazkam. A co ja viem, ten facebook status mne nepride nejaky extremne dolezity, zmenila som si ho hned, ale teraz ho aj tak nikto nevidi. Ved ludia predsa vedia ze sme s Palim dvojica uz vecnost Ani u druhych to nevnimam ako nieco smerodatne. Barskto tam ma picoviny nahadzane.
@saddath paťka ale my s kurtiskom oslavujeme na nový rok, lebo je to kúl, ale to, že sme spolu sme si povedali, až za nejaké tri mesiace neskôr, či kedy to bolo, keď boli vaši za tebou
@transplantovana ale soa, vy oslavujete vyrocie stretnutia potom ne vztahu hihi! ale chápem to. ja by som nejaký presný dátum chcela mať len z dovodu,že áno,teraz sme spolu 3 roky lebo tak,presne v tento den. inak potom to ber ako 17 februára
a tu sa dostavame ku klasickemu problemu, deformacii sucasnej mladeze patrim k nim a viem povedat ze to je deformacia lebo som sa z toho sam vyliecil skaredymi skusenostami (bol som sprosty a teraz som "menej" sprosty)
vztah je abstraktny pojem-neznamena ale akesi pomyselne puto medzi dvoma ludmi, ako si mnohi myslia, ale citovy vztah k nejakej osoby k druhej osobe-resp. jeden moze byt vo vztahu s druhym na vyssej urovni pricom ten druhy o tom ani nemusi vediet (klasicky pripad "friend-zone") a samozrejme k "chodeniu" patria aj bozky, drzanie za ruky a sex, ale aby ste mali na nieco takeho podla mojho nazoru narok, musite byt aspon priblizne na rovnakej urovni vztahu s vasou polovickou a musite si teda aj priblizne rovnako rozumiet.
pre niekoho pusa nic neznamena, pre niekoho ani sex nieje za hranicou "priatelstva", idealne je najst partnera ktory ma hranicu "priatelstva" a "chodenia" zhruba v rovnakej rovine ako vy, tym sa clovek vyhne presne takym otazkam na ake si sa pytala (Kedy si dovolíte to, čo prežívate, nazvať vzťahom?)
vztahy s druhymi ludmi su podla mna sukromna vec a nemali by sa rozoberat s druhymi, a aj to je dovod preco si nedavam na facebooku stavy ako "Zadaný" alebo "Je to komplikované", pretoze ma nezaujima nazor druhych ludi na moju lubostnu situaciu a nepotrebujem aby ju niekto rozoberal verte mi, usetrite si vela problemov
Dostaneš sa časom do veku kedy to nebudeš riešiť lebo je to zabitý čas.
Na facebooku pracujem v MTV pochádzam zUgandy narodil so sa v Turecku ale vzťah mám na požiadanie priateľky zobrazený. Keby bolo po mojom tak tam svieti maximálne zadaný.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
96 komentov
že sa obaja máme tak radi, že neriešime nikoho ďalšieho a sme tu jeden pre druhého...
na fb sme vôbec nič neriešili po nejakom čase (3týždňoch ,čo sme spolu chodili) mi poslal žiadosť o vzťah - lebo kamoši sa mu snažili dohodiť nejakú babu (vedeli ,že chodí so mňou ,ale mysleli si ,že to není také vážne) keďže mal na fb nezadaný
ale mne by prišlo tiež zvláštne keby sa ma spýtal: Budeme spolu chodiť ?
Btw na FB to nemám, ani nikdy nebudem mať.
@loveistheanswer @ssnehulienka @praclik ako si predstavujete takuto "dohodu" o tom, kedy sa slavi vyrocnie? co je ta vec, ktora je pre vas indikatrom vztahu / ako by ste formulovali takuto dohodu o vztahu, v pripade, ze by indikatorom nebola ziadna konkretna vec?
jednoducho je mi nejasne, ako to beru ostatni sorry ze otravujem
áno je to detinské, je to znakom nevšímavosti a čo ja viem čo... ako môže sa nejak utvrdiť.. ale troška prezieravo nie? formou nejakého podpichu alebo vtipu...alebo inými slovami...ale samotna fraza "so mnou chodiť" to je rovnaký zabijak ako "môžem ti dať pusu?" proste akykolvek výraz prejde do výrazu "toto myslíš, kurva, vážne?"
