ako vždy je to relatívne. poznám 60 ročný pár, ktorý je spolu od 15stich. všetko závisí od vyspelosti daných osôb...ale @1 má pravdu, častokrát je tá vyspelosť pomerne nízka, chápanie jednoduché a "vzťah" ani moc vzťahom nie je... ale riadiť sa podľa toho, že "títo majú 15, tak automaticky ich vzťah nevydrží" je sprostosť.
lenze okrem veku sa budu musiet vysporiadat aj s inymi nastrahami, ktore tu na pary cakaju napr. stereotyp, chut na nieco nove/ine, nuda, rozdielnost nazorov, nove myslienky prichadzajuce casom..
ani keby mali 25-30 rokov, tak im to nezaruci vztah na veky, bola by to maximalne len nejaka mala vyhoda, ze uz nieco maju za sebou.
záleží od tých osôb, jedna osoba môže v 16 brať život len ako veľkú zábavu a tak kvázi detsky (netvrdím, ale že je to zle) a niekto už môže brať svoj vzťah v 16 vážnejšie a naozaj niekoho ľúbiť.
Ja som s frajerom začala chodiť v 16 a dovolím si tvrdiť, že máme perspektívnejší vzťah ako mnohí v mojom okolí čo už majú 20+ vrátane môjho brata čo má 22 a ešte nemal vážny vzťah..
Čiže takéto škatuľkovanie na základe veku asi nie je príliš správne, proste záleží od konkrétnych osôb, aj keď sama môžem povedať, že nepoznám asi skoro žiaden pár, ktorému by ten vzťah v 16ke vydržal dlhšie ako rok.
podla mna to je skor vec zivotnej cesty ako mesto, v ktorom clovek studuje a pod...ked sa niekto da dokopy s niekym na strednej a idu potom do inych miest, malokedy to vydrzi...ale mozno ostanu na vs v rovnakom meste...a vobec to by trebalo spravit statistiku mnohych ludi, ako je na tom ich okolie...aj tak by sme dosli k tomu, ze kolko ludi, tolko roznych moznosti...nasi boli spolu od 15 do 45 cca.
Ja som s mojím priateľom začala chodiť, keď som mala 15 a on mal takmer 18. Teraz sme spolu vyše 6,5 roka a zatiaľ nevidím dôvod, prečo by to nemalo vydržať ešte dlhšie.
Ja mám priateľa o 16.rokoch a stále som s ním. A chcela by som s ním byť navždy. To, či sa to podarí je vec osudu(áno, verím na osud). Netrápim sa s tým teraz, čo príde, tak príde. V každom prípade si myslím, že sa to stať môže
@silence Presne, aj moji rodičia sú spolu od 15-rokoch a drží im to. Viac si však myslím, že vtedy bola iná doba, teraz už celkom málo ľudí vydrží spolu dosť dlho. Vtedy mali chuť bojovať, dneska sa na problémy kašle, neriešia sa, radšej sa hneď rozídu...
mala som spolužiačku, kt. mala dosť búrlivé dospievanie a všetko a nikto by neveril, že už zhruba v hentom veku si nájde niekoho, s kým bude doteraz a bude to jeden z tých párov, ktorým to očividne klape
(a vlastne podobne to bude ešte aj s inou známou, ale u tej som nebola svedkom tej búrlivej puberty, ale podľa jej slov tiež taká bola)
Jeden príklad celebrít. Paľo Demitra chodil so svojou ženou už od SŠ. Takže klobúk dole, že im to tak dlho vydržalo aj napriek sláve. Žiaľ, dobrí ľudia odchádzajú ako prví.
@filipkoo Zdravím, prosím Vas co si myslite o vztahoch v 15 - 16 roku ? Vydrzi to na veky ci to je len take spoznavanie sa - decke este ? tak znela otazka a ti ludia maju 21 a 26 rokov , su spolu 6 rokov takže to nie je spoznavanie sa ani detska laska
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
lenze okrem veku sa budu musiet vysporiadat aj s inymi nastrahami, ktore tu na pary cakaju napr. stereotyp, chut na nieco nove/ine, nuda, rozdielnost nazorov, nove myslienky prichadzajuce casom..
ani keby mali 25-30 rokov, tak im to nezaruci vztah na veky, bola by to maximalne len nejaka mala vyhoda, ze uz nieco maju za sebou.
Ja som s frajerom začala chodiť v 16 a dovolím si tvrdiť, že máme perspektívnejší vzťah ako mnohí v mojom okolí čo už majú 20+ vrátane môjho brata čo má 22 a ešte nemal vážny vzťah..
Čiže takéto škatuľkovanie na základe veku asi nie je príliš správne, proste záleží od konkrétnych osôb, aj keď sama môžem povedať, že nepoznám asi skoro žiaden pár, ktorému by ten vzťah v 16ke vydržal dlhšie ako rok.
mala som spolužiačku, kt. mala dosť búrlivé dospievanie a všetko a nikto by neveril, že už zhruba v hentom veku si nájde niekoho, s kým bude doteraz a bude to jeden z tých párov, ktorým to očividne klape
(a vlastne podobne to bude ešte aj s inou známou, ale u tej som nebola svedkom tej búrlivej puberty, ale podľa jej slov tiež taká bola)
Áno, sú prípady, že sa 40 roční pár pozná od 15ich, ale v akej dobe sa spoznali?
@shit a čo z toho? To nič neznamená, aj ja takú poznám, po 6ich rokoch sa rozišla...
Samozrejme - pripúšťam výnimky. Ale tak 2 k 5 miliónom.
ale moc tomu netreba veriť
ale nejde o to, len vravím, že to, čo vravíš, nič neznamená. Nie je to argument ani dôkaz, že vzťah v 15-16 rokoch vydrží veky.
Asi to bude touto uponáhľanou dobou a tým,že chceme skúšať stále čosi nové..