a na fb aktívne nechodím... čiže neviem je mi to u riti
cize na otazku ohladom tejto hranice ti odpovedat neviem, ale aby som nebola uplne odveci-u mna nas vztah zacal byt taky ze velmi vazny ked mi prvykrat povedal ze ma lubi.. bol sice vazny aj predtym, ale ako by som to povedala..po tom som citila take to prepojenie, bolo to odrazu uplne ine a take..hlbsie
ked na to teraz spominam, rada by som sa vratila spat do tych casov lebo mam pocit ze sme si postupne prestali vazit navzajom sami seba a je mi to luto..
a na fb som to nikdy tusim ani nemala a vlastne naco, aj tak sa to po odpriateleni zakazdym zrusi
a hej na fb máme "vo vzťahu" ... lenže to sme si dali až po nejakých 3-4 mesiacoch
keďže ja mám narodky 17.októbra a on 17.decembra a začali sme si niekde okolo mojích narodenín .. tak sme sa rozhodli prideliť to 17.novembru nech to je také pekné
ináč, samozrejme, we don't need to put a label on that, to uznávam, len ja s mojim nezáväzným poňatím vzťahov by som asi v prípade, že by som sa mala vzdať mojich benefiťákov asi predsa len label potrebovala, proste niečo, nejakú záruku, že sa mi oplatí kvôli tomu človeku vzdávať veľa vecí čo mám rada...a vlastne si absolútne neviem predstaviť v akej časti spoznávania sa/začínajúceho vzťahu by som mala tieto veci riešiť, takže vzťahy nezačínam
Nie, nebránim sa tomu síce, ale ja osobne to tam mať zverejnené nepotrebujem. Ale všimol som si, že pre niektorých ľudí je to evidentne dosť dôležité a niektorí by si dokonca tuším mysleli, že spolu nechodia, kým to tam nemajú.
lebo - zhruba povedané - nie je veľmi príjemné tráviť s niekým 90% času a potom dostať pá pá so slovami "veď sme spolu nechodili".
takže, áno, pre mňa to má svoj význam. hoci veta "Budeme spolu chodiť?" nie je zrovna najoriginálnejší spôsob, určite by mi však vyhovoval viac, než také nerovné vnímanie neoficiálneho vzťahu.
nič, iba to je milé, a mala som potrebu usmiať sa
presne o ňu ide...
ja som sa s priateľkou predtým stretavala nejaký čas, bola aj pusa a tak ale teda chceli sme to zoficiálniť iked sme obe vedeli že chceme jedna druhú... tak len pre formalitu sa ma spýtala či chcem byť jej dievča podľa mňa je to docela milé...
a ano, aj status na fb som si zmenila na zadaná... však čo... však nech ludia vedia
1. nepoužívam to, resp. vždy keď to bolo prvý raz použité tak dotyčným dievčaťom, a ja som obvykle odpovedal "keď to potrebuješ nejak nazvať tak dobre", alebo niečo v tom zmysle
2. status na fb si updatnem keď môžem, lebo ma teší ten fakt že môžem.
3. rozhodujúce je pre mňa... hm, vlastne ani neviem, ani bozk, ani sex, ani nič také, skôr pocit, resp. tak nejak z toho ako sa k sebe správame. a z toho že ten pocit mám vychádza to, že sa nebránim bozku/sexu atď.
4. ale vo všeobecnosti nemám rád ani ten názov ani ten koncept, proste keď je mi s niekým dobre, tak s ňou chcem byť, a je pre mňa tak nejak prirodzené že nechcem/nepotrebujem riešiť niečo s niekym iným, a tá nálepka na mojom prístupe obvykle nič nemení, ale často zrazu tak nejak bezdôvodne zmení mnoho vecí v prístupe danej holky, a zmení ich tak, že zrazu vznikajú problémy napriek tomu že medzi nami sa nič nezmenilo oproti tomu keď nám bolo dobre, okrem toho že ona to zrazu volá vzťah, a na základe toho má očakávania a požiadavky ktoré vlastne ani sama nepotrebuje a dovtedy jej nikdy nechýbali, len má pocit že "by sa slušalo, keď už je to vzťah".
teda neviem, ci je moj text natolko kvalitny, ale myslim, ze citanie nie je na skodu
Ale takisto ma to zarazilo, keď moja partia a bližšie okolie, potrebujú presne to potvrdenie, ako ty hovoríš, k tomu, aby spolu chodili. Vždy som si myslel, že to ide prirodzene, napríklad tým prvým bozkom, ako hovoríš. Ale kdeže... Toto sa nazýva "poriešiť sa" a kým si nepovedia nahlas, že spolu chodia, tak vlastne nič spolu nemajú.
Raz som vravel o kamarátovi o jeho kamarátke ako o jeho čaji a on na mňa pozeral jak na debila. Veľmi rýchlo mi to vysvetlil - len sa trikrát "poriešili", ale nechodia spolu... pár dní na to som sa ja "poriešil" s kamarátkou, ale doteraz s ňou vôbec nič nemám.
Pre mňa proste Mindblown...
K tej perličke sa nevyjadrujem, táto vec sa ma dlho a možno nikdy týkať nebude. Ale práve som pozrel, že mám zverejnené "nezadaný"...
ale pamatat si den kedy sme prvy krast boli v kontakte je ine, to je podla mna ten moment ktory vsetko zmenil a ktory si zasluzi oslavit ked uz tak. Hoci ja si take veci extra nepamatam a nejako nepreferujem z toho robit ceremonie, proste ak mi baba pripomenie tak hybajme sa nazrat dakde a oslavme to dobrym sexom. a darmo sa bude hnevat ze som zabudol, laska sa podla mna dokazuje inymi vecami nez pamatanim si datumu kedy sme sa dali dokopy alebo kedy sme si napisali, hoci priblizne o tom mam pojem.
Zadanost na F mam zverejnenu, ale prilezitosti na zmenu - aktualizaciu nemavam.
V mojom veku je milé keď sa ma niekto spýta "Chceš so mnou chodiť?" bez fyzického niečoho.
Ale aj tak to je najtrápnejšia chvíľa keď odpoviem "Nie".
a to s tym FB - FB som si zalozila cez jedny prazdniny a o 2 mesiace na to, sme sa dali dokopy, dala som si to aj do statusu a odvtedy sme spolu, takze som si ten status este ani raz nezmenila.
Nejde o otazku, budeme spolu chodit.
Skor o to, ze si navzajom povieme, ze je to medzi nami oficialne a sme vo vztahu.
Co sa týka vyrocia vzdy sme si to urcity ten zlomoví moment...
U niekoho je to ked sa prvý krat videli kiež to vsetky moje frajerky som poznal uz dlhsiu dobu a nikdy som len trochu netusil ze by sme spolu mohli byt...
Vzdy sa nam podarilo spolocne urcit den ktorý bol natolko super že sme obidvaja vedeli že chceme spol byt častejsie intenzivnejsie atd..
jediné o čo sme sa dlho preli, je dátum, lebo sa to udialo okolo polnoci. slávime teda v noci z 26 na 27. 12.
vidno, že si ešte nepochopila (ako väčšina ľudí), že "vzťah" znamená to čo si definuješ/dvaja definujú že znamená, a že sa pod ním skrýva to, čo sa rozhodneš/sa daní dvaja rozhodnú že sa pod ním skrýva.
nie je to žiadna vec vytesaná v kameni, a nikdy nebude, našťastie, a je smutné že väčšina ľudí to tak vníma, pretože sa kvôli tomu deje hrozne veľa rozchodov a problémov ktoré by sa diať nemuseli.
čiže ešte raz, aby si sa nad tým mohla zamyslieť bez toho bordelu okolo:
"vzťah" je pojem, ktorý má taký obsah, aký mu dvaja ľudia dajú. predstava že dvaja ľudia spolu trávia čas, a potom sa rozhodnú že "z toho spravia vzťah", a tak to tak onálepkujú, a tým do toho trávenia času prinesú nejaké ďalšie veci a požiadavky a bohviečo je... zlá.
predstava, že dvaja ľudia spolu trávia čas, a časom sa medzi nimi vyvinie určitá dynamika, čo jeden druhému poskytujú, čo jeden od druhého potrebuje, atď, a potom keď sa táto dynamika nejak ustáli, sa rozhodnú takto definovať svoj vzťah, je jediná ktorá dáva zmysel, ale bohužiaľ je hrozne hrozne zriedkavá.
Keby mi to povedala moja frajerka,aj po 2-3rokoch asi by som ju "zbil" nastastie je uvedomelá ...
ty sa vyhýbaš označeniu "vzťah", nech je to definované akokoľvek, s akýmkoľvek obsahom..a to tu ide a na to som chcela poukázať...pretože o to celé ide..ako sa tu už spomínalo-o istotu, že je to niečo viac, lebo sa na tom dvaja ľudia dohodli..nech je to ešte raz opakujem, akokoľvek definované nimi dvomi..
V 17 rokoch to je asi časté že si to chcú dvaja nejak konkrétne potvrdiť, lebo to vychádza z toho ako chápu vzťah. Ľudia, muži zo psychologickej stránky dozrievajú asi v 24 r. Ale je tam veľa faktorov, napr. že sa o tom nikdy nerozprávali s rodičmi, nemajú dobrý príklad, žijú v neúplnej rodine... Na to treba dozrieť, ak teda má človek úmysel byť dobrým partnerom pre toho druhého. Chce to čas, spoznanie pohľadov na rôzne veci v živote...
a aj to čo napísala @lawey @7 v predposlednom odstavci je pre mňa zaujímavé, kreatívne.
tiež si myslím, že "chodeniu spolu" nemusí predchádzať nejaký kontakt, teda myslím bozk. A sex si necháme na manželstvo a plodenie detí, to je jeden z hlavných účelov tohto.
Asi hlavne by tam malo byť nejaké to "vyznanie lásky", vyslovenie nejakej vízie do spoločnej budúcnosti...
Opytat sa, ci spolu chodime, alebo si povedat tak a odteraz spolu chodime mi pride trochu.. Socially awkward
nesúhlasím*, ja sa vyhýbam označeniu vzťah čo najviac hlavne preto, že málokto to má definované po svojom, a aj keď si myslí že má, tak vo väčšine prípadov automaticky a bez rozmýšľania preberá veci čo počul, videl, atď atď.
vyhýbam sa tomu označeniu, pretože skutočne istý tým, že to čo je medzi mnou a druhou osobou je čisté a priame a čisto naše, nezasvinené nejakými stupídnymi klišé z filmov a okolia, si môžem byť len do momentu kým sa to nezačne tým slovom označovať, chápeš?
*okrem toho, kto si, že tu s takou istotou prehlasuješ aké sú moje pohnútky a myšlienkové pochody? poznáme sa? ak áno, tak by som rád vedel kto si. ak nie, tak by som bol rád ak by o mne a mojich myšlienkových a citových pochodoch nepredpokladala rôzne veci len preto že ti to v danej chvíli vyhovuje
Sorry, ak som to pochopila zle.
1. Len tak máš istotu že to obe strany berú vážne
2. Tým, že to vytrúbiš do sveta na facebooku je to záväzné. (Odplašuje potenciálnych nových partnerov, oznamuje tvoj sociálny status tvojím a jeho priateľom a vyhýbaš sa trápnemu oznamovaniu naživo)
3. áno, obe predošlé veci sa dajú nazvať "nedospelými" ale sú zároveň aj praktické. Dospelosť v tomto podla mňa nie je nejako oficiálne definovaná.
mam pomaly 28 a mozem ti zodpovedne povedat ze povedat si navzajom ze to je oficialne je velmi dolezite. dokonca este dolezitejsie ako ked mas 17. jasne ze to nie je stylom "nechces so mnou chodit?" ale dajak sa k tomu musite dostat. je to len o tom aby bolo jasne co v tom je na jednej aj na druhej strane.
a hlavne cim je clovek starsi. ja osobne uz nemam chut na stratene pripady "ja ta mam rad ale este nie som pripraveny na vztah"
(btw heads up ludia, na vazny vztah nebudete pripraveni nikdy a vzdy sa to poserie, ci o 4 alebo o 40 rokov, poserie sa to len musite zistit ci vam ten clovek s ktorym to chcete risknut za to stoji )
nepovazujem za potrebne si updateovat status na fb aj ked by mi to svojim sposobom pridalo na.. sebavedomi? ale zas pocuvat tie blbe otazky "a ktoze to je?" od ludi s ktorymi uz pomaly nemam vobec nic okrem fb spolocne.. nie, dakujem.
a znova, vztahom to nazvem az po tom ako padne prvy vaznejsi rozhovor alebo prve realne vyznanie lasky, jednoducho nieco co vo mne utvrdi to ze som vo vztahu. moze to byt po mesiaci, moze to byt po roku.. tazko to generalizovat. ale jednoznacne treba rozlisovat medzi vztahom a chodenim spolu.
(pisem ako 50 rocna )
kazdopadne, nikdy, nikdy to nebude menej awkward, ten prelomovy bod kedy chceme zistit ci vlasne s niekym ideme do vztahu
nie, stále ťa nechápem
takú logiku môj mozog neberie...
a neboj sa, našťastie sa nepoznáme...môj názor je vytvorený na základe tebou napísaného textu
A áno, mením si status na FB, ale keby som menila partnera každý týždeň ako niektorí, určite by som to nerobila, lebo to moc pekne o dotyčnom nevypovedá.
Milujm ta -nemožeš bez tej osoby žiť (ja bez nej žiť možem...)
- vieš že je to tvoj životný partner(neplanujem snou život, ale snívam občas)
- dokonale si rozumiete a všetky možne superlatívy...
"milovať - aj raz v živote je veľa" - beriem to ako cnosť,ktorá nepramení len z citov a celkovo cesta k nej nie je ľahká a vyžaduje mnoho úsilia...
Ale to neznamená že som zlý partner, ja si myslím že som dobrý ĽUBIM JU, spravim prenu prvé posledné len nemilujem ju a určite ju ani do roka milovať nebudem...
Príde mi to divné že si hovoria partneri milujem ťa a už má piateho alebo šiesteho a milovala každého ...
( a mal som predtým vztah 3 roky a tiež som ju nemiloval
Proste si uvedomujem váhu týchto slov, ved máme ten krásny medzistupienok "Ľúbiť" čo angličania ba ani češi (myslím)nepoznajú
Tak isto nehovorím slovo "Sľubujem" ale skôr "pokúsim sa" ...
- slubujem som povedal len pár krát ...
na fb si relationship status nezadávam - veď by som ešte prišla o nápadníkov
hore uvedenú vetu otázku som nikomu nepoložila, ani mne nebola položená. človek, s ktorým sa stretávam, sa ma po dvoch spolu strávených mesiacoch opýtal, či by ma nemohol pred známymi a rodinou nazývať priateľkou.
Pozna me kamarady ja jeji, rodinu, zname.
Z toho preci musi vedet, ze spolu chodime a neni to jen o sexu vid?
ty si pre mňa skutočne ako z inej planéty...
aby pred vzťahom neprebehlo absolútne nič fyzické (stačí bozk) je na mňa moc!
tu na birdze je to samý exot .....
za začiatok vzťahu považujem...vlastne ani neviem čo považujem za začiatok môjho aktuálneho vzťahu, ale ako "výročie" sme si určili dátum kedy sme si zo srandy dali na fb že sme zasnúbení
lebo sa potom stane,že jeden do berie,tak druhý inak. a plus..... ako sa potom oslavuje výročie? šak treba mať neajaký dátum!
Ale samozrejme Pali musi byt iny, on sa ma tak roztomilo na prechadzke popri Temzi spytal: Will you be my girlfriend? And I said yes. Myslim si, ze je fajn si ujasnit veci, nech clovek vie na com je, ako sa ma stavat k urcitym otazkam. A co ja viem, ten facebook status mne nepride nejaky extremne dolezity, zmenila som si ho hned, ale teraz ho aj tak nikto nevidi. Ved ludia predsa vedia ze sme s Palim dvojica uz vecnost Ani u druhych to nevnimam ako nieco smerodatne. Barskto tam ma picoviny nahadzane.
vztah je abstraktny pojem-neznamena ale akesi pomyselne puto medzi dvoma ludmi, ako si mnohi myslia, ale citovy vztah k nejakej osoby k druhej osobe-resp. jeden moze byt vo vztahu s druhym na vyssej urovni pricom ten druhy o tom ani nemusi vediet (klasicky pripad "friend-zone") a samozrejme k "chodeniu" patria aj bozky, drzanie za ruky a sex, ale aby ste mali na nieco takeho podla mojho nazoru narok, musite byt aspon priblizne na rovnakej urovni vztahu s vasou polovickou a musite si teda aj priblizne rovnako rozumiet.
pre niekoho pusa nic neznamena, pre niekoho ani sex nieje za hranicou "priatelstva", idealne je najst partnera ktory ma hranicu "priatelstva" a "chodenia" zhruba v rovnakej rovine ako vy, tym sa clovek vyhne presne takym otazkam na ake si sa pytala (Kedy si dovolíte to, čo prežívate, nazvať vzťahom?)
vztahy s druhymi ludmi su podla mna sukromna vec a nemali by sa rozoberat s druhymi, a aj to je dovod preco si nedavam na facebooku stavy ako "Zadaný" alebo "Je to komplikované", pretoze ma nezaujima nazor druhych ludi na moju lubostnu situaciu a nepotrebujem aby ju niekto rozoberal verte mi, usetrite si vela problemov
Ja som za začiatok vzťahu začala považovať fakt, že mi dotyčný vyznal lásku a dúfam, že to bude aj ten posledný, ktorý to spravil *_*
A k teme, ofc co nieje facebookom zapecatene, to neexistuje
Na facebooku pracujem v MTV pochádzam zUgandy narodil so sa v Turecku ale vzťah mám na požiadanie priateľky zobrazený. Keby bolo po mojom tak tam svieti maximálne zadaný.